Son dakika pcr haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan pcr gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan pcr haber sayfamızda...
Türkiye’de 100 yıldan uzun süredir varlığını sürdürüyor. 20 markasıyla tüketiciyle buluşuyor. Güzelliksağlık, kişisel bakım, gıda, dondurma ve ev bakım gibi 5 kategoride faaliyet gösteriyor.
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bakanlığımız tarafından 2024 yılı M-Çiçeği (MPOX) Rehberi yayımlandı" denildi. Rehberde hastalığın bulaşma yolları, belirtileri, vaka ile temas durumunda ne yapılması gerektiği ve tedavi yöntemleri detaylı bir şekilde anlatıldı.
Dünya Sağlık Örgütü’nün maymun çiçeği salgını nedeniyle acil durum ilan etmesinin ardından Dr. Müberra Hraloğlu, merak edilenlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Dr. Hraloğlu, virüsün belirtilerinin genellikle ateş, baş ağrısı ve döküntülerle başladığını belirtti.
Bahar aylarında ‘B’ tipi influenza hastaları oranında artış yaşanacağını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Bekir Muhsin Arpaözü, çocuklu aileleri uyardı. İnfluenzanın genellikle hafif seyretmesine rağmen bazı durumlarda ağır atlatılabileceğinin altını çizen Uzm. Dr. Arpaözü, “Çocuğunuzda kas ağrısı var ve yürümesinde aksaklık varsa mutlaka doktora başvurun. Çünkü kas iltihaplanması tedavi edilmezse sonucu böbrek tıkanmasına kadar gidebilir. Bu da ‘çocuğunuzun diyalize girmek zorunda kalması’ demektir” dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türk Tabipler Birliği'nin aşı kullanımına yönelik çağrısına ilişkin, 'Toplu bir aşı kampanyası ya da kapanma benzeri tedbirler asla uygulanmayacak. Covid-19, artık griple nasıl mücadele ediliyorsa tıpkı öyle mücadele edilecek bir hastalıktır. 85 milyon müsterih olsun' dedi.
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ümit Savaşcı, dünyada görülen Covid-19'un yeni varyantı Pirola'nın Türkiye'de de görülebileceğini söyledi. Savaşcı, "Laboratuvar çalışmalarında aşıdan kaçabildiği belirtildi. Yani aşıdan kaçabilir. Vücut bunu farklı bir virüs olarak da algılayabilir. Bu sefer belirtiler biraz daha ağır seyredebilir. Ülkemizde de vakalar olacaktır mutlaka. Mutlaka PCR’ın kış döneminde artırılması lazım" dedi.
Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde tarlada çalıştığı sırada vücuduna yapışan keneyi cımbızla çıkartan Hilal T. (22), Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeni ile yaşamını yitirdi.
Pandemi zamanında Kuzey Kıbrıs'a konsere giden ve PCR testleri sahte çıktığı için bir ay otelde tutulan, bir ay da cezaevinde tutuklu kalan Bülent Ersoy'un 21 kişilik orkestrasının davulcusu Ahmet İzgi, Ersoy ve menajerine toplam 101 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı.
Pandemi zamanında Kuzey Kıbrıs'a konsere giden ve PCR testleri sahte çıktığı için bir ay otelde tutulan, bir ay da cezaevinde tutuklu kalan Bülent Ersoy'un 21 kişilik orkestrasının davulcusu Ahmet İzgi, Ersoy ve menajerine toplam 101 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı.
Son zamanlarda dünyanın her yerinde görülen Covid-19 hastalığı bir salgın hastalık olarak ifade edilmektedir. Önce Çin'de ortaya çıkan bu hastalık insanlar arasında yayılarak tüm dünyayı etkisi altına almaktadır. Üst solunum yollarını olumsuz etkileyen bu hastalık bir test yapılarak teşhis edilmektedir. Peki, Covid testi orucu bozar mı? Oruçluyken covid testi yaptırılır mı? İşte, oruç tutanların covid testi yaptırıp yaptıramayacakları hakkında tüm detayları derledik.
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, son dönemde dünyada ve Türkiye’de tırmanışa geçen sendromik hastalık olan 'Post Covid' ya da 'Long Covid' için halihazırda bulunan bir tedavi olmadığını belirtti. Prof. Dr. Şener, 'Post Covid' ya da 'Long Covid'in uzun süre insan vücudundan kalabilen sendromik bir hastalık olduğuna da dikkat çekti.
Ben yeni yıldan çok şey bekliyorum… Bir sene boyunca, kişisel ve toplumsal, yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen yine ve yeniden umut etmekten kendimi alamıyorum. Zira umut olmazsa bizi ayakta tutacak hiçbir şey kalmayacak, en azından bunu net biliyorum. Ama bu umut yılla alakalı değil, hayatla ilgili daha çok.
