Son dakika ağız kokusu neden olur? haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ağız kokusu neden olur? gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ağız kokusu neden olur? haber sayfamızda...
Ağız kokusu, çoğu zaman yetersiz ağız bakımıyla ilişkilendirilse de temelinde daha karmaşık sağlık sorunları bulunabilir. Bu durum, basit bir temizlik eksikliğinden çok daha fazlasını işaret edebilir. Sağlıklı bir ağız ve vücut dengesi için profesyonel destek almak önemli olabilir. Periodontoloji Uzmanı Doktor Öğretim Üyesi Deniz Arslan, ağız kokusunun temelinde olabilecek diğer sağlık sorunlarıyla ilgili açıklamada bulunuyor.
Ağız kokusu, toplumda sıkça karşılaşılan bir problem olmasının yanı sıra, birçok insan için utanç verici bir durum haline gelebiliyor. Uzman Doktor Aidin Salih, ağız kokusunun genellikle ihmal edilen bir sağlık sorunu olduğunu belirtiyor. Peki, ağız kokusu neden olur? Ağız kokusunun sebepleri nelerdir?
Bebeklerde ağız kokusu, ebeveynlerin sıkça karşılaştığı bir sorun olup,genellikle çeşitli sağlık durumlarının bir işareti olabilir. Bebeklerin ağız kokusu, zaman zaman geçici bir durum olabilirken, bazı durumlarda daha ciddi sağlık problemlerinin belirtisi olabilir. Peki, bebekte ağız kokusu neden olur? Bebekte ağız kokusuna ne iyi gelir?
Ağzınızda kötü koku oluştuğunda kendinizi rahatsız ve güvensiz hissedebilirsiniz. Bu sorun, sosyal ortamlarda utanmanıza veya özgüven kaybına neden olabilir. Peki, ağız kokusu neden meydana gelir ve bu durumu nasıl hızlıca çözebilirsiniz? İşte ağız kokusunu gideren formül...
Ağız kokusu insanların günlük hayatını olumsuz etkiler ve kendilerine kötü gözle bakılmasına neden olur. Ağız kokusu genelde diş eti sorunlarından ya da uzun süre aç kalmaktan kaynaklanır. Diş ve ağız sağlığını önemsemeyen kişilerde de ağız kokusu olabilir. Ağız kokusunun nedenleri nelerdir ve engellemek için neler yapılmalıdır? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.
Ağız kokusu; diş çürükleri ve periodontal hastalıklardan sonra diş hekimliği kliniklerine başvurma sebeplerinde 3. sırada yer alıyor. Üstelik her 4 kişiden biri ağız kokusu problemi yaşıyor. Diş hekimleri ağız kokusunun yeterince ağız ve dil temizliğinin sağlanamamasından kaynaklandığının altını çiziyor. Çünkü kötü nefes kokusu tükürükteki, diş eti oluğundaki, ağızdaki ve dildeki mikroorganizmaların çürümeye sebep olan aktivitesi sonucunda ortaya çıkıyor. Peki ağız kokusunun kabusunuz olmaması için ne yapmanız gerekir? Cevabı diş hekiminden alıyoruz...
Çocuklarda zaman zaman görülen çeşitli ağız kokularının farklı nedenleri olabilir. Bazen çok üstünde durulmayan ağız kokuları ciddi hastalıkların sebebi olabiliyor. Peki, çocuklarda ağız kokusu neden olur? Çocuklarda ağız kokusu nasıl geçer? İşte, uzmanlara göre çocuklarda ağız kokusuna sebep olan 8 neden...
Ağız kokusu probleminin altında birçok faktör yatabiliyor. Sinüzit, karaciğer enfeksiyonu, zatürre, bronşit, bronşiolit, bademcik enfeksiyonları, şeker hastalığı, reflü, laktoz intoleransı, diğer bazı mide hastalıkları, midede bulunan helikobacter pilori mikrobu, bazı böbrek ve karaciğer hastalıkları ağız kokusuna neden olabilir. Ağız kokusu kronik hale geldiğinde altında yatan nedenin tespit edilip tedaviye başlanması gerekiyor. Peki hangi ağız kokusu hangi hastalığa işaret? Ağız kokusunu geçirmek için ne yapabiliriz? Yanıt haberimizde...
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Dr. Öğr. Üyesi Banu Yazıcı, çocuklarda ağız kokusu probleminin nedenlerini ve neler yapılması gerektiğini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Dr. Öğr. Üyesi Banu Yazıcı, çocuklarda ağız kokusu probleminin nedenlerini ve neler yapılması gerektiğini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
Ağız kokusu kişiyi sosyal ortamlarda zorlayan bir sağlık sorunu. Ağız kokusu problemi, boğaz ve diş sorunlarından kaynaklanabileceği gibi sindirim sistemindeki sorunlardan dolayı da ortaya çıkabiliyor. Akciğer ve böbrek hastalıklarının da ağız kokusuna yol açabildiğini belirten uzmanlar, mide ve sindirim sistemi rahatsızlıklarında çürük yumurta kokusu, böbrek rahatsızlığında ise amonyak benzeri koku oluştuğunu ifade ediyor. Peki ağız kokusuna karşı ne yapmalı, ne tür besinler tüketmeli, hangi besinlerden uzak durmalısınız? İşte cevaplar.
