Son dakika lahana turşusu haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan lahana turşusu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan lahana turşusu haber sayfamızda...
Mart ayı, kışın sonlarına yaklaşırken soğuk hava ve değişken iklim koşulları nedeniyle bağışıklık sistemimizi zorlayabilir. Ancak, birkaç basit yaşam tarzı değişikliği ile bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir, daha sağlıklı bir bahara merhaba diyebilirsiniz. İşte Mart ayında bağışıklığınızı destekleyecek bazı ipuçları:
Prof. Dr. Canan Karatay, sağlığımız için faydalı önerileri ile sıklıkla gündeme geliyor. Yaptığı açıklamalar, önerdiği besinler ve söylemleri ile gündemden düşmeyen uzman isim bu kez uzun yaşam sırrını ifşa etti! Üstüne basa basa açıkladığı ve önerdiği bu besini tüketenler 95 yaşına kadar yaşıyor! Her derde deva olan, vücudu zımba gibi yapan o besin bakın neymiş...
Pazarda genellikle 30 TL civarında bir fiyata bulabileceğiniz taze lahana, sadece sağlıklı değil, aynı zamanda vücudunuz için son derece faydalıdır. Özellikle, lahana turşusu, dünyanın en güçlü probiyotik kaynaklarından biri olarak öne çıkar. Peki, lahana turşusu nasıl yapılır, faydaları nelerdir?
İnsanlar, ilaçlardan uzak durarak, doğanın sunduğu mucizelerden faydalanmayı tercih ediyor. İşte bu mucizelerden biri de lahana! Hem turşusu hem de çeşitli yemekleri ile sofralarımızda yer bulan lahana, mide ve sindirim sorunları için adeta doğal bir şifa kaynağı. Peki, lahana turşusu neye iyi gelir? Lahana turşusunun faydaları nelerdir?
Her gün tükettiğimiz yiyecekler, vücudumuzun direncini artırarak hastalıklara karşı daha güçlü olmasına yardımcı olur. Son yıllarda yapılan araştırmalar, bazı geleneksel gıdaların sağlığa olan faydalarını yeniden keşfetmemize olanak tanıdı. Peki, hastalıktan koruyan sebzeler nelerdir?
Bağırsak sağlığını tehdit eden besinlere değinen Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Hamdi Levent Doğanay, “İşlenmiş et ürünleri bağırsak kanseri riskini artırır. Yüksek şekerli yiyecekler (şekerli içecekler, tatlılar) bağırsak florasında dengesizlik oluşturabilir, bağışıklık sistemini zayıflatabilir. Fazla alkol ve kafein bağırsakları tahriş edebilir, mide asidini artırabilir ve ishale yol açabilir” dedi.
Lahana turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem lezzetli hem de sağlık açısından sayısız faydası bulunan bu fermente gıda, uzun yıllardır sofralarda yerini alıyor. Özellikle kış aylarında bolca tüketilen lahana turşusu, sadece iştah açıcı özelliğiyle değil, aynı zamanda içerdiği probiyotiklerle de önemli bir sağlık kaynağıdır. Peki, lahana turşusunun faydaları nelerdir? Lahana turşusu neye iyi gelir?
Bazı gıdaların turşusunu kurup tüketmek, vücudun probiyotik ihtiyacını doğal yoldan karşılamanın etkili bir yoludur. Fermente edilen turşular, bağırsak sağlığı için faydalı bakteriler içerir. Bu probiyotikler, sindirim sistemini destekleyerek genel sağlık üzerinde olumlu etkiler yaratır ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, genel sağlık için oldukça önemlidir. Sağlıklı bir bağışıklık sistemi, vücudu enfeksiyonlara karşı korur ve hastalıklara karşı daha dirençli olmasını sağlar. Bağışıklığı güçlendirebilmek için şu yöntemler etkili olabilir:
Bağırsak sağlığını desteklemek, genel yaşam kalitesini artırmak için önemlidir. Bunun için sindirim sistemini dengeleyen gıdalar tercih etmek gerekir. Özellikle fermente gıdalar, vücudun ihtiyacı olan yararlı bakterileri sağlar. Peki, bağırsağa iyi gelen besinler hangileri?
Sağlığımız için faydaları say say bitmeyen pek çok besin bulunuyor. Bir besin var ki onu yiyende ne vitamin eksikliği kalıyor ne de kabızlık! Uzun süre tok tutan o besin sayesinde daha sağlıklı bir yaşama kavuşmak mümkün! İşte her lokması şifa saçan mucize...
"Dünyanın en güzel besini hangisidir?" sorusuna Prof. Dr. Canan Karatay'ın cevabı net. "Bunu yiyen 95 yaşına kadar yaşar!" diyerek bahsettiği ve Prof. Dr. Karatay'ın en favori besini, koronavirüs zamanında da enfeksiyonlardan korunmak adına yüksek bağışıklık için önerdiği turşu. Kelle paçadan sonra kendi önerdiği ikinci faydalı besinin turşu olduğunu belirten Prof. Dr. Karatay, lahana turşusu için "dünyanın en sağlıklı gıdası" diyor ve lahana turşusunun en önemli tıbbi malzemelerden biri olduğunu ifade ediyor. Peki neden ve tabii ki nasıl? Yanıtlar haberimizde.
