Son dakika glisemik indeks haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan glisemik indeks gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan glisemik indeks haber sayfamızda...
İnsanlar, ekşi maya ekmeklerinin doğal fermantasyon süreci sayesinde daha sağlıklı ve besleyici olduğunu keşfetmeye başladılar. Ekşi maya, içerdiği probiyotikler, düşük glisemik indeks değeri ve glüten sindirimini kolaylaştırıcı özellikleriyle, sindirim sistemini destekleyerek daha uzun süre tok tutan bir alternatif sunuyor. Peki, ekşi mayanın faydaları nelerdir? Ekşi maya neye iyi gelir?
Vücuda antioksidan yüklemek ve hücreleri serbest radikallere karşı korumak istiyorsanız besinlerin gücünden faydalanabilirsiniz. Öyle bir besin var ki saatlerce kaynatılarak zahmetlice hazırlanıyor. Ancak derman olmadığı dert yok. Kaşık kaşık yenildiğinde tüm hastalıklara derman olan bu besin özellikle kan şekerini dengeleme konusunda çok başarılı.
Mısır unu, dünya genelinde yaygın olarak kullanılan, besleyici ve sağlıklı bir gıda maddesidir. Özellikle glutensiz beslenenler için mükemmel bir alternatif olan mısır unu, düşük kalorili yapısıyla da dikkat çeker. Mısır, sağlığa pek çok fayda sağlayan, vitaminler, mineraller ve lif açısından zengin bir besindir. Peki, mısır ununun faydaları nelerdir ve nasıl kullanılmalıdır?
Ata Demirer, yaşam tarzında yaptığı değişikliklerle dikkat çekti. Sağlıklı beslenme ve düzenli aktiviteye önem vererek daha fit bir görünüme kavuştu. Bazı alışkanlıklarını gözden geçirerek olumlu sonuçlar elde etti ve bunu paylaştı. Ata Demirer'in iki temel kurala dikkat ettiğini açıklamasının ardından hayranları bunların neler olduğunu merak ediyor. İşte tüm detaylar...
Halk arasında 'Kara Şimşek' olarak da bilinen Yeşil Mercimeğin saymakla bitmeyen faydalarını duyunca bir kez daha şaşıracaksınız. Değeri çok fazla bilinmeyen besinlerden biri olan Yeşil Mercimeğin ülkemizde son yıllarda tüketiminde çok büyük değişimler yaşanmamıştır. Peki Yeşil Mercimek faydaları nelerdir?
Dengeli bir diyet programı oluştururken ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları geliştirirken, glisemik indeksi dikkate almak önemlidir. İşte her gün sofrada olan, glisemik indeksi yüksek o besinler!
Ramazan ayını sağlıklı geçirebilmek için oruç tutan herkesin tükettiği besinlere çok dikkat etmesi gerekiyor.İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mehmet Baştemir, yaklaşan Ramazan ayında doğru beslenme yöntemleri ve oruç tutan kişilerin dikkat etmesi gereken konulara ilişkin açıklama yaptı.
Yeni dünya, özellikle sonbahar ve kış aylarında taze olarak bulunan, besin değeri yüksek ve sağlıklı bir meyvedir. Hem tatlı hem de ekşi bir lezzete sahip olan bu meyve, çeşitli sağlık yararları sunar ve mutfaklarda farklı şekillerde kullanılabilir. İşte yeni dünya meyvesinin faydaları, sağlık üzerindeki etkileri ve nasıl tüketileceği hakkında bilmeniz gerekenler!
Osmanlı saray mutfağının gözdesi, kış günlerinin vazgeçilmez sokak lezzetlerinden biri olan; kokusuyla kendisini adeta davet eden bir lezzet, kestane… Ülkemizde özellikle sonbahar ve kış aylarında közde veya fırında pişirilen kestane vücudumuz için birçok bütünsel fayda sağlıyor. Ancak faydalı diye kestanenin avuç avuç tüketilmemesi gerekiyor. Çünkü düşük glisemik indeksli bu potasyum kaynağı, sanıldığından çok daha yüksek kalorili... Ayrıca kestanenin iyi olup olmadığını anlamanın da bazı yöntemleri var.
Modern çağın en yaygın ve tehlikeli hastalığı olarak tanımlanan obezite, Avrupa’da salgın boyutuna ulaştı. Dünya Sağlık Örgütü’nün yayınladığı rapora göre Türkiye, Avrupa’nın en obez ülkesi. Rapora göre, Türk halkının üçte ikisi yüksek kilolu ve bunların yarısı da obez sınırında. Gıda Mühendisi Ece Duru, 22 Mayıs Dünya Obezite Günü’nde obezite ile mücadelede alınacak önlemlere dikkat çekerek, bulgur gibi glisemik indeksi düşük gıdalarla beslenmenin, obezite ile mücadelede etkili araçlardan biri olduğunu anlattı.
Zayıflamak isteyenlerin ilk yaptığı şey, karbonhidratları hayatından çıkarmak oluyor. Karbonhidrat kilo aldırır mı? sorunu merak eden uzmanlar, yeni bir araştırmayla herkesi şaşırttı. Görünen o ki, kilo verme konusunda karbonhidratları yabana atmamamız gerekiyor. Yüksek karbonhidrat ve düşük karbonhidratla beslenen insanları karşılaştıran araştırmacılar, kilo alımı arasında nasıl bir benzerlik bulmuş, gelin birlikte bakalım...