Eğer bir kedi sahibiyseniz ya da bir kediyi sevme onuruna eriştiyseniz, siz severken küçük dostunuzun kuyruğunu hızlıca sallamaya başladığını fark etmişsinizdir. Peki kedilerin hızlıca kuyruk sallamasından ne anlamalıyız? İşte bilmeniz gerekenler...
Tıpkı insanlarda olduğu gibi evcil hayvanlarda da ağız kokusu sorunuyla karşılaşabiliriz. Kedilerin nefeslerinde bazı nedenlerden ötürü koku olabilir. Kedi sahibiyseniz, sevimli dostunuzun ağız kokusunun nedenlerini bilmeniz son derece önemli. 'Kedilerde ağız kokusu neden olur?' sorusunun cevabı haberimizde...
Kulak Burun Boğaz doktoru Op.Dr. Mustafa Kılıçkaya, toplumda, 'ağız kokusu' olarak bilinen 'Halitozis' rahatsızlığının bir semptom olduğunu söyledi, "Altta yatan bazı ciddi hastalıkların habercisi olabiliyor" dedi.
Ağız kokusu hemen hemen herkesin yaşadığı bir problemdir. Bazı sebeplerden dolayı bebeklerde ve çocuklarda da görülebilir. Peki, bebeklerde ağız kokusu neden olur? Bebeklerde ağız kokusuna ne iyi gelir? Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç.Dr. Yavuz Selim Yıldırım konu ile ilgili bilgiler verdi.
Ağız kokusu günlük yaşantımızda bizi en çok zorlayan konulardan biri. Ağız kokusu problemi yaşayan insanlar ne kadar uğraşsalar da bu problemin üstesinden gelemeyebiliyor. Peki ağız kokusu nasıl giderilir? Ağız kokusunu önlemek için neler yemeliyiz? Hangi meyve sebzeler ağız kokusunu giderir? Estetik Diş Hekimi Dr. Efe Kaya, ağız kokusunun nedenleri ve ağız kokusunu gidermenin 6 yolu hakkında bilgi verdi.
Çocuklarda ağız kokusu oldukça sık rastlanan bir durumdur. Nedenini bilmek ise oldukça önemli. Eğer siz de çocuklarda ağız kokusu nedenlerini merak ediyorsanız "Çocuklarda ağız kokusu neden olur?" haberimizde Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Selim Yıldırım konu ile ilgili bilgiler verdi.
Dünya genelinde 80 milyondan fazla insan ağız kokusundan şikayet ediyor. İş görüşmesine veya arkadaşlarınızla buluşmanıza bile engel olacak bu durumu doğal yollarla da çözebilirsiniz. Ağız kokusundan yakınanlara şikayetlerini yok edecek doğal reçeteler hazırladık.
Ağız kokusu birçok insanın yaşadığı yaygın bir şikâyettir. Ağız kokusunun birçok farklı nedeni vardır. Vakaların çoğu, ağızda çok fazla zararlı bakteri bulunması nedeniyle görülür. Diş Hekimi Dr. Efe Kaya, ağız kokusuna sebep olan problemleri anlattı.
Vücut sağlığı için gerekli olan selenyum, farklı besinlerde doğal olarak bulunur. Dengeli bir yaşam tarzının parçası olan bu mineral, çeşitli işlevleri destekler. Sağlıklı bir diyetle alınması önerilir, ancak aşırıya kaçmamak önemlidir.
Jinekoloji, Doğum ve Cinsel Sağlık Uzmanı Op. Dr. Dilek Uslu, kadınlarda sıklıkla görülen HPV, vajinit, sistit, klamidya enfeksiyonlarını ve konu hakkında merak edilenleri sizler için anlatıyor.
Yaz aylarında deniz ve havuz kullanımının artmasıyla çocuklarda yaz ishalinin daha fazla görüldüğüne dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Polat, “Yaz aylarında havuz ve deniz kullanımı arttığı için kontamine olmuş suların ağıza bulaşması ya da yutulması sonucu hastalık etkenleri vücuda girmektedir. Deniz suyunun kendini temizleme özelliği nedeniyle enfeksiyon açısından riski, havuza oranla daha düşüktür. Ancak kirli, köpüklü, normal dışı kokusu olan sularda yüzmek risk taşır. Mümkünse mavi bayraklı kıyılar tercih edilmelidir” dedi.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Polat, çocuklarda yaz ishali hakkında açıklamalarda bulundu. Çocuklarda ishalin tanımını yapan Uzm. Dr. Polat, “Çocuklarda normale göre dışkılama sayısında artış ve kıvamının cıvık/sulu olması durumu ishal olarak tanımlanıyor. Çocuklarda ishalin en sık nedeni enfeksiyonlardır. Enfeksiyonların da en sık nedeni virüslerdir. Viral enfeksiyonlarda antibiyotik kullanımının yeri yoktur. Bunun yanında bakteriler ve parazitler diğer enfeksiyöz nedenlerdir. Enfekte olmayan nedenlerin başında da kontamine su ve su ürünleri, kontamine havuz, göl, dere suları, pastörize edilmemiş süt ve süt ürünleri, iyi pişirilmemiş ve iyi yıkanmamış sebze ve meyveler, tarihi geçmiş ürünler, açıkta uzun süre kalmış gıda ürünleri gelmektedir” diye konuştu.