Son dakika fıtık haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan fıtık gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan fıtık haber sayfamızda...
Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Özkoçak, egzersiz yaparken sosyal medyadaki popüler videolardan ilham almanın birçok sağlık sorununu da beraberinde getirdiğini belirtti. Kişisel sağlık durumu gözetilmeden yapılan bu hareketlerin sinir sıkışmalarına, kas yırtılmalarına ve hatta cerrahi müdahale gerektirecek rahatsızlıklara yol açabileceği konusunda uyarılarda bulundu.
SORU: 1 Ağustos 1975 doğumluyum. SSK giriş tarihim 1 Ekim 1996 olup 4700 gün prim ödemem var. 28 Ocak 2011’de Bağkur’lu oldum. 320 gün de Bağkur’a prim ödemem var. Primi 5900 güne tamamlarsam 4A’dan emekli olabiliyormuşum. Mevcut primle 4A kısmi emeklilik için yaş koşulum nedir? Nadide FETTAHLIOĞLU
Sosyal medyada geniş bir takipçi kitlesi bulunan moda ikonu Rachel Araz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sağlık sorununu anlattı. Rutin kontrol için hastaneye giden Araz, ameliyat olması gerektiğini öğrendi.
Bel ağrısı, yaşam kalitesini büyük ölçüde etkileyebilen ve zaman zaman dayanılmaz hale gelen bir sorundur. Özellikle fıtık kaynaklı bel ağrıları, sinirler üzerindeki baskı nedeniyle vücutta şiddetli acılara yol açabilir. Peki, bel fıtığına ne iyi gelir?
ABD'li New York Times gazetesi İsrail'in yıllardır önceliğine almadığı Husi tehdidi karşısında çaresiz kaldığını yazdı. Gazeteye konuşan uzmanlar Husilerin çok daha ileri gitmeye hazır olduğunu vurgularken, İsrail'in grubun liderlerinin ve silah depolarının nerede olduğunu bilmediğine dikkat çekiyor.
Günümüzde masa başı işlerde uzun saatler geçiren pek çok kişi, bel ve boyun ağrıları gibi sorunlarla karşılaşıyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte daha fazla kişinin bilgisayar başında çalıştığı bu dönemde, vücut sağlığını olumsuz etkileyen çeşitli fiziksel problemler de ortaya çıkabiliyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Çiğdem Çınar, masa başında uzun saatler geçirenlerde meydana gelen ağrılara yönelik alınabilecek önlemleri Posta.com.tr okuyucuları için anlattı...
Niğde'de yaşayan 62 yaşındaki Azize Okurlar, yıllarca süren boyun, kulak ve boğaz ağrılarıyla mücadele etti. Yapılan tetkikler sonucunda nadir bir rahatsızlık olan "eagle sendromu" tanısı kondu ve kulak arkasındaki kemiğin 3 santimetre kadar uzadığı belirlendi. İşte tüm detaylar!
Bacak ağrıları, birçok kişinin yaşam kalitesini etkileyen yaygın bir sağlık sorunu olarak öne çıkıyor. Günlük yaşamda sıkça karşılaşılan bu durum, farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkıyor ve çeşitli şiddet derecelerinde hissediliyor. Spor yaparken, uzun süre otururken veya ani hareketler sonucunda bacakta meydana gelen ağrılar, bireylerin günlük aktivitelerini kısıtlayarak yaşam konforunu azaltabiliyor. Nöroloji ve Ağrı Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu, bacağa vuran ağrılara dair görüşlerini Posta.com.tr okuyucuları için anlattı...
Bel ağrısı, modern yaşamın yaygın sorunlarından biridir ve çoğu insanın hayatının bir döneminde karşılaştığı bir rahatsızlıktır. Uzun saatler oturma, hareketsizlik ve yanlış duruş alışkanlıkları bel ağrısının başlıca nedenleri arasında yer alır. Peki, bel ağrısına ne iyi gelir? Fıtık neden olur?
Orgazm tek başlı bir mesele değil, pek çok yanı ve konusu var. Menideki sperm, spermdeki sağlık, zamanın önemi, azlığı, çokluğu dert olan şeyler... Fark ettiğiniz değişiklik ve anormallikler konusunda lütfen vakit kaybetmeden doktora başvurun.
Fıtık ağrısı, sırt ve bel bölgesindeki yoğun rahatsızlıklarla hayat kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir. Günlük aktiviteleri zorlaştıran bu ağrılar, birçok kişi için yaşam konforunu bozarak iş ve sosyal yaşamda sorunlar yaratabilir. Peki, fıtık neden olur? Fıtığa ne iyi gelir?
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hilmi Gözlükaya, toplumda sık rastlanan hastalıklardan biri olan bel fıtığının tedavisinde bilimsel olmayan yanlış uygulamaların, kalıcı hasarlara ve felç gibi hastalıklara sebep olabileceğini söyledi.