Çin, Covid-19’a yönelik hastalık sınıflandırmasını Kategori A'dan daha az katı olan Kategori B'ye düşürerek 8 Ocak 2023’ten itibaren yurt dışından gelen yolculara karantina zorunluluğunu kaldıracak.
Genetik Uzmanı Cemalettin Bekpen, sadece insanda bulunan SPATA31 geninin, kopya çeşitliliğine bağlı olarak insan yaşam uzunluğu ile orantılı olduğunu tespit etti. Bekpen böylelikle 'kaç yıl yaşayacağız' sorusuna da cevap verilmiş olacağını belirtti. 'Böylece toplumun hazırlıklı olması sağlanacak ve yaşlılıkta görülecek hastalıkların tedavisi için daha az para harcanacak.' diyen Bekpen, '20 yıl sonra toplum Almanya’da olduğu gibi yaşlı bir nüfusa sahip olacak.' ifadelerini kullandı.
Özellikle kış aylarında üst solunum yolu enfeksiyonuna neden olan pek çok viral etken var. Soğuk mevsimlerde en sık Influenza A ve B, Covid 19 ve RSV enfeksiyonları görülüyor. Yüksek ateş, ağrı, halsizlik, iştahsızlık, öksürük gibi belirtiler gösteren bu enfeksiyonlar, eşlik eden bir başka kronik rahatsızlık varsa çok daha ağır tablolara dönüşebiliyor.
Çin’de Covid-19 salgın tedbirleri gevşetilmeye devam ederken, asemptomatik olan veya hafif semptomlar taşıyan Covid-19 hastalarının evde karantinaya girebilmelerine izin verildi.
Çin'in Şanghay kentinde yer alan Disneyland tema parkı "sıfır-Covid" stratejisi çerçevesinde son 1 yılda ikinci kez karantinaya alındı. Ziyaretçilerin negatif test vermeden parktan ayrılamadığı bildirildi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Covid-19 salgınının tüberküloza bağlı can kayıplarını arttırdığını belirterek, tüberküloz ölümlerinde yıllar süren düşüşün tersine döndüğüne dikkat çekti. AIDS, tüberküloz ve sıtma gibi ölümcül hastalıklarla mücadeleye yönelik küresel çabaların salgın sırasında sekteye uğradığını ifade eden DSÖ, salgın nedeniyle ortaya çıkan sağlık krizinden en çok tüberküloz ile mücadelenin zarar gördüğünü belirtti.
PCR test verilerini PCR cihazlarına entegre edilebilen bir arayüz ile analiz ederek, test sonucunun insan müdahalesine gerek kalmadan saniyeler içerisinde belirlenmesini sağlayan ve tanı koyabilen yapay zeka geliştirildi. Yapılan çalışma “Applied Sciences” dergisinin Ekim 2022’de yayımlanan “Uygulamalı Yapay Zeka” özel sayısında da yer alarak tüm bilim camiası ile paylaşıldı. 32. Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Kongresi’nde ilgi ile karşılandı. Geliştirilen yapay zeka uygulaması, gelecekte yaşanabilecek muhtemel salgınlarda da kullanılabilecek.
Türk Hava Yolları (THY), Rusya uçuşlarında Kovid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan aşı kartı ya da PCR testi ibraz etme zorunluluğunun kaldırıldığını duyurdu.
İstanbul Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı'nda soruşturma birimlerinden gelen bulgular son model teknolojik cihazlarla incelenerek faili meçhul olaylar aydınlatılıyor. 2022’nin başından bu yana 270 bin bulgu incelendi, 500 bin analiz gerçekleştirildi ve 65 bin uzmanlık raporu düzenlendi.
Çocuklarını okula gönderirken birçok ebeveyni endişelendiren noktalardan biri, çocukların yakalanabileceği yaygın hastalıklardır. Bu hastalıklar çocukların derslere adaptasyonunu ve okul başarısını olumsuz etkilerken, ebeveynlere de bulaşabildiği için sıkıntılı süreçlere yol açabilir. Bu hastalıklardan bazıları aşılarla önlenebilirken, diğerleri için yapabilecek tek şey çocuğun enfeksiyon kapma riskini önlemeye çalışmak ve bu anlamda hazırlıklı olmaktır.
Kişilerin seslerinden Covid-19'a yakalanıp yakalanmadığını tahmin edebilen bir uygulama geliştirildi. Bugün basın toplantısıyla tanıtılacak uygulama, pozitif Covid-19 vakalarını yüzde 89 oranında doğru tahmin edebiliyor.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) konser öncesi ülkeye giriş yaparken kullandıkları PCR testleri sahte çıkan Bülent Ersoy'un orkestra ekibi 1 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Bülent Ersoy'la araları açılan orkestra şefi Onur Özelçağlayan ve ekibi ile buzlar eridi.