Son dakika depresyon tedavisi haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan depresyon tedavisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan depresyon tedavisi haber sayfamızda...
Sonbaharın gelişi ile birlikte pek çok kişide durgunlaşma, depresyon başlangıcı gözlemlenir. Ancak öyle bir depresyon türü var ki belirti vermeden ilerleyip iç dünyanızı alt üst edebilir. Peki, nasıl? Uzman Klinik Psikolog Derya Yalçınkaya konuya ilişkin tüm detayları Posta.com.tr okuyucuları için açıkladı.
Psikiyatri Uzmanı Dr. Hilal Dost, majör depresif bozukluk olarak da bilinen majör depresyonun, sosyal ve mesleki alanlarda sorunlara neden olduğunu belirterek, tedavi edilmesi gerektiğini söyledi! Hilal Dost'un gerçekleştirdiği açıklama pek çok kişinin dikkatini çekmeyi başardı. Peki, majöz depresyon nedir? Majör depresyon belirtileri nelerdir? İşte merak edilenler...
Kış aylarında gündüzlerin daha kısa gecelerin daha uzun olması melatonin hormonunun karanlığa bağlı olarak daha fazla salgılanmasına yol açıyor. Doğal sakinleştirici olarak bilinen melatonin hormonu çok faydalı olsa da karanlık, puslu havalar nedeniyle bu hormonun gündüz vakti de salgılanması, kişinin daha çabuk uykusunun gelmesine ve kendisini bitkin hissetmesine yol açıyor. Yazın ise melatonin azalırken, mutluluk hormonu olarak bilinen seratonin ise yükseliyor. İşte yazın kendimizi daha enerjik, kışın ise daha bitkin hissetmemizin temel sebeplerinden biri bu! Bir de üzerine mevsimsel depresyon eklenince... Peki gerçekten içimizdeki bu karanlık, iç sıkıntısı mevsimden mi yoksa depresyonda mıyız? Bu sıkıntıdan nasıl kurtulabiliriz?
Yaşamın herhangi bir zamanında ortaya çıkabilen ve tekrarlayabilen bir hastalık olan depresyon, uygun bir tedavi ile ortalama 3-6 ay arasında düzelebiliyor ve hastaların çoğu bir yılda iyileşiyor. Ancak hastaların yüzde sekseni yaşamları boyunca en az bir depresif dönem daha geçirebiliyor. Bu nedenle depresyonun doğru bir şekilde tedavi edilmesinin önemi büyük. Peki depresyon için en doğru tedavi biçimi nedir? Psikiyatri Uzmanı Dr. Sena Güneytepe, depresyon tedavisi ile ilgili merak edilen tüm detayları açıkladı. Depresyon belirtilerinden, tanı sürecine kadar her konuda uzmanından bilgi aldı.
Psikiyatri Uzmanı Dr. Sena Güneytepe duygularını belli etmekte zorlanan kişilerin depresyona daha yatkın olup olmadığını, başka ruhsal sorunların depresyona yol açıp açmayacağını ve kişilik yapısının depresyona eğilimli olup olmamakta etkili olup olmadığına dair açıklamada bulundu. Bazı kişilik yapılarının depresyona yatkın olduğunu öğrendiğimiz bu röportajda aynı zamanda yoga, nefes terapisi gibi tekniklerin depresyon tedavisinde kullanılıp kullanılamayacağını da öğrendik. 6 soruda depresyon yazımızla depresyon kimlerde daha çok görülür, cevabını öğrenin.
Çaresizlik ve hüznün kış aylarında daha çok ortaya çıktığı bir gerçek. Psikiyatri Bölümü’nden Uz. Dr. Şaban Karayağız, kış aylarında ortaya çıkan mevsimsel duygu durum bozukluğu hakkında bilgi verdi. İşte kış depresyonu belirtileri, depresyondan korunmak için yapılması gerekenler ve depresyon tedavisi hakkında kısa bilgiler.
Şehir insanıyız, en büyük derdimiz mutsuzluk! Haksız mıyım? Trafik, iş stresi, okul, ev derken dertler derya oluyor. Klinik Psikolog Kahraman Güler ile kronik mutsuzluk, mutlu olmanın yolları ve pozitif bakış açısı geliştirme yöntemleri hakkında konuştuk.
Depresyon zaman zaman herkesin muzdarip olabildiği bir hastalık. Peki depresyon nasıl tedavi edilir? Depresyon ilaçları ne kadar süre kullanılmalı? Yoga, akupunktur, nefes terapisi depresyonu tedavi eder mi? Depresyon kendiliğinden geçer mi? Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Kaan Kora, depresyon ile ilgili merak edilenleri yanıtlıyor.
Depresyon sadece yetişkinlere yönelik bir hastalık değildir. Çocuklar ve ergenlerde de depresyon gelişebilir. Ebeveynler çoğu zaman depresyonun belirtilerini tanımakta zorlanabiliyor. Bu durum tanı konulmamasına ve tedavi sürecinin gecikmesine neden olabilir. Psikiyatri Uzmanı ve Psikoterapist Dr. Adnan Çoban çocuklarda ve ergenlerde depresyon belirtileri ve tedavi sürecini anlattı.
