Son dakika hafta hafta hamilelik haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan hafta hafta hamilelik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan hafta hafta hamilelik haber sayfamızda...
Hamileliğin beşinci haftası embriyonik dönemin başlangıcına işaret eder. Artık vücudunuz tüm hamilelik belirtilerini gösteriyor. Hamileliğin kesinleştiği, her anne adayının yaşadığı erken hamilelik belirtileri olan bulantı, kusma, yorgunluk ve göğüslerde yaşanan hassasiyet doruk noktasında yaşandığı bir dönemdir. Peki, hamileliğin 5. Haftasında neler oluyor? Gebelikte folik asit kullanımı neden önemli? Hamileyken tekrar hamile kalmak mümkün mü? Çikolata kisti hamilelikte kaybolur mu? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Pınar Yalçın Bahat hamileliğin 5. haftasında yaşananları ve hamilelerin merak ettiği soruları anlattı.
Hamilelik döneminin bitmesiyle birlikte bebeğinize kavuştunuz. Hafta hafta hamilelik sürecini takip etme dönemi de, yerini bebeğin aylık gelişimini takip etmeye bıraktı. 1 aylık bebeğin gelişim tablosunu merak ediyor ve 1 aylık bebeklerin beslenme ve kilo tablosu nasıl öğrenmek istiyorsanız haberimize bir göz atın.
Gebeliğin ilk haftaları pek çok annenin farkında bile olmadığı bir dönem. Gebeliğin bu dönemdeki ilk belirtisi adet gecikmesi olarak bilinir. Gebelik planlayan, adet gecikmesi ve hamilelik şüphesi yaşayanlar ilk belirtilerin neler olduğunu merak ediyor. Hamile kaldığımı anlar mıyım? Erken belirtileri nelerdir? Erken gebelik testi ne zaman yapılmalı? Hamileyken adet görülür mü? Üstüne görme nedir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Pınar Yalçın Bahat'a sorduk.
Hamileliğin 33. haftasında bebek bekleyen anneler vücutta meydana gelen değişiklikleri daha fazla hissetmeye ve strese girmeye başlar. Doğum korkusu ve anksiyete, nefes daralması ve çarpıntı bu haftada sık görülür. Peki, Hamilelikte 33. haftada neler oluyor? Doğum yaklaşırken stresten nasıl arınabilirim? Doğum korkusuyla nasıl baş edilir? Hamilelikte nefes daralmaları neden olur? Ligament ağrısı nedir? Hamilelikte omega-3 alımının önemi nedir? Non-stres test nedir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Pınar Yalçın Bahat hamilelikte 33. hafta belirtileri ve yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.
Hamileliğin 36. haftası hamileliğinizin son ayına ulaştığınız anlamına geliyor. Hamileliğin hemen hemen her ayında değişen ve çoğu zaman yıkıcı hale gelen hamilelik belirtilerine rağmen bu son ayın keyfini çıkarın. Her hamilelik benzersizdir, bu yüzden her anını doğru beslenerek geçirmek önemli. Doğumda sizi nelerin beklediğini bilmiyor, bu konuda endişeleriniz veya korkularınız artmış olabilir. Sizin için doğum öncesi ve doğum anı ile ilgili merak edilenleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Pınar Yalçın Bahat’ a sorduk. Peki, Hamileliğin 36. Haftasında neler oluyor? Makat geliş bebek nedir? Neden olur? Hamile yogasıyla doğum nefes çalışmasının önemi nedir? Doğum nasıl gerçekleşir? Aşamaları nelerdir? Doğum sürecinde rahim ağzı açıklığı nedir? İşte merak edilen soruların cevapları…
Adım adım hamileliğin sonuna yaklaşıldığı hamileliğin 37. haftasında bebek bekleyen anneler genellikle ağrılar ve şişlikle mücadele eder. Bebeğin iyice büyüdüğü bu dönemde anneler bebeğin mesaneye baskısı ile sık sık idrara çıkma eğilimindedir. Doğuma hazırlanma aşaması olan bu dönemde hamilelerin endişeleri artmış olabilir. Peki, Doğum sürecinde beni neler bekliyor? Doğuma kadar vücudumda ne gibi değişikler göreceğim? Yalancı doğum sancıları gerçek doğum sancılardan ayırt edilebilir mi? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Pınar Yalçın Bahat hamileliğin 37. haftası ile ilgili merak edilenleri anlattı.
Gebeliğin 8. haftası bebeğin embriyodan fetüse geçişinin yaşandığı zaman dilimidir. Gebelik belirtilerinin yoğun olarak yaşandığı bu dönem oldukça zorlu ve yıpratıcı geçiyor olabilir. Mide bulantıları, sabah rahatsızlıkları, yorgunluk belirtileri, mide sorunları bu dönem yoğun olarak görülüyor. Peki, Gebeliğin 8. Haftasında neler olur? Hamilelikte göğüs ucu neden kararır? Hamilelikte kaç kilo alınmalı? Hamilelikte MR çektirilir mi? Hamilelik pilatesi nedir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Pınar Yalçın Bahat hamilelikle ilgili merak edilen soruları yanıtladı.
