Son dakika Egzama belirtileri haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Egzama belirtileri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Egzama belirtileri haber sayfamızda...
Kış aylarının en zorlayıcı durumları arasında cilt sorunları yer almaktadır. Özellikle de dışarıdan kapalı ortama girilmesi cildin kurumasına ya da çatlamasına sebep olabilmektedir. Bu durum en fazla egzamaya yatkın ciltleri etkilemektedir. Uzm. Dr. Nilsu Salih, “Egzamaya karşı doğrudan cilde temas edecek kumaşlar konusunda seçici olun” diyerek egzama ve egzamanın etkilerini azaltmanın yolları hakkında bilgi verdi.
Egzama, ülkemizde en yaygın görülen cilt problemleri arasında yer alıyor. Bu cilt probleminin asıl sebebi ise duyanları şaşırttı. Farkında olmadan hepimizin yaptığı o hata ile ilgili uzmanı uyardı. İşte hem egzamadan hem de cilt problemlerinden korunmak için yapılası gerekenler...
Egzama, günlük hayattaki yaşam konforunu olumsuz etkileyen sağlık problemlerinden biridir. Genetik faktörler ve stres başta olmak üzere pek çok sebepten dolayı ortaya çıkan egzamaya sahip olan kişiler, bu rahatsızlığın tedavi yöntemlerini araştırıyor. Hastalığın iyileşme sürecinde doğru beslenmek önem taşıyor. Bazı yiyecekleri sürekli olarak tüketmek, hastalığı tetikleyebiliyor ve daha ciddi boyutlara ulaşmasına neden olabiliyor. Peki, bu besin hangisi? Neden kesinlikle tüketilmemeli?
Egzama; cildin kızarıklık, kaşıntı, kuruluk ve kabarcıklarla ortaya çıkan yaygın bir cilt rahatsızlığı. Çocuk ve yetişkinlerde sık sık görülen bu rahatsızlık, günlük hayatın konforunu olumsuz etkiliyor. Günümüzde egzama tedavisi için çeşitli yöntemler bulunuyor. Bunların başında ise doğru vitaminleri kullanmak yer alıyor. Peki, hangi vitamin egzama sorunun yatıştırılmasına ve tedavi edilmesine yardımcı olur?
En korkulu hastalıklar arasında yer alan uyuz, son dönemlerde git gide daha yaygın hâle gelmeye başlamış durumda. Bu hastalık, özellikle kış aylarında çok daha sık rastlanır hâle geliyor. Peki, uyuz belirtileri nelerdir? Nasıl tedavi edilir, yayılma sebepleri nelerdir? İşte uzmanından açıklamalar...
Cilt kuruluğunu tetikleyen kış aylarının, seboreik egzema riskini artırdığını belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Elif Topçu, hepimizin yaptığı o hamlenin aslında cildimizi kupkuru yaptığını dile getirdi. İşte herkesin yaptığı, egzamanın sebebi o hata!
Deri hastalıkları, gözle görülebilir olmaları ve dış ortamla sürekli temas halinde bulunmaları nedeniyle kişinin hayatını oldukça olumsuz etkileyen hastalıklar arasında yer alıyor. Bu hastalıklardan biri olan egzama, birçok sebebe bağlı olarak ortaya çıkabilen kronik bir cilt rahatsızlığıdır.Vücudun birçok farklı bölümünde oluşabilen egzama hastalığı, çok ciddi bir sağlık problemi olmasa da ciltte sebep olduğu kötü görünüm sebebiyle hastalar için oldukça rahatsız edici bir durumdur. Peki egzamanın önüne geçmek için neler yapılabilir? İşte detaylar...
Mantar ve egzama her kesimden pek çok kişinin canını sıkan cilt problemleri arasında yer alıyor. Vücudun farklı bölgelerinde kendini gösteren lezyonlar kaşıntı ile birlikte hayatı zehir edebiliyor. Ancak yapılan araştırmalar Hindistan cevizi yağının egzama ve mantara karşı kullanılabileceğini ortaya koydu. İşte hindistan cevizi yağının hiç bilmediğiniz faydaları!
Hayat kalitesini ciddi anlamda etkileyen egzamanın çözümü sanıldığı kadar zor değil. Ancak bu noktada beslenmeden giyime kadar her konuda dikkatli olunması gerekiyor.
Alerjen madde ve stres faktörünün egzamayı tetiklediğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Ayşegül Alpay, hastalığın belirtileri ve tedavi yöntemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Her egzama tipinin farklı belirtileri ve nedenleri bulunuyor. Kuru, pullu ciltler genelde egzama belirtileri arasında yer alıyor. Özellikle pandemiden beri en çok şikâyet edilen cilt hastalıklarından biri olan egzamayı sizler için mercek altına aldık. İşte egzamanın nedenleri ve vücutta en sık görülen alanlar…
Aralarında stres de olmak üzere pek çok nedene bağlı olarak ortaya çıkan egzama, cildi kurutarak kaşıntıya ve su kabarcıklarına yol açabiliyor. Kış aylarında nem oranının düşmesi ve soğuk hava nedeniyle daha sık görülen egzamanın tedavi edebilmesi için sorunun kaynağının belirlenmesi önem taşıyor. Egzamanın oluşmaması için bazı pratik önlemlerin de alınması gerekiyor. İşte egzama belirtileri ve egzama oluşumuna karşı alabileceğiniz önlemler...
