Son dakika HPV AŞISI haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan HPV AŞISI gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan HPV AŞISI haber sayfamızda...
Günlük yaşamın yoğun temposu, toplumsal rolleri ya da bilgi eksikliği gibi farklı etkenler nedeniyle kadınların sağlıklarına yeterli özeni göstermediğini söyleyen Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Ü. Mert Yeşiladalı, bu durumun ciddi sağlık sorunlarına zemin oluşturabileceğine dikkat çekti.
Türkiye’de yüz binde 4,5 oranında görülen ve yılda 2 binden fazla kadına teşhis konulan serviks – rahim ağzı kanseri, her yıl dünya çapında 600 binden fazla kadında saptanıyor.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Ulubay, “Türkiye'de 80 milyon insanın yüzde 10'unda HPV pozitifliği bulunduğu düşünülüyor. Yani 8-9 milyon civarında HPV pozitif kadın ve erkek olduğu tahmin ediliyor. Özellikle kadınlarda 14 yaşından itibaren HPV aşılarının yapılması oldukça önemli. Herhangi bir üst yaş sınırı bulunmuyor. 70-80 yaşına kadar HPV aşısı yapılabilir” dedi.
Rahim ağzı kanseri, kadınlar arasında en sık görülen kanser türlerinden biri olarak gösteriliyor. Rahim ağzı kanserinin temel nedeninin, yüksek riskli HPV enfeksiyonları olduğu bildiriliyor.
Uzmanlar, rahim ağzı (serviks) kanserinin önlenebilmesi için kadınların yılda bir kez kendilerine 5 dakika ayırarak taramalarını yaptırması gerektiğine dikkat çekiyor Op. Dr. İlkay Nafiye Topaloğlu, “Rutin muayene ve HPV aşısıyla, serviks kanserinin önüne geçilebilmektedir. Serviks kanserine karşı yüzde 90'nın üzerinde koruyuculuk sağlayan aşının 11-26 yaş aralığında yapılması tavsiye edilmekteydi. Bugün ise yapılan araştırmalarda aşıyı, 11-12 yaşından itibaren tüm yaş gruplarındaki kadın ve erkekler yaptırabileceği görülmektedir” ifadelerini kullandı.
Rahim ve rahim ağzı kanseri, hücrelerin anormal büyümesi sonucu oluştuğunu ifade eden uzmanlar, bu kanser türlerinin erken aşamalarda teşhis edilmesi, tedavinin daha kolay ve başarılı olması için önemli olduğuna dikkat çekti.
Erken yaşlarda cinsel ilişki, çok sayıda doğum yapmak, sigara tüketimi, HPV enfeksiyonu gibi nedenlerle görülebilen rahim ağzı kanserinin risk faktörleri arasında A ve C vitamini eksikliği de bulunuyor. Yılda bir kez tarama ile kontrol etmesi mümkün olan rahim ağzı kanserinde HPV aşısı da önem taşıyor. Op. Dr. Fatih Mehmet Kaya, rahim ağzı (serviks) kanseri hakkında bilgi verdi.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Emre Günakan, kadın sağlığının, kadınların yaşam kalitesini doğrudan etkileyen önemli bir konu olduğunu belirtiyor. Kadınlarda sık görülen jinekolojik hastalıklar, erken teşhis ve doğru tedaviyle kontrol altına alınabiliyor.
Kadın sağlığı denildiğinde, rahim ağzı (serviks) sağlığının hayati bir öneme sahip olduğunu ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Karas, “ Servikal lezyonlar, rahim ağzındaki hücrelerde meydana gelen anormal değişikliklerdir ve erken dönemde teşhis edilmezse kansere dönüşebilir” diyerek HPV, CIN ve rahim ağzı sağlığı hakkında merak edilenleri anlatarak korunma yöntemlerinin neler olduğundan bahsetti.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Emre Günakan, kadınlarda sık görülen jinekolojik hastalıklar hakkında merak edilenleri anlatıyor ve erken teşhisin önemiyle ilgili önemli bilgiler paylaşıyor.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Emre Günakan, kadınlarda sık görülen jinekolojik hastalıklar hakkında merak edilenleri anlattı ve erken teşhisin önemiyle ilgili önemli bilgiler paylaştı.
Korkulara teslim olmayın derken ‘rahat olun, hiçbir şeyi kafaya takmayın’ demek istemiyorum. Korkularınızı muayene olarak yenin, teşhisin ve tedbirin gücüne inanın demek istiyorum. Evde oturduğunuz yerde kazanabileceğiniz bir savaş değil bu. Sağlıklı yaşam için mücadele etmelisiniz.
