İnternet Bağımlılığı

İnternet Bağımlılığı Haberleri

Son dakika internet bağımlılığı haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan internet bağımlılığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan internet bağımlılığı haber sayfamızda...
Tehlikeli oyun!

Tehlikeli oyun!

19.08.2024
47 milyon kişinin dijital oyun oynadığı Türkiye’de lise ve ortaokul öğrencilerinin yüzde 35’i oyun bağımlılığı riski taşıyor...
Tehlikeli oyun!

Tehlikeli oyun!

19.08.2024
47 milyon kişinin dijital oyun oynadığı Türkiye’de lise ve ortaokul öğrencilerinin yüzde 35’i oyun bağımlılığı riski taşıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun raporuna göre, bu yaştaki öğrencilerin yalnızlık duyguları da artıyor.
İlahi aşk her şeyden ötedir

İlahi aşk her şeyden ötedir

7.04.2024
Üçüncü kitabı olan ‘Aşkın Kapısı’ ile okurlarıyla buluşan Yazar İkbal Bayrak’ın yeni romanını okuduğumda adeta Leyla ve Mecnun efsanesinin günümüze uyarlanmış halini hayal ettim. O kadar araştırmış ve o kadar üzerinde çalışmış ki insan okuyunca derin bir nefes alıyor. İkbal Bayrak, bu romanda Yaradan’a olan aşkın kapısını aralıyor ve okurunu uzun bir yolculuğa çıkarıyor.
İnternet bağımlılığına dikkat: 10 yıl içinde en ciddi hastalıklardan biri olacak

İnternet bağımlılığına dikkat: 10 yıl içinde en ciddi hastalıklardan biri olacak

30.01.2024
İnternet bağımlılığı hakkında uyarılarda bulunan Psikiyatri Uzmanı Dr. Mehmet Çevik, “Dünyamızda gelecek 10 yıl içerisinde en ciddi hastalıklardan biri internet bağımlılığı olarak görülüyor” dedi.
İnternette sosyalleşirken daha çok yalnızlaşıyoruz!

İnternette sosyalleşirken daha çok yalnızlaşıyoruz!

11.12.2022
Pandemiyle beraber alışkanlık olarak kalan sosyal medyada sosyalleşme durumu birçok vatandaşlarda devam ederken, uzman psikologlar uyarılarda bulunarak bu durumun yalnızlığı tetiklediğini vurguladı. Amerika’da bir üniversite tarafından yapılan araştırmada 143 öğrencinin katılımıyla sosyal medyada sınırlanan grup ve 3 hafta boyunca normal kullanım yapan grup arasında yalnızlık ve geleneksel sosyalleşme problemleri görüldüğü açıklandı
Sosyal medyada beğeni tehlikesi!

Sosyal medyada beğeni tehlikesi!

20.11.2022
Teknoloji araçlarına ve sosyal medya hesaplarına hızlıca ulaşabiliyor olmak sosyal medya kullanımına ilgiyi artırıyor. Bununla birlikte sosyal medya uygulamaları kullanım amacından çıkarak bağımlılık haline de gelebiliyor. Üstelik kontrolden çıkmış bir sosyal medya kullanımı sadece duruş bozukluğuna değil; görmede bozulma, uykusuzluk, zamanı yönetmekte zorluk, etkinliklere katılamama, sosyal medya dışında iletişim kurarken zorlanma, ders başarısında ve çalışma veriminde düşüş gibi fiziksel ve sosyal sorunların da artmasına yol açıyor!
Türkiye'nin üç kadın valisinden biri Afyon'da: Kübra abla senin gibi olmak istiyorum

Türkiye'nin üç kadın valisinden biri Afyon'da: Kübra abla senin gibi olmak istiyorum

27.08.2022
Şu an Türkiye’deki üç kadın validen biri Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı... Göreve geleli üç ay oldu ve şimdiden şehirdeki kadınların gözdesi. “Hâlâ ağız alışkanlığıyla bana ‘Vali Bey’ diyorlar çünkü alışık olmadıkları bir tecrübe. Ama genç kızların bana ‘senin gibi olmak istiyoruz’ diye mesaj atması, kadınların kendilerini daha rahat ve sansürsüz ifade edeceklerine inanmaları çok değerli. Karşılıklı pozitif ayrımcılık uyguluyoruz birbirimize” diyor.
MEB ve RTÜK arasında 'Medya Okuryazarlığı Protokolü' imzalandı

MEB ve RTÜK arasında 'Medya Okuryazarlığı Protokolü' imzalandı

30.05.2022
Milli Eğitim Bakanlığı ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) arasında, 'Medya Okuryazarlığı İş Birliği Protokolü' imzalandı. Tüm eğitim kademelerinde öğrenim gören öğrencilere yönelik medya okuryazarlığı bilincini geliştirmek hedefleniyor.
Çocukları dijital bağımlılıktan kurtarmak için kademeli olarak neler yapabilirsiniz?

Çocukları dijital bağımlılıktan kurtarmak için kademeli olarak neler yapabilirsiniz?

