Kurban Bayramı Beslenme

Kurban Bayramı Beslenme Haberleri

Son dakika Kurban Bayramı beslenme haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Kurban Bayramı beslenme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Kurban Bayramı beslenme haber sayfamızda...
Uzmanlar bayram öncesi uyarıyor: O hastalığa sahip olanlar dengeli et tüketimine dikkat etsin!

Uzmanlar bayram öncesi uyarıyor: O hastalığa sahip olanlar dengeli et tüketimine dikkat etsin!

13.06.2024
Kurban Bayramında sağlıklı beslenilmesi için uzmanlar et tüketimi konusunda uyarıda bulunurken, kronik rahatsızlığı olanların sakatat tüketmemesi gerektiğine dikkat çekildi.
Beslenme ve Diyet Uzmanından bayram uyarısı: “Kurban eti kesilir kesilmez tüketilmemeli”

Beslenme ve Diyet Uzmanından bayram uyarısı: “Kurban eti kesilir kesilmez tüketilmemeli”

11.06.2024
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Saygı Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gülcan Yıldız, ‘bayramda nasıl beslenilmeli’ konusunda vatandaşları uyardı. “Her zaman olması gerektiği gibi Kurban Bayramı’nda da dengeli ve sağlıklı beslenmek çok önemlidir” diyen Yıldız, kurban etinin kesilir kesilmez tüketilmemesi, 1 gün dinlendirilip uygun pişirme yöntemiyle tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenme önerileri

Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenme önerileri

29.06.2023
Kurban Bayramı'nda et ve tatlı tüketimi en yüksek seviyelere çıkıyor. Ancak Kurban Bayramı'nda aşırı et ve tatlı tüketimi pek çok sağlık sorununa yol açabiliyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, Kurban Bayramı'nda beslenme konusuna dikkat çekti.
Kurban Bayramı zehir olmasın! Uzmanı uyardı: Eti böyle yemek hasta ediyor

Kurban Bayramı zehir olmasın! Uzmanı uyardı: Eti böyle yemek hasta ediyor

28.06.2023
Kurban Bayramı'nda et ve tatlı tüketimi en yüksek seviyelere çıkıyor. Özenli ve bol ikramlı sofralara karşı koyabilmek neredeyse imkansız hale geliyor. Ancak Kurban Bayramı'nda özellikle aşırı et tüketimi bazı sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Prof. Dr. Vedat Göral, Kurban Bayramı'nda doğru beslenmenin önemine dikkat çekerek, sağlıklı bir bayram geçirebilmeniz için çok önemli tavsiyelerde bulundu.
Uzmanı uyardı! Dikkat edilmediğinde kalp krizi riski doğuyor

Uzmanı uyardı! Dikkat edilmediğinde kalp krizi riski doğuyor

27.06.2023
Kalp sağlığını korumanız için dengeli ve sağlıklı beslenmeniz gerekiyor. Özellikle Kurban Bayram'nda et tüketiminde aşırıya kaçmamanız öneriliyor. Kalp sağlığını koruyabilmek ve bayramı sağlıklı geçirmek için izlemeniz gereken adımları bu haberde bulabilirsiniz.
Kronik rahatsızlığı bulunanlara bayramda beslenme uyarısı

Kronik rahatsızlığı bulunanlara bayramda beslenme uyarısı

25.06.2023
Sağlıklı bir bayram geçirebilmek için tükettiğiniz besinlere dikkat etmeniz gerekiyor. Uzman isim Kurban Bayramı'nda tatlı, şeker, tuz ve kırmızı et tüketiminin artışına dikkat çekerek, diyabet, kolesterol, tansiyon, gut, siroz, kronik böbrek yetmezliği ve koroner arter hastalarını bayramda beslenmelerine dikkat etmeleri için uyardı.
Kurban Bayramı için uzmanından uyarı: Misafirliğe aç gitmeyin!

Kurban Bayramı için uzmanından uyarı: Misafirliğe aç gitmeyin!