Mutlu yaşam söyleşilerine konuk olan 2000 yılı Türkiye güzeli ve aynı zamanda dünya 3.’sü olan Yüksel Ak, güzellik sırrının doğallık olduğunu söylerken, Op. Dr. Pınar Tuğçe Özer de, kadınların mutlaka yılda bir kez Smear Testi yaptırması gerektiğini vurguladı.
HPV hastalığı İstanbul’da başlatılan ücretsiz aşı uygulamasının ardından pek çok kişi tarafından merak edilmeye başlandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ücretsiz HPV aşısına ilişkin yaptığı paylaşımla İstanbullulara müjdeyi verdi. Yapılan açıklamaya göre 9-16 yaş arasındaki gençler online olarak yaptıkları başvurunun ardından ücretsiz HPV aşısı olabilecekler. Peki, HPV nedir, belirtileri nelerdir? HPV Nasıl bulaşır, tedavisi var mı? İşte yanıtı…
İstanbul’da ücretsiz HPV aşısı yapılacak! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da ücretsiz HPV aşısı uygulaması başlatılacağını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre uygulama 16 Mayıs tarihi itibariyle başlayacak. Belirli yaş aralığında bulunan vatandaşlar online olarak yapılan başvurunun ardından başvuru onaylananlara SMS ile bilgilendirme yapılıp randevu verilecek. Peki, Ücretsiz HPV aşısı kimlere var? Başvurular nereden ve nasıl yapılır? İşte ayrıntılar…
Dünyada sık görülen ve cinsel yolla bulaşan virüslerden biri olan HPV, en yaygın viral enfeksiyon olarak biliniyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Kadriye Erdem, HPV ile ilgili bilinmeyenleri Posta.com.tr okurları için paylaştı.
Son günlerde sosyal medyada sıklıkla tartışılan ve gündeme gelen konulardan biri HPV virüsü. Dünyada sık görülen ve cinsel yolla bulaşan virüslerden biri olan HPV, en yaygın viral enfeksiyon olarak biliniyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Kadriye Erdem, HPV ile ilgili bilinmeyenleri Posta.com.tr okurları için paylaştı.
Rahim ağzı kanserinin kadınlarda en sık görülen beş kanser türünden biri olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Tolga Şişli, “Rahim ağzı kanserine karşı kullanılan aşıların farklı türleri bulunmaktadır. İkili, dörtlü ve dokuzlu aşılar olarak adlandırılan bu aşılar, rahim ağzı kanserine karşı yüzde 100’e yakın bir koruma sağlamaktadır” dedi.
Rahim ağzı kanseri, Türkiye’de kadınlarda en sık görülen 10 kanser türü arasında yer alıyor. Tıbbı Onkoloji Uzmanı Dr. Mustafa Serkan Alemdar, 1-31 Ocak Rahim Ağzı (Serviks) Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Alemdar, “Rahim ağzı kanseri, nedeni net olarak aydınlatılmış ve aşılama ile önlenebilir bir kanserdir” dedi.
TEKİRDAĞ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nden Kadın Hastalıkları Doğum ve Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Mine Dağgez, "Rahim ağzı kanseri, dünyada kadınlarda en sık görülen jinekolojik kanser. Bu hastalık daha çok genç kadınlarda, üreme çağındaki kadınlarda görülebilen bir hastalık. Son yıllarda da özellikle 30-44 yaş grubunda artış görülen bir hastalık" dedi.
Gündemin önde gelen başlıklarından HPV (Human Papilloma Virüsü), cinsel yolla bulaşan en yaygın hastalıklardan biridir. Dokunma dahil her türlü cinsel aktivite yoluyla bulaşabilen HPV'nin 100'den fazla farklı türü bulunuyor. Hastalığın bulaş yolları, HPV aşısının gerekli olup olmadığı detayları da son zamanların en çok tartışılan konularından biri. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Başak Baksu, günden güne yayılan bu hastalığın detaylarını ve çözüm yollarını tek tek tek anlattı.
Rahim ağzı kanserinin sinsi bir kanser türü olduğunu belirten Jinekolojik Onkoloji Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Cihan Comba, “Cinsel ilişki sonrası kanama, düzensiz kanama, ileri evrede bel-sırt ağrısı, kemik ağrısı, yorgunluk halsizlik, kilo-iştah kaybı, bacaklarda ödem, şişlik, ağrı, idrar kaçırma gibi şikâyetler oluşabilir” dedi.