Son dakika nar kabuğu haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan nar kabuğu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan nar kabuğu haber sayfamızda...
Meyvelerin kabukları, çöpe atılırken aslında besin değeri açısından çok kıymetli. Portakal, elma ve nar kabukları gibi meyve kabukları; yüksek miktarda vitamin, antioksidan ve lif içeriyor. Bu kabuklar, bağışıklık sistemini güçlendirmek, sindirimi desteklemek ve genel sağlık üzerinde olumlu etkiler sağlamak için kullanılıyor. Peki, hangi meyvenin kabuğu kıymetli? Faydaları nelerdir?
Nar, yalnızca lezzetiyle değil, aynı zamanda sağlığa faydalı pek çok bileşenle de bilinen bir meyvedir. Ancak çoğumuz, narın meyvesini yedikten sonra kabuklarını çöpe atarız. Oysa son yıllarda yapılan araştırmalar, nar kabuğunun, meyvesi ve suyundan çok daha fazla şifa kaynağı olduğunu ortaya koyuyor. Nar kabuğunun içerdiği değerli bileşikler, çeşitli sağlık sorunlarına karşı koruma sağlar ve şifa arayanlar için güçlü bir doğal tedavi seçeneği sunar. İşte nar kabuğunun faydaları!
Meyvelerin kabukları, çöpe atılırken aslında besin değeri açısından çok kıymetli. Portakal, elma ve nar kabukları gibi meyve kabukları; yüksek miktarda vitamin, antioksidan ve lif içeriyor. Bu kabuklar, bağışıklık sistemini güçlendirmek, sindirimi desteklemek ve genel sağlık üzerinde olumlu etkiler sağlamak için kullanılıyor. Peki, hangi meyvenin kabuğu kıymetli? Faydaları nelerdir?
Meyvelerin kabukları, çöpe atılırken aslında besin değeri açısından çok kıymetli. Portakal, elma ve nar kabukları gibi meyve kabukları; yüksek miktarda vitamin, antioksidan ve lif içeriyor. Bu kabuklar, bağışıklık sistemini güçlendirmek, sindirimi desteklemek ve genel sağlık üzerinde olumlu etkiler sağlamak için kullanılıyor. Peki, hangi meyvenin kabuğu kıymetli? Faydaları nelerdir?
Nar, hem lezzetli hem de sağlık açısından son derece faydalı bir meyvedir. Antik çağlardan beri tıbbi amaçlarla kullanılan nar, içerdiği vitaminler, mineraller ve antioksidanlar sayesinde birçok sağlık sorununa karşı koruma sağlar. Özellikle C vitamini, potasyum, folik asit ve polifenoller bakımından zengin olan bu meyve, kalp sağlığından cilt sağlığına kadar pek çok alanda fayda sağlar.
Meyvelerin kabukları, çöpe atılırken aslında besin değeri açısından çok kıymetli. Portakal, elma ve nar kabukları gibi meyve kabukları; yüksek miktarda vitamin, antioksidan ve lif içeriyor. Bu kabuklar, bağışıklık sistemini güçlendirmek, sindirimi desteklemek ve genel sağlık üzerinde olumlu etkiler sağlamak için kullanılıyor. Peki, hangi meyvenin kabuğu kıymetli? Faydaları nelerdir?
Nar, özellikle kış mevsiminde severek tüketilen besinler arasında yer alıyor. Nar tüketmenin vücuda pek çok faydası bulunuyor. Ancak sadece nar değil, narın kabuğunda vücut için adete bir şifa deposu. Bu faydalarını öğrendikten sonra bir daha nar kabuğunu çöpe atmayacaksınız.
Nar, özellikle kış mevsiminde severek tüketilen besinler arasında yer alıyor. Nar tüketmenin vücuda pek çok faydası bulunuyor. Ancak sadece nar değil, narın kabuğunda vücut için adete bir şifa deposu. Bu faydalarını öğrendikten sonra bir daha nar kabuğunu çöpe atmayacaksınız.
Nar, özellikle kış mevsiminde severek tüketilen besinler arasında yer alıyor. Nar tüketmenin vücuda pek çok faydası bulunuyor. Ancak sadece nar değil, narın kabuğunda vücut için adete bir şifa deposu. Bu faydalarını öğrendikten sonra bir daha nar kabuğunu çöpe atmayacaksınız.
Havaların soğumasıyla beraber nar ve mandalina gibi kış meyveleri de manav raflarında yerlerini almaya başladı. İnsan sağlığına pek çok fayda sunan nar, yalnızca içindeki taneli kısmıyla değil, birçoğumuzun çöpe attığı kabuklarıyla da mucizevi yararlar vaat ediyor.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Kübra Cenkçi, gıda takviyesi kullanırken dikkat edilecek hususlar hakkında açıklamalarda bulundu. Cenkçi, ‘‘Gıda takviyesi alırken Avrupa Patent Ofisi’nden onaylanmış, klinik laboratuvar ortamında etkinliği kanıtlanmış olan onaylı gıda takviyeleri tercih edilmeli’’ dedi.
