Son dakika laktoz intoleransı haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan laktoz intoleransı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan laktoz intoleransı haber sayfamızda...
Ramazan ayında kefir tüketiminin bireye faydalarından bahseden Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Mine Özkazanç Akren, “Kefir, içeriğindeki probiyotikler sayesinde oldukça faydalı bir besindir. Ramazan ayında sindirim sağlığını destekleyen, bağışıklık sistemini güçlendiren ve tok kalmaya yardımcı olan besleyici bir içecektir. Kefir, içerdiği protein ve yağ sayesinde uzun süre tok kalmayı destekler. Sahurda tüketildiğinde gün boyunca açlık hissini azaltır” dedi.
Laktoz intoleransı, günümüzde oldukça yaygın bir sorun haline geldi. Ancak, bu durum genellikle süt alerjisi ile karıştırılabiliyor. Diyetisyen Gamze Çakaloğlu, laktoz intoleransı ile süt alerjisi arasındaki farkları açıklarken, bu durumun belirtileri, teşhis yöntemleri ve çözüm önerileri üzerine önemli bilgiler paylaşıyor. Çakaloğlu'na göre, laktoz intoleransı olan bireyler için sağlıklı yaşam tarzını sürdürebilmek, doğru bilgi ve alternatif gıda seçenekleriyle mümkün. Diyetisyen Gamze Çakaloğlu Posta.com.tr okurlarına özel olarak açıklıyor.
Süt, her yaştan insanın severek tüketeceği, besleyici bir içecek olsa da, özellikle laktoz intoleransı veya alerjisi olan kişiler için sindirimi zorlayıcı olabilir. Bu durum, hazımsızlık, şişkinlik ve karın ağrısı gibi rahatsız edici sorunlara yol açabilir. Neyse ki bu gibi problemlerin çözümü oldukça basit. Peki, laktoz alerjisine ne iyi gelir?
Birçok insanın hayatında önemli bir yer tutan süt ve süt ürünleri, ne yazık ki bazıları için sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Bu gıda grubu, özellikle laktoz intoleransı olan bireyler için ciddi rahatsızlıklara sebep olabilir. Peki, süt içince kemikler neden ağrır? Süt içenlerin kemiğinin ağrıması normal midir?
Laktoz intoleransı olanlar için şişkinlik ve sindirim problemleri artık eskisi kadar zorlayıcı olmayacak. Süt yerine tercih edilebilecek alternatif içecekler, sindirim sistemini rahatlatırken, vücudun ihtiyaç duyduğu besinleri de sunuyor. Bu doğal içecek, şişkinliği azaltan ve bağırsak sağlığını destekleyen özellikleriyle, laktoz duyarlı bireyler için mükemmel bir çözüm haline geliyor. İşte hem sağlıklı hem de sindirimi kolay inek sütü alternatifi o içecek!
Günümüzde sağlıklı beslenme konusunda seçenekler arttıkça, vücudumuza faydalı alternatifler de çoğalıyor. Geleneksel süt ürünleri yerine tercih edilebilecek besinlerden biri de soya yoğurdudur. Hem vegan hem de laktoz intoleransı olanlar için mükemmel bir alternatif olan soya yoğurdu, yalnızca lezzetiyle değil, içerdiği besin değerleriyle de vücudumuza sayısız fayda sağlar. Peki, soya yoğurdu neye iyi gelir?
Yeme-içme dünyası, 2025’te değişen toplumsal alışkanlıklar ve yenilikçi yaklaşımlarla yeniden şekilleniyor. New York Times gazetesi, dünyanın önde gelen uzmanlarından yeni yemek trendleri öngörülerini aldı. Kahvaltı sahnesinin yıldızı Türk kahvaltısı olacak! İşte 2025’in öne çıkan sofra lezzetleri...
Bazı kişiler, sütü tükettikten sonra sindirim sorunları yaşayabilir. Bu durumu aşmak için bazı mükemmel alternatifler bulunur. Özellikle laktoz intoleransı olanlar için bitkisel sütler öne çıkar. Bu alternatifler arasında hem lezzetli hem de sindirimi kolay olan bir seçenek bulunur. Peki, hangi süt çeşidi laktoz intoleransı yaşayanlar için ideal?
