Şoray UzunKral ve şampiyon
HABERİ PAYLAŞ

Kral ve şampiyon

Cumartesi günü Galatasaray’ın 26. başkanı seçilen Sayın Özbek’i tebrik ederim. Hayırlı uğurlu olsun. Son maç! Bir puan bile seni şampiyon yapacak. Doğal olarak stres yükü fazla. Konya için olmak ya da olmamak maçı. Koca bir sezonun emeği gelmiş tek bir maça kalmış. Maçın sonunda kral takımını şampiyonluğa taşıdı. Galatasaray temkinli başladı.

Kerem Demirbay yerine ilk 11 başlayan Berkan, oynadığı futbolla bu kararın ne kadar yerinde olduğunu gösterdi. Abdülkerim’in direğe takılması (bu sezon direğe takılan 29. top) stresin dozunu artırdı. Hem takımda hem taraftarda bir gol baskısı olacakken Icardi; ‘Ben bu anlar için buradayım’ dedi ve Köhn’ün ortasında kafayla sarı-kırmızıya gönül verenleri coşturdu.

Haberin Devamı

Icardi’nin ikinci golü ise, reklamında oynadığı pırlanta kadar güzeldi. Peşinden Berkan. Bu tür final özelliği taşıyan maçlarda taktik disiplin pamuk ipliğine bağlı olur. Büyük takımların özelliği tam da böyle anlarda ortaya çıkar. Ne olursa olsun sakin kalmayı bilmek lazım. Gerilim o denli etkiliydi ki; Okan Buruk gereksiz bir itirazla sarı kart bile gördü. Sahanın en sakin adamı bana göre hakem Tugay Kaan Numanoğlu idi. Cim Bom’un 24. şampiyonluğunu kutluyorum. Bu işin tarot falı ile değil de ‘sahada’ belirlendiğini görmüş olduk. Galatasaray şampiyonluğunu, Icardi krallığını ilan etti. Sırada 5. yıldızı takmak kadar, artık Avrupa’da başarılı olmak gerekiyor. Süper Lig şampiyonluğu çok kıymetli. Ama artık Avrupa’dan bir kupa istiyoruz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder