Son dakika erkek tipi saç dökülmesi haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan erkek tipi saç dökülmesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan erkek tipi saç dökülmesi haber sayfamızda...
Makyaj yapmayı her kadın çok seviyor ancak çok ağır yapılan makyaj cilde zarar veriyor. Sürekli makyaj yapmak gözeneklerin tıkanmasına ve aknelerin ortaya çıkmasına sebep olabiliyor. Bu sebeple uzmanlar sağlıklı bir cilt isteyenlerin çok ağır makyajdan uzak durmasını öneriyor.
Çağımızda yaygın bir şekilde görülen erkek tipi saç dökülmesi doğrudan kelliğin kafa kısmının en tepesinden itibaren başlamasıdır. Bu problem özellikle orta ve ileri yaş grubundaki birçok erkeklerde meydana geliyor. Çeşitli sebeplere bağlı olarak oluşan bu problem tedavi edilemediği takdirde bireylerde ruhsal sorunlar, stres, depresyon belirtileri, özgüven düşüklüğü ve daha birçok sorunlara neden olabiliyor.
Saç dökülmesi, saç köklerinin yeteri kadar beslenememesinden kaynaklanır. Köklerdeki foliküllerin bloke olarak beslenememesi saçların büyüme evresine girmesini engeller. Saç köklerine doping etkisi yaratan doğanın mucizesi bazı yağlar, özellikle düzenli kullanımda saç dökülmesini durduruyor yeni saçların büyümesine destek oluyor. İncelmiş bebek saçlarınızın yeniden uyanmasına yardımcı oluyor. Haftada 2-3 defa bu yağlarla saç derinize masaj yaparak yeni saçlarınızın çıkmasını kolaylaştırabilirsiniz.. Ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.
Polikistik over sendromu ülkemizde kadınlar arasında en sık görülen jinekolojik rahatsızlıklardan biri. Sendromda genetik faktörlerin etkili olduğu söyleniyor. Polikistik over sendromunun nedeni tam olarak bilinmesede yine de aile öyküsüyle ilişkilendiriliyor. Hormonal düzensizliklerin yol açtığı polikistik over sendromu, birçok sağlık sorununu da beraberinde getiriyor; aşırı tüylenme, sivilcelenme, kilo artışı, şeker hastalığı, yüksek tansiyon gibi hastalıkları tetikliyor. Ayrıca gebe kalmaya da engel oluyor. Kadınların korkulu rüyası haline gelen polikistik over sendormu hakkında merak edilenleri uzman isim Posta.com.tr okurları için anlattı.
Sağlıklı ve parlak saçların en büyük düşmanı uçlardaki kırıklar ve koparak dökülmelerdir. Bakımsız saçlar zamanla zayıflar ve matlaşır. Şekil almamaya ve sönük görünmeye başlar. Bu durumdan kurtulmak için sadece 2 malzeme yeterli! Düzenli bakımla, kırıklara ve koparak dökülmelere veda edebilirsiniz. Argan yağı saça faydaları sayesinde asırlardır kullanılıyor. Düzenli kullanımda saç üzerinde mucize etkiler yaratan argan yağı, saç köklerini güçlendiriyor dökülmeleri durduruyor. Argan yağının saça faydaları nelerdir? Argan yağı ne işe yarar? Posta.com.tr okurları için koparak dökülmelere son veren argan yağının saça faydalarını derledik.
Saçlarınızın çok daha hızlı uzamasını sağlamak istiyorsanız lavanta özleri çok işinize yarayacak. Lavanta suyu ve lavanta yağı saça faydalarıyla dikkat çekiyor. Daha hızlı uzayan, daha kalın saç telleri ve daha sağlıklı bir saç derisi için okumaya devam edin. Ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.
Kepek, oldukça yaygın bir deri problemidir. Kepek ciddi bir sağlık problemi olmasa da saçların zayıflamasına neden olabilir. Saçtaki kepek kötü görünümü nedeniyle de rahatsız edici olabilir. Peki kepeğe ne iyi gelir? Posta.com.tr okurları için kepeğe iyi gelen çözüm yolları bir araya getirdik.
Her gün yıkadığınız saçlarınız birkaç saat sonra yeniden yağlı bir görünüme kavuşuyor olabilir. Aşırı yağlı saç derisi, sadece estetik bir sorun değildir, ilerleyen süreçte saç dökülmesi yaşanmasına neden olabilir. Saç dipleriniz hızla yağlanırken saçlarınız kuru ve cansız olabilir. Peki ya çözüm? Posta.com.tr okurları için aşırı yağlı saç derisi nedenlerini ve çözüm önerilerini araştırdık.
