Son dakika stres haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan stres gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan stres haber sayfamızda...
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonunun (UNICEF) yayımladığı ortak rapora göre, dünya genelindeki 10-19 yaşlarındaki her 7 çocuk ve ergenden 1'inde anksiyete, depresyon veya davranış bozuklukları gözlemleniyor.
Tükenmişlik sendromunun bireye etkilerinden bahseden Psikolog İrem Naz Kırım, "Bireyler sürekli kendilerini bitkin ve isteksiz hissediyorsa, sabahları uyanmakta güçlük çekiyorlarsa ve günlük işlevsellikleri azaldıysa, bu durum tükenmişlik sendromuna işaret edebilir" dedi.
İnsanların yaklaşık yüzde 80'inin hayatlarının bir döneminde bel ağrısı yaşadığını belirten Prof. Dr. Muharrem Çidem, "Oturarak veya ayakta çalışarak tekrarlayıcı hareketler yapmak, bel ağrısı için önemli bir risk faktörüdür. Omurgamız uzun süre oturmayı veya ayakta aynı pozisyonda hareketsiz kalmayı sevmez. Kilo da ayrıca bele binen yükü arttırmaktadır" uyarısında bulundu.
Stres, hareketsizlik, yanlış beslenme gibi pek çok etken, kilo alımına neden olabiliyor. Özellikle göbek bölgesindeki inatçı yağlardan kurtulmak için oldukça efor sarfetmek gerekiyor. Ancak kahvaltıda tüketeceğiniz besinlerle, bölgesel zayıflamayı sağlamak mümkün.
Karın ağrısı, modern yaşamın en sık karşılaşılan sağlık sorunlarından biri haline geldi. Stres, düzensiz beslenme, yetersiz su tüketimi ve hareketsizlik gibi etkenler, sindirim sisteminin düzenini bozar ve bağırsaklarda tıkanmalara yol açar. Peki, serum etkisi veren sebzeler nelerdir?
Türkiye günlerdir Ege Denizi’ndeki depremleri konuşuyor. Dünya’nın da gözü iki haftadır Yunanistan’ın Santorini adasında meydana gelen hareketlilikte. Türkiye’nin iki ünlü deprem uzmanı yaşanan tüm bu gelişmeleri Posta İzmir’e değerlendirdi.
Şehirlerde yaşamanın sunduğu avantajların yanı sıra, bazı zorluklarla da başa çıkmak gerekir. Hava kirliliği ve soğuk hava, özellikle astım hastaları için ciddiye alınması gereken riskler barındırıyor. Solunum yollarını etkileyen bu faktörler, astım belirtilerini kötüleştirebiliyor ve krizleri tetikleyebiliyor.
Cilt sağlığını tehdit eden egzama, sedef ve cilt yıpranmalarında ciddi artış yaşanıyor. Stres, çevresel faktörler ve yanlış ürün kullanımı bu sorunları tetiklerken, erken teşhisin ve doğru tedavinin önemi de büyük. Öyle bir doğal çözüm var ki kremlere binlerce lira vermeyi önlüyor, minimum kullanımla maksimum fayda sağlıyor! İşte egzama ve sedefin baş düşmanı, gençlik sırrı o mucize...
Diş sıkma ve diş gıcırdatma (bruksizm), birçok kişinin farkında olmadan yaşadığı yaygın bir problemdir. Özellikle stres ve kaygı, bu alışkanlığın en büyük tetikleyicilerindendir. Gün içerisinde farkında olmadan çenenizi sıktığınızı ya da gece uyurken dişlerinizi gıcırdattığınızı hissediyorsanız, bu durum hem çene sağlığınızı hem de yüz estetiğinizi olumsuz etkileyebilir.
Stres, hareketsizlik, yanlış beslenme gibi pek çok etken, kilo alımına neden olabiliyor. Özellikle göbek bölgesindeki inatçı yağlardan kurtulmak için oldukça efor sarfetmek gerekiyor. Ancak kahvaltıda tüketeceğiniz besinlerle, bölgesel zayıflamayı sağlamak mümkün.
Başta kanser türleri olmak üzere neredeyse tüm hastalıkların tanısı için kritik rol oynayan pataloji bilimi, geliştirilmiş yapay zeka ile birlikte yeni bir devrin kapılarını açtı.
Genel Cerrahi Bölümü’nden Prof. Dr. Mehmet Karabulut günümüzde hazır yiyecek ve işlenmiş gıdaların popülerliğinin arttığını ifade ederek, “Bu ürünlerin hayatımıza girmesi beslenme alışkanlıklarımızda önemli değişikliklere yol açtı” dedi. Op. Dr. Ayhan Çevik ise kanser riski açısından bazı işlenmiş gıdaların daha tehlikeli olarak değerlendirildiğini belirterek, “Yüksek şeker ve trans yağ içeren işlenmiş gıdalar da kanser riskiyle ilişkilendirilmiştir. Özellikle fast food tarzı gıdalar, işlenmiş tatlılar ve gazlı içecekler, vücutta enflamasyona yol açarak kanser gelişimine zemin hazırlayabilir. Ayrıca ağır işlenmiş gıda ürünleri, yüksek ısıda pişirilen gıdalar ve trans yağlar içeren gıdalar da genellikle sağlık açısından olumsuz etkilere sahiptir” diye konuştu.
