Son dakika işitme kaybı haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan işitme kaybı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan işitme kaybı haber sayfamızda...
Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Doğan Atan, işitme kaybının tek kulak ya da her iki kulakta işitme yetisinin azalması olarak tanımlandığını söyleyerek, “Ani işitme kaybı, nedeni tam olarak belirlenemeyen ve üç günden daha kısa sürede gelişen, işitme testinde 30 desibel ve üzerinde (ardışık üç frekansta) kaybın tespit edildiği bir durumdur. Genellikle kulak çınlaması (tinnitus), uğultu gibi semptomlarla birlikte görülür. Nadiren baş dönmesi (vertigo) de eşlik edebilir. En sık 50-60 yaş aralığında görülmekte olup, erkek ve kadınlarda benzer sıklıkta rastlanmaktadır” dedi.
Kulak, Burun, Boğaz, Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Rauf Oğuzhan Kum, işitme kaybının zamanla ya da aniden gelişebileceğini söyledi. Teknolojinin gelişmesiyle işitme kaybına yönelik çeşitli tedavi yöntemlerinin kullanıldığını ifade eden Prof. Dr. Kum, işitme cihazlarının yardımcı olamadığı bazı hastalarda ise, koklear implantın kullanıldığını kaydetti.
Son dönemde yaptığı açıklamalarla gündeme gelen ünlü şarkıcı Kalben, bu kez takipçileriyle paylaştığı farklı bir gönderiyle dikkat çekti. Babasıyla ilgili paylaştığı duygusal anların ardından, bu defa kilolarıyla ilgili yapılan bir yoruma tepki gösterdi. Ayrıca, Kalben’in 4 yaşında işitme kaybı nedeniyle ameliyat geçirdiği de ortaya çıktı.
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde biri 11, diğeri 8 yaşındaki iki kız kardeş, tıpta "heterokromi" olarak bilinen göz renklerinin farklılığıyla dikkati çekiyor.
Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Talip Asil, 14 çevresel faktörün Demans hastalığıyla ilişkisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Özellikle erken yaştaki depresyonun demans üzerindeki etkisine dikkat çeken Prof. Dr. Asil, “Demans riskinde 2 kat veya daha fazla artışla tutarlı bir şekilde ilişkili olduğu çalışmalara yansımıştır" dedi.
Modern çağın stresli, koşuşturmacalı ve kalabalık şehir ortamında hangi yöne baksanız çevrenizde kulaklıkla müzik dinleyen, seslendiğinizde ne dediğinizi duymak için kulaklıklarını çıkaran ya da trafikte ambulans sirenini bile duymayacak ölçüde müziğin sesini açanlara rastlayabiliyorsunuz. Ancak dikkat! Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları (KBB) Uzmanı Prof. Dr. Ferhan Öz “Yüksek sese maruz kalma işitme kaybının en sık nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Yüksek sesle müzik dinlemek özellikle de kulaklıkla yüksek sese maruz kalmak kulak sağlığına çok ciddi zararlar verebiliyor. Kulak zarına basınç uygulayarak zarın yırtılmasına hatta tüylü hücrelerin zarar görmesiyle geri dönüşü olmayan işitme kaybına yol açabiliyor" diyor. ‘Kulaklarım yüksek sese alışık’ söyleminin sağlıklı olmadığını belirten Prof. Dr. Öz, ne yazık ki toplumumuzda bu farkındalığın henüz yeterince oluşmamış olduğunu söylüyor. Yüksek sesle müzik dinlemenin yanı sıra kulak sağlığını ciddi şekilde tehdit eden ve günümüzde yaygın olan başka hatalı alışkanlıklar da olduğunu belirten KBB Uzmanı Prof. Dr. Ferhan Öz, kaçınılması gereken o hataları ve alınması gereken önlemleri anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulnudu.
