Son dakika doğal gübre haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan doğal gübre gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan doğal gübre haber sayfamızda...
Kaktüsler, sert iklim koşullarına uyum sağlayabilen, bakımı kolay ve uzun ömürlü bitkilerdir. Ancak, evdeki kaktüsler çoğu zaman çiçek açma konusunda isteksiz olabilirler. Oysa doğru bakım yöntemleriyle, kaktüsler kısa bir süre içinde güzel çiçekler açabilir. Peki, kaktüs nasıl çiçek açar? Kaktüse çiçek açtıran yöntemler nelerdir?
Doğal gübre ile bitkilerinizin sağlığını artırın! Sadece bir kaşık, toprağınızda sihir yaratır. Yıl boyu canlı çiçekler, daha güçlü kökler ve daha verimli büyüme sağlar. Doğal içerikler sayesinde bitkilerinize en iyi bakımı sunar. İşte tüm detaylar!
Orkide bakımı, bitkiler dünyasında oldukça özel bir yere sahiptir çünkü bu zarif çiçekler sağlıklı bir şekilde gelişebilmek için titiz bir bakım gerektirir. Doğal gübrelerle orkidelerinizi beslemek, bitkilerinizin daha sağlıklı, güçlü ve güzel bir şekilde büyümesini sağlamanın en çevre dostu yollarından biridir. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz doğal gübre tarifleri, hem ekonomiktir hem de çevreyi korur. İşte orkide bakımınızda kullanabileceğiniz bazı doğal gübre tarifleri ve ipuçları!
Birincisi, bir şeyi yapmış olmak için yapmak var. İkincisi; bir şeyi inanarak yapmak var. Üçüncüsü de, yaptığınız şeyin kendisi olmak var. Hani “hâl edinmek” dedikleri... Yani inandığınız şeyin birebir size, bedeninize, hareketlerinize yansıması... İşte size bugün “sürdürülebilirlik” kavramını hâl edinmiş bir otelden bahsedeceğim. Tam anlamıyla 360 derece sürdürülebilir olan, yani dünyayı-çevreyi-tüm canlıları ve hatta tarihimizi bile gözeten bir yerden…
Sabah kahvaltıları, günün vazgeçilmez öğünleri arasında yer alıyor. Birbirinden lezzetli yiyeceklerin sıralandığı sofranın kahramanı ise tavşan kanı çay oluyor. Günün en keyifli anında yudum yudum içtiğiniz çay, bittikten sonra demliğin dibinde kalan parçacıkları değerlendiren ise gününü daha verimli bir şekilde geçirebiliyor. Peki, demliğin dibinde kalan çay atıkları nasıl mı değerlendirilir?
Sivas’ta bir çiftçi doğal gübre kullanarak ürettiği pancar ile şaşırttı. Normal bir pancarın 3 katı büyüklüğündeki pancarlar, mutfak tüpü ile aynı büyüklüğe ulaştı.
Yaz aylarında taze, sağlıklı ve doğal sebzelerle beslenmek, sadece vücuda faydalı olmakla kalmaz, aynı zamanda sofralarınıza taptaze lezzetler getirir. Kendi bahçenizde yetiştireceğiniz sebzelerle, doğallıktan ödün vermeden sağlıklı bir yaz geçirebilirsiniz. İşte, bahçenizden toplayacağınız yaz sebzelerini en verimli şekilde tüketmek için bazı ipuçları:
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Birleşmiş Milletler’in (BM) davetlisi olarak gittiği New York’ta bir araya geldik. “Sıfır Atık” konusunda Genel Kurul Salonu’nda gerçekleştirdiği konuşma ve sürecin Türkiye ve küresel gelişimi hakkında sohbet ettik.
Kompost, doğal gübre olarak bilinmektedir. Bitkisel ya da hayvansal atıkların öğütülmesi veya çürütülmesi ile oluşturulur. Direkt olarak gübre yerine geçmese de toprağa verim kazandıran bir doğal gübre olarak bilinir. Kompost nedir ve nerelerde kullanılır, nasıl yapılır? Kompost hakkında merak edilenleri Posta.com.tr okurları için derledik.
