Son dakika koku kaybı haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan koku kaybı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan koku kaybı haber sayfamızda...
Son yıllarda, koku ve tat alma duyularındaki bozulmalar, özellikle COVID-19 pandemisi sonrası daha sık gündeme gelmeye başladı. Birçok kişi, hastalık nedeniyle geçici ya da kalıcı koku ve tat kaybı yaşarken, bu durum yaşam kalitesini ciddi şekilde etkiledi. Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Hakan Tekeli'den gelen açıklama ise dengeleri altüst edecek türden. İşte koku-tat kaybı ve Alzheimer ilişkisine dair tüm detaylar...
Bahar ayları çocuklar için oldukça zor geçebiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Aşkın Güra Bayık, çocuklarda alerjik nezle ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
Parkinson hastalığı beyinde dopamin adı verilen, beyin hücrelerinin birbirleriyle haberleşmesini sağlayan maddeyi üreten hücrelerin bozulması sonucu ortaya çıkıyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Güven Arslan, Parkinson hastalığının detaylı inceleme ile teşhisinin erken konulabileceğini belirterek, “Hastalığın en erken bulguları arasında koku kaybı ve kabızlığın olduğu biliniyor. El titremesi de yine erken bulguların başında geliyor” dedi.
Kış ayları, hastalıkların en yoğun dönemlerini kapsıyor. Son 4 yıldır hayatımızın bir parçası hâline gelmiş olan covid ise hâlâ kitleleri tehdit ediyor. Şimdi de tripledemi şeklinde ortaya çıkan covid'in çok daha güçlü şekilde geriye dönmüş olması hem hastaları hem uzmanları endişelendiriyor. İşte covid'in yeni versiyonu hakkındaki tüm detaylar ve uzman uyarıları!
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Reşit Mıstık, grip sebebiyle ölüm riskinin git gide arttığını söyledi. Önemli noktalara dikkat çeken Mıstık, o hastalardaki ölüm riskinin yüzde 241'e varacak kadar artış gösterdiğini söyledi. İşte ölüm ile burun buruna olan o hastalar...
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Reşit Mıstık, grip sebebiyle ölüm riskinin kalp-damar hastalığı olanlarda 52 kat, akciğer hastalığı olanlarda 120 kat, hem kalp-damar hem de diyabeti olanlarda 241 kat arttığını söyledi.
Prof. Dr. Tevfik Özlü acil servislere viral solunum yolu enfeksiyonu ile başvuran hasta sayısında ciddi artış olduğunu belirtti. Özlü, nezle, grip, faranjit gibi üst solunum enfeksiyonları ile zatürre ayrımının hayati önemi olduğunu anlattı.
Kovid-19 Omicron ailesinin son mutant virüsü Eris varyantı ile ilgili pek çok açıklama peş peşe geliyor. Bulaşıcılığı çok fazla olan Eris varyantına ilişkin Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tolga Kandoğan, önemli bilgileri paylaştı.
Kovid-19 Omicron ailesinin son mutant virüsü Eris varyantı ile ilgili pek çok açıklama peş peşe geliyor. Eris varyantı vakalarında dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ciddi artış yaşanıyor. Bulaşıcılığı çok fazla olan Eris varyantına ilişkin Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tolga Kandoğan, önemli bilgileri paylaştı. Prof. Dr. Tolga Kandoğan, "Kovid-19'un yeni varyantı Eris, farklı semptomlar gösterse de genellikle önceki Omicron varyantlarına benzer belirtilerle ortaya çıkıyor." dedi
Koku alamama tıp dilinden anosmi olarak da bilinen bir rahatsızlıktır. Öncelikle ilaçlı tedavi edilmesi gereken bir durum olsa da evde bazı yöntemlerle de koku almaya çalışmak mümkündür. Kahve, limon ya da zeytinyağı gibi keskin kokuları anlamaya çalışarak koku duyularının geri çağrılması mümkün olabilir. Tat ve koku kaybı nasıl tedavi edilir ve ne kadar sürer sizler için derledik.
Roma mitolojisinde eski ve güçlü bir tanrıça olarak Juno öne çıkar. Ancak aynı zamanda gezegenler üzerinden astroloji konusunda da belli bir anlama sahiptir. Juno nedir, nasıl bulunur? Juno nasıl bulunur, neyi temsil eder? Juno hakkında merak edilen ayrıntıları derledik.
Uzmanlar, birbirine benzer semptomları nedeniyle tespit ve tedavisi güçleşen Covid-19, grip ve RSV'nin (solunum sinsitiyal virüsü) ayırt edilebilmesi için özelliklerini paylaştı.
