Son dakika kaya tuzu haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kaya tuzu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kaya tuzu haber sayfamızda...
Günde sadece 1 çay kaşığı tüketerek sağlığınızı güçlendirebilirsiniz! Bu özel doğal tuz, potasyum ve magnezyum gibi önemli minerallerle doludur, vücudunuzun elektrolit dengesini destekler. Sindirimi iyileştirir, enerji seviyelerini artırır ve kalp sağlığını korur. Hem lezzetli hem de faydalı bir takviye!
Limonun küflenmesinin başlıca nedeni, bakterilerin ve mantar sporlarının limonun yüzeyine yerleşmesidir. Limon, yüksek su ve asit içeriği nedeniyle mikroorganizmaların üremesi için uygun bir ortam sağlar. Özellikle kesilmiş limonlar, hava ile temas ettiklerinde daha hızlı küflenebilir. Ayrıca, limonun buzdolabında diğer gıdalarla temas etmesi de küflenme sürecini hızlandırabilir.
Evdeki perdeler zamanla sararabilir ve eski parlaklığını kaybedebilir. Neyse ki, doğal yöntemlerle perdelerinizi ilk günkü beyazlığına kavuşturabilirsiniz. İşte evde uygulayabileceğiniz bazı etkili yöntemler...
Kış aylarının vazgeçilmezi olan turşular, sofralarımıza lezzet katmaya devam ediyor. Özellikle biber turşusu, hem kolay yapımı hem de damakta bıraktığı ekşi-tatlı dengesiyle favori turşu çeşitlerinden biridir. Peki, evde biber turşusu nasıl yapılır? İdeal lezzeti yakalamak için hangi püf noktalarına dikkat etmek gerekir? İşte nefis bir biber turşusu yapmak için bilmeniz gereken her şey!
Türkiye'nin tuz ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Çankırı'da yeryüzüne çıkan tuz blokları dikkat çekiyor. Çankırı'nın önemli bir kaya tuzu rezervine sahip olduğunu belirten Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun, "Gün yüzüne çıkan tuz blokları, 400 metre ila bin metre arasındaki bir kalınlığın gün yüzüne çıkmış halidir" dedi.
Yaptığı açıklamalar ve önerdiği tedavi yöntemleriyle bilim dünyası tarafından sıkça eleştirilen İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Profesörü Canan Karatay, hastası Ceyhun Ülker’in böbreklerini kaybetmesi ve kalıcı engellilik hali oluşmasına neden olmakla suçlanıyor.
Günlük yaşamın yoğun temposu, sıklıkla bel, boyun ve sırt ağrıları gibi kas gerilmelerine yol açabilir. Bu ağrılar, hem fiziksel hem de psikolojik açıdan rahatsızlık verebilir ve yaşam kalitesini düşürebilir. Peki, kaya tuzunun faydaları nelerdir? Kaya tuzu neye iyi gelir?
Yeni bir yıl, hayatımıza taze bir başlangıç yapma fırsatı sunar ve bu dönemi, bolluk, para ve bereketin evimize girmesi için bir fırsat olarak değerlendirebiliriz. Kötü enerjilerden ve negatif ruhlardan arınarak, hem ruhsal hem de maddi anlamda huzurlu bir yıl geçirmek hepimizin dileği. Peki, kötü enerjilerden korunmanın yolları nelerdir? Bolluk, para ve bereket nasıl elde edilir?
Çankırı’da bir işletmeci, kumda pişen Türk kahvesine ilin meşhur kaya tuzu ile rakip oldu. Tuzda pişen kahve, lezzetiyle müşterilerinden ilgi görüyor. Hititler’den kalan ve yerin 150 metre altından çıkartılan tuz mağarasından elde edilen kaya tuzlarının üzerinde kavrulan Türk kahvesi, kentte büyük beğeni topladı. 350 dereceye kadar ısıtılan kum ve tuz karışımında pişirilen kahveyi içen vatandaşlar, yapılan kahvenin makine veya ateşte pişmesinden çok daha farklı olduğunu belirtti.
Et benleri, ciltte ortaya çıkan küçük, genellikle zararsız oluşumlardır. Ancak, görünüm açısından rahatsızlık verebilirler ve bazı kişiler için estetik bir sorun oluşturabilirler. Peki, et beni nasıl küçültülür? Et benlerinden kurtulmanın yolu var mıdır? Et beni nasıl geçer?