Emzirme dönemi boyunca anneler çocuğunu en iyi şekilde besleyebilmek için elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyorlar. Yeterli miktarda ve besleyici süt üretmek için birçok araştırma yapan anneler, bebeğinin gelişimini destekleyecek besinler tüketmek için elinden geleni yapıyor. Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak, emzirme döneminde hem anneye hem bebeğe faydalı olacak besinleri anlattı.
Hamilelik döneminde beslenme bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi için ne derece önemli ise, emziklilik dönemindeki beslenmede o derece önemlidir. Bir bebeğin büyüme ve gelişme döneminde alması gereken en önemli besin anne sütüdür ve annenin yeterli miktarda ve nitelikte süt üretebilmek için beslenme düzenine dikkat etmesi gerekmektedir. Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak konu hakkında bilgiler verdi.
Düşük glisemik indeksli gıdaların sağlıklı kilo kaybının yanı sıra kolesterolü düşürüp, kalp hastalığı riskini azalttığını belirten Doç. Dr. M. Muzaffer İlhan, “Düşük glisemik indeksli besinlere örnek olarak tam tahıllı ekmek, bulgur, arpa, mercimek, tatlı patates, birçok meyve sayılabilir. Pirinç, makarna, patates kızartması, karpuz, kavun, havuç ise yüksek glisemik indeksli besinlerdendir. Besinlere limon veya sirke sıkıp asitliğini artırmak da büyük önem taşıyor” dedi.
Kadınların normal zamana göre hamilelikte kilo alımı daha hızlı oluyor. Gebelikte kilo alımını kontrollü bir şekilde sağlamak istiyorsanız ve nasıl bir yöntemle ilerlemeniz gerektiği hakkında bilgi sahibi değilseniz Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları bölümü’nden Doç. Dr. Nujen Çolak Bozkurt, gebelikte kilo kontrolü hakkında verdiği bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.
Salataların, yemeklerin ve detoks sularının vazgeçilmezi olan maydanoz, faydasıyla göz dolduran süper bir besin. Maydanoz lezzetinin yanı sıra sağlığımıza olan etkileri nedeniyle de sıklıkla tercih edilen bir yeşillik. Maydanozun faydalarını Prof. Dr. Y. Birol Saygı detaylı bir şekilde anlattı. İşte maydanozun faydası ve sağlığımıza olan etkileri.
Glisemik indeksi diyeti kan şekerinin düzenlenmesi için yapılan bir diyet programıdır. Glisemik indeksi karbonhidrat içeren besinlerin kandaki şekeri nasıl arttırdığını ölçer. Glisemik indeksi diyeti hakkında yeterince bilgi sahibi değilseniz glisemik indeksi diyeti nasıl yapılır, glisemik indeksi diyeti örneğinden yeterince bilgi sahibi olabilirsiniz.
Kötü beslenme alışkanlıkları diyabet ve çeşitli kronik hastalıklardan ziyade sağlığımız açısından ciddi riskler oluşturabiliyor. Sabah tükettiğimiz kahveden, öğlen yediğimiz yemeğin içeriğindeki besinlere dikkat etmemiz gerekiyor. Aksi takdirde her gün tükettiğimiz besinler hormonlarımızda bozukluk meydana gelmesine neden olabiliyor.
Yaz kilolarından kurtulmak, yağ yakmak ve kolay kilo verebilmek için Uzman Diyetisyen Nilüfer Bayram dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. İşte yağ yakmak için yapmanız gerekenler...
Cilt gerçek anlamda sağlığımızın aynası. Beslenme ve Diyet Uzmanı Yıldız Melek Aksoylu, "Siz ne yer ne içerseniz cilt onu yansıtır. Cildine iyi bakmak isteyen beslenme düzenini iyi planlamalı" uyarısında bulundu. İşte uzmanından cildinizi besleyen öneriler...
Yağından tanelerine kadar birçok şekilde faydalandığımız mısır, zengin içeriği ile hem iyi bir besin kaynağı hem de kimi hastalıklara karşı önleyici bir etkiye sahip. Diyetisyen Yasemin Uysal Ünsal, mısırın faydalarını ve tüketiminde dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
Bayramda çikolata ve şeker tüketimi çocuklar için nasıl olmalı? Kronik rahatsızlığı bulunan kişiler bayramda ne şekilde beslenmeli? Bayram sofralarının vazgeçilmezi yaprak sarması vücudumuza tatlı kadar zarar verir mi? Hepsinin cevabı bu röportajda...
Dünya Sağlık Örgütü'nün rakamlarına göre; diyabet tüm dünyada 382 milyon kişiyi etkilerken Türkiye'de ise 5.2 milyon diyabet hastası bulunuyor. Peki diyabetli kişiler nasıl beslenmeli, neye dikkat etmeli? İşte cevabı...
Birçok kişi makarnayı çok sevmesine rağmen şişmanlatacağını sanarak kendini bu zevkten mahrum eder. Prof. Mustafa Bayram, makarnanın bilinenin aksine şişmanlatmadığını söylüyor