Mete UtkuOyun, alarm veriyor!

HABERİ PAYLAŞ

Oyun, alarm veriyor!

Fenerbahçe Süper Lig’in 7.haftasında Antalyaspor’u deplasmanda 2-0 mağlup ederek Galatasaray’ın puan kaybı yaptığı haftada 5 puanlık farkı azaltma fırsatını geri çevirmedi.

Topladığı puanın oynadığı oyunu yansıtmadığı Antalyaspor, Alex De Souza yönetiminde geride kalan haftalarda ortaya koyduğu performans ile vasatı aşamamıştı. Haliyle Fenerbahçe adına görece kolay bir deplasman olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ancak Mourinho’nun öğrencilerinin maçın henüz ilk dakikalarında Szymanski ile öne geçmek için %100’lük bir fırsat elde etmesine rağmen maça iyi başladığını söyleyemeyiz. İsmail ile Amrabat’ın birlikte oynaması oyunun hücum yönünün daha statik kalmasına yol açsa da tek sorunun bu olduğunu söylemek doğru olmaz.

Haberin Devamı

Mourinho yönetiminde hemen hemen 3 aydır çalışmalarını yapan Fenerbahçe, son haftalarda sahaya yansıttığı görüntü itibarıyla sezonu yeni açmış bir takım gibi. Geçtiğimiz sezon Tadic ile Ferdi Kadıoğlu’nun ve İrfan Can Kahveci ile Osayi Samuel’in arasındaki uyumu akıllara getirdiğimiz zaman eksikler gün gibi ortaya çıkıyor. Fenerbahçe’de oyun akışkanlığı oldukça vasat. Rakip savunmanın topun arkasına geçtiği anlarda herhangi bir çalışılmış hücum organizasyonunun sahaya yansımasına rastlamak da oldukça güç. Aynı zamanda Oosterwolde-Maximin ve Tadic-Mert Müldür kenarları birbirleriyle son derece uyumsuz görünüyor. Mourinho’nun en kısa zamanda bir oyun ezberi oluşturması gerekiyor aksi halde Fenerbahçe, durdurulması kolay bir takım haline gelebilecekmiş havası veriyor.

Fenerbahçe’de gittikçe büyüyen bir diğer problem ise Sebastian Szymanski… Sarı-lacivertlilerin klasik bir 4-2-3-1 oynamadığı ve haliyle Polonyalı futbolcunun da klasik bir 10 numara olmadığı aşikar ancak yine de iki kenar oyuncusunun ve santraforun daha verimli olabilmesi adına hücumda daha efektif bir oyuncuya dönüşmesi şart. Evet savunma katkısı üst düzey, dinamizmi her teknik adamı etkileyecek düzeyde ancak son paslarda ve bitirişlerde bu kadar vasat altı bir kimliğe bürünmesi kabul edilebilecek bir durum değil. Szymanski, son 25 maçta bir gol atması yetmezmiş gibi pas şiddetini ve tercihlerini doğru ayarlamayı da çok uzun süredir beceremiyor. Böyle devam etmesi halinde orta ve uzun vadede Fenerbahçe’ye eksi yazacaktır. Szymanski’nin bu görüntüyü tersine çevirmemesi durumunda Jose Mourinho’nun başka arayışlara gitmesi mümkün.

Haberin Devamı

Merak ettiğim bir diğer konu ise Oğuz Aydın’ın durumu. Harika bir sezon geçirmesinin ardından Fenerbahçe’ye 6 Milyon Euro gibi ciddi bir bonservis bedeliyle transfer edilen genç futbolcu, Süper Lig’de henüz bir dakika bile forma giymedi. Her maçın kadrosunda yer almasına rağmen kopan maçlarda dahi Mourinho’nun şans vermediği futbolcunun durumunun kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle önde götürülen maçlarda, açık alanların arttığı anlarda ne kadar etkili olduğunu ispatlayan Oğuz Aydın’ın son tercih bile olmaması oldukça enteresan.

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder