Tamer Heper İstinaf sonucu beklenir
HABERİ PAYLAŞ

İstinaf sonucu beklenir

Kira tespit davasında kira değeri belli olunca kiracı istinafa gidebilir mi? Gitse bile icra yoluyla kira farkı tahsil edilebilir mi? M.K. 

Okuyucum kira bedeli belli olunca diyor. Ben bunu mahkemece yeni dönem kira bedelinin karara bağlandığı olarak algılıyorum ve buna göre yanıt veriyorum. Mahkemece yeni dönem kira bedelinin belirlenmesi ve kararın tebliğinden itibaren tarafların Bölge Adliye Mahkemesi’ne yani istinafa başvurma hakkı vardır. Zaten mahkemece taraflara karar tebliğ olunduğunda kararın en son cümlesi içinde tarafların Bölge Adliye Mahkemesi’ne başvurma hakkının bulunduğuna dair bir cümle göreceklerdir. Dolayısıyla istinafa başvurma imkanı olacaktır.

Haberin Devamı

Ancak okuyucumun bu soruyu kiraya veren olarak mı, yoksa kiracı olarak mı sorduğunu bilmiyorum. Genel anlamda söyleyeyim, kira tespit davalarında tespit kararı kesinleşmedikçe icra takibine konu yapılmaz. Dolayısıyla okuyucumun anlattığı olayda mahkemece verilen karar, istinaf konusu yapılacak ise bunun sonucu beklenecektir. Yok küçük bir ihtimal, taraflardan biri Bölge Adliye Mahkemesi’ne başvuruda bulunulmayacak ise mahkeme kararının istinaf süresinin geçmesi ve böylece kesinleşmesi beklenecek ve kesinleşme tarihinden itibaren icra takibine konu yapılacaktır. Yine bir başka hususu ekleyeyim, faiz de bu tarihten sonra çalışacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder