Son dakika yaz aylarında beslenme haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yaz aylarında beslenme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yaz aylarında beslenme haber sayfamızda...
Uzmanlar, öğle saatlerinde, özellikle yaşlıların, çocukların, gebelerin ve kronik hastalığı olanların dışarı çıkmamalarını ve su tüketimine odaklanılmasını, hafif ve sulu yiyecekler tercih edilmesini tavsiye ediyor.
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte pek çok kişinin beslenme düzeni değişmeye başladı! Bu durumun sağlık üzerinde olumsuz etkilerinin olduğuna değinen Dr. Hüseyin Sarıkaya, sıcak havalarda beslenme düzenine dikkat çekti. Peki, sıcak havalarda nasıl beslenilir? Yaz aylarında beslenme düzeni nasıl olmalıdır? İşte tüm detaylar...
Ağız, Diş Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Atilla Alexander Akgöl, en yaygın belirtileri arasında diş eti çekilmesi, dişlerde sallanma ve kronik kötü ağız kokusunun bulunduğu periodontal hastalıkların diş kaybına kadar gidebilen ciddi sonuçlar doğurabileceği konusunda uyarıda bulundu. Periodontitisin diş eti ve dişleri destekleyen diğer yapılar üzerinde ciddi enfeksiyonlara yol açan ilerlemiş bir diş eti hastalığı olarak biliniyor. Akgöl, tedavi edilmediğinde periodontitisin diş kaybına neden olabileceğini belirterek, "Periodontitis, diş eti iltihabının (gingivitis) ilerlemesi sonucunda ortaya çıkar. Bakteriyel plakların diş eti çizgisinin altına inerek iltihaplanmaya ve doku hasarına yol açmasıyla gelişir" dedi.
Ciddi oranda artan hava sıcaklıkları, sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık, başta kalp hastaları olmak üzerek birçok hastalık grubu için risk oluşturuyor. Kardiyoloji uzmanı Dr. Aziz Günsel, kalp hastaları için aşırı sıcaklarda dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat çekiyor.
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, en çok kalp hastaları için risk oluşturuyor. Kardiyoloji uzmanı Dr. Aziz Günsel, kalp hastaları için aşırı sıcaklarda hayat kurtaracak önerilerde bulundu.
Yaz aylarında vücut sağlığı korumak için beslenme düzenine dikkat etmek gerekiyor. Diyetisyen Merve Kodal, yaz aylarında vatandaşların beslenmelerine dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulundu. Kodal, “Bu dönemde beslenme düzeninde yapılacak bazı değişiklikler, sağlık problemlerinin azalmasında ve önlenmesinde etkili olacaktır" dedi.
Yazın sıcak havalarda vücut sağlığını koruyabilmek için ağır ve yağlı besinlerden uzak durmanız gerekiyor. Sağlıklı ve hafif besinleri tercih etmek bu mevsimde daha doğru oluyor. Uzmanlar özellikle yaz mevsiminde Akdeniz tipi beslenmeyi öneriyor. İşte yaz sıcaklarında Akdeniz diyeti ile beslenme önerisi...
Herkes yaza doğru tatil için zayıflamaya başlar fakat yazın tatillerde artık kiloları kimse düşünmez ve dilediğini yiyip içme sezonu açılır. Bu sebeple genelde tatile kilo kontrolü yapmak ve kilo vermek zorlaşır. Ancak yaz aylarında kilo kontrolü sağlamanın çok basit yolları var. İşte yaz aylarında kilo kontrolü ile ilgili 5 altın kural
Yaz aylarında hava sıcaklığı ile birlikte vücut ısısı da yükseliyor. Sıcak havalarda vücut sağlığını koruyabilmek için özellikle beslenmeye çok dikkat etmek gerekiyor. Uzmanlar yaz aylarıyla birlikte beslenme alışkanlıklarının değişmesi gerektiğini de vurguluyor. Sıcak havalarda vücut sağlığını koruyabilmek için bu beslenme önerilerine dikkat edin.
Artan hava sıcaklıkları birçok hastalığı da beraberinde getirirken, uzmanlar bu dönemde beslenmenin büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Özellikle yazın sıcak havalarda yağlı yiyeceklerden uzak durulması gerektiği öneriliyor.
Yaz aylarının gelmesiyle hem sıcaklık hem de nem artış gösteriyor. Yaz aylarını sağlıklı geçirebilmek için beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekiyor. Aşırı yağlı, tuzlu ve tatlı besinler yerine daha hafif ve sağlıklı yiyecekleri tercih etmeniz öneriliyor. Sıcak yaz ayları için beslenme tüyolarını bu yazımızda bulabilirsiniz.