25.06.2023
Kurban Bayramı ile birlikte artan et tüketiminin getireceği sağlık problemlerinden dolayı her yıl olduğu gibi bu yıl da uzmanlar bayram öncesi uyarılarına devam ediyor. Özellikle sindirim bakımından zor olan etin nasıl tüketilmesi, yanında ne yenilmesi ve nelere dikkat edilmesi konusunda uzmanlar önemli açıklamalarda bulunuyor. Özellikle Kurban Bayramı'nda porsiyon kontrolü yapabilmek için misafirliklere aç gidilmemesi gerekiyor.
Kurban Bayramı için sağlıklı beslenme uyarısı

Kurban Bayramı için sağlıklı beslenme uyarısı

23.06.2023
Kurban Bayramı’nı sağlıklı bir şekilde geçirmek, keyifli bir bayram tatili yaşamak isteyenler için uzmanlar sağlıklı beslenme tavsiyelerinde bulundu. Kurban Bayramı için beslenme önerilerini merak ediyorsanız bu yazıya bir göz atın.
Kurban eti tüketirken bu kurala dikkat! 1 gün bekletmek gerekiyor

Kurban eti tüketirken bu kurala dikkat! 1 gün bekletmek gerekiyor

23.06.2023
Kurban Bayramı'nda kesilen etlerin sıcağı sıcağına tüketilmesi ciddi sağlık sorunlarının oluşmasına sebep olabiliyor. Uzmanlar Kurban etini tüketirken dikkatli olunması gerektiğini söylüyor. Sağlık sorunlarına yol açmamak için eti 1 gün dondurucuda beklettikten sonra tüketmek gerekiyor.
Uzmanlardan kurban bayramı için öneriler

Uzmanlardan kurban bayramı için öneriler

20.06.2023
Kurban Bayramını sağlıklı geçirebilmek için dengeli beslenmek gerekiyor. Uzmanlar, Kurban Bayramı öncesi kontrolsüz beslenme, et tüketimi ve enfeksiyonlara karşı uyarılarda bulundular. Uzmanlar düzensiz beslenmenin hayati risk oluşturacağını belirttiler.
Kurban Bayramı’nda beslenmeye dikkat!

Kurban Bayramı’nda beslenmeye dikkat!

19.06.2023
Sofralara bolluk ve bereket getiren Kurban Bayramını daha sağlıklı geçirmek için bayramda beslenmenize çok dikkat etmeniz gerekiyor. Uzman isim Kurban Bayramını daha sağlıklı geçirmek için doğru beslenme önerileri paylaştı.
Zayıflamanın çözümü ‘mucize detokslar’ değil! Uzmanı uyardı: “Mucize diyet diye bir şey yok”

Zayıflamanın çözümü ‘mucize detokslar’ değil! Uzmanı uyardı: “Mucize diyet diye bir şey yok”

27.06.2024
Bayram tatilinde değişen beslenme alışkanlıkları nedeniyle aldıkları fazla kalorileri hızla yakmak için "mucize diyet ya da detoks" arayışına girenlere, sadece vücuttan sıvı atımını sağlayan bu uygulamalar yerine, yeterli ve dengeli beslenme modelini uygulamaları önerisinde bulunuluyor.
Kurban Bayramı sonrası detoks

Kurban Bayramı sonrası detoks

24.06.2024
Sevdiklerimizle kalabalık sofralarda geçirdiğimiz, keyifli yemekler yediğimiz bir Kurban Bayramı geride kaldı. Ya da belki de bu bayram uzaklara seyahat etmeyi seçtiniz ve bol yürümeli olsa da aynı zamanda bol yemeli içmeli geçen bir tatilden döndünüz. Bu süreci sınırsız yeme içme ile geçirdiyseniz bayram sonrası beslenme düzenine dikkat ederek durumu toparlayabilirsiniz.
Aman dikkat! Bayramınız ‘zehir’ olmasın: Kurban Bayramı sonrası vakalar en üst noktaya ulaşıyor! Uzmanı o hastalığa sahip olanları özellikle uyardı

Aman dikkat! Bayramınız ‘zehir’ olmasın: Kurban Bayramı sonrası vakalar en üst noktaya ulaşıyor! Uzmanı o hastalığa sahip olanları özellikle uyardı

