Son dakika Hıdırellez ne zaman haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Hıdırellez ne zaman gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Hıdırellez ne zaman haber sayfamızda...
Hıdırellez ile ilgili aramalar mayıs ayının gelmesiyle hız kazandı. Her yıl baharın gelişini kutlamak için farklı etkinlikler düzenlene dilekler tutulan ve eğlencelere sahne olan Hıdırellez yüz yıllardır Anadolu’da kutlanıyor. Pek çok kalbindeki dileğini çeşitli ritüellerle dile getiriyor aynı zamanda evlerin bereketli olması için de farklı gelenekler yapılıyor. Peki 2024 yılında Hıdırellez ne zaman 2024? Hıdırellez dilek tutma ritüeli nasıl yapılır? Hıdırellez’de dilekler ne zaman tutulacak? İşte ayrıntılar…
Hıdırellez için geri sayım başladı. Kadim Türk bayramlarından biri olan Hıdırellez, pek çok bölgede çeşitli ritüellerle kutlanıyor. Hızır ile İlyas’ın buluştuğu gün olarak bilinen bu bayramda dualar ediliyor, dilekler dile getiriliyor. Geçmişten günümüze kutlanmaya devam eden Hıdırellez Bayramı 2024 yılında da milyonlar tarafından heyecanla bekleniyor. İşte Hıdırellez tarihi, gelenekleri ve diğer detaylar…
Hıdırellez, Türk ve Orta Asya kültürlerinde önemli bir geleneksel kutlama günüdür ve ilkbaharın gelişini, doğanın uyanışını ve bereketi simgeler. Bu özel gün, her yıl büyük bir coşkuyla kutlanır ve çeşitli adetler yerini bulur. Peki, 2024 Hıdırellez ne zaman, Hıdırellez ritülleri nelerdir? İşte yanıtı...
Hıdırellez, her yıl milyonlarca kişi tarafından kutlanıyor. Hızır ile İlyas’ın (A.S) buluşma tarihi olarak kabul edilen, bir diğer yandan da bahar bayramı olarak kutlanan Hıdırellez’de birçok farklı ritüel bulunuyor. O gecede dilekler dileniyor, insanlar en çok istedikleri şeylerin resimlerini çiziyor. Bununla birlikte ‘Hıdırellez ne zaman 2023?’ ‘Hıdırellez’de ne yapılır?’ ‘Hıdırellez kutlamak günah mı, İslam’da yeri nedir?’ araştırmaları da sıklıkla yapılıyor…
Baharın müjdecisi olan Hıdırellez için geri sayım başladı. Dünya çapında bir inanç olan Hıdırellez, Hızır ile denizlerin hakimi olduğuna inanılan İlyas peygamberlerin yeryüzünde buluştukları gün olarak biliniyor ve Hıdırellez'de çeşitli dua, dilek ve ritüeller gerçekleştiriliyor. Peki, Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez duası nedir, nasıl edilir? Hıdırellez gelenekleri nelerdir?
Hıdırellez her yıl mayıs ayında çeşitli etkinlikler ve ritüellerle kutlanmaya devam ediyor. Ortadoğu, Orta Asya, Balkanlar ve Anadolu topraklarında yüz yıllardır kutlanan Hıdırellez’de dualar edilip dilekler tutuluyor. Peki, Hıdırellez ne zaman? İşte detaylar…
Gregoryen takvimine göre, yani miladı takvime göre yılın ikinci yarısı 6 Mayıs’ta başlar. Ruz-ı hızır olarak tanımlanan bu dönem aynı zamanda yaz mevsiminin de başlangıcıdır. Bu tarih sıradan bir tarih değil, aynı zamanda göksel bir işarettir. Arapça’da Süreyya ya da Pervin adıyla da bilinen ve denizcilere yol gösteren Ülker adı verilen yıldızın görünmez hale geldiği tarihtir.
Edirne’de önemli bir turizm öğesi haline gelen Hıdırellez - Kakava Şenlikleri her yıl büyük bir etkinlikle kutlanıyor. Peki, Hıdırelllez - Kakava şenlikleri ne zaman? İşte detaylar…
Unesco’nun somut olmayan kültürel mirası listesinde yer alan Hıdrellez, baharın gelişinin kutlandığı mevsimlik bayramlardandır. Havaların ısınmasıyla birlikte Hıdırellez de internette sıklıkla aratılan konular arasında yer alıyor. Peki, Hıdırellez nedir? Hıdırellez ne zaman kutlanır? Hıdırellez gelenekleri nelerdir? Hıdırellez’de neler yapılır? İşte Hıdırellez ile ilgili merak edilenler…
Hıdırellez geleneği, bir bayram olarak bütün Türklerin hep beraber kutladığı, birtakım töreleri yerine getirdiği bir bahar bayramıdır. Halk arasında Hıdırellez bereket ve talih günüdür. Peki, Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez’de neler yapılır? İşte detaylar…
Bahar bayramı olarak kutlanan Hıdırellez, Türk kültürü içinde canlılığını koruyan gelenekler arasında yer alıyor. Birlik ve beraberliği simgeleyen Hıdırellez internette merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez’de neler yapılır? Hızır ve İlyas kimdir? İşte detaylar…
Sertab Erener’in yüzüne yaptıkları, malum tartışmayı yine ve yeniden ateşledi: Yüzle bu kadar oynanmalı mı, oynanmamalı mı? İnsanlar değişmekten mutluysa bize ne?