Yaz aylarını sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için beslenmenize çok dikkat etmmeniz gerekiyor. Uzmanlar özellikle yaz aylarında sindirimi kolay, aşırı baharatlı olmayan ve ılık besinler tüketilmesini öneriyor. Yaz aylarında ayrıca bol su içmek de gerekiyor. Yaz ayları için beslenme önerilerini bu yazımızda bulabilirsiniz.
Kurban Bayramını sağlıklı geçirebilmek için dengeli beslenmek gerekiyor. Uzmanlar, Kurban Bayramı öncesi kontrolsüz beslenme, et tüketimi ve enfeksiyonlara karşı uyarılarda bulundular. Uzmanlar düzensiz beslenmenin hayati risk oluşturacağını belirttiler.
Yaz mevsimi, güneş ışığının artması, sıcaklığın yükselmesi ve doğanın canlanması ile birlikte insanların enerji seviyesini, mutluluk hormonu olarak bilinen serotonin salgısını ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Ancak yaz aylarının geç gelmesi depresyon ve yorgunluğa sebep oluyor.
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte fazla kilolarından kurtulmaya çalışan herkesin beslenmesini gözden geçirmesi gerekiyor. Uzmanlar sıcak havada hızla kilo vermeye çalışanlara yazın bol sıvı tüketmelerini, güneş altında geçirecekleri zamanı sınırlı tutmalarını ve iyi uyumalarını tavsiye etti.
Yaz mevsiminin gelmesi ve aşırı sıcakların başlamasıyla birlikte bedende ortaya çıkan su ve mineral kayıpları ile beslenme alışkanlıklarının değişmesinin pek çok sağlık sorununa yol açtığını belirten uzmanlar, ciddi uyarıda bulundu. Yaz aylarını sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için bu ipuçlarına bir göz atın.
Her mevsim geçişlerinde beslenme tercihlerimizin değiştiğini belirten uzmanlar, yaz mevsimine vücudu adapte etmek için önerilerde bulunarak, gece yemekleri konusunda uyarılarda bulundu.
Dünya Sağlık Örgütü’ne göre her yıl 600 milyon kişi besin zehirlenmelerinden etkileniyor. Genellikle yaz aylarıyla birlikte besin zehirlenmelerinde artış yaşanıyor. Besinler aracılığı ile insan organizmasına taşınan bakteri, virüs, parazit, toksin ve kimyasal maddeler besin zehirlenmelerine neden olabiliyor.
Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Davut Sakız, “Yaz aylarında tüketilen besinlere dikkat etmeliyiz. Ağır yemekler öğlen öğününe çekilmeli” dedi.
Yaz aylarında formda kalmak için çok fazla çaba göstermenize gerek yok, beslenme şeklinizde yapacağınız basit değişiklikler formunuzu korumanıza yardımcı olacak. Uzmanlar sadece yaz dönemine özel bir beslenme modelinin ise doğru olmadığını belirtiyor
Yaz aylarında yüksek sıcaklıklar nedeniyle beslenme ve diyetin önemi artıyor. Metabolizmanızın en ideal şekilde çalışması için ağır yemeklerin öğlen yenmesi gerektiğini belirten uzmanlar, bol su içilmesi konusunda da uyarıyor.
Diyetisyen Melek Atabey, sıcakların iyice arttığı bu günlerde hamurlu, şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıların tercih edilebileceğini kaydederek, “Sütlü tatlı iyi bir alternatiftir, hamurlu, şerbetli tatlılar kan şekerimizi çok hızlı yükseltir" dedi. Atabey, yaz aylarında sağlıklı beslenme düzeninin nasıl olması gerektiği ile ilgili önerilerde bulundu.
Yaz ayları, yediğimiz yemeklere en fazla dikkat etmemiz gereken aylar. Özellikle de kronik hastalığı olan kişiler, aşırı sıcaklarda beslenmesine özen göstermeli. Peki aşırı sıcaklarda nasıl beslenmeliyiz? Yaz aylarında hangi besinlerden uzak durulmalı? Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, sıcak havalarda tüketilmemesi gereken besinler konusunda uyardı. İşte sıcak havalarda tüketilmemesi gereken 14 besin.
Yaz aylarında sıvı ihtiyacının karşılanacağı en önemli içeceklerden birinin geleneksel Türk içeceği ’Ayran’ olduğu ve bol tüketilmesi tavsiyesinde bulunuldu...
Yazın terleme ile artan sıvı ve mineral kaybının önlenmesi için her zamankinden daha fazla sıvı alınması gerekiyor. Uzmanlar 'Susuzluk hissi olmasa dahi her gün en az 2-2.5 litre su içilmeli, kafein içeren içecekler yerine süt, meyve suyu, bitki çayları tercih edilmeli' dedi