Son dakika limonata haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan limonata gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan limonata haber sayfamızda...
Limonata, yaz aylarının vazgeçilmez ferahlatıcı içeceğidir. Hem serinletici etkisi hem de doğal asidik yapısı sayesinde, sıcak havalarda hem tatlı hem de ekşi bir lezzet arayanlar için mükemmel bir tercih olur. Her limonata tarifi aynı derecede başarılı olmayabilir. Peki, limonata nasıl yapılır? Limonata yapmanın püf noktaları nelerdir?
Yaşlılıkta su tüketiminin azalmasının ciddi sorunlara yol açabileceğini belirten Prof. Dr. Mehtap Kaçar, “Yapılan çalışmalara göre yaşlı bireylerin yaklaşık yüzde 40’ı kronik susuzluk ve yol açtığı sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Vücut susuz kalınca beyin susuzluk sinyali gönderir ve su içme ihtiyacı doğar. Ancak yaşlanma ile birlikte sinir sisteminin bu işlevi de zayıflıyor ve yaşlılar susadıklarını hissettiklerinde, büyük ihtimalle zaten uzun bir süredir susuz kalmış oluyorlar” dedi.
Bolu Belediyesi, Türkiye’nin en temiz şehirlerinden biri olma özelliğini korumak ve çevre kirliliğiyle mücadele etmek için üç ay önce önemli bir karar almıştı.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Elif Öye, yüksek sıcaklıkların gebelerde bir takım olumsuz etkileri olabileceğini belirterek, tatil döneminde sağlıklı bir gebelik süreci için uyulması gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu.
Hamile kadınların yaz mevsiminde beslenmede dikkat etmesi gereken hususlarla ilgili bilgi veren Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, "Her gün 12-15 bardak su içilmelidir. Gazlı içeceklerin sıcak havalarda serinlettiğine inanılsa da tansiyonu yükseltici etki yapabilir, bu yüzden ev yapımı komposto suları, limonata tercihi daha doğru olacaktır" dedi.
Bahar aylarının gelmesiyle birlikte birçok kişi ev yapımı limona tarifleri araştırmaya başladı bile. Peki, evde limonata nasıl yapılır? İşte, evde yapabileceğiniz en güzel bahar limonatası tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Yazın kendini iyice hissettirdiği ve kavurucu sıcaklarla bunaldığımız bu günlerde vücudumuzu hidrate etmemiz oldukça mühim. Öncelikli olarak su tüketimine dikkat çeken uzmanlar pek çok kez portakal suyu, limonata gibi lezzetler konusunda ölçülü olmak gerektiğini de belirtmişti. Peki, su harici ne içebiliriz? İşte yazın tadına varmanızı sağlayacak hem leziz hem sağlıklı o içecek ve sağlık yararları!
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Faruk Buyru; hamileliğe bağlı bazı değişiklikler nedeni ile hamilelerin sıcak havadan daha çok etkilendiğini belirterek uyarılarda bulundu. Buyru, gebeliğe bağlı hormonal ve fizyolojik değişiklikler, alınan kilolar, kan akışının artması, solunum kapasitesinin azalması, kalp hızının fazla olması, sıcaklık ve nemin daha fazla hissedilmesine yol açtığını belirtti.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Faruk Buyru, hamilelere yaz uyarısında bulundu. Hamilelerin sıcaklardan daha çok etkilendiğini söyleyen Buyru, “Gebelere yazın denizde ya da uygun havuzlarda yüzmeyi öneriyoruz” ifadelerini kullandı.
Sıcak havalarda soğuk içecekler, hem serinletici hem de canlandırıcı bir seçenek sunuyor. Limonata, buzlu çaylar, meyve suları ve smoothieler gibi çeşitli içecekler; yazın ferahlamak için ideal. Bu içecekler, vücudu hidrate ediyor, susuzluğu gideriyor ve enerji veriyor. Özellikle buzlu içecekler, vücut sıcaklığını düşürmeye yardımcı oluyor ve dinçlik hissi sağlıyor. Yaz sıcaklarında ev yapımı veya doğal içecekler tercih ederek hem sağlıklı hem de lezzetli bir şekilde serinleyebilirsiniz.
Bunaltıcı sıcaklar tüm Türkiye’yi etkisi altına aldı. Sıcaklık ve nemin artışıyla birlikte vücut ısısında görülen artışın başta beyin olmak üzere diğer hayati öneme sahip organlara da olumsuz etkide bulunduğunu ifade eden Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Merve Bayram; su içmenin önemine değinerek, su içmek için susamanın beklenmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Nur Enez Baş, Kurban Bayramı’nda et tüketimiyle ilgili, “Etli yemeklere lezzet vermesi için eklenen kuyruk yağı ya da iç yağı kalp damar sağlığını olumsuz etkiler. Bu yağların yerine et kendi suyuyla kısık ateşte pişirilmelidir” dedi. Beslenme Uzmanı Baş, pişirme yöntemi olarak da kızartma yerine haşlama ya da ızgara yönteminin tercih edilmesi gerektiğini söyledi.