Saç dökülmesi hemen hemen her kişinin hayatının bir döneminde yaşadığı bir sorun olsa da özellikle erkeklerde görülen ve kelleşmeye neden olan erkek tipi saç dökülmesi, ciddi bir sağlık sorunu olmasa da kişinin psikolojisini etkileyerek yaşam kalitesini bozabiliyor. Peki, genetik özellikler nedeniyle ortaya çıkan erkek tipi saç dökülmesini önlemenin bir yolu var mı? Posta.com.tr okurları için araştırdık.
Saçlarınızın güçlenmesini ve daha gür görünmesini istiyorsanız, vücudunuzun ihtiyacı olan bazı vitamin, mineral ve bileşenler tam olarak karşılamanız önemlidir. Yeterli beslenmediğinizde saçlarınız da beslenemez ve zayıflamaya başlar hatta dökülebilir. Saçlarınızın çok daha gür ve sağlıklı görünmesini istiyorsanız bu vitamin ve mineralleri asla eksik etmeyin.
Doğanın mucizesi bitkiler ve onların özleri saç bakımından yüzyıllardır kullanılıyor. Bu yağların birçoğu saçı nemlendirip beslerken bazıları saç dökülmesine karşı savaşabilecek ve yeni saçların uzamasını sağlayacak kadar güçlü bir etkiye sahip. Özellikle genetik kaynaklı dökülmeler söz konusu olduğunda saç bakımı çok önemlidir. Posta.com.tr okurları için saç dökülmesine karşı etkili bitkisel yağları bir araya getirdik. | Posta.com.tr Özel
Saç dökülmesi pek çok kişinin, özellikle erkeklerin önemli problemlerinden biri. Bir kişide her gün yaklaşık olarak 80 ila 120 saç teli dökkülmesi normal kabul ediliyor. Ancak bu durum genelde saç derisinin belirgin bir şekilde incelmesine sebep oluyor. Normalin dışındaki saç dökülmeleri ise özellikle genç yaştaki kişilerde özgüven problemlerine yol açabiliyor. Peki genç yaşta saç kaybı önlenebilir mi? Saç dökülmesi hangi aşamada durdurulabilir, ne tür destek tedavilerinden yararlanılabilir, uzmanına sorduk.
Saç dökülmesi günümüzde kişilere özgüven kaybı yaşatan önemli sorunlardan biri. Saç dökülmesi problemi yaşayan bireylerin bu konuda bilgi sahibi olması ve doğru tedavi süreçleriyle ilerlemesi bu sürecin kellik ile sonlanmasını önlemeye yardımcı olabiliyor. %95’i erkek tipi saç dökülmesi genetik yatkınlığı olan erkeklerde ve kadınlarda erkeklik hormonlarının saç köklerini baskılaması sonucu ortaya çıkıyor. Ancak dökülme başladığı anda harekete geçmek ve dökülme sürecini sonlandırmak mümkün" açıklaması, saç dökülmesi yaşayan kişiler için bir umut olabilir. Ancak bir gerçek var ki; saçlarda şiddetli yağlanma, saç dökülmesinin önemli bir habericisi...
Acıbadem Kayseri Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Dr. Ayşe Dişli Gürler, erken dönemde belirti vermeyen yumurtalık kanserine karşı rutin jinekolojik kontrollerin çok önemli olduğunu söyledi. Dr. Gürler, bunun yanı sıra, “Hazımsızlık, sindirim sistemi problemleri, idrar yapmayla ilgili şikayetler, karında şişlik, ele gelen kitle, bazen regl düzensizlikleri” gibi belirtilere dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
Saç dökülmesi sorunu son dönemde artmış durumda. Pandemi döneminde yaşanan aşırı stresin yanı sıra, Covid-19 enfeksiyonu geçiren hastalarda oluşan sitokin salınımı, ilaç kullanımı, yüksek ateş, öksürük ve düşük oksijen satürasyonu gibi faktörler bu artışta etkili oldu. Öyle ki yapılan çalışmalara göre; Covid-19 enfeksiyonu geçiren her dört hastadan birinde saç dökülmesi sorunu yaşanıyor. Peki saç dökülmesine karşı etkin yöntemler var mı? Erkek tipi saç dökülmesi tedavi edilebilir mi? Kadınlarda saç dökülmesi nasıl önlenir? Saç dökülmesi tedavisi nasıl yapılır? İşin uzmanına sorduk!
