Son dakika folik asit içeren yiyecekler haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan folik asit içeren yiyecekler gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan folik asit içeren yiyecekler haber sayfamızda...
Sebzeler, sağlıklı bir yaşamın altın anahtarları olarak nitelenebilir. Özellikle bazı sebzeler, vitamin ve mineral değerleri sayesinde çok daha önemlidir. Bir sebze var ki kıymetini kimse bilmiyor, Türkler ona düşman olsa da aslında dünyanın en sağlıklı sebzesi oymuş! İşte bağırsakları motor gibi çalıştırıp yiyeni asırlık yapan mucize...
Dünyanın hayran kaldığı Türk lezzetinde kavurucu sıcakta hasat başladı! Bursa'da toplanmaya başlanan o mucize meyve için 40 derece altında resmen savaş veriliyor. Rusların kapış kapış aldığı meyvenin büyükleri 30-35 TL aralığından satılırken küçük olanların kilosu ise sadece 17 TL! İşte hem faydaları hem de lezzeti ile büyüleyen o meyve...
Sağlığımız için yararlı pek çok besin bulunuyor. Bir besin var ki Almanların göz bebeği, yemeklere ondan 1 avuç katmak bile yeterli oluyor. Kolesterolü anında düşürüp vücudu folik asit ve magnezyuma boğan o mucize besin sayesinde sağlığınıza sağlık katmanız mümkün! İşte mucizevi etkileriyle Alman nohudunun faydaları...
Kolesterol, damarları ve kalbi tehdit eden, kontrol altında tutulması gereken bir değer olarak biliniyor. Bir yöntem var ki onu yapan bir daha kolesterol ne bilmiyor. İşte folik asit, magnezyum ve omega-3 zengini, damarları anında açan yöntem ve vücudumuza olan faydaları!
Doğada mucizevi pek çok besin kaynağı bulunuyor. Türkiye'ye son dönemlerde girmiş olan bir sebze var ki kilosu sadece 35 TL ama faydasını duyan kilo kilo alıyor. İşte yedikçe yediren hem lezzetli hem de sağlıklı o mucize sebze!
Folik asit olarak bilinen vitaminin sentetik bir versiyonu, genellikle güçlendirilmiş tahıllara ve vitaminlerde bulunmaktadır. Folik asit takviyeleri de bulunmaktadır. İnsan vücudu, folik asidi doğal folattan daha kolay emer, fakat ihtiyacınız olan tüm folatı diyetinizden de alabilirsiniz. Genelde B vitaminlerinde olduğu gibi folat da protein metabolizmasında önemli bir rol oynar. Folat asit içeren besinler hakkında merak edilen tüm detaylar.
Cinsel yolla bulaşan frengi hastalığı hakkında detaylı bilgi veren Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Nermin Köşüş, frengi hastalığının kadın ve erkeklerde kısırlığa neden olduğunu belirterek “Frengi hastalığı nedir?’’ “Frengi hastalığı nasıl bulaşır?” “Frengi hastalığı kısırlık yapar mı?” sorularının cevaplarını açıkladı.
Prostatı alınan erkeğin menisi idrarda kaldığından, cinsel ilişki sırasında dışarı akmıyor. Peki bu durum cinsel gücü, haz alımını ve çocuk sahibi olmayı nasıl etkiliyor?
Diyetisyen Bahtınur Yılmaz, doğru beslenmenin kısırlıktan korunma noktasında etki olduğunu açıkladı. Gebe kalma sürecini olumlu etkileyen besinleri ele alan Yılmaz, folik asit içeren yiyeceklerden bahsetti.
Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu doğurganlığı etkileyen faktörlere dikkat çekerken, hamile kalmada sperm ve yumurta kalitesinin, sperm ve yumurta kalitesinde de beslenmenin önemli rolü olduğunu söyledi. Uzm. Dr. Akıçgözoğlu, “Kadınlar hayatı boyunca oluşacak tüm yumurta sayısı genetik olarak belirlenmiş olarak dünyaya gelirler. Sonradan bu sayıyı artıracak önlemler alamazlar. Ancak yumurtalarının kalitesini iyileştirmek ve bunu yaparak doğal olarak gebe kalmayı kolaylaştırmak için atabilecekleri adımlar var” diyerek önerilerde bulundu.
Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu doğurganlığı etkileyen faktörlere dikkat çekerken, hamile kalmada sperm ve yumurta kalitesinin, sperm ve yumurta kalitesinde de beslenmenin önemli rolü olduğunu söyledi. Uzm. Dr. Akıçgözoğlu, “Kadınlar hayatı boyunca oluşacak tüm yumurta sayısı genetik olarak belirlenmiş olarak dünyaya gelirler. Sonradan bu sayıyı artıracak önlemler alamazlar. Ancak yumurtalarının kalitesini iyileştirmek ve bunu yaparak doğal olarak gebe kalmayı kolaylaştırmak için atabilecekleri adımlar var” diyerek önerilerde bulundu.