Nöroloji Uzmanı Dr. Ümit, bilgisayar ve telefon gibi teknolojik aletlerin kullanımının unutkanlık probleminin gençlerde görülmesinin en büyük nedenlerinden olduğunu söyledi. Medicana Avcılar Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Sevinç Ümit, "Unutkanlık probleminin gençlerde görülmesinin en büyük nedenlerinden olan bilgisayar ve telefon gibi teknolojik aletlerin kullanımının sınırlandırılması ile unutkanlık probleminin bir miktar önüne geçilebileceği düşünülüyor" dedi.
Depresyon mu kilo artışına sebep olur, kilo artışı mı depresyona sebep olur? Depresyonda antidepresan ilaç tedavileri kilo aldırır mı? Eğer ilaçlar depresyonu tedavi ediyorsa aldığım kilolardan sonra ben yine depresyona girer miyim? O zaman nasıl tedavi olacağım? Bu sorular depresyonun gelişmesinde ve tedavisinde sürekli soruluyor. Bunlara açıklık getirmek, kulaktan dolma bilgilerle kafamızın karışmasına engel olmasını sağlar. Psikiyatrist/Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney kilo ve depresyon arasındaki bağlantıyı açıkladı.
Genellikle ruhsal problemlerden kaynaklanan depresyon, bazı hastalıklarla da tetiklenebiliyor. Hastalıklar hem beyin kimyasında yaptığı bozulmalarla hem de ruhsal yapıya bindirdiği ek yükle depresyona yol açıyor ve mevcut hastalığın tedavisini zorlaştırıyor. Peki depresyona sürükleyen hastalıklar hangileri? Depresyon neden olur? Depresyonun belirtileri neler? Depresyondan çıkmak için neler yapılmalı? Psikiyatrist-Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Emre Tan, depresyona sürükleyen 6 hastalığı ve depresyona karşı yapılması gerekenleri anlattı.
Depresyon modern zamanların en yaygın sağlık problemlerinden birisi haline geldi. Depresyon kadın erkek fark etmeksizin her yaşta ortaya çıkabiliyor. Ancak her üzüntülü durum depresyon değil. Bir kişiye depresyon tanısının konulabilmesi için en az 2 hafta depresyon belirtileri göstermesi gerekiyor. Uzman Klinik Psikolog Emine Fettahoğlu depresyonun nedenlerini ve kurtulmanın 13 yolunu anlattı.
Online psikoterapi ve online psikiyatri görüşmeleri, içinde bulunduğumuz dönemde alternatifi olmayan bir hizmet konumuna geldi. Klasik muayene ortamındaki uzun seans süreleri, hastalar ve doktorlar için de bulaş yolunu artırmakta ve artık tercih edilmemektedir.
Cinsel organın boyundan memnun olmayan erkekler ‘Daha uzun, daha uzun’ diye bağırıyor. Beyler, elinizdekini doğru kullanın. Çünkü kadın ruhunun ne kadar doyduğuyla ilgilenir. Büyüklük hayaliyle kavrulup boş yere para harcamayın, kadının canını yakmayın.
Ünlü şarkıcı Goo Hara hayranları şokta! Şarkıcı Hara evinde ölü bulundu. K-Pop (Güney Kore kökenli pop müziği) müziğinin sevilen isimlerinden Goo Hara'nın öldüğünün duyulmasının ardından ünlü şarkıcının hayatı ve neden hayatını kaybettiği merak edilen konular arasına girdi. Peki Goo Hara kimdir ve neden öldü? İşte şarkıcı hakkında merak edilenler.
İş yeri yetkilisinin yanağından makas aldığı işçi, amirinin bu hareketiyle kendisini küçümsediğini iddia ederek olayı yargıya taşıdı. Yanağından makas alındığı için depresyona girdiğini ve kişilik haklarına saldırı olayının gerçekleştiğini savunan işçiye müjdeli haber Yargıtay’dan geldi.
Dünya Sağlık Örgütü’nün araştırmasına göre dünyada 322 milyon kişi depresyon tedavisi görüyor. Ancak tahminlere göre depresyonda olan kişi sayısı bunun en az 2 katı.
Bazı hastalıkların başında ya da seyrinde görülen belirtiler depresyona benziyor ve bu sebepten ortaya çıkan karmaşa bu hastalıkların teşhisini geciktiriyor. Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Çağatay Karşıdağ bu hastalıklarla ilgili bilgiler veriyor
Adana’da 30 yıldır depresyon hastalığıyla mücadele eden Hatice Duymaz (57), 4 gün önce eşi Orhan Duymaz (64) ile birlikte gittiği hastanenin otoparkında ortadan kayboldu. Orhan Duymaz, ilaç yazdırmaya gittiğini, döndüğünde ise otomobilde bıraktığı eşini bulamadığını söyleyip yetkililerden karısının bulunması için yardım istedi
İngiltere'de 2013 yılında prostat bezi alındıktan bir süre sonra et yiyen bakteri kapan 63 yaşındaki Andrew Lane'e hastane yüksek tutarda tazminat ödedi.