İşlenmiş Gıdalar

İşlenmiş Gıdalar Haberleri

Son dakika işlenmiş gıdalar haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan işlenmiş gıdalar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan işlenmiş gıdalar haber sayfamızda...
Çarpıcı çalışma: İşlenmiş gıdalar kanser riskini nasıl artırıyor?

Çarpıcı çalışma: İşlenmiş gıdalar kanser riskini nasıl artırıyor?

13.12.2024
Ulusal Sağlık Enstitüleri'nden 3,1 milyon dolarlık bir hibe alan araştırmacılar, kolon kanseri ile ilgili önemli bulgular elde etti. Projenin ilk çalışması, işlenmiş gıdaların vücudun doğal iyileşme sürecini nasıl engellediğini anlamaya yönelikti. Araştırmacıların elde ettiği bulgular, gastroenteroloji ve hepatoloji alanında önde gelen uluslararası bir dergi olan Gut'ta 10 Aralık tarihinde yayınlandı.
1 lokması bile beyni çürütüyor, ömrümüzden 10 yıl çalıyor! Sağlıklı diye kaşık kaşık yiyoruz ama damar tıkanıklıklarının ve diyabetin en büyük sebebiymiş

1 lokması bile beyni çürütüyor, ömrümüzden 10 yıl çalıyor! Sağlıklı diye kaşık kaşık yiyoruz ama damar tıkanıklıklarının ve diyabetin en büyük sebebiymiş

22.10.2024
Sağlığa zararlı besinler, hem kısa vadede hem de uzun vadede vücudumuz üzerinde olumsuz etkiler bırakabilir. Günümüzde özellikle işlenmiş gıdalar, aşırı şeker ve trans yağ içeren ürünler, sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek isteyenler için büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Bu tür yiyecekler, sadece kilo alımına yol açmakla kalmaz, aynı zamanda ciddi sağlık sorunlarına da neden olabilir. İşte sağlığımızı riske eden, organlarımızı adeta 'çürütüp' damarlarımızı tıkayan o besinler...
Ölüm tehlikesi kapınızda! Bir lokması bile ölüm riskini artırıyor, sağlığınız tehlikede

Ölüm tehlikesi kapınızda! Bir lokması bile ölüm riskini artırıyor, sağlığınız tehlikede

17.10.2024
Son yapılan araştırmalar, herkesin severek tükettiği bazı gıdaların aslında ölüm riskini artırdığını ortaya koydu. Günlük hayatımızda sıkça tercih ettiğimiz bu besinler, farkında olmadan sağlığımızı büyük tehlikeye atıyor.
Meme kanserinde beslenmenin önemi oldukça büyük, günde 8-10 bardak kuralına dikkat!

Meme kanserinde beslenmenin önemi oldukça büyük, günde 8-10 bardak kuralına dikkat!

8.10.2024
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uz. Dr. Özgün Taban okulların açılması ve sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte artan hastalıklara karşı çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendirmek için yapılması gerekenleri anlattı.
Sağlıklı beslenme çantası çocukların okul gelişimini de etkiliyor!

Sağlıklı beslenme çantası çocukların okul gelişimini de etkiliyor!

12.09.2024
Dr. Muammer Yıldız, okulların açılmasıyla birlikte ebeveynlere önemli uyarılarda bulundu. Dr. Yıldız, “Sağlıklı bir beslenme çocukların okul başarısını doğrudan etkiliyor” dedi.
Okul başarısını artıracak beslenme önerileri

Okul başarısını artıracak beslenme önerileri

16.09.2024
Çocukların okuldaki başarılarını ve sağlıklı büyümelerini desteklemek için doğru beslenme alışkanlıkları kazanmaları büyük önem taşıyor...
Her gün tüketen çocuklarda kolon kanseri riski yüzde 32 artıyor!

Her gün tüketen çocuklarda kolon kanseri riski yüzde 32 artıyor!

29.08.2024
Yapılan araştırmaya göre; genç yaşlarda günde iki ya da daha fazla şekerli içecek tüketmek, 50 yaşından önce kalın bağırsak kanseri olma riskini 2 katından daha fazla artırıyor. 13-18 yaş arasında günlük her tüketim ise erken kolon kanseri riskini yüzde 32 artırabiliyor.
Bebeğin gazı nasıl çıkarılır? Bebeğin gazı olduğu nasıl anlaşılır, en kolay nasıl çıkar?

