Son dakika güneşin zararları haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan güneşin zararları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan güneşin zararları haber sayfamızda...
Yaz aylarında artan sıcaklıkla birlikte pek çok sağlık problemi meydana geliyor. Sıcak havalara karşı dikkatsiz davrananların karşılaşabilecekleri rahatsızlıkların şiddeti ise bilinçsizliğe göre değişiyor. Prof. Dr. Şerefnur Öztürk'ün açıklamalarına göre dikkat edilmesi gereken pek çok faktör bulunuyor. İşte beyin ve damar hastalıklarına etki eden o faktörler...
Bu yıl yaz sıcakları beklenilenden önce etkisini göstermeye başladı. Haziran ayı sıcaklıkları mevsim normalllerinin 6-8 derece üzerinde seyrediyor. Güneşin zararları ışınlarından korunmak için ise yazın tükettiğimiz besinler vücudumuzu güneşin zararlarına karşı korunmamız konusunda yardımcı olabiliyor. İşte o besinler...
Dermatoloji Uzmanı Dr. Mehmet Uzun, yazın oluşan güneş lekeleri ve hastalıkları hakkında bilgi verdi. Uzman isim, “Güneş ışınları bazı hastalıkları alevlendiriyor” dedi.
Güneş ışınlarına fazla maruz kalan ve güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunmayan ciltler hasar görüyor. Bu sebeple yaz aylarında etkisini yoğun şekilde hissedilen güneş ışınlarından korunmak büyük önem taşıyor. Uzmanlar, güneş ışınlarına fazla maruz kalmanın cilt kanserine yol açabileceğini vurgulayarak güneşin zararlı ışınlarından korunmanın yollarını anlattı.
Yaş almak, her insanın başına gelebilecek bir durumdur ancak güzel yaşlanmak, kişinin kendi çabasıyla bağlantılıdır. Sağlıklı beslenme ve cildi güneşin zararları ışınlarından korumak gibi etkenler, kırışıklıkların ve cilt lekelerinin azalmasına yardımcı olur. Genç kalmak isteyenler, kozmetik sektöründeki yüksek fiyatlar nedeniyle çareyi tabiatın sonsuz şifasında arayabilirler. Kimi ise cildine kimyasal sürmekten kaçınıp daha doğal çözümlere yönelir. Aşağıda yer alan besinleri düzenli tükettiğiniz takdirde cilt üzerindeki kırışıklık oluşumunun önüne geçmeniz mümkün.
Güneşin yüzünü daha çok gösterdiği son günlerde dışarı çıkmadan önce güneşin zararlı ışınlarından korunmak için mutlaka güneş kremi kullanılması tavsiye ediliyor. Peki, güneş kremi sürmek D vitamini alımını engeller mi? Dermatoloji Uzmanı Dr. Mustafa Tümtürk “Çok fazla güneş ışığına maruz kalmak cildi erken yaşlandırıyor ve deri kanseri riskini artırıyor. Sahte güneş koruyucuları tehlike saçıyor ve kalıcı hasarlara neden oluyor” diyerek önemli uyarılarda bulundu.
Vücudumuz güneşten en iyi şekilde yararlanmak için yaratılmıştır. Güneş ışığı, gündüz uyanık kalabilmemiz ve geceleri sağlıklı bir şekilde uyuyabilmemiz için uyku düzenimizi yolunda tutmamıza yardımcı olur, mutluluğu artırabilir. Cildimizin D vitamini yapmasına yardımcı olur ancak güneş ışığı da hasara neden olabilir.
Güneşlenme hakkında doğru bilinen yanlışlar nelerdir? Canlıların yaşamını sürdürebilmesi için çok gerekli olan güneş ışınlarının birçok faydalı ve zararlı etkileri var. Güneş önemli bir D vitamini kaynağı olmasının yanında ruhsal açıdan rahatlatıcı, ayrıca bazı deri hastalıklarını tedavi edici özelliğe de sahip. Ancak toplumda gözardı edilen bazı zararlı etkileri, onarılamayan hasarlar meydana getirebilir. Erken cilt yaşlanması, lekelenmeler, kılcal damar genişlemeleri, cilt kanseri gelişimi, katarakt oluşumu bunlardan en bilinenleri.
Uzun süre güneş ışınlarına maruz kalan ve güneşten korunmayan ciltlerde güneş yanıkları meydana gelebilir. Güneşten yanmış cilde mikroskopla bakarsak, kan damarlarının ve hücrelerin büyük ölçüde hasar gördüğünü görürüz. Güneşe tekrar tekrar maruz kaldığınızda cildinizde donuk, mat ve renksiz bir görünüm oluşur. Ancak günümüzün yoğun dünyasında güneşten veya güneş ışığından kaçınmak zor olabilir. İşte güneşten korunmanın yolları...
Geçen yıllara meydan okumak, gençliğine kavuşmak şüphesiz ki ister erkek ister bayan olsun herkesin rüyaları arasındadır. Siz de rüyalarınızın gerçeğe dönüşmesini isteyenlerdenseniz '3 Boyutlu Sihirli Ayna' ile gençliğinize kavuşmak için ilk adımı atın…
Güzellik konusunda doğru bildiğimiz o kadar çok yanlış var ki. İşte yıllardır yaygın bir şekilde doğru olduğuna inandığımız, oysa tümüyle yanlış olan bazı bilgiler
Diyarbakır’da Dermatoloji Uzmanı Dr. Süleyman Bağlam, yaz aylarında güneş ışınlarına maruz kalan vatandaşların, ciltlerini korumak için 3 saatte bir güneş kreminin vücuda sürülmesi gerektiği yönünde uyardı. Peki, güneş kremi ne zaman yenilenmeli? Günde kaç kaç güneş kremi yenilemek lazım?
