Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

16.01.2025
Pekmez, üzüm, incir, dut gibi meyvelerin suyunun kaynatılması ve ardından yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir tatlıdır. Türkiye'de yaygın olarak tüketilir. Genellikle kahvaltıda veya tatlı niyetine tüketilir. Pekmez, doğal bir tatlandırıcı olarak da kullanılır ve sağlıklı bir alternatif olarak görülür, çünkü rafine şeker içermez ve meyve özlerinden elde edilir. Ayrıca pekmez, demir ve kalsiyum gibi mineraller ile B vitaminleri açısından zengin bir besin kaynağıdır. Peki, hangi pekmez nelere faydalı biliyor musunuz?
Demir depolarını dolduran pekmez türü! Hem meyvesini yiyin hem pekmezini: Doğal şeker içeriğiyle tatlı isteğini bastırıyor

Demir depolarını dolduran pekmez türü! Hem meyvesini yiyin hem pekmezini: Doğal şeker içeriğiyle tatlı isteğini bastırıyor

17.12.2024
Pekmez, sağlıklı gıdalar arasında öne çıkar ve özel bir türü, kan yapımında etkili bir alternatif sunar. Doğal içeriği sayesinde vücudu besler ve güçlendirir. Düzenli tüketimle, pekmez genel sağlık üzerinde olumlu etkiler yaratır ve önemli besin değerleri sağlar. Peki, pekmezin hangi türü kan yapımını destekler?
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

29.11.2024
Pekmez, üzüm, incir, dut gibi meyvelerin suyunun kaynatılması ve ardından yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir tatlıdır. Türkiye'de yaygın olarak tüketilir. Genellikle kahvaltıda veya tatlı niyetine tüketilir. Pekmez, doğal bir tatlandırıcı olarak da kullanılır ve sağlıklı bir alternatif olarak görülür, çünkü rafine şeker içermez ve meyve özlerinden elde edilir. Ayrıca pekmez, demir ve kalsiyum gibi mineraller ile B vitaminleri açısından zengin bir besin kaynağıdır. Peki, hangi pekmez nelere faydalı biliyor musunuz?
Kan yapan pekmez türü belli oldu! Bulduğunuz yerde alın: Vücuda C vitamini yüklüyor, mide asidini dengeler

Kan yapan pekmez türü belli oldu! Bulduğunuz yerde alın: Vücuda C vitamini yüklüyor, mide asidini dengeler

24.10.2024
Pekmez, sağlıklı gıdalar arasında öne çıkar ve özel bir türü, kan yapımında etkili bir alternatif sunar. Doğal içeriği sayesinde vücudu besler ve güçlendirir. Düzenli tüketimle, pekmez genel sağlık üzerinde olumlu etkiler yaratır ve önemli besin değerleri sağlar. Peki, pekmezin hangi türü kan yapımını destekler?
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

16.10.2024
Pekmez, üzüm, incir, dut gibi meyvelerin suyunun kaynatılması ve ardından yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir tatlıdır. Türkiye'de yaygın olarak tüketilir. Genellikle kahvaltıda veya tatlı niyetine tüketilir. Pekmez, doğal bir tatlandırıcı olarak da kullanılır ve sağlıklı bir alternatif olarak görülür, çünkü rafine şeker içermez ve meyve özlerinden elde edilir. Ayrıca pekmez, demir ve kalsiyum gibi mineraller ile B vitaminleri açısından zengin bir besin kaynağıdır. Peki, hangi pekmez nelere faydalı biliyor musunuz?
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

5.10.2024
Pekmez, üzüm, incir, dut gibi meyvelerin suyunun kaynatılması ve ardından yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir tatlıdır. Türkiye'de yaygın olarak tüketilir. Genellikle kahvaltıda veya tatlı niyetine tüketilir. Pekmez, doğal bir tatlandırıcı olarak da kullanılır ve sağlıklı bir alternatif olarak görülür, çünkü rafine şeker içermez ve meyve özlerinden elde edilir. Ayrıca pekmez, demir ve kalsiyum gibi mineraller ile B vitaminleri açısından zengin bir besin kaynağıdır. Peki, hangi pekmez nelere faydalı biliyor musunuz?
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

