Son dakika kaş haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kaş gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kaş haber sayfamızda...
SORU: Sigorta giriş tarihim 12 Aralık 1996. Bir yıl sigortalı çalıştım. 2000’de kas hastalığına yakalandım. Yüzde 96 engelliyim. 1’inci derece vergi indirimi alıyorum. 5 Mart 2014’te kamuya atandım. Memur olarak çalışıyorum. Ne zaman emekli olabilirim? CEM
Trakya Üniversitesi (TÜ) Genetik ve Biyoteknoloji Topluluğunca Eczacılık Fakültesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Konferans Salonu'nda düzenlenen "Beslenme Beyin İlişkisinde Yağ, Kas ve Karaciğerin Rolü" paneline katılan Yüksel, katılımcılara konuya ilişkin bilgiler verdi.
Sağlıklı bir yaşamın en lezzetli sırlarından biri, yüksek protein içeriğiyle kasları desteklerken düşük yağ oranıyla da diyet dostu bir seçenek sunuyor. Zengin B vitamini ve kalsiyum içeriği sayesinde enerji seviyelerini artırırken kemik sağlığını da güçlendiriyor. Sofralarınıza sağlık katmak isteyenler için bu doğal lezzet tam bir vazgeçilmez!
Dünya Sağlık Örgütü’nün güncel verilerine göre, küresel çapda 3 milyardan fazla insanın nörolojik bir durumla mücadele ettiği kaydediliyor. Nöroloji alanında çalışmalar gerçekleştiren Uzm. Dr. Oya Yakut, epilepsi, baş ağrısı ve hareket bozuklukları gibi nörolojik rahatsızlıkların tedavisi konusunda uygulanan tedavi yöntemlerini ve faydalarını açıkladı. Uzm. Dr. Yakut, “Küresel çapta ileri bir sağlık sorununa dönüşen nörolojik hastalıklar giderek yaygınlaşırken, milyonlarca insanın yaşam kalitesini düşürmekle de kalmayarak hayatını tehdit ediyor. Nörolojik problemler şu anda dünya genelindeki sakatlık gibi büyük hastalıkların da önde gelen nedeni olarak kabul ediliyor” dedi.
İspanya La Liga devi Real Madrid, bugün TSİ 20.00'de FIFA Kıtalararası Kupa Final maçında Meksika ekibi Pachuca ile karşı karşıya gelecek. Lusail Stadyumu'nda oynanacak olan müsabaka öncesi Katar'a giden Real Madrid'de milli futbolcu Arda Güler'e özel ilgi gösterildi.
Ballı süt, son yıllarda sağlık dünyasında adından sıkça söz ettiren bir karışım haline geldi. Birçok kişi, uyku kalitesini artırmaktan bağışıklık sistemini güçlendirmeye kadar pek çok faydası olduğunu söylüyor. Peki, ballı sütün sağlığımıza etkileri nelerdir?
Herkesin severek tükettiği o peynir çeşidinin, kansere karşı koruyucu etkilerinden kemiklerin güçlenmesine, mide rahatsızlıklarının giderilmesinden bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine kadar sayısız fayda sunuyor. Ancak uzmanlar, bu besleyici peynirin yeterince tüketilmediğine dikkat çekiyor ve sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini vurguluyorlar.
Marmara Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Yüksel, fast food türü beslenmenin yağ dokusu ve kandaki şeker düzeyini artırarak öğrenme bozukluklarına neden olabildiğini söyledi.
Çocukların enerji içeceği tüketimindeki artışına değinen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güzel, özellikle kalp rahatsızlığı, epilepsi ve diğer kronik sağlık sorunları olan çocuklar için bu içeceklerin ciddi sağlık riskleri oluşturduğunu belirtti. Enerji içeceklerinin çocukların hayatını tehlikeye attığını söyleyen Prof. Dr. Güzel, “Enerji içecekleri, son yıllarda özellikle çocuklar ve gençler arasında popülerliği giderek artan ürünler arasında yer alıyor. Yoğun sınav temposu, spor aktiviteleri veya dijital oyunlar sırasında uzun süre uyanık kalma ihtiyacı gibi nedenlerle tercih edilen bu içecekler, masum bir alışkanlık gibi görünse de sağlığı ciddi şekilde tehdit edebiliyor” dedi.
Günümüz teknolojisinin artan etkisiyle birlikte çocuklar, uzun süre masa başında oturma, telefon veya bilgisayar kullanma gibi alışkanlıklarla karşı karşıya kalıyor. Bu durum zaman içinde omurga ve kas-iskelet sistemi üzerinde olumsuz etkiler yaratabiliyor. Meydana gelen duruş bozuklukları, yalnızca estetik bir soruna yol açmıyor aynı zamanda çocukların fiziksel sağlıklarını da olumsuz yönde etkileyebiliyor. Fizyoterapist ve Osteopat Aylin Akdoğan Vatansever, çocuklarda duruş bozukluğunun nedenleri, etkileri ve fizyoterapiye dair bilgilerini Posta.com.tr okuyucuları için anlattı...
Son zamanlarda sosyal medyada öne çıkan ‘spor ömrü kısaltıyor’ iddialarının bilimsel bir dayanağı olmadığına işaret eden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Okay Abacı, her kişinin kendisine özgü bir spor dalını yapması gerektiğini söyledi. En sağlıklı spor dalının kalp dostu olan düzenli tempolu yürüyüşler olduğunu da belirten Prof. Dr. Okay Abacı, “Düzenli egzersiz ve sporun, kalp sağlığı, kas-iskelet sistemi, zihinsel sağlık ve genel yaşam kalitesi üzerinde olumlu etkileri var. Ancak aşırıya kaçan, yanlış yapılan ya da vücuda fazla yük bindiren spor türleri, zamanla olumsuz etkiler yaratabiliyor” diye konuştu.
Günümüzde yeme alışkanlıklarımızın, sağlığımızı doğrudan etkileyen en kritik faktörlerden biri haline geldiğini belirten Yaşar, soframızdaki gıdaların kalitesi, ne miktarda tükettiğimiz ve yaşımıza uygun bir şekilde beslenip beslenmediğimiz konuları hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Dünya hızla dönüyor, bizse ona ayak uydurmak için sürekli bir koşuşturma içindeyiz. Telefon bildirimleri, bitmek bilmeyen e-postalar, biriken işler... Günümüzün temposu, bedenimizi olduğu kadar zihnimizi de yoruyor. Peki, bu kaosun içinde gerçekten durup bir nefes alıyor muyuz? İşte meditasyon tam da burada devreye giriyor: Bir anlığına bile olsa, durup hayatın akışını izleyebilmek için.
Fenerbahçe’de Jose Mourinho, ara transferde önceliğini sol ayaklı stopere verdi. Portekizli hoca, PSV’de forma giyen Olivier Boscagli’yi isim vererek istedi. 27 yaşındaki Fransız oyuncu için 10 milyon euro gözden çıkarıldı.
Doğa, sağlıklı bir yaşam için gereken tüm besin öğelerini bizlere sunar. Bunlardan bazıları ise, vücudun doğru bir şekilde çalışabilmesi için vazgeçilmezdir. Potasyum, kalsiyum ve demir, özellikle kas ve kemik sağlığı için hayati minerallerdir. Bu minerallerin düzenli alımı, vücuda enerji verir, bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı korur. Peki, doğanın potasyum kralı nedir? Kemiklere ne iyi gelir?
Futbolcuların performansını artırmak ve vücutlarını sağlıklı tutmak için yeterli su tüketimi büyük önem taşır. Su, vücudun enerji üretimini destekler, kas fonksiyonlarını iyileştirir ve toparlanma sürecini hızlandırır. Peki, futbolcular neden bol su tüketmeli? İşte suyun sporcular için önemi.
Futbolcular, performanslarını artırmak ve vücutlarını doğru şekilde beslemek için belirli içecekleri tercih etmelidir. Su, sporcu içecekleri, elektrolit dengesi sağlayan içecekler ve protein shake'leri, antrenman ve maç performansını olumlu yönde etkileyen önemli seçeneklerdir.
