Son dakika poğaça haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan poğaça gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan poğaça haber sayfamızda...
Poğaça yaparken mayanın yerine kabartma tozu kullanmak, hamurun hızlıca kabarmasını sağlar. Kabartma tozu, hamurun içinde bulunan asidik bileşiklerle reaksiyona girerek kabarma işlemi yapar, böylece poğaçalarınız daha kabarık ve hafif olur. Peki, kabartma tozu poğaçada nasıl kullanılır?
Mutfakta lezzetin sırrı kullanılan malzemelerde saklı! Tereyağı da bu listenin başında geliyor. Ama her tereyağı aynı kalitede mi? Maalesef değil. Market raflarında çeşit çeşit tereyağı var ama gerçekten doğal ve katkısız olanı nasıl ayırt edebiliriz? İşte tereyağı seçerken göz önünde bulundurmanız gereken en önemli detaylar…
Bir pastaneye gittiğinizde, o mis gibi kokan ve yumuşacık poğaçaları kim sevmez ki? Geçmişten günümüze, özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan poğaçalar, evde yapıldığında da pastaneden alınanlardan farksız olabilir. Ancak evde mükemmel bir poğaça yapabilmek, her zaman öyle kolay bir iş değildir. Peki, evde yumuşacık, puf puf ve bayatlamayan bir poğaça yapmak için neler yapmanız gerekir? İşte, 40 yıllık pastane deneyimiyle yumuşacık poğaçaların sırrını keşfetmeye ne dersiniz?
Survivor All Star 2025'in yeni bölümü yayınlandı. Poğaça ve olta takımı ödülünü kazanan takım belli oldu. Ayşe ve Merve arasında tansiyon yükseldi. Takımlar arasında gerginlik yaşandı. Adaya veda eden yarışmacı belli oldu. İşte detaylar...
Doğru zamanda yapılan kahvaltının vücut sağlığını derinden etkilediğini söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, sabah 6-8 saatleri arasında yapılan kahvaltının, kalp krizi ve kanser gibi ciddi hastalıkların riskini azaltabileceğini ifade etti. Prof. Dr. Göral, “Kahvaltı, biyolojik saatin düzenli çalışmasını sağlayarak yaşam kalitesini artırır ve ömrü uzatır” dedi.
Hamur işi, lezzetli ve cazip olsa da aşırı tüketimi vücutta bazı olumsuz etkilere yol açabilir. Yüksek kalori, şeker ve yağ içeriği, kilo alımına, kalp hastalıklarına ve sindirim sorunlarına neden olabilir. Bu yüzden, hamur işleri ölçülü tüketilmeli ve dengeli bir beslenme programına dahil edilmelidir. Peki, hamur işi tüketmenin zararları nelerdir?
Diyetisyen Elif Topuz Ülkü, çocukların geceleri yatmadan önce tok yatmaması gerektiğini vurgulayarak; “Geceleri çocukların yatağa tok yatmamalı, eğer tok yatarlar ise erken yaşta şekere yakalanabilirler” dedi.
Okul döneminde beslenme; büyüme çağında olan çocukların fizyolojik, sosyal ve duygusal açıdan gelişimini destekliyor. “Bu dönemde kazanılan beslenme alışkanlıkları, ileride oluşabilecek beslenme problemlerinin önüne geçiyor ve okul başarısına katkı sağlıyor” diyen Diyetisyen Yıldız Melek Aksoylu, “Okula giden çocukların öğrenmelerinin desteklenmesi için güne simit, poğaça, börek ile değil; yumurta, peynir, zeytin veya protein ağırlıklı çorbalarla başlamaları sağlanmalı” dedi.
Kahvaltı yapmadan okula giden çocuklarda obezite riskinin oldukça yüksek olduğunu belirten uzmanlar, çocukların okula gitmeden önce mutlaka kahvaltı yapması konusunda uyarıyor.
Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Diyetisyen Meltem Demirci, okul çağı çocukları için sağlıklı beslenme çantası hazırlanmasına yönelik önerilerde bulundu.
Okula giden özellikle de anaokulu çağındaki çocuklar için beslenme önerileri paylaşan Diyetisyen Zeynep Dolu, “Çocukların özellikle kemik ve diş gelişimi için günde 2-3 porsiyon süt ve süt ürünü tüketmeleri önemlidir. Günlük beslenme planı içine yüksek kaliteli proteinlerden yumurta, 2-2,5 su bardağı kadar süt veya yoğurt, 1-2 köfte kadar et veya 1 porsiyon kuru baklagiller tüketiliyorsa çocuk için protein alımı yeterlidir” dedi.
Her kültürün kendine dair hamur işleri, evde sabah sofralarını süsleyen börekler, kruvasanlar, simitler ya da akşam yemeğinde sunulacak içerikleri daha zengin öğünleri vardır. Özellikle sabah fırıncıların erken saatlerde pişirdiği ekmek ve eşlikçileri olan poğaça, simit gibi geleneksel kahvaltılıklarla hızla güne başlarken aslında bir kültürü de tüketiyoruz diyebiliriz. Bu hafta dünyada sıkça karşımıza çıkan, ülkemizde de yaygınlaşan Kruvasan-Fransızca: croissant hikayesinden bahsetmek istiyorum.Yaygın olarak Fransız sanılan kruvasan aslen Viyanalı. Hikayesi de Osmanlı’nın Viyana Kuşatması’na dayanıyor.
