Son dakika dijitalleşme haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan dijitalleşme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan dijitalleşme haber sayfamızda...
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu; 63 farklı gar ve istasyonda ücretsiz Wi-Fi hizmetinin verildiğini bildirdi. Wi-Fi hizmetinin Ankara, İstanbul, Eskişehir, Konya, Sivas, Malatya, Kars, Erzincan, Batman, Mardin, Diyarbakır ve Van gibi stratejik noktalarda yer alan gar ve istasyonlarda aktif olarak kullanıldığını belirten Bakan Uraloğlu, “Günlük ortalama 2 bin 576 kullanıcı erişim sağlıyor. Bugüne kadar toplam 124 bin 713 vatandaşımız bu hizmetten faydalandı” dedi.
Birleşmiş Milletler 69’uncu Kadının Statüsü Komisyonu (CSW69) kapsamında New York, ABD’de düzenlenen toplantı ve etkinliklerde alışveriş platformu Hepsiburada, kadın girişimciliğini ve kadınları güçlendirmeye yönelik çalışmalarını anlattı.
ŞOK Marketler, 2024 yılı finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı. Şirket, 2024 yılında nette açılan 256 yeni mağazayla beraber 81 ildeki toplam mağaza sayısını 10 bin 981’e çıkarırken cirosunu ise 202 milyar TL’ye ulaştırdığını duyurdu.
Bu yıl 100’üncü yaşını kutlayan Sabancı, hedef büyüttü. Sabancı, ikinci yüzyılda Türkiye’deki yatırımlarına devam ederken, küresel fırsatlara da odaklanacak. Topluluk böylece 10 milyar dolar seviyesinde olan net aktif değerini, 2029’da 20 milyar dolara taşıyacak.
ABD'li milyarder Elon Musk, "Eğer Starlink'i kapatırsam Ukrayna'nın tüm cephe hattı çöker" açıklamasına tepki gösteren Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski'ye "Sessiz ol, küçük adam" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından eğitim alanındaki dijitalleşme ve veriye dayalı karar alma süreçlerini güçlendirmek amacıyla Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğü bünyesinde "Yapay Zeka ve Büyük Veri Uygulamaları Daire Başkanlığı" kuruldu.
İşletmelere A’dan Z’ye dijital dönüşüm çözümleri sunan Vodafone Business ve Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) işbirliğiyle hayata geçirilen ‘Teknolojiyle Güçlü KOBİ’ etkinliği, Adana’da gerçekleştirildi...
İşletmelere A’dan Z’ye dijital dönüşüm çözümleri sunan Vodafone Business ve Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) işbirliğiyle hayata geçirilen ‘Teknolojiyle Güçlü KOBİ’ etkinliği, Adana’da gerçekleştirildi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Ülkemiz genç ve dinamik nüfusuyla, potansiyeliyle, güçlü bir üretim ve teknoloji geliştirme altyapısıyla Avrupa Birliği'ni küresel rekabette öne çıkaracak kabiliyete sahiptir. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyeliği kazan-kazan esasına dayalı stratejik bir hamle olarak tarihe geçecektir. Halihazırda sürdürdüğümüz yakın ilişki ve iş birliğinin artık adını koyma vakti gelmiştir" dedi.
Türkiye’de kişi başına düşen güzellik harcaması 40 Euro’ya çıktı. Güzellik pazarında en büyük pay yüzde 24 ile cilt bakımı kategorisinde. Her yıl büyümeye devam eden sektörde en fazla harcamayı ise Z kuşağı yapıyor. Makyaj kategorisindeki satılan her 10 üründen 4’ünü Z kuşağı alıyor.
Düzce Valiliği öncülüğünde, İçişleri Bakanlığı destekleriyle, Düzce Üniversitesi ve Düzce Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek “Dijital Okuryazarlık ve Dijital İletişim Becerileri Eğitimi”, kamusal iletişimde sosyal medyanın bilinçli ve etkin kullanımına odaklanıyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, günümüzün rekabetçi küresel ortamında bölgesel iş birliğinin öneminin arttığına değinerek, “Sürdürülebilir kalkınma hedeflerimize ulaşmak için teknoloji odaklı yaklaşımla iş birlikçi projeler hayati önem taşıyacak. Türkiye, ekonomik çıkarların ötesinde, tüm üye devletlerde iş birliğini geliştirmeye derinden kararlıdır. Biz sadece ortak değiliz; biz kardeşiz, eski dostuz, güzel ve bereketli bölgemizin koruyucularıyız. Bu büyük bağlar iş birliğimizi güçlendirmelidir.” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (BM AEK) İç Ulaşım Komitesi'nin 87. Oturumu'na katılmak üzere İsviçre'nin Cenevre kentine gidecek.