Dünya genelinde sağlık otoriteleri, son dönemde domuz gribi vakalarında yaşanan artışla ilgili endişeli bir durumu izliyor. Özellikle kış aylarının etkisiyle birlikte, birçok ülkede domuz gribi salgınında belirgin bir yükseliş gözlemleniyor. Bu durum, küresel sağlık topluluğunu alarma geçirirken, uzmanlar hastalığın yayılmasını kontrol altına almak adına acil önlemlerin alınmasının gerekliliği konusunda uyarıyor. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülay Kılıç , domuz giribi hakkında Posta.com.tr okuyucularına önemli açıklamalarda bulundu
Yaşlılıkta su tüketiminin azalmasının ciddi sorunlara yol açabileceğini belirten Prof. Dr. Mehtap Kaçar, “Yapılan çalışmalara göre yaşlı bireylerin yaklaşık yüzde 40’ı kronik susuzluk ve yol açtığı sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Vücut susuz kalınca beyin susuzluk sinyali gönderir ve su içme ihtiyacı doğar. Ancak yaşlanma ile birlikte sinir sisteminin bu işlevi de zayıflıyor ve yaşlılar susadıklarını hissettiklerinde, büyük ihtimalle zaten uzun bir süredir susuz kalmış oluyorlar” dedi.
Çin hurması olarak da bilinen hünnap, bin bir derde deva oluyor. Kilosu 80 ile 125 TL arasında değişkenlik gösteren hünnap, dünya çapında da sıklıkla tüketilen meyvelerin başında geliyor. Özellikle Japonya ve Çin'de hünnap bol bol yeniyor. Türkiye'de özellikle Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde yetişen hünnap sindirimden, kas, kemik, diş sağlığına kadar her şeye iyi geliyor.
Kas yapımını destekleyen besinler, sağlıklı bir yaşam tarzının ve düzenli egzersizin ayrılmaz bir parçasıdır. Kas kütlesini artırmak isteyenler için doğru beslenme, antrenman kadar önem taşır. Protein açısından zengin yiyecekler başta olmak üzere, karbonhidratlar ve sağlıklı yağlar da kas gelişimini destekler. Yumurta, tavuk, balık gibi kaliteli protein kaynakları, vücudun ihtiyaç duyduğu amino asitleri sağlar. Aynı zamanda yeşil yapraklı sebzeler, baklagiller ve tam tahıllar, kasların onarımı ve gelişimi için gereken enerji ve vitaminleri sunar. Kas yapımını hızlandırmak ve egzersizlerden maksimum fayda sağlamak için dengeli ve planlı bir beslenme büyük önem taşır.
Soğuk havanın kendini göstermesiyle insan vücudunda da değişiklikler olduğunu söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ayça Türer Cabbar, özellikle kış aylarında kalp sağlığını korumanın kritik önem taşıdığını dile getirdi. Kalbi korumak için 10 öneri veren Doç. Dr. Cabbar, “Dengeli beslenin, düzenli egzersiz yapın. Kan basıncınızı takip edin, enfeksiyonlardan korunun. Stresten uzak durun, uyku düzeninizi koruyun. Enfeksiyona dikkat edin, tütün ürünlerinden uzak durun” dedi.
Kış sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan bu özel et, protein bakımından zengin yapısıyla kas gelişimine destek olurken, yüksek demir ve çinko içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Omega-6 ve Omega-9 yağ asitleriyle kalp sağlığını destekleyen bu et türü, aynı zamanda enerji verici özellikleriyle soğuk havalarda vücut direncini artırır. B vitamini kompleksleri, fosfor ve diğer mineraller sayesinde kansızlığı önler ve kemik sağlığını destekler. Doğru şekilde pişirildiğinde, lezzet ve besin değerini koruyarak sofraların en sağlıklı alternatiflerinden biri haline gelir.
Yöresel lezzetler kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Bir lezzet var ki hem yüksek protein oranıyla dikkat çekiyor hem de B vitamini depolarını fullüyor! Her tarife ekleyebileceğiniz, kahvaltılarınıza eklediğinizde şifa bulacağınız o besin sayesinde kilo vermeniz de mümkün oluyor. İşte Anadolu'dan kopup gelen o mucize...