Gebeliğin 7. haftası hem sizin için hem de bebeğiniz için önemli bir değişim dönemidir. Henüz dışarıdan pek belli olmasa da, vücudunuz içten değişmeye başladı bile. Vücudunuz önümüzdeki birkaç ay boyunca bebeğinizin beslenmesi için kenidni hazırlıyor. Bu dönemde hamilelik fikrine yavaş yavaş alışmaya başladınız. Bu aylarda bebek bekleyen anneler sıklıkla Hamileliğin 7. Haftası'nda neler oluyor? Hamilelik yogası nedir? Gebelik takibi nasıl yapılır? Gebelikte sık idrara çıkmanın nedeni nedir? sorularını ve gebelikte ilaç kullanımını merak ediyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Pınar Yalçın Bahat gebeliğin 7. haftasını ve bu dönemde dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
Hamile olduğunuzun kesinleştiği dönemi atlattınız. Bir bebeği dünyaya getirme fikrini de yavaş yavaş alışmaya başlıyorsunuz. Bu dönem oldukça heyecan vericidir. Ancak gebelik semptomlarını idare etmek zor olabilir. Gebeliğin 6. haftasında belirtiler daha belirgin ve yorucu hale geliyor. Gebelikle birlikte bazı sorunlar da ortaya çıkıyor. Peki, Hamilelikte mantar neden olur? Hamilelikte hazımsızlık sorunları nasıl geçer? Hamilelikte kasık ağrıları endişelendirmeli mi? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Pınar Yalçın Bahat, gebelik döneminde ortaya çıkan sorunları ve doktor seçiminin önemini anlatıyor.
Hamileliğin ilk haftalarını atlattıktan sonra vücutta bazı değişimler meydana gelir, baş dönmesi ve bulantı gibi erken hamilelik belirtileri sıklıkla görülür. Hamileliğin kesinleşmesiyle beraber gebelik öncesi dönemden farklı olmayan bazı belirtiler anneye eşlik eder. Peki, Hamileliğin 4. haftasında neler oluyor? Hamilelik döneminde cinsel ilişki bebeğe zarar verir mi? Hamilelik sürecinde kanamalar normal mi? Hamilelikte mide bulantısı ve baş dönmesi önlenebilir mi? Vajinal akıntı hamilelik belirtisi olabilir mi? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Pınar Yalçın Bahat hamileliğin 4. haftasında yaşananları ve merak edilen soruları anlattı.
Hamileliğin 25. haftasında ikinci üç aylık dönemin sonuna yaklaştığınız bir dönemdir. Bu dönemde bir dizi yeni hamilelik belirtisiyle uğraşıyor olabilirsiniz. Hamilelikte kaşıntı, hemoroid, kabızlık, ellerde uyuşma ve eklem gevşemesi bu belirtileriden sadece birkaçı. Peki, Hamileliğin 25. haftasında neler oluyor?, Hamilelikte hemoroid nedir?, Hamilelik kaşıntıları önlenebilir mi?, Hamilelikte kabızlık nedenleri nelerdir, nasıl tedavi edilir?, Hamilelikte ellerde uyuşma neden olur? Hamilelikte eklem gevşemesi neden olur? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Pınar Yalçın Bahat hamilelik ile ilgili merak edilenleri anlattı.
Hamileliğin 16. haftası bebek bekleyen çiftler için hamileliğin en heyecan verici dönemlerinden biri. Bebeğin ilk hareketlerini hissetmeye başlayacağınız bu dönemde uykusuzluk yaşayabilir, ruh halinizde ani değişiklikler hissedebilirsiniz. Peki, Hamilelikte ağız ve burun kuruluğu neden olur? Hamilelikte kullanılan multivitamin takviyeleri nelerdir? Hamilelik nezlesi nedir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Pınar Yalçın Bahat anlattı.
Hamileliğin ilk dönemlerinde düzenli kontroller önemlidir. Bebeğinizin gelişimi ve sağlığını izlemeye yönelik yapılan kontrol ve testler onun ve annenin geleceği için önem taşıyor. Bazı gebelik komplikasyonlarını aza indirmek, hastalıkların erken teşhisi ve vakit kaybetmeden tedavi sürecine geçmek için doktorunuz bazı hamilelik testlerini yapmanızı isteyebilir. Peki, hamilelik döneminde hangi testler yaptırılmalı? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp bebek uzmanı Doç. Dr. Yavuz Şimşek hamilelik öncesi ve sonrasında yapılması gereken testler hakkında bilgi verdi.