6.09.2024
Pekmez, üzüm, incir, dut gibi meyvelerin suyunun kaynatılması ve ardından yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir tatlıdır. Türkiye'de yaygın olarak tüketilir. Genellikle kahvaltıda veya tatlı niyetine tüketilir. Pekmez, doğal bir tatlandırıcı olarak da kullanılır ve sağlıklı bir alternatif olarak görülür, çünkü rafine şeker içermez ve meyve özlerinden elde edilir. Ayrıca pekmez, demir ve kalsiyum gibi mineraller ile B vitaminleri açısından zengin bir besin kaynağıdır. Peki, hangi pekmez nelere faydalı biliyor musunuz?
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

18.08.2024
Pekmez, üzüm, incir, dut gibi meyvelerin suyunun kaynatılması ve ardından yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir tatlıdır. Türkiye'de yaygın olarak tüketilir. Genellikle kahvaltıda veya tatlı niyetine tüketilir. Pekmez, doğal bir tatlandırıcı olarak da kullanılır ve sağlıklı bir alternatif olarak görülür, çünkü rafine şeker içermez ve meyve özlerinden elde edilir. Ayrıca pekmez, demir ve kalsiyum gibi mineraller ile B vitaminleri açısından zengin bir besin kaynağıdır. Peki, hangi pekmez nelere faydalı biliyor musunuz?
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

17.06.2024
Pekmez, üzüm, incir, dut gibi meyvelerin suyunun kaynatılması ve ardından yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir tatlıdır. Türkiye'de yaygın olarak tüketilir. Genellikle kahvaltıda veya tatlı niyetine tüketilir. Pekmez, doğal bir tatlandırıcı olarak da kullanılır ve sağlıklı bir alternatif olarak görülür, çünkü rafine şeker içermez ve meyve özlerinden elde edilir. Ayrıca pekmez, demir ve kalsiyum gibi mineraller ile B vitaminleri açısından zengin bir besin kaynağıdır. Peki, hangi pekmez nelere faydalı biliyor musunuz?
Doğurganlığı yakından etkiliyor! Anne olmak isteyenler o hastalığa dikkat etsin!

Doğurganlığı yakından etkiliyor! Anne olmak isteyenler o hastalığa dikkat etsin!

31.05.2024
Kadınların çocuk sahibi olmasını zorlaştıran polikistik over sendromunun tedavisinde ana hedefin hastanın sağlığının iyileştirilmesi ve doğurganlığının korunması olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Erdal Özmen, "Yaşam tarzı değişiklikleri tedavide ilk sırada yer alır. Egzersiz, sağlıklı beslenme ve ideal kiloya ulaşma şikayetlerin çoğunu azaltabilir" dedi.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

31.05.2024
Pekmez, üzüm, incir, dut gibi meyvelerin suyunun kaynatılması ve ardından yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir tatlıdır. Türkiye'de yaygın olarak tüketilir. Genellikle kahvaltıda veya tatlı niyetine tüketilir. Pekmez, doğal bir tatlandırıcı olarak da kullanılır ve sağlıklı bir alternatif olarak görülür, çünkü rafine şeker içermez ve meyve özlerinden elde edilir. Ayrıca pekmez, demir ve kalsiyum gibi mineraller ile B vitaminleri açısından zengin bir besin kaynağıdır. Peki, hangi pekmez nelere faydalı biliyor musunuz?
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

