Son dakika ümit aktaş haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ümit aktaş gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ümit aktaş haber sayfamızda...
Çağın adeta vebası haline gelen kanser, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla yayılarak sevdiklerimizi aramızdan koparıyor. 4 Şubat Dünya Kanser Günü öncesinde açıklamalarda bulunan Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş’a göre, kanser vakalarındaki patlamanın esas sorumlusu toksik beslenme. Aktaş, hem kanserden korunmada hem de bu hastalığın tedavisinde gerçek besinlerin önemine dikkat çekiyor.
Hepimiz için daha genç ve güzel görünmek, bunun yanında sağlığımızı da korumak çok önemli. Peki bunu nasıl sağlayacağız? Fitoterapi uzmanı Dr. Ümit Aktaş'ın konuyla ilgili önerilerine kulak verelim...
Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde arıların saldırısına uğrayan aileden Şemsi Aktaş (62) hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Olay, önceki gün Muratlı ilçesine bağlı İstiklal Kurtpınar Mahallesi Bağlar mevkisinde kovaların bulunduğu çiftlikte meydana geldi.
Zayıflama söz konusu olduğu zaman her türlü yola başvurabiliyoruz. Ancak önemli olan sağlıklı ve kalıcı zayıflayabilmek. Yazın gelmesi ile en çok şikâyet edilen konuların başında yer alan fazla kiloların, pandemi döneminde daha fazla risk barındırdığına dikkat çeken Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, sağlıklı zayıflamanın sırlarını verdi ve kilo vermeye yardımcı olan besinleri sıraladı.
BioNTech'in geliştirdiği aşıda kullanılan yeni teknoloji geleneksel aşılardan ayrışıyor. BioNTech aşısında mRNA (messenger RNA veya haberci RNA) olarak bilinen teknoloji kullanılıyor. Türkiye'de Çin'in Sinovac şirketinin geliştirdiği CoronaVac, Rus üretimi Sputnik V ve Pfizer/BioNTech kullanılıyor. Peki, mRNA aşıların(Biontech, Moderna) yan etkileri neler?
Otizmin bilinenin aksine genetik bir sorun olmadığına, otizmin sahne arkasındaki başrol oyuncusunun toksik bombardımanı olduğuna dikkat çeken Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü için görüşlerini ve beslenme önerilerini paylaştı.
Viral replikasyonu baskılayan nitrik oksit molekülü, sinir hücreleri arasında bir sinyal molekülü görevi görmenin yanı sıra bağışıklık sisteminde önemli bir rol oynayarak enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı oluyor. Dr. Ümit Aktaş, vücudumuz tarafından doğal olarak üretilen bir molekül olan Nitrik Oksit’in COVID-19’dan korunmadaki önemli rolüne dikkat çekerek Nitrik Oksit zengini beslenme önerilerinde bulundu.
Sonbaharın gelişi ve havaların soğuması, romatizma hastaları için ağrıların artış dönemi. Romatizmal hastalıklar alevlenme ve sönmeler ile gelen bir hastalıktır ve kış aylarında bu alevlenmeler daha da artar. Kanser ve diyabet gibi toplum sağlığını ciddi şekilde tehdit eden hastalık gruplarından biri olan romatizmal hastalıkların toplumda son derece yaygın olduğuna dikkat çeken Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, “Romatizmal hastalıklar otoimmün hastalıklardır. Burada problem bağışıklık sistemindedir ve bu noktada beslenme şekli son derece önemlidir. Havalar daha da soğumadan önlem alınması, beslenme şeklinin çok hızlı değiştirilmesi hastaya fayda sağlar” dedi.
Mevsimlerin değişimi, beslenmemizin üzerinde oldukça önemli bir rol oynuyor. Her mevsimin kendine özgü özelliklerinin yanı sıra sebze ve meyvelerinin de değişimi, insanların beslenme döngüsünü etkiliyor. Beslenme, canlılığın aktarılmasıdır diyen Dr. Ümit Aktaş, “beslenme ile tüketilen gıdalardaki faydalı vitaminlerin insan vücuduna geçişi sağlanmış olur. Bu nedenle mevsiminde tüketilen her meyve ve sebze, değerli bileşenler içerir. Mevsiminde yemediğiniz besinler şifa içermez, besinin şifasını kışa taşımak için, şimdi turşu kurun, salça yapın, kışlık yapın” dedi. Dr. Aktaş, kışlık hazırlamaya dair püf noktalar da paylaştı.
Yaz mevsimiyle birlikte hayatımızda yer alan sinek kovucu spreyler ve böcek ilaçları, önemli sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Böcekleri uzak tutan haşere kovucuların çoğunda bulunan, bir nevi tarım ilacı olan toksik kimyasal DEET, kanserden, beyin hasarına, alerjik reaksiyonlardan, nöbetlere, konsantrasyon eksikliğinden, hafıza sorunlarına ve öğrenme güçlüğüne kadar birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Sinek koruyucuların zararlarını anlatan Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, doğanın sunduğu çözümleri paylaştı.
İki bin yılı aşkın süredir kullanılan çörek otu, geleneksel tıpta önemli bir yere sahiptir. Çörek otu, rezene çiçeği veya nigella ismiyle de biliniyor. Çörek otunun yağı da zayıflamak isteyenlerin imdadına yetişiyor. Doğanın sunduğu mucizelerden biri olan çörek otunun faydalarını Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş anlattı. İşte çörek otunun faydaları, çörek otu yağıyla zayıflama yöntemleri.
