Son dakika sırt ağrısı haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sırt ağrısı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sırt ağrısı haber sayfamızda...
Ortopedist Baran Şen, teknoloji bağımlılığının çocukları hareketsizliğe mahkum ettiğini, bu yüzünden de çocuklarda daha fazla duruş bozukluğu, kambur duruş, sırt ağrısı, belde, boyunda düzleşme gibi omurga sorunları gördüklerini söyledi. Uzm. Dr. Şen, "Bu şikayetlerin kalıcı hale gelmemesi için çocukların saatte bir bulunduğu pozisyondan kalkmasını, 5-10 dakika yürüyüş ya da dik durma egzersizleri yapmalı. Bunun için anne babaların çocuklarını motive etmesi lazım" dedi.
Türkiye'de son günlerde sık görülen virüs nedeniyle bir hemşirenin hayatını kaybetmesi üzerine Prof. Dr. Tevfik Özlü 'Acil başvurular çok arttı' diyerek bu hastalığa karşı önemli uyarılarda bulundu.
Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Başaran, skolyozun yüzde 80'inin ergenlik döneminde ortaya çıktığını belirterek, ergenliğe yaklaşan çocuklarını takip etmeleri için aileleri uyardı.
İbn-i Sina, yüzyıllar önce bitkiler ve doğal gıdalarla tedaviye dair sunduğu önerilerle sadece kendi dönemine değil, günümüze de ışık tutan bir sağlık bilgini olarak hafızalarda kalmış bir isim. Peki, İbn-i Sina’nın farklı hastalıklar ve rahatsızlıklar için önerdiği besinler ve diğer tavsiyeler nelerdir?
Akciğerlerdeki hava keseciklerinin iltihaplanmasıyla ortaya çıkan ciddi bir solunum yolu enfeksiyonu olan ve halk arasında ‘zatüre’ olarak bilinen hastalık özellikle bebekler, yaşlılar ve kronik hastalığı olan bireylerde ölümcül olabilmekle beraber her yıl dünya genelinde milyonlarca insanı etkiliyor.Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Büşra Yayla Yerlikaya, zatürre hastalığı hakkında vatandaşı uyardı.
Sonbahar hastalıklarından korunmak ve bağışıklık sistemini güçlü tutmak için beslenme düzenine dikkat edilmesi gerektiğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Rabia Deniz Göktürk, “C vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirir ve enfeksiyonlara karşı koruma sağlar. Günde en az 2 litre su içmek, protein, karbonhidrat ve yağ dengesine dikkat ederek çeşitli ve dengeli bir beslenme düzeni oluşturmak önemlidir. Öğün atlamadan, düzenli aralıklarla beslenmek, kan şekerini dengede tutar ve enerji seviyesini korur” dedi.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Kalkışım, bacak uzunluğunda eşitsizlik durumunun omurga deformitesi ve sırt ağrısı gibi birçok soruna neden olabildiğini söyledi.
Sağlık Bakanlığı tarafından toplumun M-Çiçeği hakkında en çok merak ettiği konular belirlenerek sık sorulan sorular oluşturuldu. 11 adet soru uzmanlarca “M-Çiçeği (MPox) Rehberi”ne göre cevaplandı ve bilgilendirici içerik T.C. Sağlık Bakanlığı sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bakanlığımız tarafından 2024 yılı M-Çiçeği (MPOX) Rehberi yayımlandı" denildi. Rehberde hastalığın bulaşma yolları, belirtileri, vaka ile temas durumunda ne yapılması gerektiği ve tedavi yöntemleri detaylı bir şekilde anlatıldı.
Dünya Sağlık Örgütü’nün maymun çiçeği salgını nedeniyle acil durum ilan etmesinin ardından Dr. Müberra Hraloğlu, merak edilenlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Dr. Hraloğlu, virüsün belirtilerinin genellikle ateş, baş ağrısı ve döküntülerle başladığını belirtti.
Üreaplasma enfeksiyonu, yıllar içerisinde görülme sıklığı artan ve hem erkek hem de kadınlarda yaygın enfeksiyona yol açabilen çoğu kez çok bulaşıcı olan bir enfeksiyon çeşidi. Enfeksiyonun normal testlerde saptanamadığını ve tanı için özel kültür testlerine ihtiyaç duyulduğunun altın çizen Dr. Öğr. Ü. Zeki Salar, doğru tanı ve tedavi için mutlaka kültür testlerin yapılması gerektiğine işaret etti.
Canlarım, tanıştığım ve öyküsüne hakim olduğum pek çok kadın bana şu gerçeği hatırlatıyor; erken teşhisi hafife almamalıyız, o gerçek bir kurtarıcıdır...
Beyin ve Sinir Cerrahı Opr. Dr. İbrahim Akkurt, “Yaşam kalitesinin bozulmasına sebep verecek şekilde şiddetli ve aralıksız sırt ağrısı gibi belirtiler veren omurga kırıklarında çimentolama işleminin en büyük konforu, lokal anestezi ile yapılmasıdır” dedi.
Katma değerli üretimlere verilen hibeler ve teknoparkların sunduğu altyapı hizmetleri sayesinde Türkiye’de girişimcilik ekosistemi hızla büyümeye devam ediyor. Bu başarıda en büyük etkenlerin başında kuşkusuz yerli teknolojinin gücü ve yetenekli genç insan kaynağı geliyor. Ortaya çıkan pek çok girişim yeni istihdam alanları ortaya çıkardığı gibi, uluslararası çapta da büyük ses getiriyor. İşte son dönemin parmak ısırtan bazı girişimleri...