Hamilelik dönemi anne ve bebek sağlığı açısından beslenmenin çok önemli bir süreç olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Sabri Çolak, “Anne adaylarının tüm besin gruplarını dengeli olarak alması gereken bu dönemde oruç tutmak birtakım riskleri beraberinde getirebilir. Uzun süre açlık ve sıvı kaybı anne adayında baş ağrısı, halsizlik, baş dönmesi ve tansiyon düşüklüğü gibi sağlık sorunlarına yol açabileceği gibi erken doğum ve düşük riskini de artırabilir. Bu sebeple oruç tutmak isteyen anne adayları mutlaka doktoruna danışmalı” dedi.
Kopenhag Üniversitesi'nden bilim insanları, 66 binden fazla anne adayının verilerini inceledi ve gebelik zehirlenmesi riskinin bitkisel bazlı beslenen anneler arasında beş kat daha yüksek olduğunu tespit etti. Vegan annelerde bu risk ortalama yüzde 11,1 iken, et ürünleri tüketenlerde sadece yüzde 2,6 değerinde.
Tüm vücudumuzu ve organlarımızı yöneten, ayrıca zihnin temeli olan beynimizi korumak ve işlevlerini geliştirmek için ne yememiz gerektiğini biliyor muyuz?
Üreme çağındaki çiftlerin %15’i çocuk sahibi olamama problemi ile karşı karşıyadır. Birçok faktör bu soruna sebep olabileceği gibi bazı vitaminlerin eksiklikleri de üreme sağlığını olumsuz etkilemektedir. Üreme hormonlarının işlevini yerine getirebilmesi, yumurta hücresinin olgunlaşması ve sağlıklı bir gebelik süreci geçirebilmek adına eksik olan vitaminlerin mutlaka yerine konulması gerektiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Remzi Abalı; “doğurganlığı arttıran vitaminlerin hemen hemen hepsi dengeli ve doğru beslenme ile alınabilmektedir. Kişide herhangi bir yeme bozukluğu ya da kronik bir hastalık olmadığı sürece dışarıdan takviye alınmasına gerek duyulmaz” şeklinde konuştu.
Bütün dünyanın ve ülkemizin corona virüsü tehdidi altında olduğu şu günlerde bağışıklık sistemimizi güçlendirmek her zamankinden çok daha fazla önem kazandı. Holistik Sağlıklı Yaşam Danışmanlığı’nın öncülerinden olan Clara Seren Amram kurucusu olduğu Clarita’s Way ile sağlıklı, pratik, lezzetli ve çok eğlenceli yemek tariflerini ve sağlıklı yaşam önerilerini sizlere sunuyor.
Kış mevsiminde ne kadar dert etmesek de yaz sezonuna yaklaştıkça fazla kilolarımız yüzünden bir telaş sarıyor bizi. Uygun diyetler araştırılmaya başlanıyor yavaş yavaş. Şimdiden önlem almakta fayda var zira zaman çabuk geçiyor. Elif Demirtaş Bilir / elif.demirtas@posta.com.tr
Bebek sahibi olmak birçok anne baba için bir dönüm noktasıdır. Bu süreci sorunsuz atlatmak için bazı önlemleri baştan almak önemlidir. Kadınlar hamile kalmaya karar verdiklerinde vücutlarını bu sürece hazırlamak, bazı takviyeleri almak ve sağlık problemlerini ortadan kaldırmak için hazırlanmaya başlar. Peki, Vücudu hamileliğe hazırlamak için neler yapılmalı? İşte anne olmaya karar veren kadınların hamile kalmak için hamilelik öncesi yapması gerekenler…
Gebelikte beslenmeye hem bebeğin büyüyüp ve olgunlaşması hem de annenin gereksinimlerinin karşılanması için dikkat edilmesi gerekiyor. Dengeli ve çeşitli beslenmenin çok önemli olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Sibel Malkoç, gebelere, hamilelikleri sırasında alması gereken vitaminler ve besinler hakkında bilgi verdi
Sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirmek; diyabet, hipertansiyon, kalp hastalıkları, damar tıkanıklığı ve daha pek çok hastalığa yakalanma riskini azaltırken, beyin fonksiyonlarını da geliştirerek hafızayı güçlendirir ve unutkanlığın önüne geçer. Dr. Muammer Yıldız, unutkanlığa iyi gelen süper besinleri açıkladı. İşte o besinlerin listesi...
YKS öncesi doğru ve dengeli beslenme, stres ve kaygı düzeyinin dengelenmesinde ve konsantrasyon üzerinde etkili oluyor. Kuru baklagil, kırmızı et, balık, yoğurt, süt, peynir, yeşil yapraklı sebzelerde bulunan B vitamini, zihni stres, yorgunluk ve paniğe karşı koruyor. Uzmanlara göre adaylar sınav sabahı mutlaka kahvaltı yapmalı. Şekerleme yerine kuru meyveyi tercih etmeli. Sınavda su ya da taze sıkılmış meyve suyu tüketilmeli. Stres düzeyini artıran kafein tüketimi de sınırlandırılmalı.
Günümüzde sebze ve meyvelerin görünüşleri güzelleşse de besin değerleri düştü. Doç. Dr. İsmet Tamer, 30 yıl önceki ıspanakla bugünkü ıspanakları karşılaştırdığımızda içerdiği vitamin ve minerallerin yüzde 70 oranında azaldığına dikkat çekti