Sağlıklı bir ömür için doğal beslenmek, büyük bir önem taşıyor. Doğal besinler, işlenmemiş ve katkı maddesi içermeyen ürünler arasında bulunuyor. Bu besinler; daha fazla vitamin, mineral ve lif içeriyor. Yerel ve mevsiminde tüketilen doğal besinler, vücudun ihtiyaç duyduğu besinleri en doğru şekilde karşılıyor. Erzincan’da üretimi yapılan coğrafi işaretli besin ise faydalarıyla vücudu yeniden doğmuş gibi yaparak sağlıklı bir ömrünün anahtarı oluyor.
Demir eksikliği, sağlığımız açısından büyük riskler taşıyor. Babaannelerimizin fokur fokur kaynattığı şifalı bir besin var ki demir eksikliğini ortadan kaldırıp kabızlığın kökünü kazıyor! Malatya'da da zahmetli yolculuğu başlayan o besinin kilosu ise 200 TL! İşte şifası yüzyıllara yayılan mucize besin...
Adana, özellikle yaz mevsimi başladığında yüksek sıcaklıklar yaşayan şehirlerden biri. Gündüz saatlerinde dışarıda olmak, pek çok kişi için zorlu olabiliyor. Fakat Adana’da yaşayan ve tarımla uğraşan kişiler, bu zorluklara adeta baş kaldırıyor. Kozan’da yaşayan Gök ailesi için de durum tam olarak böyle. Olgun dutları özenle seçip pişiriyorlar ve geleneksel yöntemlerle lezzetli bir dut pekmezi hazırlıyorlar. Adana’nın kavurucu sıcaklıklarına aldırmadan pekmez için mücadele etmeye devam ediyorlar. Peki, dut pekmezinin faydaları nelerdir? Nasıl yapılır?
İçeriğinde bulunan vitaminler, mineraller ve lifler sayesinde vücut için gerekli olan birçok besini sunan dut pekmezi; özellikle A, B vitamini, C ve K vitaminleri, demir, potasyum, magnezyum gibi önemli mineraller açısından zengindir.