Bebeğin gazı nasıl çıkarılır? Bebeğin gazı olduğu nasıl anlaşılır, en kolay nasıl çıkar?

16.08.2024
Yenidoğan bebekler, sindirim sistemlerinin henüz olgunlaşmamış olması nedeniyle gaz sorunları yaşayabilirler. Bu durum, bebeklerde sıkça karşılaşılan bir problem olup, genellikle beslenme, yutma alışkanlıkları veya sindirim sistemi ile ilgilidir. Peki, bebeğin gazı nasıl çıkar? Bebeğin gazı olduğu nasıl anlaşılır, en kolay nasıl çıkar?
Herkes zararını bilmeden sürekli tüketiyor! 1 senede 15 yıl yaşlandırıyor: Tansiyonu zirve yaptırıp kalp hastalıklarını tetikliyor

Herkes zararını bilmeden sürekli tüketiyor! 1 senede 15 yıl yaşlandırıyor: Tansiyonu zirve yaptırıp kalp hastalıklarını tetikliyor

8.07.2024
Günlük hayatta sıkça tüketilen besinlerin zararları hakkında bilgi sahibi olmamak, sağlık açısından büyük riskler taşıyor. Özellikle işlenmiş gıdalar, fast food ürünleri ve şekerli içecekler gibi yaygın olarak tüketilen besinlerde yüksek yağ, tuz, şeker ve katkı maddeleri bulunuyor. Bu durum; uzun vadede obezite, diyabet, kalp hastalıkları ve diğer sağlık sorunlarına yol açıyor. Bu gıdalar arasında yer alan ve sürekli olarak tüketilen gıdalardan biri var ki zararlarını duyunca çok şaşıracaksınız.
New York Post duyurdu! Mutfağınızda varsa derhal çöpe atın: Organları bitirip yoğun bakımlık ediyor, damarları tıkayıp kötü kolesterolü zirveye çıkarıyor

New York Post duyurdu! Mutfağınızda varsa derhal çöpe atın: Organları bitirip yoğun bakımlık ediyor, damarları tıkayıp kötü kolesterolü zirveye çıkarıyor

7.07.2024
Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyet gösteren New York Post Gazetesi, önemli bir araştırmayı yayınladı. Bu araştırmanın detayları oldukça çarpıcı. Her evin mutfağında olan ve sürekli olarak tüketilen bazı gıdalar; sağlığı tehdit ederek belirli hastalıkların yolunu açıyor. Uzmanlar tarafından belirlenen bu gıdalar, tek tek açıklandı. Peki, New York Post hangi besinleri işaret etti? Neden bu kadar zararlılar?
Karaciğer yağlanması siroz yapar mı?

Karaciğer yağlanması siroz yapar mı?

28.06.2024
Dünya genelinde hızla artan karaciğer yağlanması, modern yaşam tarzının bir sonucu olarak toplum sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. Kötü beslenme alışkanlıkları, sedanter yaşam tarzı ve bazı hastalıklar nedeniyle oluşabilen karaciğer yağlanması basit düzeyde kalabildiği gibi, yapılan çalışmalarda sirozun da en sık nedeni olarak gösteriliyor.
Gastroenteroloji uzmanından önemli açıklama! Karaciğeri yağlandırıyor, sirozu tetikliyor, kanser riskini artırıyor

Gastroenteroloji uzmanından önemli açıklama! Karaciğeri yağlandırıyor, sirozu tetikliyor, kanser riskini artırıyor

25.06.2024
Dünya genelinde hızla artan karaciğer yağlanması, modern yaşam tarzının bir sonucu olarak toplum sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. Kötü beslenme alışkanlıkları, sedanter yaşam tarzı ve bazı hastalıklar nedeniyle oluşabilen karaciğer yağlanması basit düzeyde kalabildiği gibi, yapılan çalışmalarda sirozun da en sık nedeni olarak gösteriliyor.
Ölüm fabrikaları 2.7 can alıyor