22.02.2022
Akıllı telefon gibi dijital cihazların aşırı bir şekilde kullanılmasI dijital bağımlılık yarattıyor ve çocuklarda dijital obeziteye neden oluyor. Pandemi sürecinde artan dijitalleşme ve teknoloji kullanımıyla ilişkili yıkıcı etkiler özellikle çocuklarda gözlemleniyor. Ancak hem kendinizi hem de çocuklarınızı dijital obeziteden korumak mümkün. Araştırmalar, davranış değişikliği kademeli olursa başarılı olma olasılığının daha yüksek olduğunu gösteriyor. Sürecin en başında çok iddialı bir hedef belirlenirse, başarısız olma olasılığı yüksek olabilir. Bunun sonucunda da “Ben bunu asla başaramayacağım” şeklinde bir duygunun yaşanması söz konusu olabilecektir. Biz de sizin için dijital bağımlılığa karşı kademeli geçiş sürecinden bahsettik.
Sanal ilaç: EndeavorRX

Sanal ilaç: EndeavorRX

23.01.2022
Sokak oyunlarının yerini büyük oranda dijital oyunların aldığı günümüzde, eğlence anlayışını bilgisayar, internet ve dijital oyunlardan ayrı düşünmek maalesef çok zor hale geldi.
Çocukta saldırgan davranışları önemseyin

Çocukta saldırgan davranışları önemseyin

5.10.2021
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite ilk belirtilerini 2-3 yaşında verebiliyor. Çocuk, Ergen ve Erişkin Psikiyatristi Prof. Dr. Yankı Yazgan'a göre, bu yaşlarda başka çocuklara karşı saldırgan tutumlar ciddiye alınmalı.
Çin'de 14 yaş altına TikTok sınırlaması getirdi

Çin'de 14 yaş altına TikTok sınırlaması getirdi

20.09.2021
Çin'de alınan yeni karara göre, video uygulaması TikTok'un Çin versiyonu Douyin'e süre kısıtlaması getirildi.
Online tehlikelerden korumak için ne yapmalı?

Online tehlikelerden korumak için ne yapmalı?

13.08.2021
Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Prof. Dr. Seher Akbaş, çocuklarda ideal internet kullanımı oluşturmanın yollarını anlatıyor.Hazırlayan: Özgür Gökmen Çelenk
Çocuğunuz ekrandan uzak kalamıyor mu?

Çocuğunuz ekrandan uzak kalamıyor mu?

10.08.2021
İnternet bağımlılığı her yaşta görülebilir. Ancak en büyük risk grubu 12-18 yaş arası gençlerdir. İnternet bağımlılığı her iki cinste görülse de erkeklerde kızlara oranla 2-3 kat fazla.Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Seher Akbaş anlatıyor.//Hazırlayan: Özgür Gökmen Çelenk
Hiperaktif çocuklar uzaktan eğitimi bırakmamalı

Hiperaktif çocuklar uzaktan eğitimi bırakmamalı

12.06.2021
Pandemide aşırı hareketli ve dürtüsel çocuklarda okula gidememe, herhangi bir faaliyete katılamama nedeniyle ev içinde çok çabuk sıkılma, sinirlilik, öfke kontrol sorunlarının arttığına dikkat çeken Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Hozan Saatçıoğlu, “Özellikle hiperaktif çocuklar, çok çabuk sıkıldıkları ve odaklanamadıkları için online derslere girmek istemiyorlar. Bu da eğitim hayatından tamamen kopmalarına neden oluyor. Ailelerin bu konuda çok duyarlı olmaları gerekiyor” dedi.
İnternete bağlan, bağımlı olma

İnternete bağlan, bağımlı olma

26.03.2021
Özellikle COVID-19 ile daha da artan bilgisayar ve mobil cihazları kullanmadan hayatı sürdürmemiz neredeyse imkansız hale geldi. Dünya artık her şeyi internet, bilgisayar ve mobil cihazlar olmadan yaşayamayacak, en azından sürdüremeyecek durumda.
"Pandemi döneminde umut etmeyi öğrensinler"

"Pandemi döneminde umut etmeyi öğrensinler"

30.12.2020
Yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşanan pandemi dönemi her yaşta çocuk ve ergen başta olmak üzere tüm bireyleri farklı şekillerde etkiliyor. Kimi yaşamını, kimi sağlığını, kimi sevdiğini kaybetti. Kimi ekonomik kayıplarla karşılaştı kiminin sosyal yaşamı etkilendi. Bunca kayıp arasında ruh sağlığını korumak kolay değil. Çocuklar da ailelerin duyduğu kaygıdan, stresten, sokaklarda gördükleri maskeli yaşamdan, sosyal mesafeden etkileniyorlar. Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Bölümü'nden Doç. Dr. Sebla Gökçe, çocuk ve ergenlerin pandemiden nasıl etkilendiğini her yaş grubu için ayrı ayrı açıkladı.
Çocuğun internet bağımlısı olduğunu nasıl anlarsınız?

Çocuğun internet bağımlısı olduğunu nasıl anlarsınız?