Kış mevsiminde tüketilen bazı besinler, vücudu içsel olarak güçlendirir ve bağışıklık sistemini destekler. Soğuk hava, vücudun daha fazla enerjiye ihtiyaç duymasına neden olur. Bu yüzden doğru besinler hem enerji verir hem de hastalıklara karşı koruyucu etki sağlar. Doğal kaynaklardan alınan vitaminler, bu dönemde daha da önemlidir. Peki, kış mevsiminde hangi besinler tüketilmeli?
Uzm. Dr. Tuğçe Karaca, bağırsak sağlığının daha anne karnındayken başladığına ve nesilden nesile aktarıldığına dikkat çekti. Özellikle çocukların büyüme ve gelişme dönemlerinde bağırsak sağlığını korumanın, gelecekteki kronik hastalık riskini azaltacağını belirten Uzm. Dr. Karaca, “Eğer sık hastalanan ya da az uyuyan, huzursuz bir çocuğunuz varsa bağırsak dengesinin bozulmuş olabileceğini aklınızda tutmalısınız. Çocuğunuzun bağırsak sağlığını önemseyin.” dedi. Karaca, çocukların bağırsak sağlığını koruyacak önerilerde bulundu.
Lahana turşusu, özellikle kış aylarında sofraların vazgeçilmezi olan lezzetli bir atıştırmalıktır. Ancak sadece damak zevkine hitap etmekle kalmaz, sağlık açısından da pek çok fayda sağlar. Fermente bir gıda olan lahana turşusu, bağırsak sağlığını iyileştirmekten, bağışıklık sistemini güçlendirmeye kadar pek çok olumlu etki gösterir. Peki, lahana turşusunun faydaları nelerdir ve nasıl tüketilmelidir?
Bazı gıdaların turşusunu kurup tüketmek, vücudun probiyotik ihtiyacını doğal yoldan karşılamanın etkili bir yoludur. Fermente edilen turşular, bağırsak sağlığı için faydalı bakteriler içerir. Bu probiyotikler, sindirim sistemini destekleyerek genel sağlık üzerinde olumlu etkiler yaratır ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
Eskiden hiç değilse güreşte altın madalya kazandığımız olimpiyat oyunlarında, bu kez gümüş ve bronz madalyalarla yetiniyoruz. (Şimdilik böyle) ‘Filenin Sultanları’ndan çok umutluyduk,
Instagram’da ‘nuresin34’ rumuzunu kullanan ve adının da Nur Esin olduğunu yazan bir kadının, erkeklerin 100 Euro verip bir escort ile birlikte olmasının aldatma sayılmayacağını söylemesi sosyal medyada tartışma yarattı.
Prof. Dr. Canan Karatay, sağlığımız için faydalı önerileri ile sıklıkla gündeme geliyor. Yaptığı açıklamalar, önerdiği besinler ve söylemleri ile gündemden düşmeyen uzman isim bu kez uzun yaşam sırrını ifşa etti! Üstüne basa basa açıkladığı ve önerdiği bu besini tüketenler 95 yaşına kadar yaşıyor! Her derde deva olan, vücudu zımba gibi yapan o besin bakın neymiş...
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in iddialarıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.
Dr. Eric Berg'e göre hücreleri hızlandıran tavsiyeleri uygulamadan önce nörojenez kavramının tam olarak anlaşılması gerekiyor. Nöronların üretilme süreci için kullanılan bu terim, oldukça önemlidir. Nörojenez hakkında yapılan araştırmaların birçoğu, beynin hipokampus bölgesinde yapılır. Yani beyinde oluşanların davranışa geçtiği evre incelenir.
Baharın taze havası ve doğanın uyanışı, sadece çevremizdeki güzellikleri artırmakla kalmaz, aynı zamanda sağlığımız üzerinde de olumlu etkiler yaratır. Ancak, mevsim geçişleri bağışıklık sistemimiz üzerinde bazı zorluklara da yol açabilir. Kışın soğuk ve kapalı ortamlarından sonra, bahar aylarında vücudumuzun yeni koşullara uyum sağlaması gerekir. Bu geçiş sürecinde, bağışıklık sistemimizi güçlendirmek ve sağlıklı bir şekilde yeni mevsime adım atmak için doğal yöntemlerden yararlanmak büyük önem taşır. Peki, baharda bağışıklık sistemini güçlendirmek için hangi doğal yöntemlere başvurabiliriz? İşte bazı öneriler:
İç Hastalıkları ve Hematoloji Uzmanı Dr. Fatih Öçal, demir eksikliğinin kadınların yüzde 35’inde, erkeklerin ise yüzde 20’sinde görülen bu önemli sağlık problemi, gebe kadınların da yüzde 50’sini etkilediğini söyledi.