Diyabete süt ve süt ürünleri iyi gelir mi?
Şeker hastalığı beslenme ile doğrudan ilişkisi olan kronik bir hastalık. Uzmanlar, yapılan araştırmaların süt proteinlerinin ve süt ürünlerinde bulunan yağ asitlerinin tüketiminin diyabet hastalığına yakalanma riskini azalttığını ortaya çıkardığını belirtiyor.
Halk dilinde şeker hastalığı olarak bilinen diyabet, hem ülkemizde hem de dünyada görülme sıklığı giderek artan ve birçok organda yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyecek hasarlara neden olan kronik bir hastalık. Uzmanlar, yapılan araştırmaların süt proteinlerinin ve süt ürünlerinde bulunan yağ asitlerinin tüketiminin diyabet hastalığına yakalanma riskini azalttığını ortaya çıkardığını belirtiyor.
Diyabetli hastaların tedavilerinin beslenme, fiziksel aktivite, ilaç ve insülin kullanımı ve diyabet eğitimini içerdiğini belirten Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Prof. Dr. Neriman İnanç, diyabet hastalarının süt tüketimi ile ilgili “Süt ürünlerinde bulunan kalsiyum ve protein enerji dengesini etkilemekte ve ağırlık kaybına yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda glikoz toleransını iyileştirmekte ve diyabet dahil, obezite, bazı barsak hastalıkları gibi birçok kronik hastalıkların ortaya çıkışında etkili olan inflamasyon adı verilen yangıyı azaltmaktadır. İnflamasyonun azalması da diyabet gelişme riskini azaltmaktadır. Altmış üç bin iki yüz elli yedi kişinin katıldığı çok geniş çaplı bir araştırmada sütün, içerdiği kalsiyumdan bağımsız olarak diyabet gelişme riskini azalttığı bulunmuştur” dedi.
- Rahim ağzı kanserinin belirtileri nelerdir?
- Bel, boyun ve sırt ağrısıyla ortaya çıkıyor! Erken teşhis edilmezse kemik yapısını bozuyor
- Dijital detoks beynin çürümesini engelliyor
- Aşırı spor kalbi kötü etkiliyor
- Yaş sınırı gittikçe düşüyor! Aniden atıp kalp krizine sebep oluyor, uzmanı Covid-19 aşısı detayına dikkat çekti!