22.05.2024
Pekmez, üzüm, incir, dut gibi meyvelerin suyunun kaynatılması ve ardından yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir tatlıdır. Türkiye'de yaygın olarak tüketilir. Genellikle kahvaltıda veya tatlı niyetine tüketilir. Pekmez, doğal bir tatlandırıcı olarak da kullanılır ve sağlıklı bir alternatif olarak görülür, çünkü rafine şeker içermez ve meyve özlerinden elde edilir. Ayrıca pekmez, demir ve kalsiyum gibi mineraller ile B vitaminleri açısından zengin bir besin kaynağıdır. Peki, hangi pekmez nelere faydalı biliyor musunuz?
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

14.05.2024
Pekmez, üzüm, incir, dut gibi meyvelerin suyunun kaynatılması ve ardından yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir tatlıdır. Türkiye'de yaygın olarak tüketilir. Genellikle kahvaltıda veya tatlı niyetine tüketilir. Pekmez, doğal bir tatlandırıcı olarak da kullanılır ve sağlıklı bir alternatif olarak görülür, çünkü rafine şeker içermez ve meyve özlerinden elde edilir. Ayrıca pekmez, demir ve kalsiyum gibi mineraller ile B vitaminleri açısından zengin bir besin kaynağıdır. Peki, hangi pekmez nelere faydalı biliyor musunuz?
Dünyanın en iyi yoğurtlu yemeği seçildi! Çökertme kebabı nasıl bir yemek, hangi malzemeler kullanılır? Evde çökertme kebabı tarifi-yapılışı

Dünyanın en iyi yoğurtlu yemeği seçildi! Çökertme kebabı nasıl bir yemek, hangi malzemeler kullanılır? Evde çökertme kebabı tarifi-yapılışı

6.05.2024
Ülkelerin yemeklerini değerlendiren ve en iyiler kadar en kötülerin de listesini yapan Taste Atlas (Lezzet Atlası) bu sefer de en iyi yoğurtlu yemekleri değerlendirdi. Pek çok farklı ülkenin yemeğinin yer aldığı listede en iyi yoğurtlu yemek ise çökertme kebabı seçildi. Ege mutfağının özellikle Muğla ilinin en sevilen yemeklerinden olan bu eşsiz lezzet bir anda pek çok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. İşte evde çökertme kebabı tarifi ile bu lezzet bombası hakkında detaylar…
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

5.05.2024
Pekmez, üzüm, incir, dut gibi meyvelerin suyunun kaynatılması ve ardından yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir tatlıdır. Türkiye'de yaygın olarak tüketilir. Genellikle kahvaltıda veya tatlı niyetine tüketilir. Pekmez, doğal bir tatlandırıcı olarak da kullanılır ve sağlıklı bir alternatif olarak görülür, çünkü rafine şeker içermez ve meyve özlerinden elde edilir. Ayrıca pekmez, demir ve kalsiyum gibi mineraller ile B vitaminleri açısından zengin bir besin kaynağıdır. Peki, hangi pekmez nelere faydalı biliyor musunuz?
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

30.04.2024
Pekmez, üzüm, incir, dut gibi meyvelerin suyunun kaynatılması ve ardından yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir tatlıdır. Türkiye'de yaygın olarak tüketilir. Genellikle kahvaltıda veya tatlı niyetine tüketilir. Pekmez, doğal bir tatlandırıcı olarak da kullanılır ve sağlıklı bir alternatif olarak görülür, çünkü rafine şeker içermez ve meyve özlerinden elde edilir. Ayrıca pekmez, demir ve kalsiyum gibi mineraller ile B vitaminleri açısından zengin bir besin kaynağıdır. Peki, hangi pekmez nelere faydalı biliyor musunuz?
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

19.12.2024
Pekmez, üzüm, incir, dut gibi meyvelerin suyunun kaynatılması ve ardından yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir tatlıdır. Türkiye'de yaygın olarak tüketilir. Genellikle kahvaltıda veya tatlı niyetine tüketilir. Pekmez, doğal bir tatlandırıcı olarak da kullanılır ve sağlıklı bir alternatif olarak görülür, çünkü rafine şeker içermez ve meyve özlerinden elde edilir. Ayrıca pekmez, demir ve kalsiyum gibi mineraller ile B vitaminleri açısından zengin bir besin kaynağıdır. Peki, hangi pekmez nelere faydalı biliyor musunuz?
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: En faydalı pekmez türü oymuş