Covid vakaları yeniden yükselişe geçti. Maske kullanımının azalması hastalık bulaşanların sayısını artırıyor. Belirtileri takip etmek hastalığın erken tanısında oldukça önemli. İngiltere'de 17 bin 500 kişiden gelen veriler, Covid testi pozitif çıkanların en yaygın bildirdiği semptomun boğaz ağrısı olduğunu gösteriyor. Öne çıkan diğer belirtiler ise baş ağrısı, burun tıkanıklığı ve öksürük. İşte en sık görülen 20 Covid belirtisi
Dünyada 6 milyondan fazla insanın hayatını kaybetmesine, çeşitli hastalıklarla karşı karşıya kalmasına ve günlük yaşam akışımızın tamamen değişmesine neden olan Covid-19’un varyantı olan Omicron’un yeni alt türlerinden BA.4 ve BA.5 çok daha hızlı bulaşıyor. Dünyada hızla yayılan varyantlar haline gelen BA.4 ve BA. 5’in antikorlara karşı daha dirençli olduğundan şüpheleniliyor ve bu varyantların akciğerleri hedef aldığı düşünülüyor.
Omicron varyantı, dünya ile birlikte, Türkiye’de de hızlı bir yayılım gösteriyor. Bilim insanları bu yeni varyant hakkında araştırma yaparken, her geçen gün yeni verilere ve bilgilere ulaşılıyor. Peki, Omicron bulaştırıcılık süresi ne kadar? Omicron kaç günde belirti veriyor, belirtileri neler? İşte yanıtı…
Delta varyantı haberleri son günlerde daha fazla artmaya başladı ve bilim insanları vatandaşları bu varyanta karşı daha dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Peki, delta varyantı nedir? Delta varyantının belirtileri neler? Covid aşıları delta varyantına karşı etkili mi? İşte ayrıntılar…
Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Hakan Erkman, çocuklarda Covid-19 vakalarının arttığını, 12 yaş üstü bütün çocukların ve emziren annelerin aşı olması gerektiğini söyledi.
Omicron varyantının 3 semptomu için uzmanlar uyardı. Koronavirüs salgınında yeni varyant Omicron'da diğer varyantlara göre hastaneye yatışlarda azalma görülüyor. Omicron varyantı ve soğuk algınlığı belirtileri arasındaki benzerlik tedirgin ederken DSÖ'den belirtiler hakkında önemli bir açıklama geldi.
Samsun'da tedavi olmak için annesi ile hastaneye gelen genç kız hastane bahçesini birbirine kattı. Hastane polisi, jandarma ve özel güvenlik görevlileri genç kızı güçlükle sakinleştirdi.
Covid19 ‘un bilinen semptomlarından biri de koku ve tat yoksunluğu. Herkeste olmasa bile çoğunluğun deneyimlediği bu geçici durum yaşam kalitesini önemli ölçüde etkiliyor. Hastalığın bilinen yüksek ateş, boğaz ağrısı, öksürük, nefes darlığı belirtilerinin yanı sıra gözlenen tat ve koku hissiyatının bozulması koronovirüsün enfeksiyonu olarak işaret ediyor.
Omicron varyantı dünyada ve Türkiye’de yayılımına devam ediyor. Gelen son bilgilere göre 100 ülkede görülen Omicron üzerinde çalışmalar yeni bilgilere ulaşılmasını sağlıyor. Peki, Omicron kaç günde geçiyor? Belirtileri neler? İşte koronavirüsün yeni varyantı hakkında elde edilen son bilgiler…
Dünyada Omicron varyantının çocuklarda görünme sıklığına değinen Prof. Dr. Gökhan Aydemir, ''Omicron varyantında 5 kişiden biri çocuk vaka. Bu veriler ışığında Omicron'un çocuklar için daha şiddetli olduğuna dair göstergeler vardır. Çocukların en az bir doz aşı olması gerektiği ve bu sayede önümüzdeki günlerde özellikle çocukların eğitim hayatı ve sosyal yaşamının daha az etkilenmesini sağlayabiliriz'' dedi.
Prof. Dr. Özgün Enver, Kovid-19’a bağlı gelişen koku kaybı hastalığının diğer semptomlar geçtikten sonra bile aylarca devam edebileceğini söyleyerek “Hastalarda nesnenin kokusunu farklı algılama veya nesneden kötü koku alma görülebilmektedir. Fakat koku duyusundaki bu değişikliklerin Kovid-19 enfeksiyonunun şiddeti ve viral yük ile orantısı gösterilememiştir. Hastalarda görülen bu koku duyusu değişimi tek semptom olarak karşımıza çıkabilmekte ve bulaş için risk oluşturmaktadır” dedi.
Burun akıntısı ve tıkanıklığından yakınıyor musunuz? Yüzünüzde dolgunluk hissi ve ağrı sık sık gelişiyor mu? Bazen baş veya boğaz ağrısı, öksürük veya koku kaybı eşlik ediyor mu sorunlarınıza? Yanıtınız ‘evet’ ise bu şikayetlerinizin nedeni, kış mevsiminde yaygın olarak görülen sinüzit olabilir! Peki sinüzite karşı nasıl korunacaksınız? Hangi hatalar sinüziti tetikliyor? İşte basit ama etkili çözüm önerileri...