Nedim Şener Katil Nusracı mı Yalnız Kurt mu FETÖ'cü mü?
HABERİ PAYLAŞ

Katil Nusracı mı Yalnız Kurt mu FETÖ'cü mü?

Haberin Devamı

Rusya’nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov’a suikast düzenleyen katil Mevlüt Mert Altıntaş’ın bağlantıları gitgide belirginleşiyor. Dün en üst düzeyde, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından katilin FETÖ bağlantılı olduğu söylendi. Bu çok önemli bir açıklama. Rus makamları ile ortak soruşturma yürütüldüğü sırada böyle bir açıklama Türkiye Cumhuriyeti’ni bağlar.

Türkiye kendini bağladı

Eğer bu sözler delillendirilemezse Türk-Rus ilişkileri onarılmaz biçimde bozulur. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu riski almayacağına göre katilin FETÖ ilişkisine dair delillerin sağlam olduğunu kabul etmeliyiz. (Tabii aksi ispatlanana kadar.) Katilin bağlantıları hakkında üç olasılıktan söz edildi.

Birincisi katil Nusracı’ydı. Suikastı gerçekleştirdiği sırada Suriye’deki terör örgütlerinden El Nusra’ya ait sloganlar atması ve Suriye ile Halep’ten söz etmesi nedeniyle bunu düşünmek normal. İkincisi, katilin geçmiş bağlantılarından yola çıkarak Fethullahçı Terör Örgütü ile bağlantılı olmasıydı. Üçüncüsü ise katil, “yalnız kurt” denilen ve kendi başına aldığı kararla kendisini gizleyerek suikast gerçekleştiren cihatçı bir militandı.

Attığı slogan dışında Nusracı olduğuna dair tek bir delil ortaya çıkmadı. Önceki gün Rus resmi ajansı TASS ve Sputnik tarafından eylemi Nusra’nın üstlendiği haberi büyük tartışma yarattı. Dayanağı ise internette hızla yayınlanan bir basın açıklamasıydı. Ancak bildirinin sahte olduğu anlaşıldı.

Öyle ki eski adı Nusra olan Feth’uş Şam Sözcüsü Hişam Eş Şafi, belgenin sahte ve içindekilerin yalan olduğunu açıkladı. Bu sahte belge aynı anda katilin Nusracı olduğu ve cihatçı “yalnız kurt” olasılıklarını yok etti. Çünkü Nusra
eylemi reddetti. Sahte belge yayınlanması ise katilin hiç de yalnız olmadığını, öldürülen Büyükelçinin ülkesi olan Rusya’nın en önemli ajanslarını bile manipüle edebildiğini gösterdi. Sahte belge aynı zamanda dış bağlantıları hakkında fikir de veriyor.



MİT dış bağlantıyı araştırıyor

Başka hangi seçenek kaldı; FETÖ bağlantısı. O yüzden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini dikkatle okuyun; “Bağlantıların öncelikli olanı tamamıyla FETÖ terör örgütüne mensup olduğu yönündedir.

Bu kişinin yurt dışı bağlantılarına yönelik önemli bir ipuçları var. Milli İstihbarat Teşkilatı çalışmaları sürdürüyor.” Burada şifre hem yurtiçi hem de yurtdışı bağlantıları. Varsa bağlantılar Rusya ile birlikte mutlaka çıkacaktır

Sıradaki haber yükleniyor...
holder