Süt, günlük hayatta çocuk ya da yetişkin fark etmeksizin herkesin tüketmesi gereken içecekler arasında yer alıyor. Fakat öyle bir çeşidi var ki vücuda girdiği anda pek çok olumlu etki bırakıyor. Kemikleri güçlendirmekten metabolizmayı çalıştırmaya kadar sayısız faydası bulunuyor. Peki, bu süt çeşidi hangisi? Olumlu etkileri nelerdir?
Hindistancevizi sütü, son yıllarda beslenme dünyasında en çok tercih edilen sağlıklı içeceklerden biri haline gelmiştir. Hem veganlar hem de laktoz intoleransı olan kişiler için mükemmel bir alternatif olan bu süt, aynı zamanda zengin besin içeriğiyle de dikkat çekiyor. İçerdiği vitaminler, mineraller ve sağlığa faydalı bileşiklerle vücuda pek çok fayda sağlar. Peki, Hindistancevizi sütü tam olarak ne işe yarar? Hangi sağlık sorunlarına iyi gelir ve nasıl kullanılır? İşte bu soruların cevapları ve Hindistancevizi sütü ile ilgili bilmeniz gereken her şey!
Laktöz intoleransı, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen yaygın bir sindirim sorunu. Süt ve süt ürünlerinde bulunan doğal bu şeker, şişkinlik ve ishale sebep oluyor. Müdahale edilmediği durumlarda ise daha ciddi sağlık problemlerine neden olabiliyor. Uzman Doktor Gülnara Heydarova, laktoz interoleransına sahip olanların merak ettiklerini Posta.com.tr okuyucuları için açıkladı...
Bazı süt çeşitleri, içerdiği besin değerleri sayesinde vücut için oldukça faydalıdır. Özellikle doğru seçildiği zaman sağlığa olan katkıları yadsınamaz. Kimi sütlerin sindirimi kolaydır ve bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkiler bırakır. Doğal bir destek arayanlar için iyi bir tercihtir. Peki, hangi süt çeşidi doğal probiyotik kaynağı? Faydaları nelerdir?
Laktoza duyarlı olmak, vücudun laktozu sindirme yeteneğinin azalması durumudur. Bu durumda, süt ve süt ürünlerinde bulunan laktoz sindirim enzimleri eksikliği nedeniyle sindirilemez ve sindirim sorunlarına yol açar. Belirtiler arasında şişkinlik, gaz, karın ağrısı ve ishal bulunur. Laktoz intoleransı, genetik faktörler, yaşlanma ve bağırsak sağlığındaki değişikliklerle ilişkili olabilir. Peki, laktoza duyarlı olanlar hangi süt türünü tüketmeli?
Vücut geliştirme ve spor tutkunları tarafından sıklıkla tercih edilen Whey protein tozu ve diğer protein tozları merak ediliyor. Günümüzde farklı türlerde üretilmekte olan protein tozları, farklı amaçlarla tercih edilmekte. Peki, Protein tozu zararlı mı? Whey protein tozu nedir, zararları nelerdir? Whey protein tozu ne zaman içilir?
Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Diyetisyen Meltem Demirci, okul çağı çocukları için sağlıklı beslenme çantası hazırlanmasına yönelik önerilerde bulundu.
Yenidoğan bebekler, sindirim sistemlerinin henüz olgunlaşmamış olması nedeniyle gaz sorunları yaşayabilirler. Bu durum, bebeklerde sıkça karşılaşılan bir problem olup, genellikle beslenme, yutma alışkanlıkları veya sindirim sistemi ile ilgilidir. Peki, bebeğin gazı nasıl çıkar? Bebeğin gazı olduğu nasıl anlaşılır, en kolay nasıl çıkar?
Bir zamanlar sağlıklı ve dengeli beslenen hiçbir bireyin ek vitamin ve mineral takviyesine ihtiyacı yoktur ekolü ile eğitim almış ve okuduğu okuldan mezun olmuş biri olarak şunu söyleyebilirim ki işler maalesef artık eskisi gibi değil!
