Son dakika bale haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bale gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bale haber sayfamızda...
İngiltere’de yılda 36 bin Sterlin (1.8 milyon TL) ücret talep eden bir yatılı okulun, bu yaz yapılacak ortaöğretim yeterlilik sınavları için öğrencileri kayıt tarihini kaçırdı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sanat alanındaki büyümeyi vurgulayarak Devlet Opera ve Balesi’nin yeni rekorlara imza attığını duyurdu. 2023-2024 sezonunda 44 yeni eser sahnelenirken, 1.009 temsilde 613 bin 276 sanatsever sanatla buluştu. Yeni sezonda da sanatsal etkinlikler genişletilerek daha fazla izleyiciye ulaşılması hedefleniyor. Gilgameş operasının dünya prömiyeri, Kuğu Gölü balesi ve Türkiye-Özbekistan kültürel iş birliği projeleri sanatseverlerle buluşacak.
Mersin'de otomobilin çarpması sonucu 18 yaşında hayatını kaybeden keman sanatçısı Laçin Akyol'un organları, üç kişiye nakledildi. Baba Mahmut Akyol, "Laçin'imizi yaşatmak için ve başka insanlara can olsun diye organlarını bağışladık. Her yıl onun adına sanat etkinlikleri yapacağız" dedi.
İstanbul, sanatla dolu günlerin kapılarını aralıyor. Sergilerden tiyatro gösterilerine, konserlerden çocuk oyunlarına şehrin dört bir yanında düzenlenecek etkinlikler ziyaretçilerini bekliyor. “Bu ay ne yapsak?” diye düşünüyorsanız, sizin için seçtiğimiz programlara göz atabilirsiniz.
Oyuncu Coşkun Göğen (79), 21 gün önce Rusya'da yaşamını yitiren eşi Anjelika Göğen'in (55) cenazesini getiremediğini söyledi. 10 gün sonra Rusya'ya gideceğini aktaran Göğen, "Ancak o güne vize alabildim" dedi.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, '2024 yılı, sanatın her alanında büyük bir hareketliliğin yaşandığı ve sanatın halkla daha fazla buluştuğu bir yıl oldu. İstanbul Kültür Yolu Festivali, Akm Çocuk Sanat Festivali, İksv İstanbul Müzik Festivali, Uluslararası Halk Müzikleri Festivali, 15. Uluslararası Opera Ve Bale Festivali, İdaf Dijital Sanat Festivali, Boğaziçi Film Festivali, Trt World Citizen Humanitarian Film Festivali, Kısadan Hisse Film Festivali, Esenler Film Festivali ve Dostluk Kısa Film Festivali’ne ev sahipliği yaptık.' dedi.
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce (DOB) Şırnak'ta başlatılan 1. Anadolu Opera ve Bale Festivali kapsamında düzenlenen Şehr-i Nuh konserine, müzikseverler yoğun ilgi gösterdi.
Türkiye Kültür Yolu Festivali, bu yıl dördüncü kez kapılarını açtı. Geçen yıl 11 ilde 33 milyon katılımcının dahil olduğu festival, bu yıl 16 ile yayıldı. Dünya markası olma hedefiyle ilerleyen etkinlik, Avrupa Festivaller Birliği üyeliğine de kabul edildi.
İntihar mı, cinayet mi? Bu soru günlerce soruldu ama henüz yanıt bulmadı. İstanbul Kağıthane'de yaşayan 18 yaşındaki altın ve gümüş madalya sahibi balerin Eylül Sıla Ilgaz, 13 Kasım’da sırt çantası askısıyla tavanda asılı halde bulunmuştu. Ölümüyle Türkiye’yi sarsan genç kızın inşaat mühendisi babası Barış Ilgaz, ilk kez konuştu. “Neler Oluyor Hayatta” programına röportaj veren acılı babanın sözleri dikkat çekti.
“Sevgili seyircimiz, Birazdan bu oturduğunuz yer numarasında, varsayımsal bir trende, Drakula’nın şatosuna doğru yola çıkacaksınız. 1973 yılının son günü... Bu büyük vagonun ön sıralarında bir yerde, bir adam haykırarak hikayeyi başlatacak...”
İstanbul Kağıthane’de yaşayan 18 yaşındaki üniversite öğrencisi balerin Eylül Sıla Ilgaz, odasında annesi tarafından ölü bulundu. Altın ve gümüş madalya sahibi olan Ilgaz'ın ölümünün şüpheli bulunması üzerine anne ve babası gözaltına alındı.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde bale eğitimi alan genç balerin Eylül Sıla Ilgaz, 18 yaşında hayata veda etmesiyle sevenlerini yasa boğdu. Ödüllü bir dansçı olan Ilgaz, ailesinin evinde odasında ölü bulunarak hem ailesini hem de sanat camiasını derinden üzdü. Peki, Eylül Sıla Ilgaz kimdir? Eylül Sıla Ilgaz neden, nasıl öldü? Eylül Sıla Ilgaz olayı nedir?
