Pastane lezzetinde ponçik poğaça tarifi (Hatta daha da iyisi!)
Küçük porsiyonlarla hazırlayabileceğiniz ponçik poğaçayı hem çocuklarınız hem ev ahalisi çok sevecek. Lezzetli bir kahvaltı alternatifi arıyorsanız, peynirli ponçik poğaça tarifini deneyin.Üstelik bu tarifi dilediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz. Hazırsanız tarifi vermeye başlıyoruz...
07 Eylül 2022 , Çarşamba 16:13
Peynirli ponçik poğaça tarifi için buraya! Dilediğiniz yan ürünlele servis edebileceğiniz hem lezzetli hem de yumuşacık bir ev poğaçası tarifi arıyorsanız, ponçik poğaça tarifine ne dersiniz? Tarifi Vanilins'in kurucusu Arzu Göncü'den aldık. Bu poğaça tarifine dilerseniz dereotu veya maydanoz gibi malzemeler katabilir, tarifi dilediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!
Haberin Devamı
PEYNİRLİ PONÇİK POĞAÇA MALZEMELERİ
Hazırlık: 30 dk Pişirme: 35 dk Porsiyon: 4 kişilik
- 50 gr taze kaşar peyniri rendesi (marketlerde hazır olarak da satılıyor)
- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı un
Üzeri için
- 1 yumurtanın sarısı
PEYNİRLİ PONÇİK MALZEMELERİ YAPILIŞI
- Peynirli ponçik poğaça için öncelikle maya, ılık su, süt ve şekeri bir kaba alın. Üzerini kapatıp 5 dakika bekletin.
- Un ve tuz hariç diğer malzemeleri ekleyin.
- Unu azar azar ekleyin. Hamur toparlanmaya başladığında tuzu da ekleyin. Sonuç ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
- Ardından hamuru güzelce yoğurun ve bir top haline getirin. Üzerini temiz bir tülbentle kapatım mayalanması için dinlenmeye bırakın.
- Mayalanan hamuru tekrar yoğurduktan sonra hamurları 16 parçaya bölün.
- Parçaları yuvarlayıp fırın kâğıdı koyduğunuz tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarılarını sürün.
- Tepsi mayası için 30 dakika kadar bekleyin.
- Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
- Dilediğimiz malzemeyi içine koyarak servis yapın.