Tuzlu tartın en güzel hali: Sebzeli peynirli tart tarifi
Daha önce sebzeli tart yapmadıysanız burgu peynir ve kaymaklı krem peynirle iyice lezzetli hale getirdiğimiz bu sebzeli tart tarifini mutlaka deneyin. Kuşkonmazın özel tadı ile daha da özel hale gelecek sebzeli tart nasıl yapılır, tarifi, malzemeleri nelerdir, haberimizden öğrenebilirsiniz.
07 Eylül 2022 , Çarşamba 13:18
Sebzeli tart için kolları sıvayın! Size şahane bir tarifle geliyoruz... Kuşkonmazın enfes ve farklı tadı ile lezzetlendireceğimiz bu tartı hem aynı gün ılık olarak hem de ertesi gün soğuk olarak rahatlıkla tüketebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Haberin Devamı
SEBZELİ TART MALZEMELERİ
Hazırlık:75 dk Pişirme: 35 dk
Hamuru için:
- 125 g tereyağı
- 250 g un
- 3-4 yemek kaşığı su
İçi için:
- Burgu peynir (marketlerde paket olarak bulabilirsiniz)
- 500 gr kaymaklı krem peynir (yine marketlerde paket olarak bulunabiliyor)
- 2 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 200-300 gr yeşil kuşkonmaz
- 2 dilim limon
- Çeri domates
- Adaçayı yaprakları
SEBZELİ TART YAPILIŞI:
- Sebzeli tart hamuru için un, tereyağı ve suyu bir kaseye koyup yoğurun.
- Ardından hazırladığınız hamur karışımın üzerini temiz bir mutfak bezi ile örtün ve 1 saat soğumaya bırakın.
- Kuşkonmazları yıkayın ve uçlarını kesin. Sapların alt üçte birini soyun.
- 1 yemek kaşığı tuz ve 2 dilim limon ile çubuklar yumuşak ve esnek hale gelene kadar pişirin. Ardından suyunu süzün.
- Hamuru 2 pişirme kağıdı arasında açın, bir kalıba koyun ve kenarlarını kesin.
- Önceden 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.
- Pasta tabanını fırından çıkarın.
- Kaymaklı peyniri, yumurta ve tuzu karıştırın ve kalıbı bununla doldurun.
- Kuşkonmazı, burgu peynirini, çeri domatesleri ve adaçayı yapraklarını ekleyin.
- 20-25 dakika daha fırında pişirin.
- Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.