Son dakika pasifik okyanusu haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan pasifik okyanusu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan pasifik okyanusu haber sayfamızda...
ABD’den Çin’e giden United Airlines uçağının pilotu, 257 yolcusuyla havalandıktan yaklaşık iki saat sonra pasaportunun yanında olmadığını fark etti. Pasifik Okyanusu üzerinde yolculara pasaportunu unuttuğunu anons eden pilot, uçağın rotasını ABD’ye çevirdi. Pilot değişikliği yapan uçak, 6 saat gecikmeli olarak Çin’e ulaştı.
Dünyada “NEET” (Not in Education, Employment or Training) yani “ne eğitimde ne istihdamda olan ne de iş arayan” olarak nitelendirilen gençlik, gelecek için “alarm” veriyor. Tüm dünya bu “ev gençleri”ne çözüm arıyor.
Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemini satın alması nedeniyle programdan çıkarıldığı F-35 uçakları, güvenlik sıkıntıları sebebiyle düşmeye devam ediyor. 2018'den bugüne kadar 10'dan fazla F-35 uçağı düştü. En son Alaska'da düşen F-35 savaş uçaklarında en çok elektronik algılama sisteminin devre dışı kalması ve pilotun hiçbir müdahalede bulanamaması dikkat çekiyor.
Hong Kong’un havayolu şirketi Cathay Pacific’in uçağı, zamanda yolculuk yaptı. 880 sefer sayılı uçuş, yolcuların aynı günü yeniden yaşamalarına olanak sağladı.
Dünyanın en doğusunda, Pasifik Okyanusu’nda yer alan ada ülkesi Kiribati, coğrafi konumuyla 2025’e giren ilk ülke oldu. Noel Adası olarak da bilinen Kiribati, yeni yıla dün Türkiye saati ile (TSİ) 13.00’te girdi. Yeni yılı karşılayan ikinci ülke ise Yeni Zelanda oldu. TSİ 14.00’te 2025’e giren Yeni Zelanda’nın Auckland ve Wellington kentlerinde yılbaşı coşkuyla kutlandı. Avustralya ise TSİ 16.00’da, Sidney Opera Binası ve Harbour Köprüsü’nün ışıklandırılması ve havai fişek gösterileri eşliğinde 2025’i karşılayan ilk ülkelerden biri oldu.
Dünya 2025 yılının gelişini kutlamaya başladı. Pasifik ülkesi Kiribati yeni yılı ilk karşılayan ülke oldu. Onu Yeni Zelanda, Avustralya, Japonya ve Güney Kore takip ederek 2025'e merhaba dedi.
Ekim ayında gerçekleşecek halkalı güneş tutulması, gökyüzü tutkunlarının merakla beklediği bir astronomi olayı olarak gündemde. Peki, Güneş tutulması ne zaman? Halkalı güneş tutulması Türkiye'den görülecek mi? Güneş tutulması saat kaçta olacak?
Nemo bölgesi olarak bilinmekte olan ve ulaşılması en zor olan nam salmış olan Nemo bölgesi ne demek? Merak ediliyor. Pasifik Nemo olarak da bilinmekte olan Pasifik Nemo nerede, dünyanın neresinde? Gündemde.
Atlas, Hint, Pasifik Okyanusu'nda görülen deri sırtlı deniz kaplumbağası bu kez İstanbul Boğazı'nda ortaya çıktı. Uzmanlar boyu 2 metreyi bulan ağırlığı ise 600 kilogramı geçen deniz kaplumbağasıyla ilgili uyardı.
Atlas, Hint, Pasifik Okyanusu'nda görülen deri sırtlı deniz kaplumbağası bu kez İstanbul Boğazı'nda ortaya çıktı. Uzmanlar boyu 2 metreyi bulan ağırlığı ise 600 kilogramı geçen deniz kaplumbağasıyla ilgili uyardı.
Sıcak hava dalgaları ve nem oranlarının yüzde 90’ı geçmesi, adeta bir sauna ortamında yaşıyormuşuz gibi hissettiriyor. Meteoroloji duyurdu: Sıcak hava yerini yağmura bırakıyor! Yağış ne zaman başlayacak, ne kadar sürecek? AKOM, İstanbul için saat verip yağmur müjdesi verdi. Ağustos ve eylül aylarında hava durumu nasıl olacak? Uzman isim duyurdu: Eylül sonuna kadar uzayabilir! İşte hava durumuna dair merak edilen tüm soruların yanıtları.
ABD ordusunun Irak ve Afganistan’da yüzlerce sivili öldürdüğüne dair raporların da yer aldığı on milyonlarca belge yayınlayan Wikileaks sitesinin kurucusu Julian Assange, 7 sene Ekvador Büyükelçiliği’nde kaldıktan sonra 5 yıldır İngiltere’de hapiste tutuluyordu. Hayatının 12 yılını ‘tutsak’ geçiren Assange, ABD ile yaptığı anlaşma sonucunda serbest kaldı.
Robertson ailesi üyeleri, elde avuçta ne varsa satıp 50 yıllık bir tekneyle dünya turuna çıkarken zorlanmayı bekliyordu belki ama bu kadarını onlar bile tahmin edemezdi. Kitaplara konu olacak hayatta kalma hikâyesini, başından sonuna kahramanı anlattı.
Afrika ve Pasifik Okyanusu’nun tektonik plakalarının altında keşfedilen büyük lekeler halindeki kalıntılar, Dünya’nın başka bir gezegen ile çarpıştığı teorisini doğurmuştu.
Geçtiğimiz hafta, tarihte insan eliyle yaratılan İLK kıtayı yazdım. 22 Nisan Dünya Günü vesilesiyle; Pasifik Okyanusu’ndaki 1.6 milyon kilometrekarelik, bilim insanlarının ‘Dünyanın 7’inci Kıtası’ dedikleri plastik yığınını hatırlattım.
Dünya tarihinde ilk kez insan eliyle bir kıta, bir dağ ve bir ada yaratıldı. Nur topu gibi yepyeni Plastik Kıtamız, Plastik Dağımız ve Plastik Adamız oldu.