Vize keşmekeşi sürerken imkanı olan birçok aile, çok daha uzun vadeli çözümler aramaya başladı. AB ülkelerinin belirli bir yatırım karşılığında, Schengen bölgesinde serbest dolaşım hakkı, yurtdışı oturum izni veya vatandaşlık imkanı sunduğu ‘Golden Visa’
Eş Şekur esması Allah'ın (cc) esmalarından biridir ve oldukça faydalıdır. Bu nedenle insanlar Allah'ın (cc) esmalarının anlamlarını ve faziletlerini merak ederler. Eş Şekur esmasının anlamı çok iyiliğe büyük mükafatlar veren ve rızasıyla yapılan tüm iyiliklere fazla fazla karşılık veren demektir. Eş Şekur esmasının faziletleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Allah'ın Kuran'ı Kerim'de yer alan isimlerine Esma-İ Hüsna denir. Esma kelimesi, isim sözcüğünün çoğuludur. Hüsn kökünden türeyen Hüsna ise "en güzel" anlamına gelir. İslam inancına göre kainattaki en güzel isimler Allah'a mahsustur. Ona dua ve ibadet ederken bu isimlerin zikredilmesi gerektiği, birçok ayette belirtilmiştir. Allah'ın isimlerinden Eş Şehi̇d esması ne demek? Bu ismin faziletleri nelerdir sizler için derledik.
Şamanizm inancı Çin başta olmak üzere Asya ülkelerinde uzun yıllar boyunca süregelmiştir. Bu inanç Kuzey Asya devletleri zamanından başlayarak günümüze kadar uzanır. Gök Tanrı inancına sahip Şamanlar; Güneş, su ve ateş kültlerine inanmaktadır. Çin kaynaklarında uzun yıllar boyunca geçen bu inanç sistemi özellikle Orta Asya bölgesinde yaygın olan inançlardan biridir. Bu inancın temelinde "yaratılan her şey kutsaldır". Şamanizm nedir, özellikleri nelerdir ve Şamanlar neye taparlar? sorularının cevaplarını Posta.com.tr okurları için derledik.
Millet Ä°ttifakı'nın Maltepe'de düzenlediÄŸi Ä°stanbul mitinginde konuÅŸan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, "Bu ülkeyi cennet gibi yapacağız ve birlikte huzur içinde yaÅŸayacağız. Hiçbir ayrım yapmadan, hiç kimsenin kimliÄŸini, inancını yaÅŸam tarzını sorgulamadan 85 milyon insanın CumhurbaÅŸkanı olacağım. Benim saray merakım yok, 6 liderin de öyle bir saray merakı yok. Ben sizler gibi yaşıyorum, sizler gibi mütevazi bir hayatım var" dedi. Â
Türk ve Osmanlı dönemlerinde de yeri olan cemreler, 7 gün arayla ilk başta havaya, ardından suya ve son olarak da toprağa düşer. Cemrelerin düşmesinin ardından ilkbahar gelir, havalar ısınmaya başlar. Bu doğa olayından sonra nevruz ve Hıdırellez kutlamaları yapılır.
Halk takvimi kültürü Anadolu’da hala önemini koruyor. Halk kültürü içinde yer alan Kalandar, Mayıs Yedisi, Mart Dokuzu/Yılsırtı (Nevruz), Abrul Beşi, Hıdırellez Anadolu’da hala kutlanıyor. Peki, bu sayılı günler içinde yer alan Mart dokuzu nedir? Mart dokuzu ne zaman kutlanır? İşte detaylar…
Kış mevsiminin son ayı olan şubattayız. Mart ayına bugün itibarıyla 10 gün kaldı. Baharın müjdeleyicisi olarak kabul edilen cemre ise henüz düşmedi. Vatandaşlar cemrenin düşmesine çok az bir süre kala "Cemre ne zaman düşecek?" sorusunu yöneltiyor.