Son dakika Parkinson hastalığı haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Parkinson hastalığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Parkinson hastalığı haber sayfamızda...
Genç girişimciler parkinson hastalığı olan bireylerde görülen ‘donma fenomeni’ semptomunu durduran giyilebilir tıbbi cihaz ürettiler. Ayak bileğine takılan cihaz, hastanın yürüme esnasında yaşadığı ani donma anlarını algılıyor ve hastayı, titreşim özelliğiyle hareket etmeye yönlendiriyor.
Erkeklerin cinsel sorunlarının başında erken boşalma geliyor, bunu hepimiz biliyoruz. Ama sık rastlanmasa da bir başka önemli sorun da “geç boşalma”. Bazılarınız, “Geç boşalma sorun olur mu hiç?” dediniz biliyorum ama bu sorunu yaşayanlar beni anladı bile. Boşalmanın sağlıklısı her şey gibi vakitlice olanı.
Emekli olmayı bekleyen vatandaşları merakla beklediği yasa tasarısı Meclis'e sunuldu. Vergi indirimi olanlar ile yüzde 60 rapor alanların emeklilik haklarında değişikliğe gidiliyor. TBMM'ye sevk edilen yeni yasa tasarısı ile şartlar değişti.
Demans, genellikle yaşlılarda görülen, beyin fonksiyonlarının ilerleyici bir şekilde bozulmasına neden olan bir hastalıktır. Hafıza kaybı, düşünme yetisinde azalma, davranışsal değişiklikler ve günlük yaşam aktivitelerinde zorlanma gibi belirtilerle kendini gösterir. En yaygın türü Alzheimer hastalığıdır, ancak vasküler demans, Lewy cisimcikli demans gibi çeşitleri de mevcuttur. Demans, bireyin yaşam kalitesini ciddi şekilde etkiler ve ilerleyici doğası nedeniyle zamanla profesyonel bakıma ihtiyaç duyulabilir. Tedavi semptomları hafifletmeyi hedefler.
Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını sona erdi ancak hastalığı geçirenler üzerindeki etkileri bilim dünyası tarafından tartışılmaya devam ediyor. Uzmanlar, koronavirüsün basit bir solunum yolu hastalığından çok daha fazlasına neden olabileceğini ve vücuttaki organları etkileyebileceğini söyledi.
Beyaz Saray, ABD basınında Parkinson konusunda uzman bir doktorun 8 kez Beyaz Saray'ı ziyaret ettiğine dair çıkan haberlerin ardından ABD Başkanı Joe Biden'ın Parkinson tedavisi görmediğini açıkladı.
Yaz aylarıyla birlikte teklike yaratan arı sokmasının, alerjik reaksiyonlara neden olabileceğini söyleyen uzman isim, arı alerjisi belirtilerini sıraladı ve ilk 30-60 dakikada yapılması gereken acil müdahale yöntemini anlattı.
Donald Dorff, yaşadığı zorlu geceler ve gösterdiği semptomlar üzerine hastaneye gitti. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar sonucunda uyku davranışı bozukluğu veya RBD adı verilen olağandışı bir hastalık tanısı konan ilk hasta oldu. Tıp dünyasında yeni bir keşfin yolunu açan bu vakanın arkasındaki gerçekler ise oldukça ürkütücü. Peki, bu hastalık neydi? Hangi semptomlarla ortaya çıkıyor? Donald Dorff’un hayatını farklı bir yöne eviren sağlık sorunun tedavisi var mı?
Orgazm elbette bir sorun değil ancak bazen orgazma ulaşmakla ilgili sorunlar yaşanabiliyor. Tedavisi yok mu, öğrenilemez mi, daha iyisi olamaz mı; sorunun kaynağına bağlı olarak hepsi mümkün. Yeter ki orgazmınızın peşine düşün.
Modern yöntemlerle erken dönemde teşhis edilebilen Parkinson’un kontrol altına alınması için birçok tedavi seçeneğinin bulunduğunu belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Hikmet Dolu, “Hastalıkla baş edebilmek için öncelikle ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Bu tedaviye yanıt alınamaması veya tedaviye zaman içinde direnç gelişmesi halinde cerrahi tedavi tercih edilir” dedi.
Parkinson hastalığı beyinde dopamin adı verilen, beyin hücrelerinin birbirleriyle haberleşmesini sağlayan maddeyi üreten hücrelerin bozulması sonucu ortaya çıkıyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Güven Arslan, Parkinson hastalığının detaylı inceleme ile teşhisinin erken konulabileceğini belirterek, “Hastalığın en erken bulguları arasında koku kaybı ve kabızlığın olduğu biliniyor. El titremesi de yine erken bulguların başında geliyor” dedi.
Akdeniz diyeti çeşitli nörolojik hastalıkların meydana gelişinde kritik bir rol oynuyor. Uzm. Dr. Ahmadova, “Beyin sağlığımızı korumanın yolu midemizden geçiyor ve bağırsaklarımızda belirleniyor. Kişiler beslenme tercihleriyle kendi mikrobiyatasını (vücudumuzdaki yararlı mikroorganizmalar) ve dolayısıyla sağlıklarını olumlu yönde değiştirebilir. Böylece nörolojik hastalıklara karşı kendi kalkanlarını oluşturabilirler” dedi.
Günümüzde birçok kişi, geceleri yaşanan ve çoğu zaman farkında olunmayan sıra dışı hareketlere tanık oluyor. Bu hareketler, aslında göz ardı edilmemesi gereken ciddi bir uyku bozukluğunun işaretçisi olabiliyor. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Necioğlu Örken, izole/idiyopatik REM uykusu davranış bozukluğu (iRDB) hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için anlatıyor.
