Lezzet

Lezzet Haberleri

Son dakika lezzet haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan lezzet gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan lezzet haber sayfamızda...
Doğadan gelen şifa: Tansiyonu hızla düşürüyor,  ayrana ve salatalara ekleniyor

Doğadan gelen şifa: Tansiyonu hızla düşürüyor, ayrana ve salatalara ekleniyor

14.11.2024
Doğanın bize sunduğu şifa kaynaklarından biri olan dereotu, sadece yemeklerimize lezzet katmakla kalmıyor, sağlığımıza da sayısız fayda sağlıyor. Zengin vitamin ve mineral içeriği sayesinde sindirim sisteminden kemik sağlığına kadar pek çok alanda etkili olan dereotu, düzenli tüketildiğinde doğal bir sağlık destekçisi olarak karşımıza çıkıyor. İşte dereotunun sağlığımıza katkıları
Kasım Ayında Tüketilmesi Gereken Sebze ve Meyveler Nelerdir?

Kasım Ayında Tüketilmesi Gereken Sebze ve Meyveler Nelerdir?

14.11.2024
Sonbaharın son ayı olan kasım, mevsim geçişleriyle birlikte sofralarımıza sağlıklı ve taze ürünler getiriyor. Bu ayda tüketilen sebze ve meyveler, vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri sağlarken bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı oluyor. İşte kasım ayında tüketilmesi gereken sebze ve meyveler!
Canan Karatay ısrarla tavsiye etti: Yaşlanmayı geciktirip saçları ışıl ışıl yapan besin oymuş

Canan Karatay ısrarla tavsiye etti: Yaşlanmayı geciktirip saçları ışıl ışıl yapan besin oymuş

14.11.2024
Pekmezle birleştiğinde benzersiz bir lezzet sunan tahin, kan dolaşımını düzenlemesinin yanı sıra, yaşlanma belirtilerini azaltarak doğal bir cilt bakım alternatifi olarak da öne çıkıyor.
Denize kıyısı olmayan Sivas'ta olgunlaşıyor! Rusya'ya kilo kilo satılıyor: Kalbi takır takır çalıştırıyor

Denize kıyısı olmayan Sivas'ta olgunlaşıyor! Rusya'ya kilo kilo satılıyor: Kalbi takır takır çalıştırıyor

13.11.2024
Denize kıyısı olmayan Sivas’ta üretilen ve olgunluğa erişen somon, yurt dışına ihracat amacıyla Karadeniz’e gönderildi. Özenle yetiştirilen bu tür, kaliteli yapısıyla dikkat çekiyor ve yüksek talep görüyor. Ülkenin dört bir yanında ilgi gören bu lezzet, artık uluslararası pazarlara da açılıyor. İşte tüm detaylar!
Bağışıklık güçlendirmenin bedeli 250 TL! Konyalıların sağlık sırrı: Turistler kapış kapış alıyor, asırlardır tüketilen lezzet...

Bağışıklık güçlendirmenin bedeli 250 TL! Konyalıların sağlık sırrı: Turistler kapış kapış alıyor, asırlardır tüketilen lezzet...

12.11.2024
Selçuklu saraylarında gelişen ve Mevlevi geleneğiyle yoğrulan Konya mutfağının vazgeçilmezlerinden "bamya çorbası", asırlardır başta düğün ve özel davetler olmak üzere sofraların olmazsa olmazları arasında yer alıyor.
Canan Karatay ısrarla tavsiye etti: Karaciğeri temizliyor, 1 yemek kaşığını sıcak suya katınca bağırsakları motor gibi çalıştırıyor! Padişah baharatı olarak da biliniyor

Canan Karatay ısrarla tavsiye etti: Karaciğeri temizliyor, 1 yemek kaşığını sıcak suya katınca bağırsakları motor gibi çalıştırıyor! Padişah baharatı olarak da biliniyor

9.11.2024
Yemeklere lezzet katan çeşitli pek çok baharat bulunuyor. Bir baharat var ki Canan Karatay onu ısrarla tavsiye edip öve öve bitiremiyor. Padişah baharatı olarak da bilinen o mucize baharat, yoğurtla birlikte tüketildiğinde yahut çayı yapılıp içildiğinde etkisi 10'a katlanıyor. İşte faydaları say say bitmeyen o mucize besin...
Kahvenin içine kaşık kaşık koyun! Tıkalı bağırsakları motor gibi çalıştırıyor, kabızlığı bitiriyor

Kahvenin içine kaşık kaşık koyun! Tıkalı bağırsakları motor gibi çalıştırıyor, kabızlığı bitiriyor