Ofis hastalıkları arasında en sık görülenlerden birini boyun fıtığı oluşturuyor. Özellikle Covid-19 pandemisi döneminde evden çalışma, saatlerce masa başında ekrana kilitlenme ve hareketsizlik derken son yıllarda boyun ağrılarından yakınanların sayısı hızla arttı. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. İsmail Yüce “Sürekli bilgisayar ekranına bakma işlemi boyun hareket ve omurga duruşunu ciddi oranda bozarak boyun fıtığına zemin hazırlamaktadır. Masa başı çalışma olarak tanımladığımız sürekli aynı pozisyonda oturmak ve ayrıca bu esnada duruş bozukluğuna maruz kalmak da boyun fıtığının sebepleri arasında yer almaktadır” diyor. Buna karşın her ağrının boyun fıtığı anlamına gelmediğini ve tedavinin çoğunlukla ameliyat gerektirmeden yapılabildiğini belirten Doç. Dr. İsmail Yüce, pek çok kişinin hayatını kabusa çeviren, aynı zamanda verimlilik kaybına da yol açabilen boyun fıtığı hakkında bilinmesi gereken 6 önemli noktayı yanıtladı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
Safradan mideye, kalpten memeye kadar hemen her cerrahi operasyonda kullanılmaya başlanan yapay zeka ve robotik teknolojiler, cerrahların işini kolaylaştırmakla kalmıyor, hasta maliyetlerini de düşürüyor...
Safradan mideye, kalpten memeye kadar hemen her cerrahi operasyonda kullanılmaya başlanan yapay zeka ve robotik teknolojiler, cerrahların işini kolaylaştırmakla kalmıyor, hasta maliyetlerini de düşürüyor.
Korkulara teslim olmayın derken ‘rahat olun, hiçbir şeyi kafaya takmayın’ demek istemiyorum. Korkularınızı muayene olarak yenin, teşhisin ve tedbirin gücüne inanın demek istiyorum. Evde oturduğunuz yerde kazanabileceğiniz bir savaş değil bu. Sağlıklı yaşam için mücadele etmelisiniz.
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Erkut Baha Bulduk, günümüzdeki hareketsiz yaşam alışkanlıkları, yoğun cep telefonu kullanımı, travmalar ve sigara kullanımının artışı gibi nedenlerle kendini gösteren boyun fıtığının, neredeyse tüm toplumun sorunu haline geldiğini söyleyerek, “Özellikle telefon ve tabletlerle çok fazla zaman harcıyoruz, sürekli masa başında çalışıyor, daha az hareket ediyoruz. Bu omurga sistemimizde de önemli hasarlar oluşturuyor. Sürekli oturarak çalışmak, postürün uzun süreli bozuk halde kalması fıtık riskini artırabilir. Bu faktörlerin bir veya birkaçının bir araya gelmesi, boyun fıtığının ortaya çıkmasına katkıda bulunuyor” dedi.
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Erkut Baha Bulduk, günümüzdeki hareketsiz yaşam alışkanlıkları, yoğun cep telefonu kullanımı, travmalar ve sigara kullanımının artışı gibi nedenlerle kendini gösteren boyun fıtığının, neredeyse tüm toplumun sorunu haline geldiğini söyleyerek, “Özellikle telefon ve tabletlerle çok fazla zaman harcıyoruz, sürekli masa başında çalışıyor, daha az hareket ediyoruz. Bu omurga sistemimizde de önemli hasarlar oluşturuyor. Sürekli oturarak çalışmak, postürün uzun süreli bozuk halde kalması fıtık riskini artırabilir. Bu faktörlerin bir veya birkaçının bir araya gelmesi, boyun fıtığının ortaya çıkmasına katkıda bulunuyor” dedi.
Kasık fıtığının zamanında tedavi edilmediği durumlarda ciddi sağlık sorunlarına yol açacağını ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Gül Bora Makal, “Fıtık çoğunlukla o bölgede şişlik ve ağrı ile ortaya çıksa da, bazen fıtık boğularak içine giren bağırsak beslenmesini bozup bağırsakta çürümeye yol açabilir. Bu yüzden bu durum gerçekleşmeden ilk 4-6 saatte müdahale çok önemlidir. Hızlı bir şekilde vakit kaybetmeden bir hekime başvurmak gerekir” dedi.
Spor camiasını derinden sarsan ölüm haberi ile ilgili merak edilen o detay ortaya çıktı. Eski Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz'ın ölümüne ilişkin ailesinden yapılan açıklamayla birlikte ölüm sebebi de belli oldu.
Eski spordan sorumlu devlet bakanı ve Trabzonspor'un eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz, Beşiktaş'taki evinde kızı tarafından ölü bulundu. Haberi alan yakınları ve tanıdıkları Yılmaz'ın evine koştu.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Alper Aykanat, ebeveynlerin çocukları susturmak için kullandığı telefon, tablet ve TV gibi ekranların, beyin gelişimini olumsuz etkileyerek otizm, atipik otizm, hiperaktivite ve dikkat eksikliği gibi birçok hastalığı tetiklediğini söyledi.