Son dakika balık yasağı haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan balık yasağı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan balık yasağı haber sayfamızda...
Av yasağının kalkmasıyla birlikte vatandaşların özlediği balıklar Eskişehir'de ki tezgâhlarda yerini alırken, esnaf Cengizhan Şen, bu yıl balığın bol olacağını tahmin ettiklerini söyledi.
Beylikdüzü'ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali'nde yapılan denetimde yasak dönemde ve boy yasağına aykırı olarak avlanan 1.5 ton civarında 102 kasa istavrite el konuldu. İstavritler sosyal yardım kurumuna bağışlandı.
Şimdi denizin derinliklerinden gelen lüfer, kolyoz, izmarit, barbunya, çinekop, çipura, kılıç ve kırlangıcı afiyetle yeme zamanı. Çünkü 15 Nisan’da başlayan balık av yasağı 1 Eylül’de sona eriyor. Balıkçılar salı günü sabahın ilk ışıklarıyla birlikte “Vira Bismillah” deyip denize açılacak. Ağlarına takılan en taze balıklar da tezgahları şenlendirecekler. Pazar Postası jürisi balığın, mezenin, paranın ve manzaranın hakkını veren Türkiye’nin en iyi 20 balık restoranını seçti. Unutmayın, uzmanlar sağlık açısından haftada en az iki kez balık yenmesi gerektiğini söylüyor. Bekir Saçar / bekir.sacar@posta.com.tr
15 Nisan’da başlayan avlanma yasağı bu gece sona erdi. Silivrili balıkçılar saat 00.00'ı gösterdiğinde yeni sezonun ilk balık avı için 'Vira Bismillah' dedi
Kocaeli'de pazardan alınan balıkların içinden çıkan parazitler, vatandaşları tedirgin etti. Önemli uyarılarda bulunan Dr. Öğr. Üyesi Sevilay Okkay, "Balığa çiğ halde doğrudan temas eden ya da evde temizliğini yapan kişilerin, işlem sonrası ellerini mutlaka sabunla yıkamaları gerekir. Bazı türler görünürken, bazı türler çıplak gözle fark edilemeyebilir. Hangi parazitin insanı konak olarak kullanabileceği işlem esnasında bilinemeyebileceğinden, hijyen kurallarına dikkat etmek ve kişisel önlemleri almak yararlı olacaktır" dedi.
Sinop, Karadeniz’in en verimli balıkçılık noktalarından biri olarak bu sezon büyük bir bereket yaşadı. Balıkçılar, yoğun çabalarıyla bolca hamsi ve diğer deniz ürünlerini toplarken, denizlerin sunduğu bu zenginlik yerel ekonomiye büyük katkı sağladı. Av sezonu sona yaklaşırken, bölgedeki balıkçılar yaz aylarında daha sakin bir döneme geçmeye hazırlanıyor. İşte tüm detaylar!
Karadeniz'de havaların soğumasıyla birlikte tezgahlardaki balık çeşitliliği arttı. Rize’de ilk haftalarında bol avlanan palamut yerini hamsiye ve diğer balık çeşitlerine bıraktı. Kilosu 100 liradan satılan hamsinin boyu da yaklaşık 15 santime kadar ulaştı.
Karadeniz'de av yasağının sona ermesi ile tezgahlardaki balık çeşitliliği ve bolluğu sürüyor. Trabzon’da sezonun ilk haftalarında bol avlanan palamudun bereketi devam ederken, diğer balık çeşitleri de tezgahlarda yer almaya başladı.
Av yasağının sona ermesi, balıkçılar ve balıkseverler için büyük bir heyecan kaynağı. Balıkçılar, denizlere dönüp bereketli avlar yapma ümidiyle hazırlanırken balıkseverler de taze ve lezzetli balıkların sofralara gelmesini sabırsızlıkla bekliyor. Peki, 1 Eylül'ün gelmesiyle ağlara takılan balığın faydaları nelerdir? Balıkla hangi lezzetli yemekler hazırlanabilir?
1 Eylül'de av yasağının kalkmasıyla birlikte balıkçılar denizlere açılmak için büyük bir heyecanla hazırlıklarını tamamladı. Aylarca süren bekleyişin ardından denizlerde bereketli bir sezon umuduyla ağlarını onardılar, teknelerini bakımdan geçirdiler. Özellikle bu sezon, lezzetiyle damakta iz bırakan o balıktan büyük beklentileri olan balıkçılar, rotalarını bu değerli balığın olduğu bölgelere çevirecekler. Peki, faydalarıyla ve lezzetiyle oldukça kıymetli olan bu balık hangisi?
Karadeniz'de sıcak hava, balık boylarının istenilen seviyede olmaması ve hamsinin erken göçü sonrası balıkçılar, 15 Nisan'da başlayacak av yasağı öncesi ağlarını toplayıp, tekne bakım ve onarımına başladı.
Av yasağı 1 Eylül itibarıyla sona erdi. Taze balıklar, en lezzetli halleriyle balıkçı restoranlarının masalarını şenlendirmeye başladı. Siz de damağınıza ve midenize lüks bir restoranda ziyafet çekmek istiyorsanız ama nereye gideceğinizi bilemiyorsanız, size İstanbul’un en elit semti Bebek’teki Bebek Balıkçısı’nı önereceğim.