Türkiye'de en çok sevilen kahvaltı yöntemlerinden biri, sıcacık bir poğaça ve tavşan kanı çay içmek oluyor. Özellikle kısıtlı zamanlarda bir an önce karnın doyması için kolay bir kaçamak oluyor. Fakat bu lezzeti yüksek kahvaltı yönteminin hiç farkında olunmayan zararları da var. Peki, poğaça tüketmek neden zararlı?
Susamsız simit tarifi, yapılışının kolaylığı ve eşsiz lezzeti nedeniyle hem damağına hem de zamanına önem verenler tarafından araştırılıyor. Karadeniz bölgesine has susamsız simit halk arasında ‘Kel simit’ olarak da biliniyor oldukça da rağbet görüyor. Peki, Susamsız Rize simidi nasıl yapılır? İşte, susamsız simit malzemeleri, yapılışı ve tarifi…
Bursa'da çocuklarından Zeynep (11) ve Aslı’yı (6) bıçaklayarak, Muhammet Ali’yi (3) ise boğarak öldürüp polise teslim olan Murat Kılıç’ın (39) ifadesinde “Simit, poğaça alarak kahvaltı yapıyorduk. Masanın üzerinde duran bıçağı görünce içime bir şeyler oldu. Sonra, kızlarımı rastgele bıçaklayarak öldürdüm. Oğlumu ise boğdum” dediği belirtildi.
Uzmanlar, Ramazan ayında yavaşlayan metabolizma hızının yavaş yavaş yükseltilmesi gerektiğini belirterek, bayramda dengeli beslenme ve bol su içilmesi uyarısında bulundu.
Tarçın, mutfaklarda yaygın olarak kullanılan baharatlardan biridir. Hem lezzetli hem de sağlığa faydalı olan bu baharat, eski çağlardan beri hem yemeklerde hem de tıbbi amaçlarla kullanılmaktadır. Tarçın, güçlü antioksidan özelliklere sahip olup, bağışıklık sistemini güçlendirmekten sindirim sorunlarını gidermeye kadar birçok fayda sağlar. Peki, tarçının sağlık üzerindeki etkileri nelerdir ve nasıl tüketilmelidir?
Ramazan ayı boyunca oruç tuttuysanız öğün sayısını azalttınız, beslenme düzeniniz tamamen değişti bütün gün süren açlığın üzerine oturduğunuz iftar sofralarından belki de haddinden fazlaca yiyerek kalktınız. Uzun süren açlık ve susuzluğa; belki sahur nedeniyle uykusuzluk da eşlik etti. Metabolizma hızınız düştü, vücut adaptasyon geliştirdi. Ramazan ayının bitmesiyle birlikte şimdi eski düzeninize geri döneceksiniz ancak bundan önce araya bayram girecek.
Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesi Yamanlı Mahallesi muhtar adayı, eski gemi kaptanı Necati Eren ‘boyasız ev kalmayacak’ sloganıyla seçim öncesinde işe koyuldu. 250 haneli köyde günde 3 evin dış cephelerini boyayıp, Türk bayrağı yapıştıran muhtar adayı, “Köyümü güzelleştirmek için yola çıktım” dedi.
Ramazan ayı, oruç tutanlar için beslenme ve yaşam şeklinin değiştiği bir aydır. Oruç tutanların sağlıklarına önem vermeleri açısından iftar ve sahur menüleri konusunda dikkatli olmaları gerekmektedir.
Çörek otu (Nigella sativa), yüzyıllardır mutfakta baharat olarak kullanılmasının yanı sıra sağlık üzerindeki olumlu etkileriyle de bilinir. İslam dünyasında "şifalı tohum" olarak adlandırılan çörek otu, bağışıklığı güçlendiren, hastalıklara karşı koruma sağlayan ve genel sağlığı iyileştiren güçlü bir besindir. İçerdiği timokinon adlı aktif bileşik sayesinde, antioksidan, antiinflamatuar ve antimikrobiyal etkiler gösterir.
Eskişehir’de kış mevsiminin etkisini göstermesiyle birlikte pek çok vatandaş soğuk algınlığı ve solunum yolu enfeksiyonu gibi rahatsızlıkları ile karşı karşıya kalıyor. Hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü kent genelinde, zaman zaman don olayları meydana gelirken, doktorlar hastalıklarla mücadele eden ve kalp rahatsızlığı olan vatandaşlara yönelik uyarılar yaptı.
Kalp ve Damar Cerrahı Doktor Selami Doğan, kış aylarında solunum yolu enfeksiyonlarını önlemek için insanların çok bulunduğu kapalı yerlerin havalandırılması ve tansiyonu dengelemek için düzenli yürüyüş yapılması gerektiğini söyledi.
Yeni yılı karşıladığımız ilk saatlerde mide ağrısı, şişkinlik, hazımsızlık, baş ağrısı gibi problemleri yaşamamak için dikkatli beslenmekte fayda olduğunun altını çizen diyetisyen Berna Arslan, “Yemeklerinizin pişirme yönteminde kızartma yerine fırınlama, soteleme veya ızgara seçeneklerini seçmenizi öneririm. Hafif başlangıçları tercih ederek ana yemekten önce salata, ızgara sebze, zeytinyağlı meze varsa tüketilebilir" dedi.