Ölüm fabrikaları 2.7 can alıyor

13.06.2024
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ultra işlenmiş gıdalar, alkol ve tütün ürünlerinin Avrupa’da her yıl 2.7 milyon insanın ölümüne neden olduğunu açıkladı.
İnsülin iğnesinden 10 kat etkili! Pazarda poşet poşet satın alınıyor: Diyabet hastalığının en büyük düşmanı, kan şekerini anında dengeliyor, vücudu dipçik gibi yapıyor

İnsülin iğnesinden 10 kat etkili! Pazarda poşet poşet satın alınıyor: Diyabet hastalığının en büyük düşmanı, kan şekerini anında dengeliyor, vücudu dipçik gibi yapıyor

6.06.2024
Diyabet hastalığıyla sağlıklı beslenme arasındaki ilişki fazlasıyla önemli. Çünkü sağlıklı bir beslenme düzeni kan şekeri seviyelerini kontrol altında tutuyor. Şeker, işlenmiş gıdalar ve doymuş yağlar gibi potansiyel olarak zararlı bileşenlerden kaçınılması önem taşıyor. Bu süreçte bazı besinleri tüketmek ise diyabet hastaları için adeta şifa kaynağı oluyor. Peki, bu sebze hangisi? Diyabete etkisi nedir? Faydaları nelerdir?
“Baharı mutlu geçirmek için magnezyumdan zengin beslenin”

“Baharı mutlu geçirmek için magnezyumdan zengin beslenin”

3.05.2024
Baharın gelmesiyle uygulanacak dengeli bir beslenme modeli ile mutluluk hormonunun artabileceğine değinen Uzman Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Triptofan, Omega-3 yağ asitleri, magnezyum, B3 vitamini, folik asit ve antioksidanlar açısından zengin besinlerle beslenerek mutluluk hormonlarımızın düzeylerini artırabilir ve baharın keyfini çıkarabiliriz. Ayrıca, dengeli bir beslenmeyle birlikte meditasyon ve düzenli fiziksel egzersiz de ruh halimizi olumlu etkileyebilir” dedi.
Abur cuburla kanser arkadaş

Abur cuburla kanser arkadaş

20.04.2024
Araştırmacılar abur cubur tüketiminde kanser arasındaki kayıp bağlantıyı ortaya çıkardı. Bu gelişme, gençler arasında patlama yaşanan vaka sayısını açıklayabilir.
Tatil sonrası beslenme düzeninizi toparlayın

Tatil sonrası beslenme düzeninizi toparlayın

15.04.2024
Birçoğunuz bayram ve tatil boyunca ‘Nasıl olsa tatildeyiz’ diyerek yediniz içtiniz ve geri döndünüz değil mi? Tartının başında ne kadar kilo almışım diye kendinize mi kızıyorsunuz? Öncelikle sakin olun, yorgunluk, uykusuzluk ve yolculuk nedeniyle tartıdaki kilonun bir kısmının ödem olduğunu unutmayın. Nasıl olsa kilo almışım diye pes etmek, bırakmak yok! Sadece bu hafta biraz daha dikkat ederek, verdiğimiz önerileri uygularsanız kısa sürede eski kilonuza dönebilirsiniz.
Güzellik İçin Beslenme: Cildinizi İçten Besleyin

Güzellik İçin Beslenme: Cildinizi İçten Besleyin

12.12.2024
Hepimiz dış güzelliğimize önem veriyoruz. Ancak unutmayalım ki gerçek güzellik içten gelir. Cilt, vücudumuzun en büyük organı ve ne yediğimiz bu organın görünümünü doğrudan etkiler. Dolayısıyla, aynaya baktığımızda daha canlı, parlak ve sağlıklı bir cilt görmek istiyorsak beslenmemize dikkat etmeliyiz.
Uzmanlardan korkutan uyarı! 50 yaş altı kanser vakaları sayısı artıyor

Uzmanlardan korkutan uyarı! 50 yaş altı kanser vakaları sayısı artıyor

8.04.2024
Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) bağlı uluslararası Kanser Araştırma Ajansının (IARC) bu yıl yayımladığı rapora göre, 2022'de 20 milyon yeni kanser vakası görülmüşken, düzensiz beslenme, tütün ürünleri kullanımı, hareketsizlik, stresle birlikte bu rakamların artacağı tahmin ediliyor. Dünya genelinde 2050'de 35 milyondan fazla yeni kanser vakasının olacağı öngörülürken, 2022'deki tahmini 20 milyon vakaya oranla yüzde 77'lik artış yaşanması bekleniyor. Medicana Sağlık Grubu Genel Cerrahi Bölümü’nden Prof. Dr. Muzaffer Sarıyar ve Doç. Dr. Ozan Akıncı, kanseri önleme konusunda önemli bilgiler verdi.
50 yaşın altında kanser vakaları artıyor! Aman dikkat: Gençler arasında da yaygınlaşıyor!