Soru: 54 yaşındayım. 1970 doğumluyum. 10 yıl boşluğum var. İki çocuk borçlanması yaptım ve 1200 gün kazandım. Toplam 3066 gün prim ödemem var. Tansiyon, kolesterol hastasıyım ve kulaklarımda işitme kaybı var. 3600 günden emekli olabilir miyim? Fevziye ŞİNEL
Derin öğrenmenin hızla ilerlemesi ve giyilebilir teknolojilere güç vermesiyle, 2025 yılında kişiselleştirilmiş tıp anlayışında çığır açıcı bir dönüşüm yaşanacak. Artık hastalıklar, kişiye özel çözümlerle daha etkin bir şekilde yönetilebilecek. Bu devrim, sadece hastalıkları tedavi etmekle kalmayıp, erken teşhis konusunda da önemli bir adım olacak. İşte gelecek yıla damgasını vuracak ödüllü fantastik teknolojiler...
Kulak temizliği sırasında yapılan yanlış uygulamalar, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Yanlış uygulamaların başında ise kulak temizleme çubuğu kullanımı yer alıyor. Bu tür hatalar, kulağın doğal savunma mekanizmalarını bozarak enfeksiyon riskini artırabilir. Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Ocak, kulak temizleme ve kulak çöpü kullanımıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Kulak temizliği sırasında yapılan yanlış uygulamalar, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Yanlış uygulamaların başında ise kulak temizleme çubuğu kullanımı yer alıyor. Bu tür hatalar, kulağın doğal savunma mekanizmalarını bozarak enfeksiyon riskini artırabilir. İşte tüm detaylar!
Sabancı Vakfı’nın 15. Sezon Fark Yaratanları’ndan 29 yaşındaki Sibel Kaya, sağır anne ve babasının işiten bir çocuğu olarak Safranbolu’da dünyaya geldi. Sibel Kaya, sessiz geçen çocukluğunda iletişimini işaret dili ile sürdürdü.
Orta kulak enfeksiyonları virüsler ve bakteriler gibi çeşitli mikroorganizmalar nedeniyle görülebilmektedir. Çocuklarda kulak enfeksiyonu görülme riski yetişkinlerden daha fazladır. 6 ay ile 2 yaş arasındaki bebekler ve küçük çocuklar kulak enfeksiyonu açısından risk altında olan yaş grubudur. Özellikle daha önceden ailesinde orta kulak iltihabı geçirmiş olan kişilerin bulunması orta kulak iltihabı riskini arttırdığını belirten Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Natavan Ramazanzade, “Bireylerin bir kısmı orta kulak iltihabı geçirmeye daha yatkın olmalarına neden olan çeşitli risk faktörlerine sahiptir. Onlardan bazıları aile öyküsü, soğuk algınlığı geçirmek, alerjik çocuklar, bazı kronik hastalıklara sahip olmak, mevsim geçişleri, yarık damak-dudak problemi olan çocuklar olabilir” şeklinde konuştu.
Dünyaca ünlü şarkıcı Adele, yaşadığı kulak enfeksiyonu nedeniyle kısmi işitme kaybı yaşadığını ve zorlu bir tedavi süreci geçirdiğini açıkladı. Sahne performansında “Bu, doğumdan daha kötü!” sözleriyle yaşadığı acıyı paylaşan Adele, yanlış antibiyotik kullanımının işitme kaybına yol açtığını belirtti. Las Vegas konser serisini Kasım’da tamamlayacak olan Adele, bir süre sahnelere ara vereceğini duyurdu.
İşyerinde çalışırken hastalanan ve işini devam ettiremeyecek durumda olanlara belli şartlarda maaş bağlanıyor. İşte bu konuyla ilgili en çok merak edilen detaylar...
Sosyal medyada kendisini fitoterapi ve natuoropati uzmanı olarak tanıtan T.Y, katarakt hariç görme bozukluklarını ve mekanik olmayan tüm duyma sorunlarını tedavi eden özel bir damla üretildiğini belirtti. Damlanın ilk kullanımda yüzde 20 iyileşme sağladığını yazan kişi, Sağlık Bakanlığından onaylı sertifikası ve ruhsatı olduğunu iddia etti. İnternet üzerinden 5 bin TL’ye satışa sunulan ilaç, sosyal medyada ‘her hastalığa iyi gelen damla’ olarak gündem oldu. Damlanın etkinliği konusunda açıklamalarda bulunan Göz Sağlığı ve Hastalıkları Op. Dr. Gökhan Deda, “Sağlık Bakanlığı onaylı olmayan tek bir damlayla bu kadar tedavinin olması mümkün değildir” dedi. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Prof. Dr. Erkan Vuralkan ise “Bu damla ilk önce gerçekten tıbbi bir ürün mü ona bakmak gerekiyor” diye konuştu.
