Son dakika kan şekerini yükseltiyor haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kan şekerini yükseltiyor gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kan şekerini yükseltiyor haber sayfamızda...
Kan şekeri, vücudun enerji üretiminde hayati bir role sahip. Bu nedenle düşük ve yüksek değerli kan şekerine dikkat etmek sağlıklı bir yaşamın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Özellikle günümüzde artan fast food tüketimi ve düzensiz beslenme alışkanlıkları, kan şekerinin aniden yükselip düşmesine neden olabiliyor. Bu durum, uzun vadede diyabet gibi hastalıkların riskini artırırken aynı zamanda gün içinde halsizlik, konsantrasyon kaybı ve ruh hali dalgalanmalarına da yol açabiliyor. Diyetisyen Nihan Yakut ve İç Hastalıkları Uzm. Dr. Sedat Irmak, kan şekerine dair merak edilenleri Posta.com.tr okuyucuları için açıkladı…
Gaziantep mutfağı, yüzyıllardır süregelen gelenekleri, zengin tatları ve eşsiz tarifleriyle hem yerel halkı hem de dünya çapında pek çok tat meraklısını cezbetmiştir. Bu mutfakta en dikkat çeken lezzetlerden biri de katmer tatlısıdır. Peki, katmer nasıl yapılır? Antep katmerinin faydaları nelerdir?
Hurma, tatlı yapıları ve doğal şekerleri ile bilinen, sağlıklı bir atıştırmalık alternatifi olarak öne çıkıyor. Ancak sadece tatlı tadı ile değil, aynı zamanda vücuda sağladığı enerji ve besin değerleri ile de dikkat çekiyor. Peki, hurma püresi neye iyi gelir? Hurmanın faydaları nelerdir? Hurma nasıl tüketilmeli?
Hurma, tatlı yapıları ve doğal şekerleri ile bilinen, sağlıklı bir atıştırmalık alternatifi olarak öne çıkıyor. Ancak sadece tatlı tadı ile değil, aynı zamanda vücuda sağladığı enerji ve besin değerleri ile de dikkat çekiyor. Peki, hurma püresi neye iyi gelir? Hurmanın faydaları nelerdir? Hurma nasıl tüketilmeli?
Çikolata, dünya çapında en sevilen tatlılardan biri olarak herkesin favorisi olmuştur. Ancak, fazla tüketildiğinde sağlık üzerindeki olumsuz etkileri de göz ardı edilemez. Özellikle sütlü ve işlenmiş çikolataların içerdiği şeker ve trans yağlar, kan şekerini hızla yükseltirken, damarları tıkayarak kalp sağlığını tehdit eder. Peki, çikolatanın zararları nelerdir?
Hürrem Sultan gibi tarihi figürlerin de bu lezzeti tercih etmesi, saray muhallebisinin sadece damak tadına değil, aynı zamanda sağlık yararlarına da sahip olduğunu gösteriyor. Peki, saray muhallebisinin faydaları nelerdir? Saray muhallebisi nasıl yapılır?
Kan şekerinin kontrol edilmemesi, bir diğer deyişle kontrolsüz diyabet ağız ve diş sağlığını olumsuz etkileyebiliyor! Diyabet hastaları sık sık ağız ve diş problemlerinden şikayet ediyor. Üstelik ağız ve dişlerdeki bazı belirtiler şeker hastalığına işaret edebileceği gibi, kan şekerinin kontrol edilmemesi de ağız ve diş sağlığını olumsuz yönde etkileyebiliyor! Bu, şu anlama geliyor: Diyabetli hastalarda kontrolsüz kan şekeri birçok ağız ve diş problemine yol açarken, diş tedavilerinin aksatılması da şeker hastalığını tetikliyor, ağız içindeki enfeksiyonlar kan şekerinin yükselmesine yol açıyor.
Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, “Bir kutu gazlı içecek 10 adet küp şeker barındırıyor ve maalesef farkında dahi olunmadan şeker tüketimi bu sebeple artıyor” dedi
Kim daha sağlıklı bir kalbe, hastalıklara karşı yüksek savunma gücüne, yüksek bir enerjiye, daha ince bir bele sahip olmak istemez? Bazı yiyecek ve içecek karışımlarıyla bu isteklere kavuşabileceğinizi biliyor musunuz?
Sağlıklı olduğunu düşünerek yediğimiz pek çok yemek, vücutta anlık değişimlere ve çeşitli sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Özellikle akşam yemeklerinde soframızda yer verdiğimiz o gıda, kan şekerini tavan yaptırabiliyor. Bundan dolayı tüketirken belirli bir sınırı aşmamaya dikkat etmek gerekiyor. Aşıldığı takdirde şekerden dahi zararlı olabiliyor. Peki, bu gıda hangisidir? Vücuda zararları nelerdir?
Hazır ve margarinli poğaçalar, pratiklik ve lezzet arayanların favorisi olmasına rağmen, sağlığımıza ciddi zararlar verebilir. Birçok kişi her gün kahvaltıda veya atıştırmalık olarak bu tür ürünleri tercih ederken, aslında bilinçsizce vücutlarına zarar veriyorlar. Peki, margarinle yapılan hazır poğaçaların zararları nelerdir?
Sağlıklı olduğunu düşünerek yediğimiz pek çok yemek, vücutta anlık değişimlere ve çeşitli sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Özellikle akşam yemeklerinde soframızda yer verdiğimiz o gıda, kan şekerini tavan yaptırabiliyor. Bundan dolayı tüketirken belirli bir sınırı aşmamaya dikkat etmek gerekiyor. Aşıldığı takdirde şekerden dahi zararlı olabiliyor. Peki, bu gıda hangisidir? Vücuda zararları nelerdir?
Bazı içecekler, tatlı ve ferahlatıcı olsalar da düzenli tüketildiklerinde vücuda zarar verebilir. Yüksek şeker, kimyasal katkılar ve işlenmiş içerikler, zamanla sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle bu tür içeceklerin kontrollü şekilde tüketilmesi, daha sağlıklı bir yaşam için önemlidir. Peki, hangi içecekler bu kadar zararlı?
Sağlıklı olduğunu düşünerek yediğimiz pek çok yemek, vücutta anlık değişimlere ve çeşitli sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Özellikle akşam yemeklerinde soframızda yer verdiğimiz o gıda, kan şekerini tavan yaptırabiliyor. Bundan dolayı tüketirken belirli bir sınırı aşmamaya dikkat etmek gerekiyor. Aşıldığı takdirde şekerden dahi zararlı olabiliyor. Peki, bu gıda hangisidir? Vücuda zararları nelerdir?
Kahvaltı, sağlıklı bir günün temeli olarak bilinir, ancak yapılan bazı hatalar, bu öğünü tam anlamıyla faydalı kılmaktan uzaklaştırabilir. Özellikle yanlış seçimler kan şekerini hızla yükselterek, günün ilerleyen saatlerinde yorgunluk, açlık krizleri ve ruh hali dalgalanmalarına yol açabiliyor. Peki, kahvaltıdaki bu yanlışları nasıl düzeltebiliriz?
Sağlıklı olduğunu düşünerek yediğimiz pek çok yemek, vücutta anlık değişimlere ve çeşitli sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Özellikle akşam yemeklerinde soframızda yer verdiğimiz o gıda, kan şekerini tavan yaptırabiliyor. Bundan dolayı tüketirken belirli bir sınırı aşmamaya dikkat etmek gerekiyor. Aşıldığı takdirde şekerden dahi zararlı olabiliyor. Peki, bu gıda hangisidir? Vücuda zararları nelerdir?