Dünya büyük bir dönüşümden geçiyor. Sanayi devrimi, elektrik devrimi derken şimdi teknoloji dilimizden düşmüyor. Özellikle yapay zeka ile ilgili gelişmeler hem heyecanlandırıyor hem gerçeklerle yüzleşmemizi sağlıyor. Türkiye’nin bu teknolojik dönüşümü ıskalama lüksü yok. Gençlere çok büyük iş düşüyor. Bu noktada özel sektör-üniversite işbirlikleri çok daha kıymetli.
Dünya büyük bir dönüşümden geçiyor. Sanayi devrimi, elektrik devrimi derken şimdi teknoloji dilimizden düşmüyor. Özellikle yapay zeka ile ilgili gelişmeler hem heyecanlandırıyor hem gerçeklerle yüzleşmemizi sağlıyor. Türkiye’nin bu teknolojik dönüşümü ıskalama lüksü yok. Gençlere çok büyük iş düşüyor. Bu noktada özel sektör-üniversite işbirlikleri çok daha kıymetli.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, fikri mülkiyet alanında nitelikli insan kaynağı havuzunu genişletmek için önemli bir adım attıklarını belirterek, "'Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) Akademi' ile coğrafi engelleri ortadan kaldırarak ülkemizin her köşesinden katılımcılara ulaşacak, zaman ve mekandan bağımsız bir dijital akademiyi devreye alacağız." dedi.
Dijitalleşme çağında çalışan kadınlar, teknolojiden işlerini daha da kolaylaştırmasının yanı sıra ev ve iş hayatları arasında köprü kurmasını da bekliyor. Bu beklentinin, sadece bireysel rahatlıkla sınırlı olmadığına dikkat çeken kadınlar, teknolojinin iş gücüne katılımlarını artırmasına, kariyerlerinde ilerlemelerini desteklemesine ve toplumsal cinsiyet eşitliğine katkıda bulunmasına da odaklanıyor. Bu yazımızda çeşitli sektörlerden kadınlarla görüşerek onlara 2025’te dijital dünyadan neler beklediklerini sorduk. İşte her biri teknoloji dünyasının da ufkunu genişletecek o ilginç ve yaratıcı yanıtlar...
Yenilikçi ödeme ve yan hak çözümleriyle, şirketlerin işveren markasını güçlendirme hedeflerine katkı sunan Multinet Up’ın CEO’su Ali Emre Sever, 2025’te çalışan deneyimini iyileştirmek ve bağlılığı artırmak için şirketlerin benimsemesi gereken stratejileri aktardı.
Türk iş dünyası 2024 yılını geride bırakmaya hazırlanırken, 2025'te yurt dışından Türkiye'ye gelen yatırımların hızlanmasını bekliyor. Gelecek döneme ilişkin değerlendirmelerde bulunan BankPozitif Kredi ve Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erkan Kork, "Ülkemiz 10 ayda 8.5 milyar dolarlık yatırım çekti. Fintech alanında ise 191 milyon dolarlık yatırım büyüklüğüyle tüm zamanların rekoruna ulaştık. 2025 yılında bu rakamların çok daha üzerine çıkacağımıza inanıyorum" dedi.
Bir önceki yazımda dijitalleşen hayatlarımızın okumak gibi birçok alışkanlığımızı yok ettiğini, hayatlarımızı kökten değiştirdiğini yazmış, “yoksa dijital bir yıkım çağına mı giriyoruz” diye sormuştum. O zaman anlamanın vaktidir:
Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), dijitalleşme çalışmalarıyla neredeyse tüm işlemlerin vergi dairesine gitmeden tamamlanmasına olanak sağlıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Vergiye uyumlu mükelleflere kolaylık sağlamak amacıyla her türlü dijital uygulamayı devreye alıyor, mükelleflerimize zaman ve paradan tasarruf sağlıyoruz" dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Dünya genelinde ortalama 2,32 olan doğurganlık hızı Türkiye’de 1,51'e geriledi. Tarihin en düşük noktası olan 1,51. 65 yaş üstü yaşlı nüfus oranımız da yüzde 10.2'yi geçmiş durumda" dedi.