Ramazan ayında karbonhidrat ağırlıklı iftar ve sahur sofralarından kaçınılması gerektiği uyarısında bulunan Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş,“Corona virüs pandemisi nedeniyle evdeyiz. Birçok kişi mutfakta vakit geçiriyor, birçoğu da ekmek yapıyor. Bu nedenle karbonhidrat tüketiminde ciddi bir artış oldu. Oruç tutarken de ekmekten uzak durun. Unutmayın sahurda ne kadar çok karbonhidrat tüketirseniz, ertesi gün o kadar çok acıkır ve susarsınız” diyor. Dr. Ümit Aktaş, uzun süre aç kalmanın bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olacağından corona virüse yakalanan hastaların oruç tutmamasını öneriyor.
Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüse karşı alınabilecek önlemler konuşulurken, zencefil ve zerdeçalın, corona virüsün vücutta tutunmasını kolaylaştırdığı iddiaları ortaya çıktı. Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, “Zerdeçal ve zencefil özelinde paylaşılan bu açıklamalar insanları tedirgin etti. Sürekli ‘Faydalı diye bildiğimiz zerdeçal ve zencefil corona virüse karşı zararlıymış, doğru mu?’ sorusu ile karşılaşıyorum. Şu anki bilimsel verilere dayanarak cevap veriyorum: Öyle bir şey yok! Hem zerdeçal hem de zencefil güçlü antiviral etkileri olan bitkilerdir. Salgını durdurmayı başarabilen şuan tek ülke olan Çin, corona virüs tedavisinde içinde zencefilin de bulunduğu bitkisel karışımları kullandıklarını, konvansiyonel tedavileri Geleneksel Çin Tıbbı ile desteklediklerini bilimsel yayınlarla açıkladılar. Bugünkü bilimsel veriler, zerdeçal ve zencefilin corona virüs enfeksiyonlarını artırmadığını, tam tersine korunma ve tedavisinde etkili olduğunu gösteriyor” dedi.
Yeni baskılar, ödüllü romanlar, yeni keşifler, tarih, bilim ve sanat türünde dikkat çeken çalışmalar... Yayın dünyasında raflarda yerini alan dikkat çekici kitapları sizin için derledik. İşte hem çocuklar hem de yetişkinler için son çıkan kitaplar…
Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği, 6-7 Mart tarihinde düzenleyeceği "Cemre Çarşısı" etkinliği gelirini İdlib şehidi ailelerine bağışlayacak.
Çağın vebası olarak gösterilen Tip 2 diyabet hastalığının yayılım hızı kadar diyabet hastası adayları olarak tanımlanan pre-diyabetlilerin sayısındaki artışın da ürkütücü boyutlara yükseldiğine dikkat çeken Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, “Geleceğin diyabet hastası adayları, Türkiye’de son 20 yılda 4 kat artmış durumda. Bu dehşet verici bir artış hızı. Kendimizi ve çocuklarımızı beslerken hasta ediyoruz, farkında değiliz! Anti- diyabet yaşam tarzını bir seçim olarak değil, zorunlu olarak benimsememiz gerekiyor. Aksi halde ülkemizde 40 yıl sonra herkes diyabet hastası olacak!” diye uyarıyor.
Açıkta satılan ve Vietnam tarçını olarak bilinen tarçın, içinde kan sulandırıcı ve karaciğer enzimlerini artırabilecek bir madde olan kumarin bulunması sebebiyle iç kanamaya ve beyin kanamasına neden olabiliyor. Fitoterapi Uzmanı Ümit Aktaş, "Kapalı ambalajlarda tıbbi tarçın olduğu belli olan ürünleri alın. Açık aldığınız hiçbir tarçına güvenmeyin" dedi.
Soğuyan havalar, romatizma hastalarının ağrılarını da tetikliyor. Özellikle eklem ve kas romatizması olan hastalar çok daha şiddetli ağrılar yaşayabiliyor. Romatizmal hastalıkların alevlenme ve sönmelerle gelen bir hastalık olduğunu, kış aylarında bu alevlenmelerin artabileceğini vurgulayan Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, ağrılardan kurtulmanın yollarını açıkladı.
Sağlıklı bir yaşamın bağırsaklarda başladığını vurgulayan Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, beslenme şeklinin bağırsakların ekosistemi olan mikrobiyomu şekillendirdiğine işaret ediyor. Dr. Ümit Aktaş, “Mikrobiyom, dost bakteriler ve zararlı bakterilerden oluşur. Bu bakteriler, zengin bir çeşitliliğe sahip ve sayıca çoksa, zararlı bakteriler çoğalamaz, sağlığınız için bir tehdide dönüşemez” diyor. İşte Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş’ın açıkladığı 14 günlük mikrobiyom kürü tarifi.
Cevizin beynimiz için faydalı olduğunu zaten hepimiz biliyoruz. Peki, cevizin sağlığımıza ve vücudumuzdaki organlara başka ne gibi etkileri var? Ceviz suyu zannettiğimiz kadar faydalı mı? Tüm bu soruların cevaplarını Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş açıkladı.