Evlerimiz, yaşam enerjimizin en yoğun olduğu alanlardır ancak bazen negatif enerjilerin birikmesi, huzursuzluk ve bereketsizlik hissi yaratabilir. Geleneksel inançlara göre, doğal taşlardan biri olan kaya tuzu, bu olumsuz enerjileri arındırmak için etkili bir araçtır. Peki, kaya tuzu nasıl kullanılır? Kaya tuzunun faydaları nelerdir? Kaya tuzu neden yakılır?
Türkiye’nin dört bir yanından Çankırı’ya gelen KOAH ve astım hastaları Hititler’den kalan tuz mağarasında ve tuzla dolu odalarda terapi görerek şifa arıyor.
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre yaşam süresinin en yüksek olduğu il, 80.8 ile Tunceli. Kentteki yaşlı nüfus, uzun ve sağlıklı yaşamın sırrının; doğa, temiz hava ve doğal ürünler tüketmek olduğunu söyledi. İl Sağlık Müdürü Muhammed Duran, sağlık okuryazarlığının da yüksek olduğunu vurguladı.
Çankırı’da el yapımı çikolatalar üreten kadın girişimci, kızılcık ekşili çikolata yaptı. Ekşi ve tatlının bir arada olduğu kızılcık ekşili çikolatayı tadanlar çok beğendiğini ifade etti.
Salça ve turşu yapımında kullanılan bazı gıdalar, bu lezzetlerin kalitesini ve dayanıklılığını artırmada önemli rol oynar. Doğal yollarla elde edilen malzemeler, fermente sürecini olumlu yönde etkileyerek ürünlerin uzun süre tazeliğini korumasını sağlar. Bu bileşenler, lezzetin derinleşmesine katkıda bulunur. Peki, salça ve turşu yapımında hangi gıda kullanılır? Etkisi nedir?
Bazı gıdalar, buzdolabında muhafaza edilse dahi belirli bir süre sonrasında bozulmaya başlıyor. Zeytin de bu besinlerden biri. Özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan bu lezzet, alındıktan bir müddet sonra yavaş yavaş yumuşamaya ve ardından bozulmaya başlıyor. Bu sorunla karşı karşıya kalmak istemiyorsanız tek yapmanız gereken bu püf noktayı uygulamak. Peki, nedir bu püf nokta?
Ev yapımı kaşar tarifi ile enfes kaşarlar yapabilir ve daha sağlıklı beslenmenizi sağlayabilirsiniz. Kendi kaşar peynirini evde yapmak isteyenler evde kaşar nasıl yapılır merak ediyor. Ev yapımı kaşar tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktaları...
Ev yapımı peynir tarifi ile enfes peynirler yapabilir ve daha sağlıklı beslenmenizi sağlayabilirsiniz. Kendi peynirini evde yapmak isteyenler evde peynir nasıl yapılır merak ediyor. Ev yapımı peynir tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktaları...
Canan Karatay, sağlığımız için faydalı pek çok besin kaynağını öneriyor. Doğal bir mucize olarak da görülen bir besin var ki Karatay'ın favorileri listesinde yer alıyor. Asırlardır tüketilen o mucize sayesinde vücudumuzun ihtiyaç duyduğu tam 84 mineral tek seferde yükleniyor. İşte astımın ve bronşitin de çözümü olan o mucize besin...
Canan Karatay, her geçen gün yaptığı bambaşka açıklamalar ile dikkatleri üzerine topluyor. Ünlü isim bu kez de probiyotiklerin değerine dikkat çektiği konuşması ve yaptığı uyarılar ile öne çıkıyor. İşte Karatay'a göre uzak durulması gerekenler ve bardak bardak içtiğinizde şifa deposu olan o besin!
Yöresel yiyecekler sandığımızdan daha fazla şifa dağıtıyor. Öyle bir lezzet var ki her yörede adı değişse de özellikle doğuran anneler ilk ona koşuyor! İşte her lokması şifa dağıtan, kilosu yalnızca 150 lira olan o mucizevi yöresel lezzet!
Turşu, özellikle kış aylarında sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Kış mevsiminin gelmesiyle başlayan hazırlıklarla birlikte havuç, karnabahar, lahana, pancar gibi çeşitli sebzelerden turşu kurulur ve kış boyunca tüketilmeye devam eder.
Kaynak tuzları, hem yurt içinde hem de yurt dışından resmen kapış kapış satılıyor. Uzman doktor Canan Karatay’ın bile tavsiye ettiği bu tuzlar hem faydasından hem de lezzetinden dolayı tercih ediliyor.
Turşu tüketimi kış mevsiminde arıyor. Yemeklerin yanında tüketilen turşu, metabolizmanın çalışması için de çok faydalı. Uzman isim yapıldığı yiyeceğe göre faydası artan turşunun tüketilmesindeki püf noktalarına değindi.