Son dakika güneş yanığı haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan güneş yanığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan güneş yanığı haber sayfamızda...
Dermatolog Hatice Gamze Demirdağ, aşırı güneşlenmenin, güneş yanıklarının ben gelişmesinin nedenlerinden biri olduğunu hatırlatıp kışa girerken “ben kontrolü” yapmanın ve yaptırmanın önemine dikkat çekti. Yazın yoğun maruz kalınan ultraviyole ışınlarının benlerde değişimlere, yeni benlerin oluşmasına veya kanserli bir doku gelişmesine neden olabildiğini belirten Uzm. Dr. Demirdağ, “O nedenle derimize daha dikkatli bakmalıyız. Mevcut bir bende; simetride bozulma, kenarlarda düzensizlik, çap artışı, genişleme, büyüme ve renk değişikliği gibi belirtiler varsa dermatoloğa başvurulmalıdır. Bunun yanında, daha önce deride olmayıp yeni ortaya çıkan ve büyüyen benler ile kanama, kabuklanma yapan iyileşmeyen oluşumlar da önemli olup dermatolog görüşü alınmalıdır” dedi.
Dermatoloji Uzmanı Dr. Handan Erol Mart, deri kanserinin son yıllarda artış gösterdiğine dikkat çekerek, erken teşhisin hayati önem taşıdığını belirtti. Deri kanserinin hem kadınlarda hem de erkeklerde en sık görülen kanser türü olduğunu kaydeden Dr. Mart, “Özellikle yüz, boyun ve eller gibi ultraviyole (UV) ışınlarına yoğun maruz kalan bölgelerde sık görülmekle birlikte, vücudun hiç güneş almayan bölgelerinde bile ortaya çıkabilir. Deri kanserinin en yaygın türleri bazal hücreli karsinom, skuamöz hücreli karsinom ve melanomdur. Melanom, diğer iki türe kıyasla daha nadir görülse de erken teşhis edilmezse vücuda yayılabilir ve ölümcül olabilir. Bu nedenle erken tanı büyük önem taşır" diye konuştu.
Ülkemizdeki Instagram’a erişim kısıtlamasıyla birlikte influencer’lar yani sosyal medya etkileyicileri odak konusu oldu. Bu kişiler ekonominin çarkları için ciddi bir rol üstleniyor. İşlerinin bozulduğu yetmezmiş gibi bir de ‘kolay hayat’ yaşamakla,
Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Nihan Yüksel Çanakçı Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Nihan Yüksel Çanakçı, güneşin pek çok zararı olduğuna hatta cilt kanserine yol açabildiğine dikkat çekti. Peki, güneşin zararlı etkilerinden korunmak için ne yapılabilir? Güneşin cilde zarar vermemesi için ne yapılabilir? Güneş kremi ne kadar kullanılmalı?
Okulların kapanması ve havaların ısınmasıyla birlikte deniz sezonu da tam gaz açıldı. Birçok kişi tatile gidip keyif sürmek isterken kavurucu güneş ışınlarını unutuyor. Güneş kreminin bile yetersiz geldiği bazı anlardan ciddi etkilenen kişiler akşamına büyük bir acı çekiyor. Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Aslı Tatlıparmak, güneş yanıkları hakkında ve tedavileri konusunda açıklama yaptı.
Tatilde, günlük yaşamda cildine özen gösterenlerin ayrılmaz bir parçası olan güneş koruyucuların kullanımı özellikle yaz mevsiminde oldukça artıyor. Ancak birçok kişi, güneş koruyucu alırken bir uzmana danışmak yerine kendisi seçim yapıyor. Bu da, güneş koruyucuların yanlış kullanımına yol açabiliyor. Doç. Dr. Asude Kara Polat güneş koruyucuların bilinçli kullanılması için bilgiler verdi.
Kontrolsüz ve sürekli yoğun güneş ışığına maruz kalmanın ciltteki olumsuz etkilerine dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Nazan Yılmaz, çocuklukta geçirilen güneş yanıklarının deride kanser önleyici genlerde mutasyona yol açarak melanomu tetikleyebileceğini söyledi.
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte güneş kremi kullanımında ciddi bir artış yaşanıyor. Uzmanı yaptığı açıklamada sahte güneş kremlerine karşı uyarılarda bulunurken her üç saatte bir kremin yenilenmesi gerektiğini vurguladı.
Çocukların yaz aylarında yaşayabileceği sağlık sorunlarına karşı uyaran Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Cerit, havuz ve denizin sık kullanıldığı bu dönemde çocuklarda güneş yanığı, ishal, burun kanaması, isilik gibi sağlık sorunları görülebileceğini söyledi.
Adana’da 45 dereceye varan sıcaklıklar, karpuz hasadında büyük zarara yol açtı. Ürünlerin sararması nedeniyle tarlada karpuz fiyatı tam iki katına çıktı.
Uzmanlar, omurganın ‘S’ ve ‘C’ halinde eğriliğine neden olan skolyozun erken tanısında, ebeveynlerin denize giren çocuklarının vücutlarını iyi gözlemlemelerinin oldukça önemli olduğunu söyledi.
Yaz ayının gelmesi ve 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin birleşmesiyle birlikte tatil planları hazırlandı. “Peki güneşten doğru korunma nasıl olmalı? Güneşten yüzde yüz korunma mümkün mü? Güneşin altında uzun süre kalmak hangi sağlık sorunlarına yol açar? Cilt hastalıklarına neden olur mu? Güneş koruyucular ne kadar etkili?” Bu soruların yanıtlarını Dr. Öğr. Üyesi Elif Cömert Özer verdi. Özellikle aileleri uyararak çocukların güneşe maruz kalma süresine dikkat etmek gerektiğine vurgu yaptı.
