Aydın Didim’de çocukların teknoloji bağımlığından kurtulmasını, birebir ve aile ilişkilerini unutmadan yol almalarını sağlamak amacıyla geçen eğitim-öğretim yılında güzel bir projenin temeli atıldı.
‘Kucaklaşma Zamanı’ adı verilen ve iki okulda başlanan projeye veliler de katkı sundu. Olumlu sonuçlar alınan proje bu yıl ilçedeki tüm okulların ikinci ve üçüncü sınıfları dahil edildi. Didim Kaymakamlığı’nın öncülüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Didim Belediyesi ve STK’ların işbirliğiyle Didim Kent Konseyi koordinasyonunda yürütülen projede toplam 9 okul,19 sınıf ve 523 öğrenci ve aileleri gönüllük esasına göre yer aldı.
Psikolog, diyetisyen desteğine ek olarak yoga-meditasyon, müzik, resim, tiyatro, çevre bilinçlendirme çalışmaları da eklenen projenin kapsamı genişletildi. Kucaklaşma zamanı projesinin hedefleri şöyle: Çocuklar arasındaki iletişimsizlik sorununu çözmek. Çocukların aile büyükleriyle olan iletişimini arttırmak. Çocukların teknolojik ortamdan bir süreliğine ayrılıp sosyal hayata katılmalarını yardımcı olmak. Aile içi ve sosyal çevredeki iletişimlerini arttırmak. İletişim şeklinin sosyal medya üzerinden değil birebir kişilerle olmasını sağlamak. Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, proje kapsamında yapılacak çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: “Psikolog ve diyetisyenler, doğru beslenme ve aile içi iletişim konularında velileri bilgilendirecek. Yoga-meditasyon eğitmenleriyle öğrencilere yönelik yoga ve meditasyon çalışmaları yapılacak. Resim, müzik ve tiyatro çalışmaları yapılacak.” Yaşam felsefesi olarak kalması hedeflenen proje, çocukları teknoloji bağımlığından kurtarıp aileleri, akrabaları ve komşularıyla bir araya getirecek. Elbette çocuklar teknolojiden kopmayacak ama proje sayesinde sokakların aile ortamının güzelliğinin farkına varacak. Çocukların hayatın içinde olmasını hedefleyen Didimlilerin el ele verdiği ‘Kucaklaşma Zamanı’ böyle devam ederse Türkiye’deki örnek projelerden biri olacak.
SEYHAN’DA ‘ASKIDAN AL’ DAYANIŞMASI
Seyhan Belediyesi, ihtiyaç sahiplerinin kıyafet, ayakkabı gibi ihtiyaçları ücretsiz olarak karşılamak amacıyla “Askıdan Al” projesini başlattı. Seyhan Kent Konseyi ve Türk Kızılay’ı işbirliğiyle yürütülecek projeyle, halk pazarında kurulan stantlara konulan ürünler, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Sosyal destek ve dayanışma önemine değinen Belediye Başkanı Oya Tekin, projenin paydaşlarına ve bağışçılarına teşekkür etti.
BAYAT EKMEK KUTULARI BOŞ KALMADI
Şanlıurfa’da Haliliye Belediyesi 32 mahallenin merkezi noktalarına yerleştirdiği 600 adet bayat ekmek toplama kutularıyla israfın önüne geçti. 392 bin 600 nüfuslu ilçede bu kutulara bırakılan ekmekler, ekipler tarafından her gün toplanıp hayvanlara verilmek üzere barınaklara teslim ediliyor. “Ekmek nimettir yeri çöp değildir” sloganıyla uygulanan projeyle 11 ayda toplanan ekmek miktarı 11 ton oldu.