Kurban Bayramı’nda günün ilk öğününe etle başlandığını ancak yeni kesilen etin sert ve pişmesi zor olduğu için sindirim problemi yaşatabileceğini dile getiren Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Nur Enez Baş, kurban etinin en az 24 saat dinlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Bayramlar, tüm aileyi bir araya getiren, sevgi ve mutluluk ile özdeşleşen, uzun sofraların kurulduğu özel günlerdir. Bir arada olmanın verdiği sevinç sofraların içeriğine fazlasıyla yansıdığında yoğun ve yüksek kalorili öğünlere sebep olabilir. Özellikle Kurban Bayramı’nda kırmızı et tüketiminin yanında bir de işin içine tatlılar, limonata gibi şekerli içecekler ve yüksek kafein de girince bazı sağlık sorunları görülebilir. Ülkemizde özellikle Kurban Bayramı’nda, kırmızı etin tüketim miktarı ve sıklığı da artmaktadır. Hayvansal kaynaklı proteinlerin, doymuş yağ ve kolesterol içeriği yüksek olduğundan, bu dönemde tüketim miktarına dikkat edilmelidir. Aynı zamanda kurban etlerini pişirirken ve saklarken çok özen gösterilmelidir.
YKS heyecanı tüm hızıyla sürüyor. Sınav yeri Beylikdüzü Büyükşehir Yücel Akkaş Ortaokulu olan bir aday, sınava girmek için 1 saat önceden gelip okulun önünde beklemeye başladı. 10.15'e kadar içeri girebileceğini düşünen aday, geç kaldığı için sınav salonuna alınmadı.
Yaz mevsimiyle birlikte artan sıcaklıklar, vücudumuzun ihtiyaçlarını da değiştiriyor. Yüksek sıcaklık ve nemde vücut, serinlemek ve dengesini korumak için ekstra çaba harcar. Peki, sıcak havalarda vücudumuz neye ihtiyaç duyar?
Yaz aylarının gelişi ile birlikte serinletici içeceklerin büyüsüne kapılmaya başladık. Özellikle bir lezzet var ki vazgeçilmezlerimiz arasında yer alıyor ama aslında karaciğerimizin en büyük düşmanı. İşte hepimizin bayıla bayıla içtiği ama sağlığımızı mahveden o içecek ve potansiyel zararları!
Alanya’nın yaz-kış ayırt edilmeksizin severek tüketilen içeceği ‘fıstıklı limonata’ Alanya Belediyesi tarafından yapılan girişimler sonucunda Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi. Fıstıklı limonata, 24 Mayıs 2023 tarihinde yapılan başvuruda, 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu'nun 41'inci maddesi kapsamında korunmak üzere 17 Nisan 2024 tarihi itibariyle
Dr. Yasin Yılmaz, “Bayram ziyaretlerinde sunulan ikramlara dikkat edilmeli, aşırıya kaçılmamalı, yeterli ve dengeli beslenme ilkeleri unutulmamalıdır” uyarısında bulundu.
Diyetisyen Büşra Nur Enez Baş, bayram sabahında hafif bir kahvaltıyla güne başlamak gerektiğine dikkat çekerek “Sofranızda salam sucuk gibi işlenmiş et ve et ürünleri ile kızartmalardan ziyade sebzelere yer verin. Hızlı yemeyin, gıdaları iyi çiğneyin ve sofrada en az 20 dakika zaman geçirin” dedi.
Ramazan ayı boyunca oruç tuttuysanız öğün sayısını azalttınız, beslenme düzeniniz tamamen değişti bütün gün süren açlığın üzerine oturduğunuz iftar sofralarından belki de haddinden fazlaca yiyerek kalktınız. Uzun süren açlık ve susuzluğa; belki sahur nedeniyle uykusuzluk da eşlik etti. Metabolizma hızınız düştü, vücut adaptasyon geliştirdi. Ramazan ayının bitmesiyle birlikte şimdi eski düzeninize geri döneceksiniz ancak bundan önce araya bayram girecek.
Günün iftardan sahura kadar olan bölümünde vücudun ihtiyacı olan su miktarının dengeli şekilde karşılanması gerekiyor. Böbrek rahatsızlığı olan kişilerin iftar ile sahur arasında aralıklarla su içmeleri gerektiğini ifade eden Üroloji Uzmanı Op. Dr. Kenan Yenihayat, yetersiz sıvı alımının herkeste böbrekte taşı oluşumu riskini artırabileceğine değindi.
Ramazan ayı boyunca bedenimizin sıvı ihtiyacı artmaktadır. Uzun süreli açlık sonrası gerekli olan sıvıyı yerine koyabilmek için iftar-sahur arasında ihtiyacımız olan suyu dengeli bir biçimde düzenli olarak tüketmememiz gerekir.