Son dakika deprem çantası haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan deprem çantası gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan deprem çantası haber sayfamızda...
Konutları başta deprem olmak üzere çeşitli hasarlara karşı korumak için sigorta şart. Bunlardan en önemlisi Zorunlu Deprem Sigortası. Bir de konut sigortası yaptırılabiliyor. Bu iki sigortanın amacı konutları korumak olsa da aralarında ciddi farklar var. Bu farklar nedir, hangi teminatları sağlar, kimler yaptırabilir? İşte detaylar...
Deprem çantası pek çok kişinin aklına yaşanan depremlerden sonra gelse de her evde herkes için bulunması gereken hayati bir detaydır. Diğer yandan deprem çantasının nasıl hazırlandığı ve içinde nelerin olduğu da bir o kadar önemlidir. Bir diğer önemli konu da deprem çantası hazırlanırken, mevsime ve evdeki kişi sayısına dikkat edilerek hazırlanmasıdır.
Türkiye 2 gündür adeta beşik gibi sallanıyor. Çanakkale, Kahramanmaraş, Hatay ve Muğla merkezli, en küçüğü 4 büyüklüğündeki depremler birçok ilde hissedildi. Çanakkale'de 4 Mart akşamı yaşanan 4,9 büyüklüğündeki depremi daha önceden tahmin ettiğini iddia eden Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Marmara Bölgesi için de korkutan uyarıda bulundu.
FIBA Europe Cup 2. Tur L Grubu 6. ve son maçında lider Bahçeşehir Koleji, konuk ettiği Litvanya temsilcisi Jonava'yı 40 sayı farkla 119-79 mağlup etti.
Türkiye, geçen yıl şubat ayında Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin acısıyla sarsıldı. 14 milyon vatandaş doğrudan etkilenirken 53 bin 537 kişi hayatını kaybetti. Günlük yaşantımızı devam ettirmek, su içebilmek, yemek yiyebilmek hatta nefes alıp güneş ışığını görebilmek dahi oradaki tanıdık tanımadık tüm insanlarımızın acısı nedeniyle suçluluk uyandırdı... Peki, bu bir kader miydi yoksa ihmaller zinciri mi? Bizler bundan sonraki süreçte neler yapabiliriz, ne gibi önlemler alabiliriz?
Merkez üssü Marmara Denizi olan ve İstanbul genelinde de hissedilen 5.1 şiddetindeki depreminin ardından herkes yeniden deprem çantası hazırlamaya başladı. Uzmanlar ise deprem çantasına olması gereken eşyaların altını çiziyor.
Daha son yazımda yapay zekadan bahsettim… ‘Yapay zeka bir tek beni mi korkutuyor?’ diye sordum. Üzerinden iki gün geçmedi, yine bir dolu ‘tuhaf’ haber okudum bu konuya dair. Mesela bir türlü bitmeyen bir çocuk kitabının yapay zeka tarafından 6 saatte yazılıp bitirildiğini öğrendim! Kimsenin düşünmesine gerek kalmayacak mı artık, anlamadım!! Öte yandan moda dünyasına da sızdı bu yapay zeka…
Oyuncu Sinem Ünsal, önceki gün Nişantaşı'nda objektiflere yansıdı. 29 yaşındaki güzel oyuncu, deprem korkusunu yenmesinin mümkün olmadığını söyledi. Depremle ilgili açıklamalarda bulundu.
Hepimizi yürekten sarsan büyük deprem felaketi, evlerde alınması gereken önlemleri de bir kez daha gündeme getirdi. Deprem gibi afetlerde binalar kadar evlerdeki mobilyalar da yaralanmalarda ve can kayıplarında rol oynayabiliyor.
Depremlerin saati, günü belli değil. Dolayısıyla doğal afetlere karşı sadece konutların değil işyerlerinin de hazırlıklı olması gerekiyor. Plazalarda, fabrikalarda her türlü acil önlemin vakit kaybetmeden devreye alınması şart. Peki neler yapılmalı? Hangi detaylar gözden kaçıyor? İşin uzmanına sorduk...
6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, binlerce cana mal oldu. Deprem ve hayvanlar söz konusu olduğunda 'depremi önceden hissedebilirler mi?' sorusundan daha önemli bir konu var: Evcil dostlarımızı da bir birey yerine koyup depreme karşı eğitmek...