Dış kulak yolu enfeksiyonları özellikle neden olduğu kaşıntı ve ağrıyla hem çocuk hem de yetişkinlerin hayat kalitesini etkiyen önemli bir sorun. Üstelik kaşıntıyı gidermek için yaygın olarak kullanılan kulak pamuğu ya da tırnakların enfeksiyonun ilerlemesine neden olabileceğine işaret eden, Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Meltem Bozacı Kılıçoğlu, “Dış kulak yolu enfeksiyonları bilinen aksine sadece yaz aylarında görülen bir sorun değildir. Her mevsimde ve her yaşta ortaya çıkar. Özellikle riskli grupta yer alan ve daha önce bu enfeksiyonu geçiren kişiler gerekli önlemleri almalı" diye konuştu.
Dünyada yaklaşık 466 milyon kişinin yaşadığı işitme kaybı hastalığı, depresyon, sosyal izolasyon gibi pek çok sorunun yanı sıra rehabilite edilmediğinde demans riskini arttırıyor. Bahçeşehir Üniversitesi’nde bu yıl öğrenci kabul etmeye başlayan Odyololoji Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Serpil Çapar, ileri derece işitme kaybının demans riskini 5 kat arttırdığını gösteren çalışmalar olduğuna dikkat çekerek, işitme cihazı kullanılmasının çok önemli olduğunu belirtti.
Tatil öncesi ailelere uyarıda bulunan uzmanlar, deniz ve havuzda kulağa su kaçması ya da hijyen koşullarının düzgün olmaması büyük sorunlara neden olabilidiğini açıkladı.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Arslan, kronik kulak hastalıkları olmayanların da deniz ve havuz hijyenine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.
Dünya genelinde giderek yaygınlaşan bir sağlık sorunu olarak vertigo, insanları aniden etkileyen ve günlük yaşamın kalitesini düşüren bir hastalık olarak karşımıza çıkıyor. Uzmanlara göre; stres, düzensiz uyku, dengesiz beslenme ve iç kulak problemleri vertigonun başlıca sebepleri arasında yer alıyor. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Şenol Polat, günümüzde birçok kişiyi etkileyen vertigo probleminin türleri, sebepleri ve tanısı hakkında merak edilenleri Posta.com.tr okuyucularıyla paylaştı.
Özellikle kış ve sonbahar aylarında kendini gösteren orta kulak iltihabı, küçük büyük demeden herkesi etkisi altına alabiliyor. Grip, soğuk algınlığı veya akut sinüzit gibi enfeksiyonların tetiklediği bu hastalık, bazen altta yatan sebeplerden dolayı sıklıkla tekrarlayabiliyor. Tedavi edildiği halde tekrarlayan orta kulak iltihabının ciddi sağlık sorunlarına neden olup olmayacağını uzmanına sorduk. İşte aldığımız cevaplar…
Dizindeki ağrı ile doktora başvuran 5 çocuk annesi Gözde Aksoy, yapılan muayene sonucunda beyninde tümör olduğunu öğrendi. Oldukça kritik bir noktada olan tümörün hemen ameliyat edilmesi gerekiyordu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne başvuran Aksoy, 5 saat süren ameliyatın ardından bir hafta gibi kısa sürede sağlıkla evine döndü. Bu kritik operasyonu gerçekleştiren ekipte yer alan Dr. Murat Zaimoğlu ile pek çok kişinin korkulu rüyası olan beyin tümörlerini konuştuk. Uzman isim, görülme sıklığı giderek artan beyin tümörlerinin belirtilerini, nedenlerini ve en etkili tedavi yönetmelerini anlattı.