Antioksidan içeriği oldukça yüksek bir meyve olan nar, lif, protein, C vitamini, K vitamini, folat ve potasyumdan da zengin olması sayesinde sağlığımıza çok önemli katkılarda bulunuyor
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı'ndan Prof. Dr. Hakan Karpuz, koronavirüse yakalanıp da hayatını kaybeden kişilerin büyük çoğunluğunu kalp hastalarının oluşturduğunu belirtti. Koronavirüs sonrası yeni kalp hastaları eklendi diyen Prof. Dr. Hakan Karpuz, "Özellikle miyokardit dediğimiz kalp kası iltihabı gibi durumları fazla görmeye başladık" ifadelerini kullandı.
Türkiye'de yapılan yeni bir araştırmaya göre, nar kabuğu özütü içeren besin takviyesinin laboratuvar ortamında koronavirüsü bir saatte etkisiz hale getirdiğini ileri süren Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Gülgün Dilek Arman, 'bitkisel' formüllerin günlük hayatta kullanımının koruyuculuğuna dikkat çekti.
Nar mevsimin gelmesiyle birlikte market ve pazar tezgahları bu güzel meyveyle renklendi. Dünyanın en sağlıklı meyvesi olarak bilinen narın faydaları hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Nar, gıdalarla rakipsiz olan bir dizi faydalı önemli bileşen içerir. Narın faydaları, narın zararları, narın nelere faydası var gibi soruların cevapları haberimizin detaylarında…
COVID-19 salgınıyla birlikte değişen yaşam şartları vücudumuzun çalışma dengesini de değiştirdi. Prof. Dr. Erdem Yeşilada, “Bağışıklığınızı güçlendirmek, sindirim sistemi sağlığınızı korumak ve karaciğer yağlanmasına karşı bitkisel tıbbi ürünlerden (fitoterapi ürünlerinden) destek alın” dedi. Nar kabuğu özütünün virüsleri öldürdüğünü söyleyen Yeşilada, virüsün ağız boşluğundaki etkinliğini azaltmak için ağız gargarası tarifi verdi.
Son günlerde giderek artan, özellikle bebekler ve çocuklarda görülen domuz gribi vakaları ile ilgili uzmanlar uyarıyor. Gribe yakalanmadan önlem almak gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Erdem Yeşilada, “Gripten korunmak için sentetik ilaçlardan önce standardize edilmiş bitkisel tıbbi ürünler ve pastiller kullanmalısınız” dedi.
Son günlerde giderek artan grip salgını vakaları hastanelerin acillerini doldururken, geçtiğimiz hafta iki çocuğun domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsünden öldüğü şüphesi, hastalığın ulaştığı ciddi boyutu da gözler önüne serdi. Gribe yakalanmadan önlem almak gerektiğini söyleyen Farmakognozi ve Fitoterapi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, “Gripten korunmak için sentetik ilaçlardan önce standardize edilmiş bitkisel tıbbi ürünler ve pastiller kullanmalısınız” dedi.
Corona virüsün ortaya çıkmasıyla birlikte 48 saat içinde başlanan oseltamivir etken maddeli ilaç grubu ile alınan nar kabuğu ekstraktının virüsleri yüzde 60 daha hızlı yok ettiğini söyleyen Prof. Dr. Erdem Yeşilada, “Nar kabuğu ekstraktında bulunan punicalagin etken maddesinin bu tür virüsler üzerinde öldürücü etkisi olduğunu gösteren birçok çalışma var” dedi.
Fitoterapi Uzmanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, mikropların antibiyotiğe karşı vücutta oluşturacağı direnci yeşil çayın kırdığını söyledi. Prof. Dr. Yeşilada, soğuk algınlığı tedavisinde antibiyotik kullanmak zorunda kalanlara önemli önerilerde bulundu.
Diyetisyen Esra Kula, potasyum ve demir minerali ile C vitamini açısından çok zengin olan B1, B2 vitaminleri, kalsiyum ve fosfor mineralleri de içeren Nar'ın, tanesinin, suyunun ve kabuğunun da faydalı olduğunu söyledi
Uzmanlar, insan sağlığına faydaları saymakla bitmeyen narın kabuğunun da değerli bileşikler içerdiğini ve bu nedenle tüketilmesinin önemli olduğunu söylüyor
Meyve ve meyve suyu olarak tüketilen narın kabuğunun, meme kanseri başta olmak üzere hemen hemen tüm kanser türlerini önleyici ve iyileştirici faydaları bulunuyor