İstanbul Kağıthane'de yaşayan üniversite öğrencisi 18 yaşındaki balerin Eylül Sıla Ilgaz, evindeki odasında annesi tarafından ölü bulundu. Altın ve gümüş madalya sahibi Ilgaz'ın ölümünün şüpheli bulunması üzerine cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken anne ve babası ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, şehirlerin somut ve somut olmayan miraslarını herkesle buluşturmayı, şehirleri markalaştırmayı hedefleyen bir kültür ve turizm atılımı. Katılımcı sayısıyla bugün dünyanın en büyük festivali haline gelen Türkiye Kültür Yolu Festivali, Avrupa’nın en seçkin kültür sanat festivallerini bünyesinde barındıran Avrupa Festivaller Birliği üyeliğine de kabul edildi. Yaklaşık 8 aylık bir kültür-sanat yolculuğu olan festivalin on dördüncü durağı ise Diyarbakır Kültür Yolu Festivali.
Eski Türkiye ve Dünya Güzeli, oyuncu Azra Akın, güzelliğinin yanı sıra üzerinde çalıştığı projeler, kadına ve çocuklara dair yürüttüğü kampanyalarla da tanınıyor. Geçtiğimiz günlerde, ‘Normal Doğum Eylem Planı’na destek verdiği ve tanıtım toplantısına katıldığı kampanyanın amacına ulaştığını söyleyen Azra Akın ile buluştuk, hem bu meseleyi hem de yeni oyunu ‘Kaktüs Çiçeği’ni konuştuk.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin 13. durağı İstanbul Kültür Yolu Festivali, büyük ilgiyle devam ediyor. Frida ve Picasso sergileri başta olmak üzere festival kapsamındaki sergileri her gün binlerce kişi ziyaret ederken, İstiklal Caddesi ve AKM’de metrelerce kuyruk oluştu. Festival kapsamında müzikseverler ile buluşan dünyanın en önemli orkestralarından biri olan Deutsches Symphonie Orchester Berlin, dakikalarca ayakta alkışlandı.
Bursa'nın Yenişehir ilçesinde düşen eğitim uçağında hayatını kaybeden öğretmen pilot Ünal Aster (61), ardında tıp, spor, sanat ve havacılık sevdasıyla dolu bir hayat bıraktı. 1963 yılında Bulgaristan’ın Razgrad şehrinde dünyaya gelen Ünal Aster'in hayatı Türk olduğu için pilot olmasına izin verilmeyince değişti.
Çocukların hobi ya da profesyonel olarak yapacağı egzersiz ya da spor dallarıyla ilgili önemli uyarılarda bulunan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ela Tarakçıoğlu, "Uygun spora yönlendirilme yaşı aslında bizim için adölesan (ergenlik) yaşı, yani 12 yaşa doğru. Spora ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi olur diye düşünülüyor ama bu her çocuk için geçerli değil. Çocuğun sevdiği, ilgi duyduğu alanlar çok önemli. Ama onun yanı sıra vücudunun da fiziksel uygunluğunun da buna müsaade ediyor olması lazım." dedi.
Çocukların hobi ya da profesyonel olarak yapacağı egzersiz ya da spor dallarıyla ilgili önemli uyarılarda bulunan Prof. Dr. Ela Tarakçıoğlu, "Uygun spora yönlendirilme yaşı aslında bizim için adölesan (ergenlik) yaşı, yani 12 yaşa doğru. Spora ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi olur diye düşünülüyor ama bu her çocuk için geçerli değil. Çocuğun sevdiği, ilgi duyduğu alanlar çok önemli. Ama onun yanı sıra vücudunun da fiziksel uygunluğunun da buna müsaade ediyor olması lazım." dedi.
Yaz tatilinin başlamasıyla beraber, özellikle çalışan veliler, çocukları için yaz okulu mesaisine başladı. Yüzme, jimnastik, bale gibi çeşitli spor dallarının ağırlıkta olduğu yaz okullarına başvurmadan önce uzmanların uyarılarına başvurmak gerekiyor. İstanbul üniversitesi Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ela Tarakçıoğlu, çocukların hobi ya da profesyonel olarak yapacağı egzersiz ya da spor dallarıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Tarakçıoğlu, çocuğu esnek diye jimnastiğe, skolyozu var diye yüzmeye göndermenin çok riskli olduğunu söyledi, yaz tatilinde ekranda vakit geçirmek isteyen çocuğun 'sanal gerçeklik egzersiz uygulamaları' ile daha sağlıklı bir ekran süresi geçirebileceğini vurguladı. Bu konuda son yapılan pediatri kongresinde bir de sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Tarakçıoğlu, önemli açıklamalarda bulunarak aileleri uyardı.