Son dakika uyku haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan uyku gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan uyku haber sayfamızda...
Sabahları yaşanan bazı ufak belirtiler, vücudunuzun ciddi sağlık sorunları hakkında uyarı veriyor olabilir. Yorgunluk, boğaz ağrısı veya gece terlemeleri gibi semptomlar, göz ardı edilmemesi gereken sinyaller taşıyor. Uzmanlar, bu belirtilerin ciddi hastalıkların ilk işaretleri olabileceğini belirtiyor.
Kabak çekirdeği, yalnızca lezzetli bir atıştırmalık olmakla kalmaz, aynı zamanda sayısız sağlık faydası sunar. Gece yatmadan önce bu besini tüketmek, vücudunuzda pek çok olumlu etkiye yol açabilir. İşte vücudu rahatlatan ve gece boyunca sağlıklı bir uyku sağlayan kabak çekirdeğinin faydaları!
Japonlar, sağlıklı yaşam şekilleri ve uzun ömürleri ile dikkat çekiyor. Yedikleri besinlerden uyku düzenlerine kadar pek çok detay merakla takip ediliyor. Özellikle yedikleri bazı mucize besinler sayesinde 100 yaşını geçen Japonların bilinen en etkili sırrı ise o besinmiş! İşte Japonların favorisi hem leziz hem de sağlıklı mucize sebze ve faydaları!
Son zamanlarda ülkemizde de daha fazla egzotik meyve üretilmeye başlandı. Bir meyve var ki kansızlıktan uyku sorunlarına kadar birçok hastalığa faydası bulunuyor. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde sağlık için faydalı olan o özel meyve tat olarak kavun aromasına sahip. İşte ülkemizde özenle yetiştirilen, faydaları saymakla bitmeyen pepinonun sağlığımıza katkıları...
Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Osman Uzman, kış aylarında soğuk havalarda kalp krizi riskinin arttığına dikkat çekti.
Halk arasında 'çikolata kisti' olarak bilinen endometriozis, kadınların hayatını kabusa çevirebiliyor. Bu hastalık sadece üreme sistemini değil, tüm vücudu etkiliyor. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Erkut Attar, hastalığın birçok gizli tehlike barındırdığına dikkat çekerek, “Endometriozis, kadınların yaşam kalitesini derinden etkileyen kronik ve karmaşık bir sorun. Zira hastalık sadece pelvik ağrılar ve üreme sorunlarıyla sınırlı kalmaz. Migrenden, IBS’e, depresyondan kalp hastalıklarına kadar birçok problem için de risk oluşturur. Bu nedenle, endometriozisi anlamak ve yönetmek, multidisipliner bir yaklaşım gerektirir” dedi. Prof. Attar, “Her 10 kadından birinde endometriozis olmasına karşın farkındalık çok düşük. Kadınlar genelde doktora gitmeyi erteliyor, bu da hastalığın ilerlemesine yol açıyor. Şiddetli adet ağrısı varsa mutlaka bir doktora gidilmeli” uyarısında bulundu.
Kardiyoloji Uzm. Doç. Dr. Semra Topcu, influenza (grip) virüsü gibi viral enfeksiyonların bazı riskli hasta gruplarında kalbi yorup zayıf düşürebileceğini ve kalp kası iltihabi hastalığına yol açabildiğini söyledi.
Epilepsi, son yıllarda hızlı bir şekilde artış gösteren nörolojik bir rahatsızlıktır. Dünya genelinde yaklaşık 65 milyon epilepsi hastası bulunduğu düşünülmektedir. Her yıl ortalama 2,4 milyon yeni epilepsi vakası kaydedilmektedir. Peki, epilepsi tam olarak nedir? Tetikleyicileri ve belirtileri nelerdir? Nöroloji ve Klinik Nörofizyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kadriye Ağan Yıldırım, 10 Şubat Dünya Epilepsi Günü’ne özel tüm merak edilenleri Posta.com.tr okurları için açıkladı. İşte detaylar…
Sağlık Bakanlığı, sarı serumun hekim kararı ile eğitimli sağlık personeli tarafından, uygun sağlık kurumu koşullarında ve gerekli görülen hallerde verilebileceğini bildirdi.
Mutfaklarda sıkça kullanılan bazı yeşillikler, yalnızca yemeklere lezzet katmakla kalmaz, aynı zamanda sağlık açısından da birçok fayda sunar. Sindirimi kolaylaştıran, bağışıklık sistemini destekleyen ve vücuda birçok olumlu etkisi bulunan bu bitkiler, doğal şifa kaynakları arasında yer alır. Özellikle mide rahatsızlıklarından uyku problemlerine kadar birçok alanda destekleyici rol oynayan bu yeşil mucize, düzenli tüketildiğinde vücuda sayısız katkı sağlar. Peki, bu bitkinin bilinmeyen faydaları nelerdir? İşte detaylar...
Öğrencilerde, doğru beslenme alışkanlıklarının akademik başarıyı artırdığını söyleyen Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Özlem Demir, "Yetersiz veya dengesiz beslenmenin ise başarıyı olumsuz etkiliyor. Omega-3 yağ asitleri, antioksidanlar ve B grubu vitaminler gibi belirli besinler de bilişsel fonksiyonları destekler. Ayrıca sinir sistemi sağlığında kritik bir rol oynayan B12 ve Demir içeren gıdalara da beslenme de yer verilmeli. Düşük demir seviyelerinin odaklanma zorluğuna ve düşük test performansına neden olduğu araştırmalarla kanıtlanmıştır. Bu nedenle aileler, çocukları için bunların dahil olduğu bir beslenme tipi oluşturmalılar” dedi.