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: En faydalı pekmez türü oymuş

4.07.2023
Onlarca çeşidi olan pekmez şekersiz doğal yapısıyla resmen şifa kaynağı. Peki hangi pekmez nelere faydalı biliyor musunuz?
Tam bir demir deposu! Her gün bir kaşık pekmez tüketmenin 5 faydası

Tam bir demir deposu! Her gün bir kaşık pekmez tüketmenin 5 faydası

27.10.2022
Pekmez denilince üzüm, dut, kuşburnu, keçiboynuzu gibi pek çok pekmez türü akla gelebilir. Pekmezin sağlığa faydaları saymakla bitmez. Pekmez çeşitleri içeriklerindeki bileşenler sayesinde kanserden kemik erimesine kadar pek çok sağlık sorununa karşı katkıda bulunabilir. Pekmez demir açısından çok zengindir ve kırmızı kan hücrelerinin üretilmesine yardımcı olur. Posta.com.tr okurları için pekmez tüketmenin faydalarını bir araya getirdik.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: En faydalı pekmez türü oymuş!

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: En faydalı pekmez türü oymuş!

11.02.2022
Onlarca çeşidi olan pekmez şekersiz doğal yapısıyla resmen şifa kaynağı. Peki hangi pekmez nelere faydalı biliyor musunuz?
Kıymeti bilinmiyor ama meğer en faydalısı oymuş! 10 kutu antibiyotiğe bedel: Demir ve postasyum depolarını fullüyor, kan şekerini yerle bir ediyor, iltihabın kökünü kazıyor

Kıymeti bilinmiyor ama meğer en faydalısı oymuş! 10 kutu antibiyotiğe bedel: Demir ve postasyum depolarını fullüyor, kan şekerini yerle bir ediyor, iltihabın kökünü kazıyor

11.06.2024
Pekmez, sağlıklı bir alternatif olarak dünyadaki pek çok mutfakta kullanılıyor. İçeriğindeki doğal şekerler ve mineraller enerji sağlarken sindirimi kolaylaştırırken antioksidan içeriğiyle de bağışıklık sistemini destekliyor. Pekmezin sayısız türü bulunuyor. Üzüm ve dut, bunların en bilineni. Bu türleri kadar yaygın kullanılmayan hurma pekmezi ise faydalarıyla öne çıkıyor. Peki, hurma pekmezi nasıl yapılıyor?
Güvem (Çakal) eriğinin faydaları nelerdir? Güvem eriği nasıl yenir?

Güvem (Çakal) eriğinin faydaları nelerdir? Güvem eriği nasıl yenir?

29.08.2023
Özellikle sağlıklı olması nedeni ile güvem eriği en çok tercih edilen meyveler arasında bulunmaktadır. Özellikle içerdiği mineraller sayesinde birçok rahatsızlığa da iyi gelmektedir.
Ege'nin gizli cenneti: Karaburun

Ege'nin gizli cenneti: Karaburun

17.07.2023
Efsaneye göre dünyanın en güzel, yakışıklı erkeği Narkissos, Karaburun’da yaşar.
Kayseri'nin padişahlara layık lezzetleri: Pastırma, sucuk, mantı

Kayseri'nin padişahlara layık lezzetleri: Pastırma, sucuk, mantı

29.11.2022
Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde 17. yüzyıl Kayseri’sinden bahsederken, pastırma ve sucuğuna övgüler düzdüğü bilinir. ‘
Karadeniz’de parlayan rüya şehir: Ordu

Karadeniz’de parlayan rüya şehir: Ordu

29.08.2022
Anadolu topraklarının Karadeniz kıyılarında milattan önce 490’lı yıllarda yetiştiği belirtilen fındık, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde önem kazanıyor.