Saç sorunları söz konusu olduğunda, birçok kişiyi endişelendiren en yaygın saç sorunlarından biri kepektir.Herkes hayatının bir döneminde kepek sorunuyla karşı karşıya kalır. Kuru saç derisi genellikle saçlarınızda kepek oluşmasına sebep olur. Kepeklerden kurtulmak söz konusu olduğunda evde uygulayabileceğiniz birçok yöntem bulunur. Genellikle kepek sorunu için herkes saç diplerine doğal yağlarla bakım yapmaya çalışır. Ancak saç diplerini aşırı yağlandırmak da kepek sorununa iyi gelmez. Kepeklerle mücadele etmek için saç diplerini doğru bir şekilde nemlendirmek gerekir. Kepekli saçlar için bakım önerilerini Posta.com.tr okurları için derledik.
İnme dünyada en sık görülen nörolojik hastalıklar arasında yer alıyor. Son zamanlarda her yıl 17 milyon kişinin inme geçirdiği; 35 bin kişinin de inmeye bağlı nedenlerden hayatını kaybettiği biliniyor. Ancak inmenin erken dönemde müdahale edildiğinde tedavi edilen bir hastalık olduğunu belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Uzmanlı Doç. Dr. Mustafa Aziz Yıldırım,” İlaç ve fizik tedavi yöntemleriyle inmenin getirdiği felçle başa çıkılabiliyor” dedi.
Kovid-19 Omicron ailesinin son mutant virüsü Eris varyantı ile ilgili pek çok açıklama peş peşe geliyor. Bulaşıcılığı çok fazla olan Eris varyantına ilişkin Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tolga Kandoğan, önemli bilgileri paylaştı.
Parkinson hastalığı, yavaş yavaş ilerleyip hareket sisteminde bozulmalara yol açıyor. Uzmanlar parkinson hastalarının düzenli olarak egzersiz yapmasını öneriyor. Uzm. Dr. Müge Yetener, yürüyüş bozuklukları ve postüral dengesizliğin parkinson hastalığında (PH) düşme ve sakatlığın önde gelen nedenleri olduğunu söyledi.
Sitikolin, son dönemlerde ismini sıkça duyduğumuz ilaçlar içinde yer alıyor. Alzheimer hastalığı, bipolar bozukluk, Parkinson hastalığı, tembel göz ve beynin diğer şartları için kullanılan sitikolin ile ilgili araştırmalar daha da hız kazandı. Sitikolin içeren besinler nelerdir sizler için derledik.
Bebek ve çocukların da D vitaminine ve güneş ışınlarına ihtiyacı olduğunu belirten Uzm. Dr. Özoğlu, “Güneş ışınlarının en yoğun olduğu saatlerde bebeklerin çok fazla etkilenmemesi için sadece el ve ayaklarını güneşlendirmek iyi bir çözüm olabilir. 6 aydan küçük bebeklerde koruyucu krem kullanılmasını önermiyoruz" dedi.
Halk arasında hem ‘yaşlılık hastalığı’ hem de ‘titrek felç’ olarak bilinen Parkinson’a henüz 20 yaşındayken yakalanan Azizbek Ramanov, tedavi olmak için Özbekistan'dan Türkiye’ye geldi. Titremelerinin kontrol altına alınması için beyin pili takılması ameliyatı olan Ramanov, operasyon sırasında Kalinka şarkısını söyleyerek 4 yıldır mücadele ettiği hastalığına veda etti.
Son yıllarda sağlık alanında büyük ilgi gören glutatyon, vücudun en güçlü antioksidanlarından biri olarak biliniyor. Hücrelerin doğal olarak ürettiği bu molekül, serbest radikallerle savaşarak oksidatif stresi azaltıp bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Jinekoloji, Doğum ve Cinsel Sağlık Uzmanı Op. Dr. Dilek Uslu, konu hakkında bilinmesi gerekenleri posta.com.tr okurları için anlatıyor.
Henüz 15 yaşında kurşun isabet etmesiyle göğüsten aşağısı felç kalan Alihan Şeker(18), doktorlarına "Ne zaman yürüyebileceğim?" diye sorduğunda, "Yürümeyi bırak oturabilecek hale gelirsen şükret" yanıtını aldı. 2 yıl yoğun fizik tedavisi alan Alihan Şeker (18), zor da olsa oturabilmeye başladı. Geçtiğimiz yıl şiddetli ağrılarından kurtulmak için takılan omurilik pili, onu yatağa mahkum olmaktan kurtardı ve Alihan, yürüteçle de olsa adım atmayı başardı.
'İngiltere'nin en çok evlenen adamı' olarak basında geniş yer bulan Ron Sheppard (74), kocalıktan emekli olduğunu açıkladı. Evliliklerin vücudunu yıprattığını söyleyen Sheppard, huzur evine gideceğini söylüyor.
Kadınlarda erkeklerden daha sık rastlanan cinsel işlev bozukluğu, cinsel ilişkininin başında ya da herhangi bir aşamasında meydana gelen bir rahatsızlıktır. Her yaşta görülebilen, cinsel aktivite istemini azaltan ya da kişinin zevk almasını engelleyen cinsel işlev bozuklukları ilerleyen yaşlarda daha fazla görülür. Fiziksel ve psikolojik nedenlerden kaynaklanan cinsel işlev bozuklukları doğru tanısı tedavide önemli rol oynar. Üroloji ve Androloji Prof. Dr. Ömer Faruk Karataş, erkeklerde boşalma problemlerinin nedenleri ve tedavileri hakkında merak edilenleri sizler için anlatıyor.