8.11.2024
Türk kahvesi severek tüketilen bir içecek. Eşsiz bir tada sahip olan ve kokusuyla hafızalara kazınan Türk kahvesi son yıllarda çeşitli malzemelerle birlikte pişiriliyor. Türk kahvesinin lezzetine lezzet katmak istiyorsanız içine pekmez eklemeyi deneyebilirsiniz. Pekmezle pişirilen Türk kahvesi, hem sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasına yardımcı oluyor, hem de enerji seviyelerini en üst düzeye çıkarıp vücuda demir yüklüyor. İşte pekmezli Türk kahvesini tüketmenin faydaları ve yapılışı.
Sabahları bir kaşık yiyenin kemikleri beton gibi oluyor! Gün boyu zinde kalmayı sağlıyor

Sabahları bir kaşık yiyenin kemikleri beton gibi oluyor! Gün boyu zinde kalmayı sağlıyor

7.11.2024
Sabah kahvaltılarına, bazı tatlılara lezzet katan pekmez, sabah aç karnına bir tatlı kaşığı tüketilince verdiği faydayı tahmin bile edemezsiniz. Başta kalsiyum eksikliğini gidermek için oldukça faydalı olan pekmez, kansızlığa da iyi geldiği gibi içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde de vücuda enerji veriyor.
Metabolizmayı şaha kaldıran mucize! Kilo probleminizi kökten çözecek, kış boyu mikroplardan koruyacak olan o besin

Metabolizmayı şaha kaldıran mucize! Kilo probleminizi kökten çözecek, kış boyu mikroplardan koruyacak olan o besin

6.11.2024
Kış ayları geldiğinde, bağışıklığımızı güçlendirmek ve sağlığımızı korumak için sofralarımıza ekleyebileceğimiz bazı mucizeler var. Soğuklara karşı koruma sağlayan ve vücudumuzu baştan aşağı canlandıran bu doğal lezzet, bir yandan metabolizmayı şaha kaldırırken bir yandan da kilo kontrolünde destekçi rol oynuyor. Hem sağlıklı hem de düşük kalorili olan bu sebzeyi hangisi?
Padişah baharatı olarak da biliniyor! Canan Karatay ısrarla tavsiye etti: Karaciğeri tertemiz yapıyor, yoğurda katıp kaşık kaşık yiyince etkisi 10'a katlanıyor!

Padişah baharatı olarak da biliniyor! Canan Karatay ısrarla tavsiye etti: Karaciğeri tertemiz yapıyor, yoğurda katıp kaşık kaşık yiyince etkisi 10'a katlanıyor!

6.11.2024
Yemeklere lezzet katan çeşitli pek çok baharat bulunuyor. Bir baharat var ki Canan Karatay onu ısrarla tavsiye edip öve öve bitiremiyor. Padişah baharatı olarak da bilinen o mucize baharat, yoğurtla birlikte tüketildiğinde yahut çayı yapılıp içildiğinde etkisi 10'a katlanıyor. İşte faydaları say say bitmeyen o mucize besin...
Sıfır şekerli doğal lezzet! Tadını hurma suyundan alıyor: Anadolu mutfağının vazgeçilmezi, enerji depolarını fullüyor, kemikleri betona çeviriyor

Sıfır şekerli doğal lezzet! Tadını hurma suyundan alıyor: Anadolu mutfağının vazgeçilmezi, enerji depolarını fullüyor, kemikleri betona çeviriyor

5.11.2024
Sivas’ta, lezzet mirasına yeni bir dokunuş yapıldı. Geleneksel tahin helvasında şeker yerine hurma suyu kullanılmaya başlanıldı. Peki, tahin helvasının faydaları nelerdir? Tahin helvası nasıl yapılır?
Manisa'da 41 çeşit baharatla yapılıyor! AB'den tescil aldı: Kan dolaşımını hızlandırıyor, sabahları enerjik uyandırıyor

Manisa'da 41 çeşit baharatla yapılıyor! AB'den tescil aldı: Kan dolaşımını hızlandırıyor, sabahları enerjik uyandırıyor

4.11.2024
Manisa'nın bin derde deva Mesir macunu Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi işaret tescili aldı. Bu haberi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, duyurdu. Peki, mesir macunu nasıl bir lezzet, mesir macununun faydası ne?
Adana yine bildiğiniz gibi! Dubai'ye meydan okuyan lezzet: Halk arasında Cennet Çamuru olarak biliniyor, ayıla bayıla yiyorlar

Adana yine bildiğiniz gibi! Dubai'ye meydan okuyan lezzet: Halk arasında Cennet Çamuru olarak biliniyor, ayıla bayıla yiyorlar

4.11.2024
Adanalı tatlıcı, içeriği Kilis’in coğrafi işaret belgesiyle tescilli ‘Cennet Çamuru’ olan Dubai çikolatasına yeni bir yorum katarak Adana Çikolatası olarak satmaya başladı. Peki, Adana çikolatası nasıl yapılır? Adana çikolatası yapmanın püf noktaları nelerdir?
Doğadan gelen mucize lezzet: Tadı etle yarışıyor, etten 10 kat fazla protein içeriyor, vücuda D vitamini depoluyor!

Doğadan gelen mucize lezzet: Tadı etle yarışıyor, etten 10 kat fazla protein içeriyor, vücuda D vitamini depoluyor!

4.11.2024
Doğanın bize sunduğu birçok nimet arasında yer alan mantarlar, dünya genelinde yaygın olarak tüketilen ve sevilen yiyecekler arasında yer alıyor. İstiridye mantarı, bu zengin mantar ailesinin seçkin bir üyesidir. İstiridye mantarı, kendine özgü lezzeti, besin değeri ve sağlık yararlarıyla biliniyor.
ABD seçimlerinde şapkadan sincap çıktı!

ABD seçimlerinde şapkadan sincap çıktı!

4.11.2024
ABD’de Mark Longo’nun baktığı sincap Peanut’a eyalet yönetimi önce el koydu, sonra zavallı hayvanı öldürdü...
Organları ve damarları çürütüyor! Vücudu baştan aşağı zehirliyor: Böbrekleri iflas ettiriyor

Organları ve damarları çürütüyor! Vücudu baştan aşağı zehirliyor: Böbrekleri iflas ettiriyor

3.11.2024
Bazı gıdalar, yemeklerin tadını zenginleştirirken zamanla vücut üzerinde olumsuz etkiler bırakabilir. Lezzet artırıcı bu gıdaların sık tüketimi, içerdikleri katkı maddeleri nedeniyle sağlığı etkileyebilir. Bu durum, uzun vadede vücutta birikim yaparak beklenmedik sağlık sorunlarına yol açabilir ve dikkat gerektirir. Peki, hangi gıda yemeklere kesinlikle konmamalı?
Dünyanın hayran kaldığı lezzet! Herkes ayıla bayıla yiyor ama gerçek hikayesini bilen yok! Meğer 9 yıl önce...

Dünyanın hayran kaldığı lezzet! Herkes ayıla bayıla yiyor ama gerçek hikayesini bilen yok! Meğer 9 yıl önce...

3.11.2024
Sosyal medyada neredeyse ekranı her kaydırdığımızda denk geldiğimiz Dubai çikolatası, tüm dünyada gönüllerde taht kurmuş durumda. İçindeki akışkan fıstık ezmeli kadayıfı, dışındaki çıtır çikolatası ve enfes görüntüsü ile bir furya başlatan bu çikolatanın lezzeti herkes tarafından konuşulsa da gerçek hikâyesini bilen kimse yok! Peki, Dubai çikolatasının sırrı ne? Nasıl ortaya çıktı?
Enfes Boşnak yemekleri Nişantaşı'nda

Enfes Boşnak yemekleri Nişantaşı'nda

3.11.2024
Anadolu’da yüzyıllardır var olan Boşnak mutfağı; hamur işi, et ve süt ağırlıklı leziz yemekleriyle ünlüdür. Osmanlı’dan Avusturya- Macaristan’a uzanan tarihi etkileşimlerle eşsiz bir lezzet sentezi oluşturan Boşnak mutfağı, son yıllarda İstanbul’da ciddi bir yükselişe geçti.
Kan yapıyor zannediliyor oysa... Şekeri fırlatıyor: Aç karnına yerken bir kez daha düşünün!

Kan yapıyor zannediliyor oysa... Şekeri fırlatıyor: Aç karnına yerken bir kez daha düşünün!