Çocuklarda ishalin en sık nedeninin virüsler olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nazlı Karakullukçu Çebi, “İshal, daha çok mevsim geçişi dönemlerinde gözlenir. Sulu kakaya; ateş, kusma, karın ağrısı ve iştahsızlık da eşlik edebilir. Bakteri ve parazitlerin sebep olduğu ishaller mikrobun bulaştığı yiyecek-içecek veya temas etmiş ellerin ağıza götürülmesi ile bulaşır. İshal sık karşılaşılan ve nadiren ciddi seyreden bir hastalık olmakla birlikte küçük bebeklerde ateş ve kusmanın eşlik ettiği durumlarda çocuk doktoruna başvurmak oldukça önemlidir” dedi.
Çocuklarda ishalin en sık nedeninin virüsler olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nazlı Karakullukçu Çebi, “İshal, daha çok mevsim geçişi dönemlerinde gözlenir. Sulu kakaya; ateş, kusma, karın ağrısı ve iştahsızlık da eşlik edebilir. Bakteri ve parazitlerin sebep olduğu ishaller mikrobun bulaştığı yiyecek-içecek veya temas etmiş ellerin ağıza götürülmesi ile bulaşır. İshal sık karşılaşılan ve nadiren ciddi seyreden bir hastalık olmakla birlikte küçük bebeklerde ateş ve kusmanın eşlik ettiği durumlarda çocuk doktoruna başvurmak oldukça önemlidir” dedi.
Çocuklarda ishalin en sık nedeninin virüsler olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nazlı Karakullukçu Çebi, “İshal, daha çok mevsim geçişi dönemlerinde gözlenir. Sulu kakaya; ateş, kusma, karın ağrısı ve iştahsızlık da eşlik edebilir. Bakteri ve parazitlerin sebep olduğu ishaller mikrobun bulaştığı yiyecek-içecek veya temas etmiş ellerin ağıza götürülmesi ile bulaşır. İshal sık karşılaşılan ve nadiren ciddi seyreden bir hastalık olmakla birlikte küçük bebeklerde ateş ve kusmanın eşlik ettiği durumlarda çocuk doktoruna başvurmak oldukça önemlidir” dedi.
Hindistancevizi, tropikal iklimlerde yetişen ve sağlık açısından pek çok fayda sağlayan bir meyvedir. Hem etli kısmı hem de suyu, besleyici özellikleriyle dikkat çeker. Son yıllarda sağlıklı yaşam trendlerinde önemli bir yer tutan hindistancevizi, içerdiği besin öğeleri sayesinde sindirimden cilt bakımına kadar birçok alanda faydalıdır. Peki, hindistancevizinin faydaları nelerdir ve nasıl tüketilmelidir? İşte hindistancevizi hakkında bilmeniz gerekenler.
Yoğurt, yüzyıllardır geleneksel beslenmenin vazgeçilmez bir parçası olmuştur. Sağlık açısından sunduğu birçok fayda ile dikkat çeken yoğurt, probiyotik özellikleri sayesinde sindirim sistemi üzerinde olumlu etkiler yapar ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Peki, yoğurdun sağlık üzerindeki faydaları nelerdir ve nasıl tüketilmelidir? İşte yoğurdun sağlığımıza sağladığı faydalar ve doğru şekilde nasıl tüketilmesi gerektiği hakkında bilmeniz gerekenler.
Süt, yıllardır kemik sağlığı, büyüme ve gelişme için önemli bir besin kaynağı olarak kabul edilmiştir. Ancak, süt içemeyen veya süt tüketmeyen kişiler için, bu besin kaynağının yerini alabilecek alternatifler mevcuttur. Süt, bazı insanlar için sindirim sorunlarına, laktoz intoleransına veya süt alerjilerine yol açabilir. Neyse ki, süt yerine geçebilecek birçok sağlıklı alternatif bulunmaktadır. Peki, süt yerine hangi besinleri kullanabiliriz? Süt yerine sağlıklı alternatifler nelerdir? İşte bu sorulara dair detaylı bilgiler.
Her sabah kahvaltıda ayıla bayıla içtiğimiz o mucizevi içecek aslında sağlığımızı olumsuz etkiliyor da olabilir! Uzmanı uyardı: İhtiyacınız olanı seçerek için! İşte dikkatli tüketmemiz gereken, türünü seçerek içeceğimiz o besin kaynağı ve faydaları!