Kaktüsler, çoğunlukla sıcak, kuru iklimlerde doğal olarak yetişen sukulent bitkilerdir. Kaktüslerin bakımı oldukça basittir, ancak bazı temel prensiplere dikkat etmek önemlidir. İşte kaktüsler ve bakımları hakkında detaylı bilgiler…
Bilinen Doğadaki tek Omega 7 kaynağı kendisi. Adı da yabani iğde. Faydası, şifası bol. Başta Uzakdoğu ülkeleri olmak üzere, asırlardır egzama, güneş yanığı ve farklı yanık türleri, dermatit, yara ve iltihapların bitkisel olarak tedavi edilmesinde, çok yararlı olduğu biliniyor.
Kış güneş koruyucusunu seçerken dikkatli düşünmek çok önemlidir. Cilt kanseri, güneş yanığı ve erken yaşlanmanın ardındaki suçlular olan UVA ve UVB ışınlarına karşı koruma sağlayan kapsamlı bir formülü tercih edin. Suya dayanıklı bir güneş koruyucu, zorlu hava koşullarıyla mücadele etmek, açık hava etkinlikleri ve yüzmeye uygunluğu sağlamak için gereklidir.
Cilt kanseri, erken teşhis edildiğinde başarılı bir şekilde tedavi edilebilen bir hastalıktır. Bu nedenle, cildinizdeki herhangi bir değişikliği ciddiye almalı ve bir dermatoloğa başvurmalısınız.
Plastik kullanmak, internet, elektrik, otomobil kullanmak, uçağa binmek adeta günaha dönüştürüldü. Bunları yapmak zorunda kaldığımızda çevreye verdiğimiz zarar, kötüleşen iklim koşullarından suçlu hisseder olduk.
Yaz mevsiminde aşırı sıcaklıklar sağlığı olumsuz yönde etkileyebiliyor. Özellikle kronik hastalıkları olanların son derece dikkatli olması öneriliyor. Yaz mevsiminde sıcaklıkların artmasıyla sağlık açısından en riskli gruplar arasında çocuklarda yer alıyor. Uzman isim yaz sıcaklarında çocukları koruyacak önerileri paylaştı.
Güneş ışınlarına fazla maruz kalan ve güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunmayan ciltler hasar görüyor. Bu sebeple yaz aylarında etkisini yoğun şekilde hissedilen güneş ışınlarından korunmak büyük önem taşıyor. Uzmanlar, güneş ışınlarına fazla maruz kalmanın cilt kanserine yol açabileceğini vurgulayarak güneşin zararlı ışınlarından korunmanın yollarını anlattı.
Heyecanla beklenen yaz tatili, yetişkinler gibi çocukları da bu mevsime özgü hastalıklarla karşı karşıya bırakabiliyor. Güneşli geçen günlerde bol miktarda tüketilen dondurma, açık büfeli akşam yemekleri ve uzun süre susuz kalınması çocuklarda bazı önemli sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Yazın gelişebilecek sağlık sorunlarının farkında olunması ve gerekli önlemlerin alınmasıyla, çocukların daha sorunsuz bir yaz tatili geçirmesi sağlanabiliyor.
Yaz aylarıyla birlikte güneş yanığı nasıl geçer sorusuna dair arayışlar başladı. Özellikle hassas ciltler için birkaç dakikalık yoğun güneş ışığı bile büyük bir problem haline gelebiliyor. Aşırı güneş ışığına maruz kalan ciltler ise hasar görüyor ve uzun vadede yaşlanmayı hızlandırabiliyor. Güneş yanığına karşı çözüm arayanlar için, yanıtlar haberimizde…
Güneş hasarını önlemek için güneş ışınlarından bilinçli bir şekilde faydalanmak gerekiyor. Özellikle de güneş ışınlarından gelecek zararların farkında olmak ve bu durumlara karşı önlemler konusunda bilinçlenmek gerekiyor. Güneş ışınlarından faydalanırken nasıl korunmanız gerektiği konusunda bilgi sahibi olmak için bu habere mutlaka bir göz atın.
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte cildi güneşten korumak için güneş koruyucu kremler kullanılması gerekiyor. Ancak bazen güneş ışınlarına aşırı maruz kalmak güneş yanıklarını sebep olabiliyor. Uzmanlar, güneş yanıklarına karşı evde uygulanan diş macunu ve yoğurt sürmenin yanıkları daha kötü hale getirdiği belirtiliyor.
Kavurucu yaz sıcakları cilt için güneş yanığı, bronzlaşma ve kızarıklık gibi pek çok sorunu beraberinde getirir. Aşırı nemli hava ayrıca terli cilde de yol açar. Bu durumda da gözenekleriniz tıkanır ve cildinize sivilceler oluşmaya başlar. Yaz aylarında cilt sağlığınızı korumak için uygulayabileceğiniz pek çok yöntem var. İşte onlardan bazıları...
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte cildi güneşten korumak için ekstra özen göstermek gerekiyor. Cildi güneş ışınlarından korumanın en etkili yollarından biri güneş koruyucu kullanmak. Güneşten koruyucuların etkisini koruyabilmesi için 2-3 saatte bir tekrarlanması gerekiyor. Yazın güneş yanığından korunmak için yapmanız gerekenleri bu yazımızda bulabilirsiniz.