2.11.2024
Tahin ve pekmez, Türk mutfağının en sevilen lezzet ikililerinden biridir. Besleyici özellikleri ve lezzetiyle sıkça tercih edilen bu karışım, özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olmuştur. Ancak her ne kadar sağlık açısından birçok faydası bulunsa da, bilinçsiz ve aşırı tüketimi bazı olumsuz sonuçlara yol açabilir. Tahin-pekmez karışımını dengeli tüketmek önemlidir, çünkü aşırı miktarda tüketildiğinde vücut üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir.
Giresun'da zorlu mesai başladı! Binbir emekle hazırlanıyor: Demir depolarını fullüyor

Giresun'da zorlu mesai başladı! Binbir emekle hazırlanıyor: Demir depolarını fullüyor

2.11.2024
Soğuk kış günlerinde sofraların en özel köşesinde yerini alan bu doğal lezzet, Giresun'un Şadı köyünde imece ruhuyla hazırlanıyor. Bahçelerden özenle toplanan meyveler, eski yöntemlerle adeta bir şifa kaynağına dönüştürülüyor. İşte tüm detaylar...
Yarım asırdır aynı yöntemle üretiliyor! Kilosu 300 TL'den satılıyor: Kış boyu tüketince vücudu demir gibi yapıyor

Yarım asırdır aynı yöntemle üretiliyor! Kilosu 300 TL'den satılıyor: Kış boyu tüketince vücudu demir gibi yapıyor

1.11.2024
Bilecik’te yarım asırdır değişmeyen bir yöntemle hazırlanan bu tat, sabır ve ustalık isteyen 15 saatlik bir süreçten geçiyor. Doğanın sunduğu bu lezzet, özel yöntemlerle işlenerek kendine has kıvamına kavuşuyor. Elde edilen yoğun tat, bölgenin geleneksel bir mirası olarak sofralara ulaşıyor. Peki, bu lezzet nedir?
Türkiye'den dünyaya yayılan şifa: Günde 1 kaşık yiyen 30 yıl öksürmüyor! 120 TL'den satılıyor, doğal antibiyotik, egzamaya da iyi geliyor!

Türkiye'den dünyaya yayılan şifa: Günde 1 kaşık yiyen 30 yıl öksürmüyor! 120 TL'den satılıyor, doğal antibiyotik, egzamaya da iyi geliyor!

1.11.2024
Sağlığımız için faydalı pek çok besin kaynağı bulunuyor. Bu besinlerin her biri farklı faydalar sağlasa da bir tanesi var ki kaşık kaşık yediğimiz onlarca besinin verdiği faydayı tek seferde vücudumuza yüklüyor. Köylerde babaannelerimizin özenle hazırladığı o lezzet dünyanın çeşitli bölgelerine de yayılıyor. İşte olmazsa olmazımız, sağlığımızın en önemli kurtarıcısı o besin ve vücudumuz üzerindeki etkileri...
Canan Karatay ısrarla tavsiye etti: Yaşlanmayı geciktirip saçları ışıl ışıl yapan besin oymuş

Canan Karatay ısrarla tavsiye etti: Yaşlanmayı geciktirip saçları ışıl ışıl yapan besin oymuş

31.10.2024
Pekmezle birlikte tüketildiğinde vazgeçilmez bir lezzet sunan tahin, kan dolaşımını düzene sokmasının yanı sıra yaşlanma belirtilerini de en aza indirerek, doğal bir kişisel bakım alternatifi olarak dikkat çekiyor.
Kışın tüketenler doktor yüzü görmüyor! Doğal probiyotik deposu: Pazarda gören kapış kapış alıyor

Kışın tüketenler doktor yüzü görmüyor! Doğal probiyotik deposu: Pazarda gören kapış kapış alıyor

31.10.2024
Asırlardır çeşitli kültürlerde hem bir lezzet unsuru hem de sağlık açısından faydalı bir sıvı olarak bilinir. Sağlıklı bir sindirim sistemi için faydalı olan turşu suyu, probiyotiklerin yanı sıra elektrolitler ve mineraller bakımından da zengindir. Geleneksel bir lezzet olmanın ötesinde sağlık açısından çeşitli faydalar sunan bir sıvıdır. Peki, turşu suyunun faydaları nelerdir?
Kilosu 250 TL: 3 yıl bozulmadan duran tek besin, damarları anında genişletiyor! Demir, kalsiyum ve potasyum zengini

Kilosu 250 TL: 3 yıl bozulmadan duran tek besin, damarları anında genişletiyor! Demir, kalsiyum ve potasyum zengini

31.10.2024
Mersin pek çok mucize lezzete ev sahipliği yapan bölgelerimiz arasında yer alıyor. Bu bölgede bir besin var ki her yıl bin bir zahmetle yapılıyor, 3 yıl boyunca bozulmadan tüketilebiliyor. Faydası da saymakla bitmeyen o mucize besinde üretim başladı. Kilosu 250 TL'den satılan o lezzet bakın neymiş...