Mersin’in sıcak ikliminde yetişen ve "aşk meyvesi" olarak bilinen çarkıfelek, faydalarıyla her geçen gün daha fazla ilgi görmeye devam ediyor. Bu mucizevi meyve, C vitamini zenginliğiyle öne çıkarken, doğal sakinleştirici etkisiyle uyku problemlerine çözüm sunuyor. İşte hem lezzeti hem de sağlığa olan katkılarıyla o meyve!
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Gönen, tahlillerde bir eksiklik yoksa takviye vitaminlerin vücuda zararları olabileceği uyarısında bulundu.
Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sera Yazıcı, fibrokistik meme değişiklikleri hakkında bilgi verdi. Dr. Yazıcı, “Memenin fibrokistik değişiklikleri kadınlarda sık görülen ve memede ağrı, hassasiyet ve ele gelen kitle şikayetlerine neden olan bir durumdur ve hastalık değildir. Genelde meme dokusundaki bu değişiklikler zararsızdır ve tedavi gerektirmez. Kanser gelişme riski yoktur. 20-50 yaş arası kadınların yaklaşık yüzde 50’sinde bu duruma rastlanmaktadır, ancak her yaş grubundaki kadınlarda görülebilir. Memedeki fibrokistik değişiklikler, memede var olan bağ dokusunun memenin bir bölgesinde yoğunlaşması sonucu oluşur. Doku içerisinde sıvı toplanırsa kistler de oluşabilir. Ayrıca kahve, çay ve alkol tüketiminin de memedeki ağrı oluşumunda etkili olabileceği düşünülmektedir” diye konuştu.
Tatil sonrası okula dönüşün, çocukların sağlığını tehdit eden pek çok riski beraberinde getirdiğini söyleyen Uzm. Dr. Nesiman Alili, “Kalabalık sınıflar, yetersiz hijyen önlemleri ve düzensiz tatil alışkanlıkları nedeniyle bulaşıcı hastalık riski artıyor. Tatilde düzensizleşen uyku ve beslenme alışkanlıkları bağışıklık sistemini zayıflatabilir. Çocuklarımızı okula sağlıklı bir şekilde başlatmak için alabileceğimiz önlemler büyük önem taşıyor” dedi.
Geceleri sık sık uyanıyor veya uyku kalitenizde düşüş yaşıyorsanız, bunun sebebi D vitamini eksikliği olabilir. Son zamanlarda yapılan araştırmalar, bu önemli vitaminin uyku düzenimiz üzerinde büyük bir etkisi olduğunu gösteriyor. D vitamini seviyelerinin düşük olması, özellikle gece uyanmalarına ve uyku apnesi gibi rahatsızlıkların şiddetlenmesine neden olabiliyor. İşte bunu düzeltmek için yapabilecekleriniz!
Vücudumuzun kusursuz bir şekilde çalışması için vitamin ve mineral dengesini iyi sağlıyor olmak ve besin tüketimini bu doğrultuda yapmak oldukça önemli. Vücudunuz vitamin ve mineral eksikliği yaşadığında bazı belirtiler göstererek size uyarı verebilir. İşte vitamin ve mineral eksikliğiniz olduğunu gösteren o belirtiler...
Zonanın, bağışıklık sistemi üzerindeki baskıyı artıran veya bu sistemi zayıflatan birçok farklı faktör nedeniyle ortaya çıkabildiğini vurgulayan Dermatoloji Uzmanı Dr. Nasım Behkamı, “Özellikle 50 yaşın üzerindeki bireylerde zona riski artmaktadır. Diyabet ve benzeri bağışıklık sistemi üzerinde etkili hastalıklar ve aşırı stres, zona gelişimini kolaylaştırabilir” dedi.
Kartalkaya'da yaşanan otel faciasında eşini ve kızını kaybeden iş adamı Rıfat Doğan, kızının kendisine attığı son mesajı gösterdi. Kayınpederi Yusuf Yaman ise gözyaşları içinde, 'Benim yangınımı kim söndürecek? Ben yanıyorum' diyerek yaşananlara tepki gösterdi.
Östrojen dominansı, kadın sağlığını olumsuz etkileyebilecek ciddi bir hormonal dengesizliktir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Karas, hormonal dengesizliğin nasıl oluştuğunu anla-tıp, kadın sağlığı üzerindeki etkileri hakkında bilgiler verdi
Sağlıklı kilo almanın yollarını anlatan Uzman Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Sağlıklı kilo alımı, kalori miktarını artırmanın ötesinde bir anlayış gerektirir. Kalorinin kaynağı, sağlığınızı korumanız açısından büyük önem taşır. Fast-food gibi işlenmiş gıdalar yerine, doğal ve besleyici gıdaları tercih etmek bu sürecin temel taşıdır. Örneğin, tam tahıllar, sağlıklı yağlar (örneğin zeytinyağı ve avokado), kaliteli protein kaynakları (et, tavuk, balık, yumurta) ve taze sebzeler, sağlıklı kilo alımı için ideal seçimlerdir” dedi.
2024’ün son yazısında, Eski Avrupa Birliği Merkez Bankası Başkanı Draghi’nin çok konuşulan raporuna değinmiş ve AB’nin dünya ekonomisindeki payının 30 yılda yüzde 26’dan yüzde 17’ye gerilediğine dikkati çekmiştim.