Depremin ardından bir deprem çantasının maliyeti de araştırılmaya başlandı. 2020'de bir deprem çantasının maliyeti 500 lira iken 2023 yılı itibarıyla bu rakam ciddi şekilde yükseldi.
Deprem yaktı, yıktı, geride enkazı kaldı maalesef. Ateş düştüğü yeri yakıyor; o acıyı oradakiler gibi anlamamız, yaşamamız mümkün değil elbette. Ama biz de günlerdir enkaz altındayız. Biz de içimizden fay hattı geçmiş gibi kırıldık orta yerimizden.
İki büyük deprem felaketinin ardından deprem çantasının hayati önemi bir kez daha ortaya çıktı. Olası bir afette enkaz altında veya dışarıda sizi en az 72 saat idare edebilecek aperatif yiyecek ve içecekler dışında çantada el feneri, düdük, küçük bir radyo ve birkaç yedek pil bulundurmak gerekiyor.
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde gerçekleşen ve Türkiye'yi derinden sarsan deprem sonrasında herkes deprem çantası nasıl hazırlanır? sorusunu merak etmeye başladı. Depreme hazırlıklı olmak için mutlaka evinizin bir köşesinde deprem çantasının bulunması gerekiyor. Deprem çantasının içinde neler olmalı? sorusunun yanıtını Posta.com.tr okurları için derledik.
Yaprak döker bir yanımız, bir yanımız bahar bahçe… Duygularım tam da böyle. Bu toplumun iyi ve vicdanlı insanları ile sevinirken; aynı anda kötü kalpli, bencil, faydasız insanlarıyla neye uğradığımızı şaşırıyoruz. Günlerce yardım toplayanlar, birlik olanlar, malzeme bulanlar, ‘yetmez’ deyip bölgede aç susuz perişan çalışanlar, para yollayanlar…
Kahramanmaraş ve çevre illerde etkisini gösteren deprem sonrasında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Deprem sırasında ve sonrasında afetzedelere uygulanabilecek yöntemler ve olası bir depremde enkaz altındayken yapılabileceklerle ilgili uzman isim açıklamada bulundu.
Deprem çantasında özellikle uzun süre tok tutan besinlere yer açmak gerekir. Bu besinler uzun süre bozulmadan durmalı ve hayatta tutmalı. Peki deprem çantasında özel olarak yer alması gereken besinler neler? İşte yanıtı...
‘Deprem çantasında neler olmalı?’ sorusu Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük depremin ardından yeniden gündeme geldi. Bilindiği üzere Türkiye aktif fay hatlarının yer aldığı bir coğrafyada yer alıyor ve pek çok bölgede deprem riski bulunuyor. Bu nedenle uzmanlar her duruma karşı halkın deprem çantası olarak adlandırdığı afet ve acil durum çantasının evlerde hazır olması gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunuyor. Peki, gıda, kıyafet ve belge olarak deprem çantasına neler koyulur? İşte deprem çantasında olması gerekenler…
Doğal afet çocuklarda kaygı ve korkuya neden olabilir. Bunun için çocuğunuzun bu kelimeleri duymasını sağlayarak, kelimelerin normalliğine alışmasını sağlayın. Çocuğu bu kelimeleri oyunların içinde kullanarak ya da pedagojik alt yapısı olan kitaplar okuyarak hazırlayabilirsiniz. Çocuklara depremi nasıl anlatmamız gerektiğine dair sorularımızın cevaplarını eğitim uzmanından aldık.
AFAD tarafından paylaşılan verilere göre saat 04:08'de Düzce'de 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul, Ankara ve birçok ilde şiddetli şekilde hissedildi. Derinliği 6.8 kilometre olarak açıklanan depremin ardından Düzce'nin Çilimli ilçesinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Düzce ve Sakarya'da eğitim öğretime bir gün ara verildi. Sağlık Bakanı Koca, yaralı sayısına ilişkin yeni açıklama yaptı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Düzce’nin Gölyaka ilçesinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Düzce’nin Gölyaka ilçesinde saat 04.08’te 5.9 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem 6.81 kilometre derinlikte gerçekleşti.