23.12.2020
İnternet bağımlılığı son zamanlarda sık sık karşımıza çıkan bir kavram oldu. Uzmanlar, çocukların online eğitim dışında televizyon izlemesi ve internet kullanımına sınırlama getirilmesi gerektiğini savunuyor. Teknoloji ve internet bağımlılığı diğer bağımlılıklar kadar tehlikeli ve tedavi gerektiren bir durum. Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Emin Çağlar, çocuklardaki internet bağımlılığı hakkında bilgi verdi.
İnternet ders notlarını düşürüyor

İnternet ders notlarını düşürüyor

19.12.2020
İnternet kullanım süresi ve sıklığı ile okul başarıları arasında bir ters orantı söz konusu olduğunu belirten Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Programı Başkanı Barış Tuncer, İnternet bağımlılığı yüzünden 13-14 yaş çocukların yarısına yakını derslerinde daha düşük notlar alırken, yüzde 30'u akranları ve aileleri ile gerekenden daha az vakit geçiriyor dedi.
Çocukları internet bağımlılığından korumak için 12 ipucu

Çocukları internet bağımlılığından korumak için 12 ipucu

3.09.2020
Çocuklar üzerinde yapılan çalışmalar teknolojinin çocukları sağlıksız beslenmeye ve hareketsiz yaşama yönelttiği, aynı zamanda sosyal becerilerden yoksun bireyler hale getirdiğini ortaya koyuyor. Uzmanlar ebeveynlere özellikle internet ortamında vakit geçiren çocuklara sınırlamalar getirmeleri konusunda uyarıyor. Uzman Psikolog Özlem Soysal, internet bağımlılığı konusunda ebeveynlerin çocukların yaşına, internet içeriğine ve süresine göre bir denetleme mekanizması oluşturmanın önemine dikkat çekiyor.
Çocuklarınıza okula dönüşün olumlu taraflarını anlatın

Çocuklarınıza okula dönüşün olumlu taraflarını anlatın

15.08.2020
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de son günlerin en çok merak edilen konusu okulların durumu. “Okullar ha açıldı ha açılacak” derken Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan beklenen açıklama geldi: 31 Ağustos 2020’de okullar uzaktan eğitimle açılıyor. 21 Eylül’de de Bilim Kurulu’nun tavsiyesiyle, aşamalı ve seyreltilmiş şekilde sınıflarda eğitim başlayacak. Peki okulların bu durumu çocukları ve psikolojilerini nasıl etkileyecek? Ailelere ve öğretmenlere nasıl görevler düşüyor? Tüm bunları Çocuk ve Genç Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özden Örs anlattı. Alev Gürsoy Cimin / alev.gursoy@posta.com.tr
Çocukları internet bağımlılığına karşı nasıl korumalıyız?

Çocukları internet bağımlılığına karşı nasıl korumalıyız?

3.08.2020
Çağımızın olmazsa olmazı internet. Ancak bazen hem yetişkinler hem de çocuklar internette geçirdikleri süreyi abartabiliyorlar. Bu da internet bağımlılığının ortaya çıkmasına neden oluyor. Peki çocukları internet bağımlılığına karşı nasıl korumalıyız? Psikiyatri Uzmanı Dr. Ebru Öztepe Yavaşçı, çocukları bağımlılıktan korumak için ebeveynlerin kendi bağımlılıklarını kontrol altına alarak iyi örnek olması gerektiğini söyledi.
Ebeveynlerin madde bağımlılığına karşı alması gereken önlemler

Ebeveynlerin madde bağımlılığına karşı alması gereken önlemler

22.05.2020
Madde bağımlılığı, oyun, internet bağımlılığı gibi bağımlılıklar çocukların aile içi iletişimde yaşadıkları sıkıntılarla da yakından bağlantılı. Uzmanlar aileleri bu konuda uyarırken neler yapılabileceği konusunda da bilgiler veriyor...
Çağımızın hastalığı ‘’Nomofobi’’ nedir?

Çağımızın hastalığı ‘’Nomofobi’’ nedir?

19.02.2020
Prof. Dr. Aydın, "Nomofobi, cep telefonu yanında olmayan kişinin huzursuz ve gergin olma durumudur. Bu bağlamda nomofobiye bağlı olarak kişi, her 15 dakikada bir telefonuna bakıyor ve ediyor." dedi.
Teknoloji bağımlılığı mama sandalyesinde başlıyor

Teknoloji bağımlılığı mama sandalyesinde başlıyor

12.01.2020
Uzmanlar önceki hafta piyasaya sunulan ve pek çok mağazada tükenen telefon tablet tutuculu mama sandalyelerine karşı aileleri uyardı. Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Teknoloji/İnternet Bağımlılığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Caner Mutlu, “Telefon tablet tutuculu mama sandalyesi, oto koltuğu aparatı, hatta biberon tutucu bile var. Çocukların erken yaşta teknoloji ile tanışmaları bu şekilde sağlanıyor. Çok erken ve sürekli maruziyet, teknoloji bağımlılığına yatkınlık oluşturuyor” dedi.