Diyetisyen Büşra Nur Enez Baş, bayram sabahında hafif bir kahvaltıyla güne başlamak gerektiğine dikkat çekerek “Sofranızda salam sucuk gibi işlenmiş et ve et ürünleri ile kızartmalardan ziyade sebzelere yer verin. Hızlı yemeyin, gıdaları iyi çiğneyin ve sofrada en az 20 dakika zaman geçirin” dedi.
Şeker tüketimi vücudumuz için oldukça zararlı. Ancak mutfak kültürümüzün vazgeçilmezi olan unlu ve şerbetli tatlılarla şekillenmiş damak tadımız bu kötü beyazdan kurtulmamıza pek olanak vermiyor. Sağlık riskleri açısından aşırı tüketimi önerilmeyen olağan şüpheli üç beyazı iyi biliyoruz; beyaz un, şeker ve tuz. Peki beyaz şeker yerine esmer şeker kullanmak riskleri aza indirir mi? Esmer şeker gerçekten daha masum olabilir mi? Beyaz şeker mi, esmer şeker mi tüketilmeli? Posta.com.tr okurları için şekerle ilgili merak edilenleri uzmanına sorduk. | Posta.com.tr Özel
Şeker hastalığı beslenme ile doğrudan ilişkisi olan kronik bir hastalık. Uzmanlar, yapılan araştırmaların süt proteinlerinin ve süt ürünlerinde bulunan yağ asitlerinin tüketiminin diyabet hastalığına yakalanma riskini azalttığını ortaya çıkardığını belirtiyor.
Ramazan Bayramı bu yıl da koronavirüsün gölgesinde geçecek. Bayramın vazgeçilmezleri arasında yer alan tatlı, şeker, çikolata gibi ikramlıklar için uyarılarda bulunan Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Cafer Kaya, “Tatlıları yemeden önce iki kere düşünelim. Özellikle hazır aldığımız tatlıların birçoğunda nişasta bazlı şeker kullanılıyor. Bu da, kalp damar hastalıkları, şeker hastalığı ve uzun vadede kanseri tetikliyor" dedi.
Kolajen peptitler eklem ve kemik rahatsızlıklarının tedavisinde fayda sağlıyor . Prof. Dr. Demirhan Dıraçoğlu, morina balığının içerdiği prolin, histidin, glisin ve hidroksiprolin aminoasit zincirleri ile özellikle eklem ve kemikler için eşsiz bir fayda sunduğunu belirtti.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gıda Teknolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sibel Bölek, kontrollü bir açlık sürecinde hücrelerin yenilenme hızının arttığını ve vücuttaki kanserli hücreler gibi sorunlu hücrelerin temizlenmesini tetikleyen mekanizmaların güçlendiğini belirterek, "Ancak, vücutta detoks etkisi yaratan, bağışıklık sisteminden sindirim sistemine kadar vücuda son derece yararlı etkileri olduğu bilimsel araştırmalarla ortaya konulmuş olan orucun bu olumlu etkilerinden yararlanabilmek için sahurda ve iftarda tüketilenlere dikkat etmek son derece önemlidir." dedi.
Sıcak su ile yapılacak uzun ve rahatlatıcı bir banyo, kalori yakmanıza yardımcı olabilir. Araştırmaya göre sıcak suda vakit geçirmenin faydası, 30 dakikalık bir yürüyüşün olumlu etkileriyle karşılaştırılabiliyor. Sıcak duş sadece kalori yakmayı hızlandırmakla kalmıyor, kan şekerini de yükseltiyor. Keşke hayattaki her şey bu kadar kolay olsaydı!
Ramazan Bayramı'nda sağlıklı beslenmek için önerilerde bulunan Arş. Gör. Gözde Ekici, "Özellikle su tüketimine özen gösterilmeli, öğünlerde limonata, gazlı içecek gibi sıvılardan uzak durulmalı. İçilen şekerli ve asitli ürünlerin de su tüketiminden sayılmaması gerekli" dedi