Danış Ulaş, 5 yıl önce Gündoğan Küçükbük’te açtığı modern ocakbaşı restoranı ‘Danış’, Bodrum’un en popüler kebapçısı olunca restoranının kışlığını aynı yıl İstanbul-Arnavutköy’de açmıştı. Mezopotamya’nın eşsiz lezzetlerini otantik atmosferinde lezzet düşkünlerine sunan mekanın patronu Danış Ulaş ve oğlu Berat, yeni ocakbaşı restoranını bu hafta Boğaz’ın gözde semti Kuruçeşme’de açtı.
KEBAP EŞLİĞİNDE EĞLENCE
‘Danış Restaurant’, Ortaköy’den Arnavutköy’e giderken Mandarin Oriental Bosphorus Otel’e 500 metre kala caddenin hemen solunda, Kuruçeşme parkının yamacında yer alıyor. Sırtı ormana dayalı mekan, yemyeşil park ve büyüleyici Boğaz manzarasına sahip. Mekan ince ve uzun olduğu için her masadan muhteşem manzarayı görebiliyorsunuz. 200 kişi kapasiteli restoranda yirmi kişilik iki VIP salonu var. Özel toplantılar ve kutlama yemekleri için çok ideal. Danış, mekanın yönetimini oğlu Berat’a vermiş. Berat, hem geleneksel lezzetlerin korunmasında hem de modern tekniklerin uygulanmasında son derece usta biri. Hem salona hem de mutfağın her alanına fazlasıyla hâkim. 12.00’de açılan mekan gece 02.00’ye kadar açık. Yüzlerce saksı içindeki envai çeşit çiçek ve tropik bitkilerle botanik bir bahçeye çevrilmiş mekan, Boğazın manzarasıyla hem ferahlatıcı hem de iştah açıcı. Nar gibi ateşin başında, dumanı üstünde tüten şişe dizilmiş etlerin, kebapların ve sebzelerin pişirilişini izleyerek karnını doyurmak isteyenler için mangalın önünde beşer kişilik iki oturma grubu var.
NE YİYELİM?
Danış’ın menüsü hem kebaplar hem de mezeler açısından oldukça zengin. Adana, Urfa gibi çeşitli kebapların yanında köfte, biftek, tavuk but, kanat ve köz sebzelerden seç beğen, tat. Benim fikrimi soracak olursanız size önerim mezelerden Fettah, Kara Atom, Mimoza. Ana yemek olarak da Danış Rol, Çıtır Kanat, dana kaburgaya sarılı Adana Kebap olacak. Tatlı seviyorsanız şişte künefe müthiş. Eğer eğlence sonrası canınız mis gibi bir çorba çekerse Danış’ta her çeşit çorbayı bulabilirsiniz. Afiyet olsun.