Bu dert ne zaman bitecek biliyor musunuz? Sağlık sorununuzla yüzleşip şahsen deneyebileceklerinize odaklanıp sonuç alamazsanız hızlıca işin uzmanından profesyonel destek aldığınızda. Çözümü var. Kısa ve net.
Bilim, teknoloji, mühendislik, tıp, sosyal bilimler ve beşeri bilimler alanlarında akademik yayıncılık yapan Springer Nature tarafından hazırlanan yeni bir çalışmada, deniz, su ve kara kirliliğine ilişkin büyüyen endişenin birincil kaynağının, sentetik veya yarı sentetik bileşenlerden yapılmış plastikler olduğuna dikkat çekildi. Çalışmada, felakete karşı geri dönüşümün gerekliliği vurgulanırken; plastik atığın yakılma sonucu, solunduğunda ölümcül olabilen dioksin gibi kanserojen kimyasallar yaydığı, hamile kadınlar ve doğmamış çocuklarının bu toksik etkilere karşı özellikle savunmasız olduğu ifade edildi.
Cilt, zamanla yaşlanır ve çeşitli çevresel etmenler, stres ve yaşam tarzı gibi faktörlerle kırışıklıklar ve sarkmalar meydana gelir. Ancak, bu yaşlanma sürecini geciktirmek ve cildinizi gençleştirmek aslında mümkün. Peki, cilt nasıl parlatılır? Cildi parlatmanın yolları nelerdir?
Çalışanların esenlik düzeyini etkileyen faktörleri belirlemek üzere yapılan ‘Esenlik Araştırması’na göre genel esenlik düzeyini en çok etkileyen faktörler çalışma hayatındaki özerklik, sosyal ilişkilerden hoşnutluk ve mevcut sosyo-ekonomik statü oldu. İş yerinde rol belirsizliği arttıkça tükenmişlik hissinin de arttığı, sosyal ilişkilerden hoşnutluk ve çalışma özerkliğinin ise bu hissi azalttığı tespit edildi. Y kuşağı genel esenliği en düşük, tükenmişlik hissi en yüksek kuşak olarak dikkat çekerken Z kuşağı da Y kuşağına çok yakın bir tablo çizdi.
Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Osman Uzman, kış aylarında soğuk havalarda kalp krizi riskinin arttığına dikkat çekti.
Kemik sağlığında beslenmenin önemine değinen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Vezirhüyük, “Kemik sağlığında birçok besin ögesinin destekleyici rolü bulunur. Bunlar arasında kalsiyum, D vitamini, protein, magnezyum, fosfor ve potasyum öne çıkar. Fazla tuz içeren gıdalar, alkol, düşük besin değeri olan işlenmiş gıdalar, yüksek oksalat içeren gıdalar, asitli içecekler (gazlı içecekler), yağ oranı yüksek gıdalar, aşırı D vitamini veya takviyelerini gelişigüzel kullanmak ve aşırı kafein tüketimi ise kemik sağlığını olumsuz etkileyebilir” dedi.
Kolunuzun çarptığı herkesin bir anda anksiyetesi (kronik kaygı bozukluğu) tetiklenecekmiş gibi. Bir çeşit anksiyete salgını var. Öylesine hassas, kırılgan bir topluma dönüşüyoruz ki dünya toplumları olarak. Şımartma kültürü ve pamuklar içinde büyütülen bir kuşağın gerçek hayat karşısında anksiyetesinin tutmaması anormal olurdu zaten.
Saç dökülmesi, birçok insanın yaşadığı ve genellikle rahatsızlık verici bir sorun olabiliyor. Saç dökülmesinin nedenleri oldukça çeşitli olabilir. Genetik faktörler, hormonal değişiklikler, stres, sağlıksız beslenme alışkanlıkları, çevresel faktörler ve kimyasal işlemler saç dökülmesine yol açabilen başlıca etkenlerdir. İşte saç dökülmesini durduracak olan o yöntem!
Modern yaşamın getirdiği stres, hızlı yaşam temposu ve sürekli artan sorumluluklar, birçok insanın ruh halini ve fiziksel sağlığını etkiliyor. Özellikle duygusal ve fiziksel ihtiyaçların göz ardı edilmesi, ilişkilerde derin yaralar açabiliyor. Peki, cinsel isteksizliğe neden olan faktörler nelerdir? Cinsel hayat neden kötüye gider?