19.06.2024
Kurban Bayramı, her yıl heyecanla beklediğimiz ve manevi anlamı kültürümüzde büyük olan bir bayram. Bu özel bayramın en heyecan verici yanı ise pek çok kişi için şüphesiz ki hazırlanan ve ikram edilen çeşit çeşit yemek. Her ne kadar cezbedici görünse de başta kurban eti ve tatlılar olmak üzere pek çok ikram sağlığımız açısından büyük risk oluşturmakta. Özellikle de bazı kronik hastalığa sahip kişiler için bu risk çok daha yüksek oranlarda görülmekte. Uzman Diyetisyen Beyza Ersan o hastalıklara sahip olanlara önemli uyarılarda bulundu. İşte bayramın zehir olmaması için dikkat edilmesi gereken noktalar…
Beslenme uzmanı tek tek açıkladı! 24 saat kuralına dikkat edin

Beslenme uzmanı tek tek açıkladı! 24 saat kuralına dikkat edin

17.06.2024
Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Nur Enez Baş, Kurban Bayramı’nda et tüketimiyle ilgili, “Etli yemeklere lezzet vermesi için eklenen kuyruk yağı ya da iç yağı kalp damar sağlığını olumsuz etkiler. Bu yağların yerine et kendi suyuyla kısık ateşte pişirilmelidir” dedi. Beslenme Uzmanı Baş, pişirme yöntemi olarak da kızartma yerine haşlama ya da ızgara yönteminin tercih edilmesi gerektiğini söyledi.
Kurban eti nasıl pişirilmeli?

Kurban eti nasıl pişirilmeli?

17.06.2024
Kurban Bayramı’nda günün ilk öğününe etle başlandığını ancak yeni kesilen etin sert ve pişmesi zor olduğu için sindirim problemi yaşatabileceğini dile getiren Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Nur Enez Baş, kurban etinin en az 24 saat dinlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Uzmanından uyarı: Bayram ikramlıklarınızı su ile birlikte servis edin

Uzmanından uyarı: Bayram ikramlıklarınızı su ile birlikte servis edin

17.06.2024
Beslenme ve Diyet Uzmanı Buket Ertaş Sefer, Kurban Bayramı'nın sıcakların yoğunlaştığı bu günlere denk gelmesiyle gerek ev ziyaretlerinde gerekse tatil bölgelerinde yemek ve tatlı tüketiminin arttığını ancak yeterli su tüketilmediğini hatırlattı. Özellikle de ev dışında tuvalete girmek istemeyen kişilerin, misafirliklerin sık yaşandığı, ev dışında kalma süresinin arttığı bu özel günlerde su tüketiminin sınırlı kalmasına sebep olabileceğini söyledi.
Uzmanından uyarı: Kurbanlık etlerin bu kısımlarını yemeklere eklerken dikkat! Kolesterolü zirveye çıkarıyor...

Uzmanından uyarı: Kurbanlık etlerin bu kısımlarını yemeklere eklerken dikkat! Kolesterolü zirveye çıkarıyor...

17.06.2024
Sağlıklı bir öğünde tüm besin gruplarından yeterli ve dengeli miktarda olması önemlidir. Fakat bayramlarda kırmızı et ağırlıklı beslenme oldukça yaygındır. Sindirimi zor olan etin aşırı miktarda tüketimi ise mide ağrılarının yaşanmasına, kabızlığa ve sindirim problemlerine yol açabilir. Bu nedenle etin yanında mutlaka posa içeriği yüksek olan çiğ veya pişmiş sebze ve tam tahıllar tercih edilmelidir. Probiyotik yoğurt, ayran ve kefir gibi besinler de et tüketiminden 2 saat sonra ara öğün olarak tüketilebilir. Uzman Diyetisyen Yekbu Köseoğlu bayramda beslenme sırlarını açıkladı.
Kurban Bayramı'nda beslenme