Gözlerinizi güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korumak için güneş gözlüğü kullanımını önemsemelisiniz. Uzm. Dr. Hülya Deveci yaza girerken önemli ihtiyaçlardan biri olarak gündeme gelen güneş gözlüğünün bir aksesuar olarak değil, göz sağlığını koruyacak bir araç olarak kabul edilmesi ve seçiminin de bu amaca yönelik yapılması gerektiğini söyledi. Uzm. Dr. Deveci , “UV ışınlarına maruz kalma katarakt gelişimine neden olabildiği gibi retina denilen gözün arka sinir tabakasında da bir takım hasarlara neden olmaktadır. Güneş gözlüğünde cam rengi bile önemlidir” dedi.
Güneş kremi kullanmanın mevsime bağlı olarak değişebileceğini ancak cildi güneşin zararlı etkilerinden korumak için düzenli olarak güneş kremi kullanılması gerektiğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Sertaç Sever, güneş kremi hakkında merak edilenleri ve yanlış bilinen bilgilerin doğrularını sizler için anlattı.
Güneş kremleri son yıllarda çok popüler hale geldi. Genellikle herkes sadece yaz mevsiminde güneş kremi kullanmayı tercih etse de uzmanlar her mevsim cildi güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korumak gerektiğinin altını çiziyor. Ancak güneş kremlerini seçerken ve kullanırken son derece dikkatli olmak gerekiyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Sertaç Sever, güneş kremiyle ilgili doğru bilinen yanlışları Posta.com.tr okurları için anlattı.
Farklı isimler üzerinden de ifade edilen çalba otu, dünya çapında bilinen önemli ot türleri içerisinde yer almaktadır. Anavatanı Avrupa olması ile beraber Türkiye'de Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde yaygın görülen bir ot olduğunu söylemek mümkün. Aynı zamanda şalba otu ile beraber sığır kuyruğu otu olarak da biliniyor.
Vücudunuzun D vitamini ihtiyacını karşılamak için güneş ışınlarına ihtiyaç duyarsınız. Çünkü D vitamini güneş ışığı sayesinde deride sentezlenir. Ancak güneş ışınlarından faydalanırken cildinizi güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı korumanız gerekir. Güneş ışınlarına çok fazla maruz kalan ciltler kırışıklıkların artmasına ve hücrelerin yaşlanmasına sebep olur. Güneş ışınlarının zararlı etkileri sadece bununla da sınırlı değildir. Cildinizi güneş ışınlarından korumadığınızda cilt kanserine yakalanma olasılığınız artabilir. Güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunmanın yollarını uzman isim Posta.com.tr okurları için açıkladı.
Tüm dünyada deri kanserlerinin en az 3’te ikisi güneş maruziyetinden kaynaklanıyor! ABD’de her yıl 500.000’in üzerinde yeni deri kanseri olgusu saptanıyor ve bunların arasında melanom dediğimiz ölümcül deri kanseri sıklığı diğer kanser tiplerine göre daha hızlı artıyor.
Yaz mevsiminde de burun estetiği yaptırılabileceğini, sadece önerdikleri şeylerin değiştiğini belirten Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr. Deniz Dilek, “Özellikle ilk iki aylık zamanda şapka ve güneş kremlerinin kullanılmasını öneriyoruz" dedi.
Sahte güneş kremlerinin satışının artmasıyla ilgili uyarıda bulunan Dermatolog Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, konu hakkında önemli bilgiler verdi. Prof. Dr. Zekayi Kutlubay "Bizim sahte ürün kullanımında en çok korktuğumuz olmaması gereken yasaklı kimyasal maddeler katılırsa, ileride deri kanserine dönen rahatsızlıklar olabilir. Bu ürünlerin kullanımı derinin hormonal yapısını bozabilir. Hatta östrojen dediğimiz kadınlık hormonu benzeri davranarak kişide bir takım hormonal değişikliklere bile neden olabiliyor" dedi.
Yaz mevsimine girilmesiyle birlikte güneşin içimizi çokça ısıtmaya başladığı bugünlerde açık havada zaman geçirerek güneşin faydalarından mahrum kalmamak çok önemli. Ancak şüphesiz her geçen yıl zararları daha fazla ortaya çıkan ultraviyole ışınlara karşı gerekli tedbirleri almak da şart! Üstelik bazı kişiler güneş ışınlarına karşı daha riskli grupta yer alıyor. İşte güneş ışınlarına karşı daha riskli grupta olup olmadığınızı anlamak için 10 soruluk test.
Türkiye'nin deprem kuşağında yer alması nedeniyle 2022 yılı için uyarı yapıldı. Deprem bekleniyor! İstanbul depremine odaklanılıyor. Ancak uzmanlar İstanbul'dan riskli 10'dan fazla il olduğunu duyurdu. Prof. Dr. Şerif. Barış, 10 ilde büyüklüğü 7.0'den fazla deprem olabileceğini ifade etti. İstanbul ve Ankara için meteorolojik dengesizliği hatırlatan Barış, depremden sonra oluşabilecek tehlikeye de dikkat çekti.
Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi A. Nilhan Atsü, çocukluk çağında yoğun güneş maruziyetine bağlı, bir seferden çok su toplamalı güneş yanığı yaşayan kişilerin erişkin yaşta cilt kanseri (melanom) riskinin 2 kattan daha fazla olduğunu söyledi.