Anne misiniz? Yakında mı olacaksınız yoksa? O halde anneysen.com'u tıklamalısınız. Tecrübelerin paylaşıldığı, uzmanların tavsiye verdiği, ikinci el eşya satışlarının yapıldığı bir site bu. Kurucuları olan Pınar Şimşek ve Aylin Çakır “Annelik sonradan öğrenilir. Hata yaparak, araştırarak öğreniyoruz anneliği. Bu site, acemi anneler için kuruldu” diyorlar
Sosyal güvenlik sistemimiz çalışan annelere destek olacak ödemeler sunuyor. Bu kapsamda 3 farklı ödeme bulunuyor: Doğum parası, çocuk parası ve süt parası. Tüm ödemeleri eksiksiz alan anneye bu yıl en az 70 bin 962 lira ödenecek.
Sosyal güvenlik sistemimiz çalışan annelere destek olacak ödemeler sunuyor. Bu kapsamda 3 farklı ödeme bulunuyor: Doğum parası, çocuk parası ve süt parası. Tüm ödemeleri eksiksiz alan anneye bu yıl en az 70 bin 962 lira ödenecek.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. İlay Gözükara, hamilelik döneminde bağışıklık sisteminin daha hassas olabileceğini belirterek, “Grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanmamak için kapalı ve kalabalık ortamlardan kaçınmalı” dedi.
Gebelik sürecinde yaptırılan tarama testleri bebeğin anne karnındaki gelişiminin kontrolü için büyük önem taşımaktadır. Kadın Hastalıkları ve Doğum ve Yüksek Riskli Gebelikler (Perinatoloji) Uzmanı Prof. Dr. Sertaç Esin, gebelik tarama testlerinin önemini sizler için anlattı.
Hamilelikte anne ya da bebek kaynaklı durumlar nedeniyle çeşitli problemler meydana gelebilirken uzmanlar, "Riskli gebelik" olarak adlandırılan bu süreçlerde kontrollerin önemine dikkat çekiyor. Perinatoloji Uzmanı Doç. Dr. Cem Yener, “Dünya Sağlık Örgütü'nün makul gördüğü sezaryen oranı yüzde 15, ülkemizde maalesef 2 doğumdan birisi sezaryen. Şöyle bir algı var; sezaryen kolay, hızlı oluyor ama böyle değil, tıbbi bir gerekçe yoksa ilk tercihimiz her zaman normal doğum. Tüm gebeliklerin yaklaşık yüzde 10'u riskli gebeliklerden oluşmaktadır. Bu gebelerimiz sıkı takipli olmalı çünkü erken tanı erken tedaviyi beraberinde getirir. Bazı durumlarda anne karnında, bebek doğmadan tedavi edebilmekteyiz” dedi.
Prolaktinoma yaygın olarak bilinmez ancak özellikle son zamanlarda hakkında çokça soru geldiği için ve bu sorular genelde anne adayları tarafından sorulduğu için yer vermek istedim. Bilmediğimiz, teşhis etmediğimiz, tedavisine başlamadığımız hiçbir şey kalmasın.
Ülke gündemi bizi kaygıyla, korkuyla koyun koyuna yaşar hale getirdi. Ama bu böyle mi sürecek? Sürmemeli. Kötünün ve kötülüğün en berbat yanı budur, yankısı uzun sürer. Ama biz iyiliğin, etiğin, ahlakın sesini yükselteceğiz.
Antalya Havalimanı'nda geçen hafta bir engelli tuvaletinde klozet içinde bulunan yenidoğan bebekle ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Bebeği terk ettiği öne sürülen Rus uyruklu anne Ekaterina Burnazkina ile kızın annesi gözaltına alınıp, tutuklandı. Dava dosyasına giren olayın o anları havalimanının güvenlik kameralarına yansıdı. Ailenin gönüllü avukatlığını üstlenen Ayşegül Kübra Polat, anne-kızla yaptığı görüşmeyi anlattı. Havalimanının engelli tuvaletinde doğum yapan genç kızın ‘kriptik hamilelik' yaşadığı iddia edildi.
Yenidoğan bebekleri önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan çetenin lideri Fırat Sarı’nın, YouTube üzerinden yayınlanan bir programa katıldığı ortaya çıktı. Utanmada yenidoğan bebekler hakkında açıklamalarda bulunmuş! Bebek ölümleriyle dalga geçmişler... Telefon konuşmaları kan dondurdu. Öte yandan örgütün liderlerinden Fırat Sarı'nın ifadesi ortaya çıktı. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yenidoğan çetesi soruşturmasındaki yeni gelişmeyi duyurdu. Bakan Tunç, "Bugüne kadar gözaltına alınan 47 şüpheliden 22’si tutuklanmıştır." ifadelerini kullandı.
Son yıllarda cilt bakımında sıklıkla karşımıza çıkan “retinol” terimi, hem dermatologlar hem de güzellik uzmanları tarafından önerilen bir içerik olarak dikkat çekiyor...