Birçok nedene bağlı olarak kaybedilen saçların, dökülen saç alanına kazandırılması işlemi olan saç ekimi uygulaması, dünyanın dört bir yanında en çok tercih edilen estetik uygulamalarının başında geliyor. Genel olarak 3 aşamadan oluşan saç ekimi uygulaması doğru bir teknikle uygulandığında ve saç ekimi sonrasındaki kurallara dikkat edildiğinde oldukça başarılı sonuçlar alınabiliyor. Peki saç ekimi operasyonunun başarısı için öncelikle ilk 2 hafta nelere dikkat etmek gerekir? Ekim sonrası 45 günlük süre zarfında hastanın ne tür aktivitelerini kısıtlaması gerekir? İşte saç ekimi operasyonunun başarısı için ekim yaptıran kişilerin dikkat etmesi gerekenler!
Saç dökülmesi genç, yaşlı; kadın, erkek pek çok insanın önemli şikayetlerinden biri. Ancak bazı saç dökülmeleri var ki, günlük normal saç teli kaybından çok daha yüksek oranda saç kaybına yol açıyor. Halk arasında erkek tipi saç dökülmesi olarak bilinen hormonal kaynaklı veya genetik saç dökülmesi normalde kadınlarda az oranda görülüyor. Ancak erkek tipi saç dökülmesi sorunu olan kadın hastalarda bu dökülme hormonal bozukluklarak işaret edebiliyor.
Dünyada 3 kişiden biri saç dökülmesi sorunuyla mücadele ediyor. Özellikle genetik yatkınlık nedeniyle ortaya çıkan erkek tipi saç dökülmesi başa bela! Saç dökülmesi için bazı çözümler var ancak hem doğal hem de bilimsel önerilerini işe yarayabilmesi için en önemli şey düzenli uygulanması... Peki, saç dökülmesi nasıl önlenir? Erkek tipi saç dökülmesinin önlemek mümkün mü? İşte yeniden saç çıkaran, bilimsel araştırmalarla işe yararlılığı kanıtlanmış bazı yöntemler
Uygulanan sıkı diyetlerin saç dökülmesini artırdığını belirten Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir “Yapılan çalışmalarda özellikle yetersiz protein alımının saç dökülmesine neden olduğu gösterildi. Sağlıklı saçlara sahip olmak için; sağlıklı ve dengeli beslenmek, güneş dahil saça zarar veren her türlü fiziksel uyarandan, kimyasal maddeden uzak durmak ve stres yönetimi son derece önemlidir” dedi.
Saç dökülmesi genellikle 5-Alfa Redüktaz isimli enzim nedeniyle meydana gelir. Kabak çekirdeği yağı ise bu mekanizmayı engelliyor ve erkeklerde saç uzamasını sağlıyor.
Söz konusu saç dökülmesi olunca birçok tedavi yöntemine başvurmak mümkün. Yapılan yeni bir araştırma, içeriğinde kafein bulunan şampuanların saç dökülmesine iyi geldiğini ortaya çıkardı.
Yapılan araştırmalar kadınların %10-15’ini etkileyen, genetik, metabolik, hormonal sebepler ile ortaya çıkan bir hastalık olan Polikistik Over Sendromu’nun farkında olmadığını ortaya koydu.
Corona virüs saçların dökülmesine neden oluyor mu? Bu soru Hollywood yıldızı Alyssa Milano’nun corona virüs tedavisinin ardından saçlarının döküldüğünü açıklamasıyla gündeme geldi. Yapılan bilimsel çalışmalar da corona virüs sonrası geç dönemde nefes darlığı, öksürük, halsizlik, koku almama gibi belirtilerin yanı sıra neredeyse 4 hastanın birinde saç dökülmesi yaşandığını ortaya koyuyor. Doç. Dr. Ayşe Serap Karadağ corona virüs sonrası saç dökülmesi ve alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.
Günümüzde saç dökülmesi sadece orta ve ileri yaştaki kişileri değil ergenlik döneminde de önemli bir sağlık sorunu hale gelmiştir. Kadınlarda özellikle saçlara kozmetik nedenlerle uygulanan ve sayıları gittikçe artan mekanik, kimyasal ve fiziksel işlemler saçların aşırı dökülmesine yol açmaktadır. Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Taşan Ergenlik döneminde saç dökülmesinin nedenlerini açıkladı.