Kurban Bayramı'nda beslenme

17.06.2024
Bayramlar, tüm aileyi bir araya getiren, sevgi ve mutluluk ile özdeşleşen, uzun sofraların kurulduğu özel günlerdir. Bir arada olmanın verdiği sevinç sofraların içeriğine fazlasıyla yansıdığında yoğun ve yüksek kalorili öğünlere sebep olabilir. Özellikle Kurban Bayramı’nda kırmızı et tüketiminin yanında bir de işin içine tatlılar, limonata gibi şekerli içecekler ve yüksek kafein de girince bazı sağlık sorunları görülebilir. Ülkemizde özellikle Kurban Bayramı’nda, kırmızı etin tüketim miktarı ve sıklığı da artmaktadır. Hayvansal kaynaklı proteinlerin, doymuş yağ ve kolesterol içeriği yüksek olduğundan, bu dönemde tüketim miktarına dikkat edilmelidir. Aynı zamanda kurban etlerini pişirirken ve saklarken çok özen gösterilmelidir.
Diyetisyenden Kurban Bayramı için dikkat çeken açıklama! Vatandaşlar dikkat etmeli

Diyetisyenden Kurban Bayramı için dikkat çeken açıklama! Vatandaşlar dikkat etmeli

16.06.2024
Bitlis’te Uzman Diyetisyen Halil Kara, Kurban Bayramı’nda dikkat edilmesi gereken konularda uyarılarda bulundu.
Et tüketimine dikkat! Diyetisyen önerdi: Kurban Bayramı boyunca bunları kesinlikle yapmayın

Et tüketimine dikkat! Diyetisyen önerdi: Kurban Bayramı boyunca bunları kesinlikle yapmayın

16.06.2024
Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda uyarılarda bulunan Diyetisyen Orhan Okşar, kurban etinin tüketilmeden 24 saat bekletilmesi uyarısı yaptı.
Bayram heyecanına kapılmayan! Kurban Bayramı boyunca sakın bunları yapmayın

Bayram heyecanına kapılmayan! Kurban Bayramı boyunca sakın bunları yapmayın

15.06.2024
Dünyanın her yerine nam salmış ‘kuş sütü’ eksik kahvaltı masaları, peşinden gelen şerbetli tatlılar ve Kurban Bayramı’nda etlerin bolca yer aldığı sofralar, azami özeni gerektiren yeterli nedenler oluyor.
Kurban Bayramı için uzmanından dikkat çeken uyarı!

Kurban Bayramı için uzmanından dikkat çeken uyarı!

15.06.2024
Sofraların Kurban Bayramı nedeniyle zengin ve et ağırlıklı olması nedeniyle insan sağlığının önemine dikkat çeken diyetisyenler, vücuttaki sindirimin hızlanması için sağlıklı beslenme önerisinde bulundu.
Bayramda aşırı et tüketimi kalp krizi riskini arttırıyor!

Bayramda aşırı et tüketimi kalp krizi riskini arttırıyor!

14.06.2024
Kurban bayramında etin aşırı tüketilmemesi gerektiğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Doğaç Okşen, “Kırmızı etin bağırsak bakterileri ile etkileşimi sonrası trimetilamin N-oksit (TMNO) denilen bir yan ürün ortaya çıkmaktadır. TMNO, damar duvarlarına kolesterol birikimini artırır ve pıhtılaşma hücrelerini teşvik ederek inme, kalp krizi gibi risklerde artışa yol açar. Kırmızı eti aşırı tüketmek, vücutta inflamasyon (yangı) artışına yol açar ve böylece kalp damarlarında plak birikimi hızlanır ve birikmiş plakların pıhtılaşma riskinde artış görülür" dedi.
Bu rahatsızlığı olanlara uzmanından uyarı! Kurban Bayramı’nda çok dikkatli olun: Gastrit, reflü ve ülseri anında tetikliyor

Bu rahatsızlığı olanlara uzmanından uyarı! Kurban Bayramı’nda çok dikkatli olun: Gastrit, reflü ve ülseri anında tetikliyor

13.06.2024
Denizli Devlet Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. M. Gürkan Haytaoğlu, gastrit, reflü ve ülser gibi mide ve sindirim sistemi rahatsızlıkları olan bireylerin Kurban Bayramı’nda et tüketimine dikkat etmesi gerektiğini belirterek bu rahatsızlıkları olan bireylere uyarılarda bulundu.