50 yaşın altında kanser vakaları artıyor! Aman dikkat: Gençler arasında da yaygınlaşıyor!

1.04.2024
Kanserin, dünyada ve Türkiye’de sebebi bilinen ölümler arasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer aldığını söyleyen Genel Cerrahi uzmanı Prof. Dr. Muzaffer Sarıyar, “Kanserin bu kadar yaygınlaşmasının sebepleri arasında artan stres, tütün ve alkol tüketimi, yanlış beslenme, işlenmiş gıdalar, sanayileşmenin getirdiği hava kirliliği bulunuyor. Özellikle 50 yaş altı kanser vakalarının son 30 yılda daha da arttığı biliniyor. Bu nedenle Z kuşağı olarak da bilinen kitle için kanserle mücadele büyük önem taşıyor” dedi.
Ramazan ayında bağırsak sağlığı

Ramazan ayında bağırsak sağlığı

1.04.2024
Ramazanda uzun süreli açlık sonrası birkaç gün içerisinde bağırsaklarda yavaşlama hissedilebilir. İftar ve sahurda posalı besinler (sebze, salata, tam tahıllar-baklagiller) ve yeterli su tüketilmezse bağırsak sorunu yaşamanız kaçınılmaz olabilir.
Ramazan'da mide ağrısı çekenlere baharat uyarısı

Ramazan'da mide ağrısı çekenlere baharat uyarısı

23.03.2024
İftar ve sahurda sindirim sistemini yoracak ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınmanın önemli olduğunu söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Kocaman, bunun yerine, uzun süre tok tutan ve sindirimi kolay yiyeceklerin tercih edilmesi gerektiğini belirtti.
Kahvaltıda ayıla bayıla yiyoruz ama resmen zehir! Acil sofranızdan kaldırın: Damarları tıkayıp, kolesterolü yükseltiyor

Kahvaltıda ayıla bayıla yiyoruz ama resmen zehir! Acil sofranızdan kaldırın: Damarları tıkayıp, kolesterolü yükseltiyor

17.03.2024
Kahvaltıların vazgeçilmezi olan sosis, ne kadar lezzetli olsa da vücuda olan zararları saymakla bitmiyor. ABD'de yapılan bir çalışmada, fazla miktarda kırmızı et tüketenlerde yüzde 30, yine aşırı miktarda salam, sosis gibi işlenmiş gıda tüketenlerde yüzde 40'tan daha fazla bağırsak kanseri riski tespit edildiğini ortaya çıkardı.
Tuz kalp sağlığını tehdit ediyor!

Tuz kalp sağlığını tehdit ediyor!

16.03.2024
Yemeklere lezzet katan tuzun kalp sağlığı için potansiyel bir tehdit oluşturduğunu kaydeden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Semra Topçu, aşırı tuz tüketiminin kalp hastalıklarının yanı sıra yüksek kan basıncı ve böbrek problemleri gibi ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarabildiğini vurguladı. 'Televizyon yemekleri' olarak da adlandırılan hazır dondurulmuş yiyecekler, konserve çorba, pilav ve erişteler ile gençlerin vazgeçilmezleri arasında yer alan ketçap, hardal gibi sosların aşırı tuz içerdiğini ifade eden Topçu, “İşlenmiş gıdalardan uzak durun" uyarısında bulundu.
Uzmanı tek tek sıraladı: Ramazana özel sağlıklı iftar menüsü

Uzmanı tek tek sıraladı: Ramazana özel sağlıklı iftar menüsü

10.03.2024
Ramazan ayını sağlıklı geçirebilmek için iftar ve sahurda tükettiğiniz besinlere dikkat etmeniz gerekir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Başkülekçi, Ramazan ayında oruç tutacaklara beslenme uyarılarında bulundu.