Egzama, oldukça yaygın ve çok sayıda kişiyi etkileyen bir cilt rahatsızlığıdır. Özellikle çocuklarda görülen ve bazı dönemlerde alevlenen egzama, yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Peki egzama nedir? Egzama neden olur? Egzama belirtileri nelerdir? Egzama nasıl tedavi edilir. Egzama ile ilgili merak ettiğiniz her şey haberimizde
Korona virüs pandemisiyle beraber maskeler son 1 yıldır hayatın bir parçası haline geldi. Covid-19 enfeksiyonuna yakalanmamak için maske kullanımı büyük önem taşıyor. Bazen gün boyunca takılması gereken maskelerin sentetik metaryelden yapılması ve yanlış kullanımı ise ciltte egzama veya akne gibi problemlere neden olabiliyor. Prof. Dr. Necmettin Akdeniz, yanlış maske kullanımının tetiklediği cilt hastalıkları hakkında bilgi verdi.
Cilt sağlığımız özellikle mevsim dönüşlerinden çok etkileniyor ve bu da birtakım sorunlara yol açıyor. Bu sorunlardan biri olan ve kaşıntı, kızarıklık ile kendini gösteren egzamaya karşı cildi kurutan kese, lif gibi uygulamalardan uzak durmak ve cildi doğru nemlendirmek çok önemli
Tırnak batığı, genellikle ayak parmaklarında meydana gelen ve oldukça rahatsız edici bir durumdur. Tırnağın kenarının cilde batması sonucu oluşan bu problem, acı, kızarıklık ve şişlikle kendini gösterir. Peki, tırnak batığı nasıl tedavi edilir? Tırnak batığına ne iyi gelir? İşte tüm detaylar...
Genetik yatkınlığı olan çocuklarda alerji gelişme riskinin yüzde 60-80 oranında artış gösterdiğini belirten Çocuk Alerji Bölümü’nden Prof. Dr. Cem Hasan Razi, alerjik hastalıkların çocuklar üzerindeki etkilerine dikkati çekti.
Beden ve ruh sağlığının korunması için vitaminlerin doğru şekilde ve uygun dozlarda alınması önem taşıyor. Vücuttaki tüm organ ve sistemleri etkileyen vitaminlerin yetersiz alımı farklı belirtilerle kendini gösterebiliyor. Genellikle doğal yollarla alınabilen vitaminlerin takviyesi için ise mutlaka konu ile ilgili bir uzman doktora başvurulması gerekiyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Sertaç Sever ve Uzman Diyetisyen Beyza Ersan vücutta görülen vitamin eksikliklerinin işaretlerine dikkat çekerek, alınması gereken önlemleri açıkladı.
Bahar aylarının gelmesiyle birlikte bazı cilt hastalıklarında artış yaşanıyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Elif Yiğit, cilt hastalıklarına güneşten yayılan zararlı UV ışınlarının sebep olduğunu ifade etti.
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ece Yiğit Gençer, vücudun yapı taşı olan mineral ve vitaminlerin bilinçsizce alındığında vücutta yaratabileceği tahribatlarla ilgili uyardı, “Uzun süreli kullanım planlanıyor ise mutlaka hekime başvurup kan tahlilleri yaptırmak gerekir” dedi.
Dr. Öğr. Üyesi Ece Yiğit Gençer, multivitamin komplekslerinin hekime danışmadan kullanılmaması gerektiğini belirterek “İçeriğinde birden fazla vitamin ve minerali barındıran takviye edici gıdalar ‘multivitamin’ olarak isimlendirilmektedir. Vitamin ve mineraller vücudumuzda çok çeşitli reaksiyonlarda görev alan, besinler yolu ile ve yetmediği durumlarda takviyeler ile almamız gereken mikro besinlerdir.
Polenlerin ve alerjenlerin yoğun olduğu bir dönem olan ilkbahar, alerjik çocuklarda rahatsız edici semptomlara neden olabiliyor. Genellikle hapşırma, burun akıntısı, gözde sulanma, kaşıntı gibi belirtilerle ortaya çıkan alerjiyi önlemenin yolunun alerjenlerden kaçınmak olduğunu söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Belgin Özbek, “Çocukların polen miktarının yüksek olduğu saatlerde dışarıya çıkmasını önleyerek, düzenli ev temizliği yaparak ve polenler yoğunken kapı ve pencereleri kapalı tutarak, alerjiye karşı bazı önlemler alınabilir” dedi.
Dermatoloji Uzmanı Dr. Nalan Kükürt, ilkbahar mevsiminde bazı cilt hastalıklarının görülme sıklığının arttığını söyledi. Bu hastalıkların görülme sıklıklarının nedenlerini de açıklayarak önemli uyarılarda bulundu.
Bahar aylarında cilt sağlığına dikkat etmek gerekiyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Nalan Kükürt, ilkbahar mevsiminde bazı cilt hastalıklarının görülme sıklığının arttığını söyledi. Dermatoloji Uzmanı Dr. Nalan Kükürt, özlemle beklenen bahar aylarında dikkatli olunmaz ise gelişebilecek kimi cilt sorunlarının yaşam konforunu düşürecek seviyelere gelebildiğini ifade ederek, bu dönemde en sık görülen cilt hastalıklarını ve koruma yollarını anlattı.