Sonbahar demek sarı sarı yapraklar demek.. Müthiş bir görsel şölen ve romantizm aynı zamanda. Hatta bu satırları yazarken Yıldırım Gürses’in o meşhur ‘Düşen bir yaprak görürsen, beni hatırla demiştin’ şarkısını açtım istemsizce. Yakıştı valla yazıya da, bu mevsime de. ‘Neden taktın durup dururken sarı yapraklara’ derseniz…
Birçok kişi evde bitki bakmayı çok seviyor. Bulunduğu ortama pozitif enerji veren ve dekorasyonu tamamlayan ev bitkileri, bazı dönemlerde özel ilgi ve bakım ister. Evde yapabileceğiniz doğal gübre tarifi sayesinde ev bitkilerini coşacak ve çok daha sağlıklı olacak. Evde doğal bitki gübresi yapmak için haberimizde bir göz atın.
Bugün ‘18 Mart Dünya Geri Dönüşüm Günü’ Kaynakların azaldığı, çevrenin ve iklim değişikliğinin ön plana çıktığı bir dönemdeyiz. Yaşanabilir bir dünya ve sürdürülebilir bir ekonomi için başta çocuklar olmak üzere tüm bireylerin geri dönüşümü ve ‘sıfır atık’ prensiplerini öğrenmesi şart. Bunlar cebi korumak için de gerekli.
Soğanlı bir bitki olan Safran çiçeği, adını Kastomonu'nun Safranbolu ilçesinden alır. Baharat ve gıda boyasında oldukça fazla kullanılır. Peki, Safran çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Özellikleri nelerdir? Safran çiçeği hikayesi nedir? Safran çiçeği hakkında merak edilenler haberimizde.
Sabah kahvaltısında, öğle yemeğinde veya akşam yemeğinde severek tükettiğimiz domatesi, ister evde isterseniz de bahçede yetiştirebilirsiniz. Domates çiçeği bakımı ve sulaması doğru yapıldığında mevsimi gelince bolca meyve verir. Peki, domates çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Özellikleri nelerdir? Domates çiçeği hikayesi nedir? Domates bitkisi hakkında merak edilenler haberimizde.
Son dakika haberine göre, İstanbul'da hava durumu sağanak yağışlı şekilde geçecek. Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasına göre, özellikle 12.00-18.00 saatleri arasında toz taşınımına bağlı çamur yağışı olacağı duyuruldu. İstanbul'un çevresinde, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da yağışla birlikte toz taşınımı bekleniyor.
Meteoroloji’nin yaptığı peş peşe uyarıların ardından yurt genelinde görülmeye başlanan toz taşınımı ile ilgili Prof. Dr. Hüseyin Toros’tan yeni açıklama geldi. Çamur yağışlarına karşı uyaran Toros Çarşamba gününe dikkat çekti.
Zarif görüntüsü ve hoş kokusuyla bulunduğu ortama sıcaklık kadar arpa çiçeği bir diğer adıyla frezya olarak biliniyor. Peki, arpa çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Arpa çiçeği özellikleri nelerdir? Arpa çiçeği hikayesi nedir? Arpa çiçeği hakkında merak edilenler haberimizde.
Mutfak, en çok israf yapılan ama aynı zamanda en büyük değişimi görebileceğimiz alan. İsraf değil tutumluluk zamanı, gelin siz de bana katılın… Yapılan araştırmalar Türkiye’de yıllık gıda israfının ekonomik karşılığının yaklaşık 300 milyar TL’yi bulduğunu gösteriyor.
Başbakan Erdoğan, Ağrı Belediye Başkanı seçilen BDP'li Sırrı Sakık'ın bazı sokak ve caddelerde bulunan Kazım Karabekir isminin kaldırılacağı açıklamasına tepki gösterdi
Amasya'da bahçesinde hobi olarak organik sebzecilik yapan 71 yaşındaki Ömer Dursun, dedesinden kalan tohumla 1 metre 57 santimetre boyundaki kabak yetiştirmeyi başardı