Böbrek kanseri, ürolojide en sık karşılaşılan üçüncü kanser türü olarak dikkat çekiyor. Genellikle belirti vermese de ilerleyen hastalık sürecinde halsizlik, yan ağrısı, idrarda kan ve karında kitle gibi belirtilerle ortaya çıkabiliyor. Böbrek kanserinin özellikle ileri yaşta daha yaygın görüldüğüne dikkat çeken Doç. Dr. Tarık Emre Şener “Obezite ve sigara kullanımı böbrek kanseri riskini artırıyor.” diyerek özellikle 40 yaşından sonra düzenli kontrol yaptırılması uyarısında bulundu.
İltihaplı eklem romatizması, sağlık kuruluşlarına başvuran hastaları en çok kaygılandıran hastalık grupları arasında yer alıyor. İç Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. İrfan Berber, “Kişiler; kireçlenme ve diğer eklem sorunlarını sıkça iltihabi eklem romatizmasıyla karıştırıp endişeye kapılabiliyor. Ağrılar 4 haftayı geçiyorsa, yaygınsa ve özellikle küçük eklemleri içine alıyorsa, beraberinde halsizlik, ateş ve yorgunluk varsa, mutlaka bir iç hastalıkları uzmanına başvurulmalı” dedi.
İltihaplı eklem romatizması, sağlık kuruluşlarına başvuran hastaları en çok kaygılandıran hastalık grupları arasında yer alıyor. İç Hastalıkları Uzm. Dr. İrfan Berber, “Kişiler; kireçlenme ve diğer eklem sorunlarını sıkça iltihabi eklem romatizmasıyla karıştırıp endişeye kapılabiliyor. Ağrılar 4 haftayı geçiyorsa, yaygınsa ve özellikle küçük eklemleri içine alıyorsa, beraberinde halsizlik, ateş ve yorgunluk varsa, mutlaka bir iç hastalıkları uzmanına başvurulmalı” dedi.
Teknolojinin gelişmesiyle erken yaşlarda başlayan yoğun tablet ve cep telefonu kullanımı, çocuklarda ileriki dönemde bel ve boyun fıtığı görülme oranını arttırmaya başladı. Fizyoterapist ve Kayropraktik Uzmanı Mehmet Toprak, “İki yaşında tablet kullanmaya başlayan bir çocuk, 10 yıl masa başında çalışmış bir yetişkin gibi 12 yaşında, bel ve boyun fıtığı rahatsızlığı ile karşı karşıya kalabilir. Bu şikâyetlerle sağlık kurumlarına başvuranların sayısı her geçen gün artmakta’’ diyerek aileleri uyardı.
Yumurtalık kistleri, yumurtalığın içinde veya yüzeyinde oluşan sıvı dolu keselerdir. Kadın sağlığı açısından en sık karşılaştığımız problemlerden biri olan yumurtalık kistleri çoğunlukla zararsız ve kendiliğinden geçebilen kistler olmasına rağmen bazı durumlarda adet döngüsünün bozulmasına yol açabilir, vücuttaki hormonal dengeyi değiştirebilir ve hamile kalmayı engelleyebilir diye belirten Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Aziz Gül; “Küçük boyutta olan kistler genellikle bir belirti göstermezken bazı kistler ise düzensiz ve ağrılı adet görme, şişkinlik hissi, sırt ağrısı gibi şikayetler oluşmasına sebep olabilir. Yumurtalık kistinin tedavisi yaşa, kistin büyüklüğüne ve hastanın gebelik veya menopoz durumuna bağlı olarak değişiklik gösterir. Bu sebeple anne olmak isteyen kadınların hamilelik öncesinde detaylı muayene olmaları, herhangi bir problem tespit edilmişse gebelik öncesi tedavisinin gerçekleşmesi son derece önemlidir” şeklinde konuştu.
Göğüs hastalıkları ve kanser, günden güne yayılarak tüm dünyayı etkisi altına alıyor. Çok daha yaygın bir şekilde görülen ve büyük bir kitleyi tehdit eden kanser riskinde, DSÖ verileri Türk erkeklerini 1. sıradan listeliyor. İşte Türk erkeklerinde en yaygın görülen kanser türü ve bunun nedenleri...
Kamburluk, son yıllarda gittikçe daha da yaygın hâle gelen rahatsızlıkların başında geliyor. Bu hastalık, farklı pek çok nedene bağlı olarak gelişebiliyor. Temelde duruş bozukluklarına dayanan bu hastalığın son dönemlerde artmasının asıl sebebini ise hepimizin elinde olan o nesne oluşturuyor! İşte hepimizi tehdit eden, cebimizdeki tehlike!
Uzun süre cep telefonu kullanımı sağlığı olumsuz yönde etkiliyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzman Doktoru Semiha Ülkü Gül, uzun süreli cep telefonu kullanımlarının zararlarına dikkat çekti.
Gelişen teknoloji ile insanların başta cep telefonu olmak üzere bilgisayar ve tablet gibi cihazların başında geçirdikleri süre artıyor. Cep telefonu ile geçirilen zamanın haftada 24 saate vardığını ifade eden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzman Doktoru Semiha Ülkü Gül, telefonun yanlış pozisyonda kullanımı konusunda uyarılarda bulundu.